Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#68326 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 27 August 2012 - 17:53

ήδη στη θράκη βρίσκομαι αλλά η μετάβαση ενέχει κινδύνους

#68327 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 27 August 2012 - 18:08

Άραγε να κάνουν το ίδιο για του χριστιανούς στην Κωνσταντινούπολη;

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#68328 Spaceman

Spaceman

Commander from Hell

• Members
  • 338 posts
  • LocationPeiraias

Posted 27 August 2012 - 18:17

Βασικά μια μικρή διευκρίνηση. Από ότι έχω καταλάβει αυτή η κατηγορία ισχύει μόνο για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Δεν είναι γενικά για όλους τους μουσουλμάνους της Ελλάδας. Για να σε συμπεριλάβουν πρέπει να πας χαρτιά ότι μένεις εκεί, είσαι μουσουλμάνος κ.τ.λ.
Τώρα βέβαια πως προέκυψε και γιατί αυτή η κατηγορία, δεν ξέρω.

Δηλαδή για να καταλάβω η ειδική κατηγορία των μουσουλμάνων ισχύει μόνο για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Οι υπόλοιποι που ζουν εκτός Θράκης στο πηγάδι κατουρήσανε ή δεν ανήκουν στην ομάδα των σκληροπυρηνικών μουσουλμάνων. Το πιο λογικό είναι ότι αυτή η ειδική κατηγορία δημιουργήθηκε για να βολευτεί το παιδί κάποιου πολιτικού

#68329 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 posts

Posted 27 August 2012 - 18:46

Με μια πρόχειρη ματιά, βρήκα αυτό.
http://www.museduc.gr/index.php?page=1&sub=5

Η μουσουλμανική μειονότητα της θράκης είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος έπειτα από την ανταλλαγή πληθυσμών με την Τουρκία μετά τη μικρασιατική καταστροφή και τη συνθήκη της Λωζάνης. Μέρος των υποχρεώσεων της Ελλάδας όσον αφορά το κομμάτι της παιδείας στον συγκεκριμένο πληθυσμό που εξαιρέθηκε της ανταλλαγής αποτελεί και η ύπαρξη μειονοτικών σχολείων, με διπλό και δίγλωσσο πρόγραμμα, όπου διδάσκουν εκπαιδευτικοί της πλειονότητας για την ελληνική γλώσσα και τα μαθήματα στα ελληνικά, και της μειονότητας για την τουρκική γλώσσα και τα μαθήματα στα τουρκικά.
Το ίδιο γίνεται και με τα ελληνόπουλα στην Τουρκία.
Όσον αφορά την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι λογικό οι μαθητές που φοιτούν σε μειονοτικά σχολεία και μόνο, να μην συναγωνίζονται επί ίσοις όροις με τους μαθητές που ακολουθούν το κλασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Όσοι πηγαίνουν στα κλασικά σχολεία, εννοείτε πως ανεξαρτήτως θρησκεύματος κάνουν ότι και οι άλλοι.
Το αν προσφέρουν υπερβολικά πολλές θέσεις ή όχι σε αυτήν την κατηγορία δεν μπορώ να το ξέρω. Πάντως, ο αριθμός τους οφείλει να είναι αναλογικός του πλήθους των εξεταζόμενων.
Το ότι γράφουν χειρότερα ως σύνολο από τους άλλους, είναι κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο, με αίτια βαθύτερα. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους μπαίνουν σε σχολές από ΕΠΑΛ. Εκεί ωστόσο ο αριθμός των θέσεων υπολογίζεται δίχως να λαμβάνεται υπόψιν το πλήθος των εξεταζόμενων και οι βάσεις είναι συχνά υψηλότερες, παρά το γεγονός ότι οι βαθμολογίες είναι χειρότερες. Επίσης, δε δίνουν τα ίδια μαθήματα.
Εύχομαι τα καλύτερα σε όλα τα παιδιά εδώ μέσα.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#68330 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 27 August 2012 - 19:19

Ναι αλλά άλλο να πεις ότι τους δίνουν ένα boost 500-1000 μόρια, και άλλα να τους δίνουν στην ουσία τζάμπα την είσοδο στο πανεπιστήμιο. Το ότι είναι σε μειονοτικά σχολεία δεν σημαίνει ότι τα παιδιά είναι καθυστερημένα.

