Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 19:14
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 19:28
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 19:58
Άμα δεν θέλουμε να έχουμε απολύτως καμία συνέπεια ελέγχουμε δύο και τρείς φορές τι κατεβάζουμε. ¨Η αγοράζουμε τα αυθεντικά. Αλλιώς κατανοούμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να έρθει να μας ζητήσει να μην εκμεταλλευόμαστε την πνευματική ΤΟΥ ιδιοκτησία.
Γιατί αυτό είναι το licensing. Το δικαίωμα μιας εταιρείας να διακινεί ενα προιόν και να αποκομίζει έσοδα από αυτό. Τώρα πως συνδέεται αυτό με την online κερδοσκοπία εις βάρος του serfer δεν μπορώ να καταλάβω.
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:17
Ρε παιδιά μισό τώρα γιατί παραλογιζόμαστε μου φαίνεται. Δηλαδή θέλουμε και να κατεβάζουμε licensed material και να την πληρώνει ο άλλος ο οποίος δεν φιλοξενεί το υλικό αλλά πολύ απλά λέει ότι υπάρχει και αυτό το torrent. Και αν πάει να προστατευτεί για να συνεχίσει να παράσχει μια δωρεάν σε εμάς υπηρεσία τον λέμε και υποκριτή. Ok.......
Άμα δεν θέλουμε να έχουμε απολύτως καμία συνέπεια ελέγχουμε δύο και τρείς φορές τι κατεβάζουμε. ¨Η αγοράζουμε τα αυθεντικά. Αλλιώς κατανοούμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να έρθει να μας ζητήσει να μην εκμεταλλευόμαστε την πνευματική ΤΟΥ ιδιοκτησία.
Γιατί αυτό είναι το licensing. Το δικαίωμα μιας εταιρείας να διακινεί ενα προιόν και να αποκομίζει έσοδα από αυτό. Τώρα πως συνδέεται αυτό με την online κερδοσκοπία εις βάρος του serfer δεν μπορώ να καταλάβω.
Εχεις δικιο...δεν το ειδα απο αυτη τη πλευρα... απλα επειδη το προσεξα τωρα και μου φανηκε περιεργο. Δεν εχω προβλημα να κατεβαζω απο κει (εχουν κανει τρομερη δουλεια τα ατομα του gamato και μπραβο τους που κατεφεραν και το ξανανεβασαν).
Απλα κατευθειαν οταν δεις κατι κοιτας συνηθως την αρνητικη πλευρα με την πρωτη και μετα αφου καθισεις και σκεφτεις πιο λογικα λες " κατσε ρε....οντως ετσι ειναι...να αυτο...να εκεινο..."
Μετα καθισα και τα σκεφτηκα!
*Btw το ava and sig σου απο ποιο manga ειναι?
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:25
Και στο anime.gr έχουμε παρόμοια ρήτρα για το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Αλλά να μια χαρά παιδιά είμαστε όλοι. Δεν δαγκώνουμε... πολύ.
Ava και sig είναι από το D. Gray Man. Κanda <3
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:31

Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:33
Ρε παιδιά μισό τώρα γιατί παραλογιζόμαστε μου φαίνεται. Δηλαδή θέλουμε και να κατεβάζουμε licensed material και να την πληρώνει ο άλλος ο οποίος δεν φιλοξενεί το υλικό αλλά πολύ απλά λέει ότι υπάρχει και αυτό το torrent. Και αν πάει να προστατευτεί για να συνεχίσει να παράσχει μια δωρεάν σε εμάς υπηρεσία τον λέμε και υποκριτή. Ok.......
Μου φαίνεται δεν κατάλαβες τι είπα. Καταρχάς το συγκεκριμένο Disclaimer δεν βρισκόταν εκεί παλιότερα αλλά προφανώς μέσα στους όρους. Προσωπικά, δεν κατεβάζω ποια παράνομο υλικό, όχι επειδή σέβομαι τις εταιρίες αλλά επειδή το βρίσκω ανούσιο (εκτός από άνιμε αραιά και που). Να προστατευτεί από τι, εκείνος δεν ήθελε να φτιάξει site με τέτοιο περιεχόμενο ή το σκέφτηκε αλλιώς και τον ανάγκασαν οι χρήστες να έχει παράνομο περιεχόμενο, προφανώς και ήξερε και προφανώς και πρέπει ο ίδιος να λάβει τις συνέπειες αν και εφόσον υπάρξουν.
