Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94152 replies to this topic

#38971 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 01:34

Αυτό είναι πράσινο, εγώ θά 'λεγα το original λαχανί...

HnH5aB0.jpg

#38972 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 02:53

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια αγενής χορηγία της trolling ε.π.ε.

Ρε παιδιά τι το ψάχνετε τώρα και αυτός που έβαλε την φωτιά έφταιγε και ο τραπεζίτης που δεν έλαβε μέτρα για να εξασφαλιστούν μέτρα ασφαλείας τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους πελάτες. Αυτόν που έβαλε την φωτιά δεν τον πάισαν μάλλον γιατί είναι άχρηστη η αστυνομία (εκτός αν πει κανείς ότι αυτό έχει κάποιο σκοπιμότητα, δηλαδή πχ να πει κανείς ότι έγινε για να λερωθεί η εικόνα των αριστερών), τον δε τραπεζίτη δεν τον πιάνουν γιατί πολύ απλά είναι μεγάλο κεφάλι.

Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα (δεν διάβασα ακριβώς το περιστατικό) είναι, υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι έγινε για πολιτικούς λόγους; Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Βέβαια από την άλλη, γιατί κάποιος να βάλει φωτιά σε τράπεζα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Maybe for revenge! :burningbe3: Και αν έγινε για πολιτικούς λόγους βρε παιδί μου είτε έγινε από αριστερούς είτε από δεξιούς το ίδιο δεν είναι;

Και στο κάτω κάτω, αν το θέσουμε και πολιτικά, το να λερωθεί η φωλιά των αναρχικών εν έτος 2010 είναι κάπως old.. Άλλωστε τώρα έχουμε σοσιαλισμό, τι νόημα έχει ένα τέτοιο γεγονός. Να γίνονταν επί νέας δημοκρατίας να το καταλάβω. Τώρα όλοι απολαμβάνουμε τους καρπούς του σοσιαλισμού τι νόημα έχουν τέτοια επεισόδια. I mean, κοιτάξτε τι πορείες γίνονταν επί νέας δημοκρατίας. Τώρα αν βγάλουμε τους φορτηγατζήδες κανείς δεν φαίνεται να έχει παράπονο, το δείχνει και η τηλεόραση έτσι;

Ας υποθέσουμε όμως τις δύο ακραίες περιπτώσεις. Ας πούμε ότι ήταν αναρχικός. Ή ας πούμε ότι είναι αριστερός. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι είναι το ίδιο, οπότε πάμε παρακάτω. Επειδή το αριστερός ακούστηκε περισσότερο πιο πάνω θα το πω αριστερός. Ο αριστερός δεν το θέλει το κεφάλαιο. Ο αριστερός είναι φτωχός. Ο αριστερός νιώθει αδικημένος. Δεν αντέχει. Ακόμα και αν όλα του τα προβλήματα προέρχονται από την απροθυμία του να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του δεν μπορεί. Θέλει κάπου να ξεσπάσει. έπιασε και κρύο τελευταία. Είναι και ακριβά τα καύσιμα του σοσιαλισμού.. Θέλει να ζεσταθεί. Οπότε είπε. Εγώ δεν έχω καύσιμα. Θέλω να ζεσταθώ. ας βάλω φωτιά στην τράπεζα. Έχει αρκετούς ανθρώπους για καύσιμο και έτσι θα ζεσταθώ. Δεν τους χωνεύω άλλωστε είναι τραπεζοϋπάλληλοι με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Οπότε είναι προφανής τα πράγματα. Ένας αναρχικός που κρυώνει, θα βάλει φωτιά για να ζεσταθεί. Και βάζοντας φωτιά και σε τράπεζα και ζεσταίνεται κυριολεκτικά και ιδεολογικά.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι είναι δεξιός. Ο δεξιός δεν αντέχει τους αριστερούς. Οι αριστεροί είναι κακοί και αυτός καλός. Τώρα με τον σοσιαλισμό δεν αντέχει. Δεν μπορεί πλέον να έχει όλη την εξουσία αυτός. Είναι σίγουρος ότι αυτό το διεφθαρμένο κράτος προέρχεται από τους αριστερούς, που κλέβουν, φωνάζουν, πετούν μολότοφ και μυρίζουν άσχημα. Ποιο είναι το καταφύγιο του κάθε δεξιού; Το καταφύγιο του κάθε δεξιού είναι η τράπεζα. Εκεί που έχει αφήσει τα πολλά λεφτά του, τους κόπους του, τα όνειρα του. Κι όμως. Δεν μπορεί να πιστέψει πως σε αυτό το καταφύγιο μπαινοβγαίνουν και αριστεροί. Πως μέσα στο σπίτι του κυκλοφορούν και μιάσματα της κοινωνίας. Επιπλέον τώρα με τον σοσιαλισμό νιώθει καταπιεσμένος που δεν μπορεί η δικαιοσύνη του και η ορθότητα του να ανθίσει. Νιώθει ότι τον τρώει η αδικία βρε παιδί μου. Για αυτό επιλέγει να κάνει μια μεγάλη θυσία. Γνωρίζοντας πως το καταφύγιο αυτό ενδέχεται να επιτεθεί σύντομα από αριστερούς, αποφασίζει να κάνει κάτι. Το ένα σχέδιο ήταν να βάλει ο ίδιος φωτιά την τράπεζα για να σπιλώσει το όνομα των αριστερών. Όμως αυτό το σχέδιο είναι αφενός ενάντια στο προσωπικό του συμφέρον, αφετέρου δεν θα έχει το αποτέλεσμα που θα ήθελε. Για αυτό αποφασίζει το εξής. Αφοπλίζει το υποκατάστημα της τράπεζας, ώστε αν ποτέ πάρει φωτιά να πάρει και τον κλέφτη μαζί του. Μάλιστα. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της ανυπαρξίας ασφάλειας. Ήταν αγανάκτηση.

