iristella δεν χρειάζεται να πάω σε ελληνικό σχόλιο για να ξέρω πως αν υπάρχει έστω και ένας μαθητής που θέλει να κάνει μάθημα δεν έχει κανένας άλλος μαθητής το δικαίωμα να του το αποτρέψει. πως τολμάνε μερικοί μαθητές να αναγκάζουν άλλους να μην κάνουνε μάθημα. ας διαμαρτυρηθούνε με τρόπο που να μην ενοχλεί όσους θέλουνε να κάνουνε μάθημα. λες και το σχολειό που πήγα εγώ είναι από άλλο πλανήτη και δεν έχουμε τα ίδια προβλήματα..
επισης, δημοκρατια πολλες φορες δεν ειναι η υπερασπιση των δικαιωματων ενος ανθρωπου εναντι των πραξεων πολλων (αναφερομαι στον εναν μαθητη που θελει να κανει μαθημα). δημοκρατια πολλες φορες ειναι " μαζι με τα ξερα, καιγονται και τα χλωρα". στην τελικη, εφοσον στην δημοκρατια, η πλειοψηφεια υπερισχυει, τοτε αυτος ο ενας μαθητης, να κανει τουμπεκι ψιλοκομμενο.
αλλωστε, αυτοι που τρεχουν και κανουν καταλληψεις, το κανουν για να δειξουν σε αυτους που εχουμε στο σβερκο μας καθισμενους, οτι ο λαος αντιδρα με καποιες ενεργειες τους, και να υπερασπιστουν καποια δικαιωματα, που, ω!, τυγχανει να ειναι δικαιωματα και αυτουνου που θελει να κανει μαθημα. θα μου πεις, ποιος τον ρωτησε οτι θελει να του υπερασπιστουν τα δικαιωματα του, και οτι ισως τα αποποιειται. ας ειμαστε λιγο σοβαροι.
τουλαχιστον, ολα αυτα στην θεωρια, γτ δυστυχως ανακαλυψα, οτι πολλες φορες υπαρχουν πολιτικες σκοπιμοτητες πισω απο τις κινησεις των φοιτητικων παραταξεων. αλλα θα μου πειτε... τι περιμενα? Ελλαδα ειναι εδω.
τελος, οσον αφορα τις χριστιανικες γιορτες, ας τις κοψουν. αυτο συναδει και με την καταργηση θρησκευτικου μαθηματος απο το εκπαιδευτικο προγραμμα, και που εχουμε συζητησει και παλιοτερα εδω μεσα.
Οσο για τις δικαιολογιες που λες οτι βρισκουν οι καθηγητες για να μην γινεται μαθημα, θα ηθελα παρα πολυ, να σε βαλω μεσα σε ενα γραφειο μια μερα μονο, και να σου δειξω τι χαρτομανι εχιε να συμπληρωσει ενας καθηγητης. χωρια τα συμβουλια για το προγραμμα, τα ενδεικτικα, την συμπεριφορα των μαθητων, τα οικονομικα του σχολειου, την αναθεση των γιορτων, την ρυθμιση των εφημεριων, τις υπερωριες, τα κενα, τα βιβλια, τα προγραμματα, τις επισκεψεις των συμβουλων πρωτοβαθμιας/δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης, την καλυψη διδακτικων κενων, και ο καταλογος συνεχιζει. θελεις να το κανω?
και μεσα σε ολα αυτα, να εχεις να ανεχεσαι και αρκετες ταξεις με 25 ατομα την καθεμια, γεματες μαθητες, που νομιζουν, οτι ειναι αρκετα εξυπνοι, για να ταπωσουν τους καθηγητες τους, γιατι οι καθηγητες τους ειναι ανθρωποι κακοι, και οχι κατι κακομοιροι *******, που θελουν να μορφωσουν αυτα τα τουβλα.
οποτε, αν δεν ξερουμε, δεν το ανοιγουμε. ακουσε λιγο sex pistols τωρα. και αλλη φορα, οχι ξορκια σε μενα, δεν πιανουν.