1) Δεν αμοίβεται συνήθως η παραγωγή του έργου όσο η κατανάλωση του από τρίτους.
Ακριβώς. Το πληρώνουμε για την παραγωγή αντί για την κατανάλωση είναι ένα άλλο μοντέλο χρηματοδότησης που προωθεί συχνά ο vrypan, και ενδιαφέρει και εμένα (ψάχνω να δω πώς το καταλαβαίνει ο καθένας, πώς εφαρμόζεται, τι αποτελέσματα έχει, ποια τα υπέρ, ποια τα κατά).
2) Σε αυτή τη περίπτωση ο ιστολογιστής χρησιμοποιεί λανθασμένα παραδείγματα. Αν θυμάμαι καλά τόσο τα πνευματικά δικαιώματα όσο και οι πατέντες έχουν να κάνουν με άψυχα δημιουργήματα, όχι με την γέννα ενός παιδιού ή μια χειρουργική επέμβαση, τα οποία δεν είναι προϊόντα ώστε να έχουν ιδιοκτήτη αλλά υπηρεσίες.
Δεν ξέρω αν είναι λανθασμένα, σίγουρα είναι τραβηγμένα για λόγους εντυπώσεων. Πιστεύω ότι θα του έβρισκα περισσότερο δίκιο αν έγραφε για τις πατέντες, αφού αυτές δεν έχουν να κάνουν με κάτι συγκεκριμένο συνήθως (όχι δηλαδή με μια συγκεκριμένη υλοποίηση, αλλά με μια γενική ιδέα).
Δεν έχει καμία σχέση με τις πατέντες... Για royalties μιλάει.
Αν είναι έτσι θα πρέπει να πληρώνουμε και στις Microsoft, Intel, Apple κλπ. για κάθε παραγωγική εργασία που κάνουμε χρησιμοποιώντας τα υλικά και πνευματικά τους προϊόντα. Αυτό το κόστος το επωμίζονται οι developers.
Ναι, δεν είπα ότι μιλά για πατέντες, είπα ότι θα είχε περισσότερη λογική αν μιλούσε για αυτές.
Συνήθως το λογισμικό το πληρώνεις μια φορά και δεν πληρώνεις πιο μετά για κάθε χρήση του (εκτός αν εμπλέκονται πατέντες λογισμικού και εσύ είσαι προγραμματιστής, βεβαίως). Ο vrypan αναφέρεται σε έργα όπως βιβλία και ταινίες.
Πάει, το 'χασε ο vrypan...
Μάλλον δεν τον καλοπληρώνει το ΠΑΣΟΚ για τη δουλειά που τους κάνει, και τον έπιασε το παράπονο.
Δεν έφυγε από το webteam του ΠΑΣΟΚ για μια Web 2.0 εταιρία;
Δεν νομίζω να το έχασε πιο πολύ από παλιότερα, απλά προσπαθεί να σχηματίσει ακραίες εντυπώσεις (από τον τίτλο φαίνεται αυτό). Εμείς απλά κρατάμε την σκέψη πίσω από το κείμενο του και βλέπουμε κατά πόσο μπορεί να σταθεί.