Τέλος αν και οι δύο οπτικές φαινομενικά είναι αντικρουόμενες, ας πάρουμε υπ όψιν μας την πιθανότητα να συμπίπτουν. Παρόλα αυτά οι πιθανές εξηγήσεις του τι μπορεί να έγινε πραγματικά είναι κάτι που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Η μια πιθανή εξήγηση είναι ο απελπισμένος αριστερός όντως να κρύωνε. Και να έτυχε να έπεσε στο υποκατάστημα της τράπεζας που δεν είχε ασφάλεια. Έτσι πήγε έβαλε την φωτιά του, ζεστάθηκε και μετά δεν άντεξε έφυγε. Όταν έφτασε εκεί η αστυνομία απορροφήθηκε τόσο πολύ από την ζέστα που δεν ήθελε να φύγει και έτσι για αυτό δεν πιάσανε τον αριστερό. Θεωρητικά θα μπορούσαν να κατηγορούσαν τον δεξιό που δεν έβαλε ασφάλεια, αλλά αυτή η όμορφη ζέστη τους έκανε να πιστεύουν πως τελικά μάλλον ήταν μια κοινωνική προσφορά το γεγονός. Άλλωστε σύμφωνα με την δεξιά ιδεολογία, πρέπει κάποιοι να θυσιαστούν για το κοινό καλό όσων αντέχουν την ζέστη.