Τέλος πάντων τουλάχιστον υπάρχει μια εξήγηση, αλλά όπως είπα και πάλι δεν είναι ικανοποιητική.
phmava.php

#68331 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 27 August 2012 - 19:55

Ασε μας μωρε με τον καθεναν που μπαινει σε σχολες χωρις να βγαλει τιποτα. ειδικα με τους πολυτεκνους το χουν γαμησει το θεμα. Ο αλλος να πουμε με 10000 και μπαινει σε σχολες αθηνας που θελουν 18000 για ατομα που δεν ειναι σε αυτη την κατηγορια. κι εμεις για 100 γαμημενα μορια με τις μαλακισμενες βασεις που ανεβηκαν δεν περασαμε εκει που θελαμε. Δηλαδη ελεος επιανα σιγουρα 4 σχολες που ηθελα και περασα ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ που ειχα δηλωσει στο μηχανγραφικο (λογο ανωτερας βιας) που την σιχαινομαι. ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ,ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!

#68332 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 27 August 2012 - 20:02

Αχ ρε prince εδώ και πολλά χρόνια το ίδιο πράγμα κάνουν.Και εγώ με 100 μόρια κάτω έπιανα Πειραιά και πέρασα στην κωλοΛαμία επειδή ανέβηκαν αντί να κατέβουν οι βάσεις...

Posted Image

#68333 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 27 August 2012 - 20:04

same here. κι εγω για 100 μορια

#68334 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 27 August 2012 - 20:06

Εμένα τουλάχιστον η δεύτερη επιλογή μου είχε μεγάλη διαφορά από την πρώτη, οπότε δεν με πείραξε και τόσο (και δεν ήταν και καμιά άσχετη σχολή η δεύτερη).

Συμφωνώ ας μιλήσουμε για το νερό που ακόμα δεν ήρθε :erk:

Τουλάχιστον έχω για να πιω.

Τελικά δεν είχε διακοπή νερού. Λέω κι εγώ, τι διακοπή νερού είναι αυτή που κρατάει 2 μέρες.

Ο κάφρος ο γείτονας πήγε και έκλεισε την βάνα. ΤΟ γιατί είναι πιο ενδιαφέρον. Έχουμε μια βρύση στο ισόγειο που παίρνει νερό από εμάς. Και επειδή την χρησιμοποιούσε όποιος να ναι έβαλε ο πατέρας μου μια δεύτερη βάνα στο κουβούκλιο ειδικά για αυτήν την βρύση. Ε ο έξυπνος ο γείτονας, άνοιξε το κουβούκλιο, άνοιξε την βάνε, έπλυνε σκάλες κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, και μετά μπερδεύτηκε και αντί να κλείσει την βάνα για την βρύση, έκλεισε όλη την παροχή του νερού.

Κοινώς και μας χρέωσε, και έκλεισε και την βάνα και εγώ νόμιζα ότι είχε διακοπή.....
phmava.php

#68335 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 27 August 2012 - 20:08

Μήνυση.Στον Άριο Πάγο στείλ'τον.Η Βλακεία είναι ποινικό αδίκημα.

Posted Image

#68336 Spaceman

Spaceman

Commander from Hell

• Members
  • 338 posts
  • LocationPeiraias

Posted 27 August 2012 - 20:16

Μόλις έμαθα ότι βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων ( νωρίς το έμαθα δηλαδή ). Πως τα πήγατε και που περάσατε;

Edited by Spaceman, 27 August 2012 - 20:16.

#68337 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 27 August 2012 - 20:19

Μόλις έμαθα ότι βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων ( νωρίς το έμαθα δηλαδή ). Πως τα πήγατε και που περάσατε;

θελω να σε δαγκωσω. Σοβαρα ομως.

#68338 Spaceman

Spaceman

Commander from Hell

• Members
  • 338 posts
  • LocationPeiraias

Posted 27 August 2012 - 20:25

θελω να σε δαγκωσω. Σοβαρα ομως.

Τουλάχιστον έχεις κάνει όλα τα εμβόλια;

ΟΚ, τώρα σοβαρά γιατί να με δαγκώσεις τι έκανα;

#68339 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 27 August 2012 - 20:30

Εκανες το λαθος ποστ στη λαθος στιγμη

#68340 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 27 August 2012 - 20:33

Μήνυση.Στον Άριο Πάγο στείλ'τον.Η Βλακεία είναι ποινικό αδίκημα.

Ε τότε θα πάω κι εγώ εκεί... Γιατί κι εγώ που νόμιζα ότι είχε διακοπή μεγάλη βλακεία είναι.
phmava.php