Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94139 replies to this topic

#49576 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 07 April 2011 - 18:54

Απλώς δεν συμφωνώ στην αλλοίωση ενός έργου με dubs και τα λοιπά. Η γραπτή μετάφραση απο εμένα είναι μονόδρομος διαφορετικά μεταβάλεται όλη η παραγωγή του έργου σε κάτι καινούργιο, συνηθως χειρότερο.

Δεν είναι πάντα κακό να μεταβάλλεται κάτι. Ίσα ίσα, η μεταβολή είναι βασικός μηχανισμός του πολιτισμού (ναι, είμαι και υποστηρικτής των Creative Commons).
Το αν θα προτιμήσω ή όχι ένα dub αντί του πρωτοτύπου έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες (τεχνικούς/μεταφραστικούς και αισθητικούς) αλλά όχι με την λογική της αλλοίωσης.
Τις ταινίες της Ντίσνεϊ/Pixar τις προτιμώ στην ελληνική μεταγλώττιση γιατί πιστεύω ότι τεχνικά είναι άρτιες.

#49577 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 07 April 2011 - 19:16

Κι εγω τις προτιμω σε ελληνικη μεταγλωτιση. Κανουν πολυ καλες δουλειες.
Αλλα το "ITS SO FLUFFY I'M GONNA DIE" δεν θα το ξεπερασει κανεις XD

2bbd14fc.jpg

#49578 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 07 April 2011 - 19:28

Τις ταινίες της Ντίσνεϊ/Pixar τις προτιμώ στην ελληνική μεταγλώττιση γιατί πιστεύω ότι τεχνικά είναι άρτιες.

Imo πάντα.

Αnw σχεδον πάντα τσεκαρω eng dubbing σε ανιμε και κατα καιρους καποια ειναι απο υποφερτα ως πολυ καλα. Π.χ. cowboy bebop ακουγεται πολυ ευχαριστα.

Παράδειγμα πολύ καλο για μενα ειναι ο κριλλιν. dragonball Μπορει να μη γουσταρω, αλλα η αμερικανικη φωνη ειναι 125.978.427 φορες καλυτερη από την πρωτοτυπη. Αξεχαστη πραγματικά.

stasou%2520mygdala.jpg

#49579 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 April 2011 - 20:42

Γ@$%μένη ΔΕΗ, με τις γ@$%μένες σου διακοπές ρεύματος... :madtodeath:

Άντε τώρα να αλλάξω firmware στον main HDD, και να ελπίσω ότι θα ξαναδουλέψει χωρίς να έχει χάσει δεδομένα.

Ευτυχώς που έχω ακόμα και το παλιό pc στο σπίτι...

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#49580 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 07 April 2011 - 20:52

ξερει κανεις απο SPSS ??? το εγκατεστησα αλλα τα δεδομενα μου που ειναι στην ελληνικη μου τα βγαζει ορνιθοσκαλισματα.
το post-αρω εδω για να μην κανω ολοκληρο thread

#49581 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 07 April 2011 - 21:00

Γ@$%μένη ΔΕΗ, με τις γ@$%μένες σου διακοπές ρεύματος... :madtodeath:

Άντε τώρα να αλλάξω firmware στον main HDD, και να ελπίσω ότι θα ξαναδουλέψει χωρίς να έχει χάσει δεδομένα.

Ευτυχώς που έχω ακόμα και το παλιό pc στο σπίτι...

Κουράγιο... αναγνωρίζω το μαρτύριο... για δες καιρό που διάλεξε να χαλάσει το UPS (πρέπει να πάρω άλλο, αλλά πάλι, δεν θα 'μαι εδώ για πολύ ακόμα...)

#49582 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 07 April 2011 - 21:09

Σας εύχομαι ένα καλό Σαββατοκύριακο. Καληνύχτα σας.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#49583 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 07 April 2011 - 21:10

Δεν είναι πάντα κακό να μεταβάλλεται κάτι. Ίσα ίσα, η μεταβολή είναι βασικός μηχανισμός του πολιτισμού (ναι, είμαι και υποστηρικτής των Creative Commons).
Το αν θα προτιμήσω ή όχι ένα dub αντί του πρωτοτύπου έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες (τεχνικούς/μεταφραστικούς και αισθητικούς) αλλά όχι με την λογική της αλλοίωσης.

So very true! But you've got to admit, usually english dubbed anime series really suck.

Σας εύχομαι ένα καλό Σαββατοκύριακο. Καληνύχτα σας.

Goodnight and good luck sir!

#49584 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 07 April 2011 - 21:24

Είναι να μη σου τύχει.

#49585 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 07 April 2011 - 21:39

Κουράγιο... αναγνωρίζω το μαρτύριο... για δες καιρό που διάλεξε να χαλάσει το UPS (πρέπει να πάρω άλλο, αλλά πάλι, δεν θα 'μαι εδώ για πολύ ακόμα...)

Γιατί δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου;

#49586 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 07 April 2011 - 21:59

Imo πάντα.

Αnw σχεδον πάντα τσεκαρω eng dubbing σε ανιμε και κατα καιρους καποια ειναι απο υποφερτα ως πολυ καλα. Π.χ. cowboy bebop ακουγεται πολυ ευχαριστα.

Παράδειγμα πολύ καλο για μενα ειναι ο κριλλιν. dragonball Μπορει να μη γουσταρω, αλλα η αμερικανικη φωνη ειναι 125.978.427 φορες καλυτερη από την πρωτοτυπη. Αξεχαστη πραγματικά.

να ενα πολυ καλο παραδειγμα.....γενικοτερα παντως οι original φωνες του dbz δεν ειναι και η καλυτερη μου χιλιες φορες eng dub!!!

#49587 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 07 April 2011 - 21:59

Βγήκε!  MΠΡΑΦ Mikeius vs. Ελληνίδες Πορνοστάρ
It's kinda...weird?

Edited by Phantom Duck, 07 April 2011 - 23:08.
link removed

Posted Image

#49588 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 posts

Posted 07 April 2011 - 22:07

Βγήκε!  MΠΡΑΦ Mikeius vs. Ελληνίδες Πορνοστάρ
It's kinda...weird?

Ε big sis, το γεγονός οτί ποστάρεις τέτοια video είναι πιο τρομακτικό απ' τα Κθουλοπλοκάμια στο αβατάρι σου:hehehe:

Edited by Phantom Duck, 07 April 2011 - 23:08.
link in quote removed

#49589 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 April 2011 - 22:07

To έβαλα δυνατά και είχαμε και καλεσμένους στο σπίτι.... >.< Με κοιτάνε περίεργα τώρα...

#49590 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 07 April 2011 - 22:08

@ Άγρια Μαϊμού: Μα γιατί; Είναι κοινό μυστικό στην τρούπα ότι αυτό το φόρουμ αγαπάει τον Mikeius. :P
Αν και το μπλογκ είναι όντως πιο αστείο.

Posted Image