Υπάρχει όμως και η άλλη οπτική. Η οπτική του δεξιού και αριστερού να είναι το ίδιο άτομο. Μάλιστα. Το άτομο που διέπραξε και τα δύο εγκλήματα ήταν ένα. Ένα άτομο με πρωτοφανή συμπτώματα σχιζοφρένιας. Ένα άτομο που προσπαθεί να απολαύσει τα πλεονεκτήματα και των ιδεολογιών. Όμως μιας και κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καταλήγει πάντα να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και των δύο. Έτσι το ίδιο άτομο που επίτηδες δεν έβαλε ασφάλεια, μην βλέποντας κάποιον να πέφτει στην παγίδα του, και ζηλεύοντας το συναίσθημα του επαναστάτη του αριστερού αποφασίζει ο ίδιος να πέσει στην παγίδα του που ο ίδιος έστησε. Έτσι πάει βάζει την φωτιά και καίγεται ζωντανός. Παρόλα αυτά δεν καίγεται αρκετά ώστε να πεθάνει, παθαίνει όμως εγκαύματα 2 και τρίτου βαθμού. Αμέσως ξεφεύγει και κάνει πλαστική την ίδια μέρα. Και την επόμενη μέρα από την μια δεν υπάρχει αυτός που έβαλε την φωτιά. Άλλωστε ντύθηκε τόσο καλά ως αριστερός που κανείς δεν τον κατάλαβε. Και φυσικά κανείς δεν μπορούσε να κατηγορήσει τον ίδιο για προβλήματα ασφαλείας μιας και έπεσε ο ίδιο θύμα. Απλά για να μην μάθει ο κόσμος ότι κάηκε φρόντισε να μήνη κρυφό αυτό το κομμάτι της υπόθεση. Επιπλέον έχοντας υποστεί ζημία ο ίδιος είναι από μόνο του μια τιμωρία με αποτέλεσμα να του χαριστεί αυτή η αμέλεια.

Συμπέρασμα: φταίει ο Ομπάμα.
phmava.php

#38973 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 04:44

Ας μοιραστω με την τρυπα και εγω αυτο το ενδιαφερον λινκ ,με σκοπο να το ποσταρει καποιος 10 λεπτα αργοτερα και να φαει το τρομερο "Old" reply :P

P.S.O Banksy ειναι θρυλικος...

OOOLD!!

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#38974 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 06:16

Συμφωνω απολυτα καθε βδομαδα αυτο γινετε ο Α κανει πορεια και του χωνεται ο Β μετα ο Β κανει πορεια και του χωνεται ο Α μετα μετα οι ομαδες τον αλοδαπων σφαζονται μεταξυ τους στη μεση του δρομου επηδει ο ενας εφαγε περισσοτερο καρι απο τον αλλο, η αστυνομια ακολουθη εντολες απο πανω και μενει αμετοχη και ποιος την πληρονει τελικα ο κοσμακης που μενει τριγηρο ας αφεισουμε λιπον τους Χρυσαυγητες και τους Αναρχικους και ας δουμε πραγματικα τι μας φτει γιατι ειναι κριμα ανθρωποι που μενουν στον Αγιο Παντελεημονα χρονια να παρατανε τα σπιτια τους γιατι δεν αντεχουν αλο την κατασταση ((αυτο το λεω απο προσωποικη εμπειρια φιλου))

Ρε παλικαρι εγω που μενω σαυτην την γειτονια γιατι δεν βλεπω αυτο που λες?Ουτε ΧΑ καθε μερα να πλακωνονται ουτε η ηλιθιοτητες περι "καρι" που αναφερεις πιο πανω.Ο φιλος μαλλον δεν σε ενημερωνει καλα.Πιο πολλα συμβαντα εχει η Κυψελη με τους ΧΑ παρα στον ΑΓ Παντελεημονα.Οσο για τις ομαδες αλλοδαπων που σφαζονται ειναι απλα οι μαφιες απο πισω(Ελληνικη,Αλβανικη κλπ)και παλι οπως εγραψα το ποστ μου δεν ειναι οσο τραγικα οσο ακουγεται στην ΤιΒι.Don't believe the Hype.Οσο θυμαμαι τον εαυτο μ σαυτην την γειτονια μεγαλωσα και οσα συμβαντα/μηνα συμβαιναν αλλα τωσα γινονται και τωρα.Αντε να δωσω μια αυξηση της ταξης 5-10% σε μια δεκαετια.Απλα πες στον φιλο σου να μην σπερνει ανακριβιες

Οσο για τον Βγενοπουλο ναι, θα επρεπε να ειχε ευθυνες .
Δημοσιευμένη  εικόνα

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#38975 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 09:00

Ρε PHM ωραιο το τρολιν σου, αλλα πολλοι εδω μεσα θα το παρουν πιο σοβαρα αποτι πρεπει.. LOL..

