Εγώ έτσι όπως το βλέπω μόνο η κατεύθυνση κατά του μνημονίου και μια αναζήτηση συμμαχιών ανάμεσα στα p.i.i.g.s μπορεί να μας κρατήσει στο ευρώ, όντως είναι ρίσκο απ'την πλευρά μας όμως αν δεν το πάρουμε το ρίσκο απλά θα έχουμε αργό μνημονιακό θάνατο που θα μας αναγκάσει σε λίγο καιρό να βγούμε απ'το ευρώ. Όπως και να'χει, δεν τα θέλει τα μέτρα αυτά ο λαός, θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, το πειραματόζωο δεν μπορεί άλλο το φάρμακο τους. Άσε που αν ψηφίσουν και οι Ιρλανδοί σε 2 βδομάδες πως δεν θέλουν και αυτοί το φάρμακο μπορεί να γελάσουμε πολύ.
Εντωμεταξύ ο Κουβέλης τελικά φαίνεται ότι την έχει δει πιο ωφελιμιστικά από ότι περίμενα και θέλει να κάνει κυβέρνηση με όποιον του κάτσει. Αν και οι θέσεις του έμπαζαν από την αρχή. Όπως είπα, το "μένουμε στο ευρώ πάση θυσία, αλλά κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση για τα μνημόνια" πρακτικά δεν μου φαινόταν ποτέ εφικτό.
Για την ακρίβεια μου φαίνεται κοροϊδία από την αρχή. Πως θα κάνεις "σκληρή διαπραγμάτευση" στη βάση του ότι αν φύγεις δεν συμφέρει την υπόλοιπη Ευρώπη, την στιγμή που δηλώνεις ευθύς εξ' αρχής σαν κύριο εθνικό στόχο την παραμονή σου στο ευρώ. Άρα πολύ απλά κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά.
Για μένα σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον που είναι διατεθιμένος, στη χειρότερη των περιπτώσεων, να επιλέξει όντως την έξοδο της χώρας από το ευρώ από τα μνημόνια.
Γιατί αυτό το δίλημμα "μνημόνια ή δραχμή" το βάζουν και θα συνεχίζουν να μας το βάζουν και είναι καλύτεροι σ' αυτά από μας. Δεν τους "ξεγελάς" με μπλόφες και κουτοπονηριές.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 10 Μάιος 2012 - 23:07