Mr. Brightside, τις ξένες γλώσσες τις κάνουμε κυρίως για δύο λόγους.
1. Επειδή μας χρειάζονται (στη δουλειά ή για να βρούμε δουλειά)
2. Επειδή γουστάρουμε (θέλω να βλέπω άνιμε στα ιαπωνικά και να καταλαβαίνω)
Από κει και πέρα, το κόστος είναι μεγάλο, αλλά ειδικά αγγλικά, αφού έχεις βασικές γνώσεις, μπορείς να προχωρήσεις και μόνος σου. Δίαβαζε κανένα βιβλίο στα αγγλικά, βλέπε ταινίες χωρίς υπότιτλους, πάρε βιβλία εξάσκησης. Για την έκθεση και τα προφορικά μπορείς να κάνεις κανένα ιδιαίτερο, μια φορά τη βδομάδα. Έτσι μειώνεται αρκετά το κόστος. Εγώ αυτό έκανα, και δεν είχα πρόβλημα στις εξετάσεις. (Γράφτικα στο φροντηστήριο καμία 15 μέρες πριν δώσω, για να μου διωρθώνουν τις εκθέσεις - έγραφα τέσσερις τη μέρα- και να κάνω προφορικά)
Γιατι τα ειδα εγω τωρα αυτα??!!
@Mr. Brightside
Αυτο που λέγεται ότι το proficiency θελει 2 χρόνια είναι πολυ μεγάλη κοροιδία. Είναι κάτι super χαλαρα και τραβηγμενα μαθηματα, που εχουν ως μονο σκοπο να αυξήσουν τα εξοδα. Ειδικά αν είσαι σε μια μεγαλύτερη ηλικια είναι χαζο να το κανεις 2 χρόνια, απο τη στιγμη που έχεις κάποιες γνώσεις και υποθέτω ότι είσαι και σε καθημερινη επαφη με τα αγγλικα(ακομη και οι υποτιτλοι στα anime που είναι στα αγγλικα βοηθάνε)
Εγω πιστευω ότι πρέπει να κανεις 2 ωρες την εβδομαδα ιδιαιτερα, μέχρι τον μαρτιο που δίνεται πχ το michigan. Δεν είσαι παιδάκι τώρα του γυμνασίου που πρέπει να το πάνε αργα αργά για να μην κουράζεται και να το αρμεγουν και ταυτόχρονα. Λιγο παραπάνω διάβασμα αρκει κατα τη γνώμη μου, ωστε να γλιτωσεις αρκετα έξοδα και κόπο
Ξερω, αλλα ρωτησα και αυτο που λες γινεται με εντατικα μαθηματα και περισσοτερα λεφτα. Τουλαχιστον αυτο μου ειπε η παλια μου καθηγητρια. Τελοσπαντων ευχαριστω οπως και να εχει ^^ (και συγγνωμη που το εφερα απο τους νεκρους το θεμα αλλα τωρα ειδα αυτες τις απαντησεις)