Και το Δεξιοι = Πλουσιοι & Αριστεροι = Φτωχοι => OLD

Μακαρι να ηταν ετσι, με το παθος που δειχνω για αυτα τα debates θα επρεπε να ημουν ενα κλικ κατω απο τον Βγενοπουλο. Στην πραγματικοτητα ομως η σχεση μου με τις τραπεζες ειναι οτι μια φορα το μηνα πρεπει να δινω χαρατσι σε δυο απο αυτες. Και αν ξεχαστω εστω και μια μερα με πρηζουν τηλεφωνικα καθε μιση ωρα επι 24ωρου βασεως.. Η γενικη πραγματικοτητα σε αυτη την χωρα ειναι οτι εχουμε αριστερους με δεξιες τσεπες, ειδικα στα ΜΜΕ. Επισης, λιγα παιδια μεγαλοστελεχων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εχουν συλληφθει σε επεισοδια η ακομα και σε ληστειες τραπεζων?

And in the end of the day, η ιδεολογια της ακροαριστερας δεν βλεπω να δινει και τρελη εμφαση στα οικονομικα θεματα της χωρας.. Πιο πολυ σαν αφορμη τα χρησιμοποιουν.. Πιο πολυ βλεπω να νοιαζονται για λαθρομεταναστες, δικαιωματα των γκει, και να παιζουν κρυφτουλι με τους αστυνομικους και τους χρυσαυγιτες. Δεν διαφερει και πολυ με τον οπαδισμο των χουλιγκανων δηλαδη.. Η ακραια πτερυγα της αριστερας δεν βλεπω να κανει πορειες για το μνημονιο αλλα για τον ταδε φυλακισμενο συντροφο η τον ταδε βολιβιανο αγωνιστη που βρηκε μια μυγα μεσα στο ποριτζ του..

BTW, Kenny ξερεις καλα οτι δεν απευθυνομαι σε σενα οσον αφορα την συγκεκριμενη αυτοκριτικη.

Και για να χαλαρωσουμε σημερα, περναμε σε λιγη κλασσικη μουσικη..

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=sO_QntXc-c4[/YOUTUBE]

αν και δεν την λες ακριβως χαλαρωτικη..

Δημοσιευμένη  εικόνα

#38976 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 947 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 09:26

επειδη καποιοι νομιζουν πως ξερουν τα παντα,
εγω ημουν στην πορεια της 5 μαη και αυτο που γινοταν απο την πλατεια κοραη και μετα
ηταν καποιες ομαδες παραλληλα με το σπασιμο βιτρινων και τις μολοτοφ να επιτιθενται και να
χτυπανε τους διαδηλωτες που τους γιουχαρανε και εμενα μου βγαζει ενα συμπερασμα πολιτικο
για το τι ηταν και τι πρεσβευουν αυτες οι ομαδες!
φυσικα και δεν μπορω να ειμαι σιγουρος ποιοι ηταν τελικα αλλα εσυ Ayu-Mania απο που βγαζεις το
πορισμα? μηπως εχεις πληροφοριες απο πρωτο χερι? ησουν εκει?
και αν ναι, τι δουλεια ειχες εκει?
μηπως να επρεπε να εισαι σπιτακι σου για να παρεις τα χαπακια για την επιλεκτικη μνημη?
γιατι φαινεται πως ξεχνας π.χ. το γεγονος που εκαναν σουρωτηρι εναν αθωο ανθρωπο ενα μηνα
πριν τις 5 μαη στο βυρωνα αστυνομικοι και εκει δεν υπαρχει καμια αμφιβολια ποιοι ηταν!
και οταν διαμαρτυρηθηκαμε μαζι με κατοικους και οι γειτονιες του βυρωνα μας χειροκροτουσαν
οι δολοφονοι του ανθρωπου αυτου μας σαπισαν στο ξυλο απροκλητα (ακομα εχω προβλημα στην
ακοη απο τα γκλομπ που εφαγα στο κεφαλι) το θυμαται κανεις? που ειναι αυτοι οι αστυνομικοι τωρα?

