Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94138 replies to this topic

#65086 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 posts

Posted 09 May 2012 - 17:27

Μα ναι οσαμα υπάρχουν εκεί έξω άτομα που το πιστεύουν. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Σωστά;

Τώρα όμως που το σκέφτομαι, μην σας παραξενεύσει εάν η XA γράψει την αριστερά και τη μπέσει σε νέα τρομοκρατία και πατσοκ.
Posted Image

#65087 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,828 posts

Posted 09 May 2012 - 17:42

Πασοκ + ΝΔ + Κουβέλης = Just As Planned~Benny wins!
rsrGbGx.gif

#65088 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 posts

Posted 09 May 2012 - 17:42

Μα ναι οσαμα υπάρχουν εκεί έξω άτομα που το πιστεύουν. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Σωστά;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Συμφωνώ με την δικιά σου άποψη, αλλά και η δική τους είναι εξίσου σεβαστή και πιθανή. Μπορεί τελικά, τέτοιες απόλυτες απόψεις να είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος για να ξυπνήσει.Το ποιος έχει δίκιο θα το καταλάβουμε αργότερα, στην νεκροψία.

#65089 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 09 May 2012 - 17:47

Posted Image

#65090 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 posts

Posted 09 May 2012 - 17:52

Δεν το αποκλείω οσαμα. Ίσως η "αποκέντρωση" των άκρων από τα μεγάλα κόμματα είναι μιά σωστή τακτική. Αλλά και πάλι. Πιστεύω πρέπει να ανεβεί τουλάχιστον η ενηλικίωση στα 23. Και δεν μιλάω γιά υπερηλίκους, ίσως θεωρηθεί φασιστικό-ρατσιστικό κατά οιονδήποτε τρόπο.
Posted Image

#65091 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 posts

Posted 09 May 2012 - 18:37

Πιστεύω πρέπει να ανεβεί τουλάχιστον η ενηλικίωση στα 23.

Με ποια λογική; Ότι ο 23χρονος είναι πιο ώριμος απ τον 21χρονο; σχετικό. Με την ίδια λογική και ο 27χρονος είναι πιο ώριμος απ τον 23χρονο
Posted Image

#65092 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 posts

Posted 09 May 2012 - 19:00

Όχι λόγο ωριμότητας ρε συ, δεν παίζει ρόλο. Λόγο αστάθειας χαρακτήρα και έλλειψης ψυχραιμίας. Επειδή είναι νομίζω ψυχολογικά πιά έχει φρενάρει και έρχετε καθυστερημένα κι επειδή δεν αναγνωρίζεται αυτό, δημιουργούνται νομίζω λεπτές ανισορροπίες. Πιάνεις;
Posted Image

#65093 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 posts

Posted 09 May 2012 - 19:04

Επειδή είναι νομίζω ψυχολογικά πιά έχει φρενάρει και έρχετε καθυστερημένα κι επειδή δεν αναγνωρίζεται αυτό, δημιουργούνται νομίζω λεπτές ανισορροπίες. Πιάνεις;

Η αλήθεια είναι.....πως όχι :borednn9:
Posted Image

#65094 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 posts

Posted 09 May 2012 - 19:18

Ναι, τώρα που το κοιτάζω ούτε εγώ βγάζω άκρη. Θέλω να πω πως υπάρχει καθυστέρηση πιά της ενηλικίωσης στην πραγματικότητα σχέσει με τα χαρτιά. Το 18 βγήκε μιά άλλη εποχή, τα πράγματα άλλαξαν, τώρα καθυστέρη ο νέος ουσιαστικά να ενηλικιωθεί κι επειδή του ζητείται αυτό βίαια, προκαλούνται αρνητικά συναισθήματα στο υποσυνείδητό του. Αυτό παρατηρώ πως δημιουργεί αστάθεια, κάτι το οποίο εκφράζεται από πολλά παραδείγματα, όπως το παράδειγμα της χα στο 18-24 "κοινό" ή την τάση των νέων να απέχουν από τ κοινά.
Posted Image

#65095 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1,941 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 09 May 2012 - 19:40

Spoiler:

Μα δεν ειπα οτι πρεπει να πανε φυλακη.Ειπα οτι δεν επρεπε να νομιμοποιηθει σαν κομμα η ΧΑ.Αποδειξεις και δημοσιες δηλωσεις υπαρχουν.Δηλαδη αν ο αρχηγος μιας οργανωσης εχει βγει δημοσιως ουκο λιγες φορες και εχει πει πως,"αν εγω βγω στην βουλη,σας υποσχομαι να σκοτωσω ολους τους μεταναστες",θεωρεις οτι ειναι σωστο να νομιμοποιηθει αυτο το κομμα αργοτερα;Με αυτην την λογικη,δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να περασουν απο εγκριση τα κομματα ωστε να συμετεχουν στις εκλογες...Ποια ειναι τα κριτηρια ωστε ενα κομμα να μπορει να λαβει μερος στις εκλογες,και να θεωρειται νομιμο;Και πως γινεται να ειναι νομιμο ενα κομμα,που εχει εκφρασει τις φασιστικες αποψεις του δημοσιως και αρα ειναι εναντια στην ιδια την δημοκρατια;Δεν ειναι λιγο αντιφατικο;