Η πνευματική "περιουσία" είναι ένα σακί ηλιθιοτήτων που βολεύουν την εκάστοτε εταιρία. Για περαιτέρω ανάγνωση μπορείτε να τσεκάρετε ένα βιβλίο με το οποίο συμφωνώ σε γενικές γραμμές. (και διαφωνώ σε κάποια μέρη) Νομίζω ότι ισχύει και πάλι με την τελευταία σου παρατήρηση. Το licensing προσπαθεί να βάλει φραγμούς στον χρήστη στο πως θα χρησιμοποιήσει το προϊόν που αγόρασε, με αυτός τον τρόπο το εννοούσα.
Για λοιπή γνώση πάνω στο copyright law μπορείτε να παρακολουθήσετε και μία ομιλία του RMS.
http://www.youtube.com/watch?v=SNBMdDaYhZA
αλλά και ομιλίες από το MIT από το πρόγραμμα OpenCourse.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gbak: 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:38
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:33
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:36
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:40
Στην Ελλάδα πάντως δεν υπαγόμαστε στο copyright law. Άσχετο αλλα μόλις ξύπνησα και είπα να πετάξω μια εξυπνάδα και εγώ. Είναι της μοδός άλλωστε
Εφόσων πολυεθνικές εταιρίες υποστηρίζουν το copyright law και βάζουν τα προιόντα τους κάτω από αυτούς τους όρους έτσι θα έρθουν και εδώ, βλέπε τότε με το DRM, τα CD με αυτά τα restrictions ήρθαν και εδώ.
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:43
θέλω να πω ότι μου τη σπάει που η Ιρι έχει τόσες ωραίες sig και ava.
True dat....(ελα ξερω οτι ζηλευεις και το δικο μου σετακι..)
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:45
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:51
Δηλαδή θες να μου πεις ότι ελληνικό δικαστήριο θα δικάσει με νόμο που δεν υπάρχει στην Ελλάδα? ο.Ο Προφανώς και όχι. Για τέτοιου είδους θέματα ή που θα καταφύγουν στο Ιδιωτικό Διεθνές ή σε διεθνείς συμβάσεις αλλά και πάλι αυτά τώρα εξελίσσονται για να συμπεριλάβουν και το Internet.
Κολλάς στο τι θα γίνει στον "παράνομο" χρήστη, εγώ λέω για τις τακτικές των εταιριών για τα πνευματικά δικαιώματα, δεν έχει σημασία σε ποια χώρα βρίσκεσαι ως χρήστης βρίσκεσαι δεμένος κάτω από συγκεκριμένους όρους αλλιώς δεν χρησιμοποιείς το προϊόν. Η εταιρία δεν θα σου πει τους νόμους αλλά το license που έτσι και αλλιώς σε ανάγκασε αρχικά να "υπογράψεις".
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:53
Gbak μέτρον άριστον. Το ότι αγοράζεις κατι είτε είναι υλικό είτε πνευματικό δημιούργημα δεν σημαίνει ότι δεν υπάγεται σε κάποιους κανόνες. Και δεν είναι ηλιθιότητες στο μέτρο που αν όλοι προτιμούν πειρατικά προιόντα είτε σε μουσική είτε σε ταινίες είτε σε χίλια δυο πράγματα τότε οι εταιρείες που τα βγάζουν όλα αυτά που απολαμβάνουμε πολύ απλά δεν θα υπάρχουν και ο χώρος θα γνωρίσει κρίση. Τα studios και όλο τους το προσωπικό δεν ζουν με αέρα κοπανιστό ούτε δουλεύουν για τν ψυχή της μάνας τους.
Eri thanks for the compliments.
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2010 - 20:56