για ποιο λογο εγινε αυτη η τεραστια διαδηλωση? που φυσικα τα μεσα μαζικης διαστρεβλωσης της
πραγματικοτητας με μπροσταρη μπλογκ μακηδων κατηγορησαν και μετα εθαψαν?
μηπως γιατι δολοφονειται η ζωη μας απο την κυβερνηση και αμερικανους, ευρωπαιους και την
πολιτικη του κεφαλαιου? μηπως επειδη σημερα ο κοσμος εχει προβλημα επιβιωσης (οταν οι τραπεζες
βεβαια πηραν αμεση βοηθεια απο την κυβερνηση)

εγω κανω οικονομια στο ρευμα γιατι δεν εχω να την βγαλω και θα πληρωσω αυξηση στο λογαριασμο
για να μπορει να καιει (πρασινα και οικολογικα) οσο γουσταρει ο καθε μεγαλοεπιχειρηματιας με εκπτωση
- και στο τελος φυσικα να μην πληρωνει τιποτα (γιατι... θα τον βαλουν μεσα?)
εγω δεν θα βαλω πετρελαιο και θα τυλιγομαι με κουβερτες για να μπορουν να βγαλουν τα διπλασια απο
λιγοτερους(και ετσι πρασινα και οικολογικα θα εχει καει το μισο πετρελαιο και θα εχουμε βγαλει τα
ιδια λεφτα. αν τωρα βαλουν και οι υπολοιποι που θα τον εχουν δαγκωσει ...κανουμε παρτυυυυ!)

ο κοσμος που απο την ανεργια θα φτασει στην εξαθλιωση τι λες οτι θα κανει?
θα ανοιξει ...επιχειρηση για να ζησει?
θα παιξει στο καθε μπιγκ μπραδερ?
θα παιξει στο τζοκερ μηπως... του κατσει?
θα κλεψει? θα κανει κομπινα? θα εγκληματισει?
ποιον βολευει αυτη η κατασταση? εμενα παντως και 90% τουλαχιστον του κοσμου που ζει στην Ελλαδα οχι!

η πολιτικη του μνημονιου δολοφονει το συνολο της κοινωνιας για να μεγαλωνει η κοιλια του καθε
παγκαλου! αφου πρωτα βεβαια εχει μεγαλωσει η κοιλια του καθε ομπαμια που κανει εξαγωγη της κρισης
στις χωρες οπου εχει τον πολιτικο ελεγχο!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#38977 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 09:48

Οχι φιλε δεν ημουν εκει αλλα υπηρχαν δεκαδες καμερες και εκατονταδες αυτοπτεις μαρτυρες. (Και μαρτυριες γνωστων μου που δουλευουν στην περιοχη)

Εγω αυτο που λεω ειναι οτι οι ακροαριστερες ομαδες ασχολουνται κυριως με το οπαδικο τυπου σπασιμο και καψιμο και την ισοπεδωτικη τους ιδεολογια.. Δεν καθονται να ασχοληθουν με το μνημονιο και απλα πανε οπου μυριζονται σαματα. Δεν εχουν καλες σχεσεις με τους συνδικαλιστες και vice versa, εξου και το γιουχαρισμα.. Τωρα αν εσυ εβγαλες το συμπερασμα απο αυτα τα γεγονοτα οτι ολο το σκηνικο ηταν καπιταλιστικο σαμποταρισμα στους αγωνες της εργατιας, ε τοτε δικαιωμα σου. Εγω το θεωρω χαζο σαν ιδεα.. Εξηγησα στα προηγουμενα ποστ μου οτι οι αναρχικοι με τα καμωματα τους γινονται αθελα τους εργαλειο αποπροσανατολισμου απο αλλα σοβαροτερα θεματα..

Τωρα για πιο περιστατικο στο Βυρωνα μιλας? Δεν εχω καταλαβει..

(Δεν φανταζομαι να εννοεις κανα Φουντα? Θα πεσουν τα μαλλια μου...)
Δημοσιευμένη  εικόνα

#38978 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 947 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 09:55

εγω βλεπω οτι αυτο που εγινε εντελωωως τυχαια εγινε στην μεγαλυτερη διαδηλωση απο την μεταπολιτευση
οπως ελεγαν και οι παλιοτεροι και δεν ειναι ολοι αυτοι αναρχικοι η ασφαλιτες αλλα απλοι πολιτες αγανακτισμενοι!