image.jpg

#65096 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 09 May 2012 - 19:46

Ναι, τώρα που το κοιτάζω ούτε εγώ βγάζω άκρη. Θέλω να πω πως υπάρχει καθυστέρηση πιά της ενηλικίωσης στην πραγματικότητα σχέσει με τα χαρτιά. Το 18 βγήκε μιά άλλη εποχή, τα πράγματα άλλαξαν, τώρα καθυστέρη ο νέος ουσιαστικά να ενηλικιωθεί κι επειδή του ζητείται αυτό βίαια, προκαλούνται αρνητικά συναισθήματα στο υποσυνείδητό του. Αυτό παρατηρώ πως δημιουργεί αστάθεια, κάτι το οποίο εκφράζεται από πολλά παραδείγματα, όπως το παράδειγμα της χα στο 18-24 "κοινό" ή την τάση των νέων να απέχουν από τ κοινά.

Eγώ γιατί νομίζω το αντίθετο?
Οτι βλέποντας πόσο παιδιάστικα σκέφτονται και φέρονται συχνά οι ενήλικες απορούμε πως μπορεί να ήταν στα νιάτα τους?
Ε, μετά βλέπουμε κανένα παλιό φιλμ, μας διηγούνται τις τάσεις και τις εμπειρίες τους, και δεν απορούμε πια, είμαστε σίγουροι.

Απο την άλλη βλέπω και τη νέα γενιά και απορώ αν ξαφνικά υπάρχει περίπτωση να ωριμάσει και να αποκτήσει αίσθηση της λογικής.
Δυστηχώς αυτά δε γίνονται απο τον ένα χρόνο στον άλλον, ούτε λίγα χρόνια για το όριο ενηλικίωσης κάνουν τη διαφορά.
Ας καταλήξω στο συμπέρασμα πως οι νέοι σήμερα υπερτερούν νοητικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με το άμεσο συμφέρον και τις τάσεις της εποχής τους, σε διαχρονικά μόνιμα θέματα όπως η φτώχεια και ανάγκη για οικονομία, η πολιτική, η ιδεολογία, όσο διευκολύνονται οι ζωές τους και ασχολούνται μ' αυτα άλλοι αντι γι αυτούς, (ή αναπαράγουν αυτές της τάσεις αφέλειας και κοινωνικής αδράνειας οι ίδιοι οι γονείς τους) η γελοιοποίησή τους θεωρείται δεδομένη και αυτό εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στον κόσμο.

Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν ακόμα ακούμε φράσεις τύπου:"Γιατί να μην ανάψουμε τα φώτα, οικονομία κάνουμε?" ή "Γιατί να το πετάξω στην ανακύκλωση?Τι...νοιάζεσαι για τη σωτηρία του πλανήτη?"

Edited by Kamui, 09 May 2012 - 19:46.

O6rrvsU.jpg

#65097 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 posts

Posted 09 May 2012 - 19:58

Πιστεύω πως υπάρχει μιά απαραίτητη ριζοσπαστικότητα στις σημερινές ηλικίες 18-23 και νομίζω ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα καταλληλό υπόβαθρο γιά να αναπτυχθεί αυτή σε κάτι πιό γόνιμο. Θεωρώ πως με τον απότομο και πρόωρο εξαναγκασμό που τους επιβάλλεται να ενηλικιωθούν, ευνουχίζεται η προσωπικότητά τους. Ίσως κάποια ειδικά ψυχο-κοινωνιολογικά σεμινάρια να έκαναν εξίσου καλή δουλειά, αλλά το γεγονός ότι ενηλικιώνονται στα 18 νομίζω δεν αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης. Χρειάζονται πίστωση χρόνου.
Posted Image

#65098 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 09 May 2012 - 20:44

Πιστεύω πως υπάρχει μιά απαραίτητη ριζοσπαστικότητα στις σημερινές ηλικίες 18-23 και νομίζω ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα καταλληλό υπόβαθρο γιά να αναπτυχθεί αυτή σε κάτι πιό γόνιμο. Θεωρώ πως με τον απότομο και πρόωρο εξαναγκασμό που τους επιβάλλεται να ενηλικιωθούν, ευνουχίζεται η προσωπικότητά τους. Ίσως κάποια ειδικά ψυχο-κοινωνιολογικά σεμινάρια να έκαναν εξίσου καλή δουλειά, αλλά το γεγονός ότι ενηλικιώνονται στα 18 νομίζω δεν αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης. Χρειάζονται πίστωση χρόνου.