το περιστατικο με τον αθωο εργαζομενο εννοω διπλα σε ενα φουρνο σε στενο του βυρωνα!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#38979 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 10:01

Είναι ωραία να λέμε ό,τι μας αρέσει κυρίως όταν δεν ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάμε. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το να εκφράζουν την άποψη τους είναι ένα από τα βασικά συστατικά της δημοκρατίας. απόψεις βασισμένες στην ημιμάθεια όμως ή στην άγνοια της λειτουργίας των θεσμών φτάνουν να κάνουν περισσότερο κακό στην δημοκρατία παρά καλό.

Επειδή δεν θέλω να σας ζαλίσω τον έρωτα πρωινιάτικα, δεν θα επεκταθώ σε γραφικότητες τύπου "η ιδεολογία των ακροαριστερών", "η Κούρτοβικ και το πλέξιμο πουλόβερ", "αναρχικοί, μίσος, αθεία και μολότοβ" τα οποία όλα θα κάνανε φοβερούς τίτλους βιβλίων αλλά για να είμαι ειλικρινής βαριεμαι να κάνω μια τόσο γενική συζήτηση μέσω ίντερνετ :P

Θα σταθώ μόνο σε δύο πολύ πρακτικά και συγκεκριμένα ζητηματάκια.

Για να τελειώνουμε με την marfin ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι το έκανε όποιος θέλει (για μένα είναι οι ίδιοι ανεγκέφαλοι μπάχαλοι που πάνε και τα σπάνε στα γήπεδα αλλά δεν ήμουν εκεί και μιλάω μόνο από προηγούμενες εμπειρίες επομένως η γνώμη μου δεν έχει κανένα βάρος~ όπως και κανενός άλλου που κάνει υποθέσεις for that matter~ ) αλλά παραμένει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το κτίριο δεν είχε πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Δεν το λέω εγώ, το είπε το πόρισμα του αρχηγού της Πυροσβεστικής. Επομένως υπάρχει αντικειμενική ευθύνη του Βγενόπουλου με βάση το νόμο άσχετα αν περίμενε σεισμό, επίθεση από αναρχικούς, τρομοκρατική ενέργεια ταλιμπάν ή αστραπόβροντα. Η αντικειμενική του ευθύνη παραμένει χωρίς να μειώνει στο ελάχιστο την ευθύνη των εμπρηστών.

Από κει και πέρα δεν έχει νόημα να λέμε " Δεν βρήκανε αυτόν που έκανε αυτό άρα γιατί δικάζουν τον άλλο, επιλεκτική ευαισθησία κτλ" Υπάρχουν άπειρες υποθέσεις που εκκρεμούν ή έχουν συγκαλυφθεί με αυτή τη λογική, κανένας να μην πληρώσει τίποτα γιατί κάποιος άλλος έκανε κάτι χειρότερο και τη γλύτωσε. Δεν αμφιβάλλω ότι το ποινικό σύστημα είναι γεμάτο τρύπες (trust me at least on this one ) αλλά και η άλλη λογική είναι για γέλια.

Και τώρα αυτό που ήθελα να πω εξαρχής. Κάτι που αγνοείτε οι περισσότεροι. Δεν είναι το ίδιο να σκοτώνει ένας αστυνομικός και ένας πολίτης. Ο αστυνομικός είναι εκφραστής ενός θεσμού, ενός θεσμού που βρίσκεται εκεί για την προστασία του πολίτη. Του δίνει όπλο το ίδιο το κράτος και αυτομάτως αυτός γίνεται εκφραστής της κρατικής βίας. ( Όταν λέω κρατική βία δεν προσδίδω πολιτική χροιά, είναι αντικειμενικός όρος. Για να πιάσει πχ κάποιον εγκληματία ένας αστνομικός θα ασκήσει φυσική βία, η οποία προέρχεται από το κράτος και εκφράζεται μέσω αυτού). Επομένως ένας αστυνομικός εν ώρα καθήκοντος έχει διακεκριμένη ευθύνη έναντι σε έναν πολίτη. Ο πολίτης κάνει ένα έγκλημα εκφράζοντας τον ίδιο ή μια ομάδα 15 ατόμων και πέρα του ότι αυτό χρήζει ποινικού ενδιαφέροντος δεν σείει συνθέμελα τα θεμέλια μιας κοινωνίας. Ένας αστυνομικός που εν ώρα καθήκοντος δρα ως αντιπρόσωπος του κράτους και σκοτώνει με δόλο ένα παιδί ( Λίγα γρήγορα μαθήματα νομικών όρων. Οι 3 που ψήφισαν κατά της απόφασης, ψήφισαν όχι στον άμεσο δόλο αλλά ναι στον ενδεχόμενο. Δεν ψήφισαν ότι ήταν αθώος ή ότι ήταν από αμέλεια. Επομένως ο δόλος παραμένει ακόμα και αν κάνει έφεση) καταφέρει ένα πλήγμα στον ίδιο το θεσμό που υπηρετεί αλλά και στην κοινωνία. Γι΄αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό το δικό του έγκλημα από οποιοδήποτε άλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν λέω ότι το θύμα του ήταν πιο σημαντικό σε σχέση πχ με τα θύματα της marfin αλλά ότι η φύση του εγκλήματος χρήζει περισσότερης προσοχής και αυστηρότητας.

Το γεγονός ότι δεν του δώθηκε κανένα ελαφρυντικό καθιστά σαφές ότι οποιοδήποτε επιχείρημα περί αυτοάμυνας και κατάστασης ανάγκης δεν έπεισε κανέναν.

Αυτά από μένα. Και θα παρακαλούσα στον μέλλον τον οποιονδήποτε που θέλει να εκφράσει μια άποψη να αποφεύγει χαρακτηρισμούς πολιτικών χώρων και ιδεολογιών ;)

xbJ3b2w.jpeg

#38980 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 10:42

ΟΚ, αμα οντως δεν τηρουσε τους κανονες πυρασφαλειας το κτιριο, τοτε ας κινηθουν οι αναλογες διαδικασιες εναντια στον καθε υπευθυνο. Αυτο που με εξοργιζει ειναι οτι καποιοι γνωστοι και μη εξαιρετεοι τηλεαστερες και πολιτικοι αμα ερωτηθουν για την Μαρφιν θα κραξουν για το κτιριο και δεν θα πουν λεξη για την μολοτωφ. Η υποκρισια κανει μπαμ.

Οσον αφορα την ελληνικη αστυνομια, το οτι ΔΕΝ εχουμε την πιο αρτια οργανωμενη και εκπαιδευμενη αστυνομια στην ευρωπη ειναι μαλλον γνωστο. Αντικατοπριζει και αυτη την γενικοτερη εικονα του ελληνικου δημοσιου. Ναι οι ενεργειες ενος αστυνομικου εχουν μεγαλη βαρυτητα και εχει μεγαλη ευθυνη για το πως θα χρησιμοποιησει το οπλο του. Το συγκεκριμενο γεγονος ομως εγινε προιον πολιτικης/ιδεολογικης εκμεταλευσης σε βαθμο αηδιας. Δεν αντιλεγω για την ενοχη του Κορκονεα, αλλα πραγματικα λυπαμαι τον αλλο τον ειδικο φρουρο. Δεν την πληρωσε γιατι εκανε κατι, αλλα για αυτα που υποτιθεται οτι δεν εκανε. Το παιδι ηταν καινουργιος και απειρος και εκανε τα λαθη που θα εκαναν οι περισσοτεροι newbies στη θεση του. Σε ενα βραδυ χωρις να το καταλαβει καταστραφηκε η ζωη του. Ναι, ο αλλος πυροβοληθηκε θανασιμα αλλα για αυτο την βασικη ευθυνη την εχει ο Κορκονεας και οχι αυτος.

Δεν ειναι ευκολο να ειναι κανεις αστυνομικος σε αυτη την χωρα. Και μιας που μιλαμε για αστυνομια, εχουν οι δικοι μας ξεκαθαρα και λογικα rules of engagement για το πως θα χρησιμοποιουν τα οπλα τους? Θυμαμαι στο στρατο τη διαδικασια που χρειαζοταν για να σκισεις την τελαμονα σε περιπτωση επιθεσης στη σκοπια. Επρεπε να παρεις τηλεφωνο, να παρεις το ΟΚ, κτλ. Τελειως παραλογο δηλαδη για τις συνθηκες μιας επιθεσης.

Αυτα.. Μαλλον το κουρασαμε..
Δημοσιευμένη  εικόνα

#38981 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.293 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 10:46

Είναι ωραία να λέμε ό,τι μας αρέσει κυρίως όταν δεν ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάμε. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το να εκφράζουν την άποψη τους είναι ένα από τα βασικά συστατικά της δημοκρατίας. απόψεις βασισμένες στην ημιμάθεια όμως ή στην άγνοια της λειτουργίας των θεσμών φτάνουν να κάνουν περισσότερο κακό στην δημοκρατία παρά καλό.

Δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα, όμως το να μπορείς να εκφράζεις την γνώμη σου, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή, είναι όντως βασικό συστατικό μιας δημοκρατίας ακόμα και αν είσαι ημιμαθής ή αμαθής ή ακόμα και αν όντως κάνεις κακό στην κοινωνία. Εκεί που έγκειται το πρόβλημα είναι στο πως θα κρίνουν οι υπόλοιποι τις απόψεις σου. Εκεί θα πρέπει η κοινωνία, ή καλύτερα η πλειοψηφία των μελών που απαρτίζουν την κοινωνία, να μπορούν να συνειδητοποιήσουν τα "λάθη" της παραπάνω άποψης και να την απορρίψουν/ αντικαταστήσουν προστατεύοντας έτσι τους θεσμούς και αποτρέποντας το κακό που κάνουν στην δημοκρατία. Το να έχεις δικαίωμα να βγαίνεις να λες την οποιαδήποτε σου άποψη είναι δημοκρατία. Το να μπορείς να κρίνεις σωστά μια τέτοια άποψη είναι γνώση. Η γνώση όμως δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση στο να μπορείς να λες ότι σου αρέσει. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση της "ορθότητας" της γνώμης σου.

Και βεβαίως εδώ προκύπτει το προφανές, πως μια κοινωνία βουτηγμένη στην αμάθεια ή ημιμάθεια δεν πρόκειται ποτέ να προοδεύσει. Σχεδόν όλα τα προβλήματα που έχουμε σαν χώρα προκύπτουν απο εκεί.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου και ένα +1 στο να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς ιδεολογιών και πολιτικών χώρων. Το να είσαι πάντα ευγενικός δεν σου κοστίζει κάτι.

#38982 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 11:04

πω παλι πολιτικες συζητησεις? δε βαριεστε? προφανως οχι, gl with that θα ξαναμπω τον επομενο μηνα στο BH, οποιο καλο παιδακι θελει να μου πει τι εγινε με τη τραπεζα γτ τηλεοραση δεν βλεπουμε εδω.

on other news:
Νέο δίκτυο του ΟΤΕ θα προσφέρει ταχύτητες έως 50 Mbps

που να καταφερει ο οτε να τους ανατιναξει τα router, στα διαλα.

#38983 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 11:09

Ζωγράφου εδώ και πανηγυρίζω :burningbe3::kakaka::hahaha:

xbJ3b2w.jpeg

#38984 johntheo95

johntheo95

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 11:34

αντε να περασει και απο δω αν και δεν το βλεπω τουλαχιστον για πενταετια και βαλε:burningbe3:
α ρε τυχεροι:unlucky:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Δημοσιευμένη  εικόνα

#38985 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 11:37

Ε μωρε τι να την κανω τοσο μεγαλη? χαζαμαρες ειναι αυτα. Μια χαρα ειμαι και μ'αυτη. Τζαμπα λεφτα παραπανω.

2bbd14fc.jpg