Τώρα που βάζεις μέσα τα ψυχολογικά αίτια το θέτεις καλύτερα.
Εγώ προσωπικά πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει οπωσδήποτε μάθημα ψυχολογίας στα σχολεία και να δινόταν ιδιαίτερη βάση και σοβαρότητα σε αυτό.
Δε διαφωνώ οτι αυτή η ριζοσπαστικότητα σ' αυτές και όχι μόνο τις ηλικίες (ισχύει γενικά για όλη την περίοδο της εφηβίας μέχρι μετεφηβίας) υπάρχει στην ανθρώπινη φύση (και στη δική μου εξάλλου) απλά η ορθή λογική που υπάρχει σε άτομα τέτοιων ηλικιών καθιστά τέτοιου είδους παρορμητικές συμπεριφορές αδικαιολόγητες.
Απλά προσωπικά νομίζω πως πρέπει να αντιμετωπίσεις τον νέο στη φάση που βρίσκεται και να του δώσεις το εναυσμα να καταλάβει αυτό που είναι σωστό, αν τον αφήσεις στην πλάνη της ανήλικης περιόδου μέχρι τα 23, δε νομίζω ξαφνικά να γίνει πιο ώριμος, ίσως οι παρορμητικές και ριζοσπαστικές τάσεις μειωθούν αλλά έτσι μπορεί να μυωθεί και η ίδια η προωπικότητα, η συνείδηση και η κοινωνική υπευθυνότητα του νεανία.

O6rrvsU.jpg

#65099 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 posts

Posted 09 May 2012 - 20:49

Μα δεν ειπα οτι πρεπει να πανε φυλακη.Ειπα οτι δεν επρεπε να νομιμοποιηθει σαν κομμα η ΧΑ.Αποδειξεις και δημοσιες δηλωσεις υπαρχουν.Δηλαδη αν ο αρχηγος μιας οργανωσης εχει βγει δημοσιως ουκο λιγες φορες και εχει πει πως,"αν εγω βγω στην βουλη,σας υποσχομαι να σκοτωσω ολους τους μεταναστες",θεωρεις οτι ειναι σωστο να νομιμοποιηθει αυτο το κομμα αργοτερα;Με αυτην την λογικη,δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να περασουν απο εγκριση τα κομματα ωστε να συμετεχουν στις εκλογες...Ποια ειναι τα κριτηρια ωστε ενα κομμα να μπορει να λαβει μερος στις εκλογες,και να θεωρειται νομιμο;Και πως γινεται να ειναι νομιμο ενα κομμα,που εχει εκφρασει τις φασιστικες αποψεις του δημοσιως και αρα ειναι εναντια στην ιδια την δημοκρατια;Δεν ειναι λιγο αντιφατικο;

Είναι αντιφατικό για εσένα, όχι για την δημοκρατία, στην οποία όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται και να επιλέγει ο καθένας ποιες από αυτές θα απορρίψει και ποιες θα ενστερνιστεί. Ακόμα και απόψεις που καταργούν την δημοκρατία πρέπει να ακούγονται, αλλιώς η δημοκρατία πάβει από μόνη της να είναι πλέον δημοκρατία. Yea, η δημοκρατία είναι το παράδοξο της ίδιας της της ύπαρξης. Πάντα έτσι είναι δυόμισι αιώνες τώρα από το 1789.

Τα κριτήρια με τα οποία νομιμοποιούνται τα κόμματα δεν έχουν να κάνουν πλέον με τις απόψεις τις οποίες πρεσβεύουν π.χ. όπως γινόταν μέχρι το '75 με το ΚΚΕ που ήταν στην παρανομία. Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν πλέον σοβαρά κριτήρια. Η "έγκριση" δεν είναι παρά μια πιστοποίηση που μετατρέπει έναν οργανισμό σε πολιτικό κόμμα.

Εάν η χρυσή αυγή αρχίσει να απειλεί την σωματική ακεραιότητα των πολιτών, τότε ναι, βάσει του νόμου, πρέπει να της ζητήσουν να διαλυθεί ή να την θέσουν εκτός νόμου. Ο Μιχαλολιάκος και ο κάθε χρυσαυγίτης έχει πει πολλά και ίσως να έχει κάνει ήδη και πολλά. Από τα λόγια μέχρι τις πράξεις, και εννοώ τις κραυγαλέες πράξεις, υπάρχει μια απόσταση, μικρή η μεγάλη και η χρυσή αυγή δεν θεωρούν ότι έχει ξεπεράσει ακόμα αυτήν την γραμμή ή θεωρούν ότι έχει περάσει αυτήν την γραμμή και απλώς δεν θέλουν να την θέσουν εκτός νόμου.

#65100 Dio Brando

Dio Brando

Dark Will

• Members
  • 1,185 posts
  • LocationFalconia

Posted 09 May 2012 - 20:50

Κατι ασχετο τελειως.
Μου φαινεται η το GMT +2 ειναι μια ωρα πισω?

Spoiler: