Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 5 Ψήφοι

Manga Recommendations

recommendations

• Please log in to reply
1133 replies to this topic

#661 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2011 - 12:26

Κaze no Tani no Nausicaa - Αν έχεις λατρέψει την ομώνυμη ταινία του Miyazaki τότε σίγουρα θα λατρέψεις και το manga το οποίο είναι πολύ πιο πλήρες. Είναι ίσως η πιο σοβαρή περιβαντολογική προσέγγιση που έχω δει στο είδος ενώ φλερτάρει πολύ με την φιλοσοφία.

Ηοmunculus - Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Εντονα μεταφορικό και αλληγορικό σε βάζει σε μια διαδικασία αυτοεξερεύνησης μαζί με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή.

Ultra Heaven - Nαρκωτικά, πολλά ναρκωτικά. Πρωτότυπο και σύνθετο σενάριο έχει σίγουρα όλα αυτά πλαισιωμένα από πανέμορφο art.

MPD Psycho - Πυκνοδουλεμένο σενάριο που αλλιώς ξεκινάει και αλλιώς καταλήγει, μυστήριο, συνωμοσίες και ανατροπές και αίμα πολύ αίμα.. Κατά μία έννοια ως θρίλερ είναι το άλλο άκρο από το 20th Century Boys . Και τα δύο έχουν έξυπνη ιστορία αλλά θα μπορούσε κανείς να πει ότι ενώ το 20Century Boys σου βγάζει μια ζεστασιά γιατί βασίζεται σε ανθρώπινους και ζεστούς χαρακτήρες, το MPD Psycho σου βγάζει απλά απελπισία γιατί ολοι του οι χαρακτήρες είναι βαθιά προβληματικοί. Δεν μπορείς να ταυτιστείς με κάποιον από εκεί μέσα, ενώ οι πισώπλατες μαχαιριές δίνουν και παίρνουν.

Eden- It's an Endless World. Άλλο ένα dystopian manga το οποίο για άλλο ξεκινάει και τελικά αλλιώς εξελίσσεται. Απρόβλεπτο με πολύ ωραίες ιστορίες και χαρακτήρες και μια αρκετά πρωτότυπη προσέγγιση σε ένα θέμα που έχει χρησιμοποιηθεί άπειρές φορές (aka deadly virus on the earth).

Οldboy
- Σε αυτό βασίστηκε η ομώνυμη ταινία. Τα λόγια είναι περιττά.

Αkumetsu -
In a way είναι ένα manga που θα μπορούσε άνετα να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Με άλλα λόγια μια ομάδα πολιτικών και μεγαλοπαραγόντων έχει πνίξει την Ιαπωνία στο χρέος (rings a bell?) και κάποιος κάποια στιγμή τα παίρνει κρανίo και αρχίζει να θερίζει κόσμο σε suicide missions. Γιατι όμως το άτομο που υποτίθεται ότι έχει πεθάνει εμφανίζεται σώο και αβλαβές ξανά και ξανά?

Βattle Royale- Eνέπνευσε τόσα manga που ουσιαστικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεκίνησε ολόκληρο genre.

Kurosagi Corpse Delivery Service- Για το μακάβριο χιούμορ του και τις συνεχείς αναφορές σε otaku culture πασπαλισμένα με μια γερή δόση detective mystery.

Ludwig Revolution - Ολα τα disturbing πράγματα που μπορείς να διακρίνεις διαβάζοντας between the lines στα κλασσικά παραμύθια, και άλλα τόσα που δεν θες να σου περάσουν από το μυαλό τώρα ξεδιπλώνονται σε μια θεότρελη μαύρη κωμωδία. Και ποτε δεν ξαναείδα την κοκκινοσκουφίτσα με το ίδιο μάτι.

Solanin
- Είναι ισως το χαρακτηριστικότερο δείγμα του γιατί όταν ένα manga έχει δύναμη και συναισθηματικό υπόβαθρο μπορεί να σε επηρεάσει ακόμη και χωρίς υπερβολές και τυμπανοκρουσίες. Γήινο, ρεαλιστικό και πολύ μα πολύ γλυκό.

Ευχαριστώ πάρα πολύ iristella!:blingeye2:
Πολύ ωραίες επιλογές που καλύπτουν και γκάμα θεμάτων. Προσωπικά ήξερα 2-3 από τους τίτλους που προτείνεις αλλά δεν έχω διαβάσει κανένα. Πολύ χρήσιμα και τα σχόλια που έγραψες:) (Εννοείται πως έχω λατρέψει την Ναυσικά!)
Μαζί και με τους άλλους τίτλους που πρότειναν τα παιδιά παραπάνω, νομίζω πως έχω πολύ υλικό να ξεκινήσω.
Βουρ στο ψητό!:benkyou::benkyou:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από plotolp: 07 Δεκέμβριος 2011 - 10:00

#662 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2011 - 14:52

κατι πιο μικρο σε τομους (μολις 4), αλλα με πανεξυπνο σεναριο και αρκετη δοση χιουμορ ειναι και το National Quiz.

ποτε ξανα δεν θα βλεπετε τα τηλεπαιχνιδια με το ιδιο ματι μετα την αναγνωση αυτου του manga.

ριξτου μια ματια μιας και το παρελειψε η manga guru Iristella

#663 klasobaniera

klasobaniera

.........................

• Members
  • 156 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2011 - 15:19

για σεναριο ikigami the ultimate limit ,otaku no musume-san(εδω πμορει να μην τρεςλαθεις με το σεναριο αλλα εχει πολυ γελιο),flcl,monster (παλιο και πμορει να μην το βρεις τοσο προτοτυπο αλλιωσ 20th century boys),liair game,nhk για shonen MUST air gear,toriko,claymore,historys strongest disciple kenichi,hunter x hunter,getbackers,alive the final evolution,soul eater (δεν το βαλα στο σεωαριο γτ ειναι προς την πιο shonen γραμμη για μενα),ghost sweeper mikami,code geass,rurouni kenshin,code: breaker,great teacher onizuka,shaman king(το μανγκα τα σπαει),eureka7,naruto,bleach,one pieceλιγο πιο μεγαλιστικο berserk,neon genesis evangellion(δεν το χο πιασει ακομα ολο τελιος αλλα ****** και δερνει ),battle angel alitta(το πρωτο μονο),black lagoon,ghost in the shell,hellsing,battle royal,elfen lied(καταθληψη)

KAI TELOΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ NAYSICAA OF THE VALLEY OF THE WIND

#664 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2011 - 16:00

Εχω ορεξη για κανενα shounen αλλα εχω την εντυπωση πως τα εχω διαβασει/δει ολα τα καλα, help please

Shounen που με αρεσαν:
FMA
Gintama
Yu Yu Hakusho
Hunter x Hunter
Beelzebub
Hajime no Ippo
One Piece ( μονο το manga)
Medaka Box
Gurren Lagann

χρειαζομαι hot blood, αμεσα!:8):

Αυτό που χρειάζεσαι είναι το Veritas. Veritas λοιπόν και μην ακούς κανέναν.

#665 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2011 - 23:58

^ναι!
Spoiler:

#666 klasobaniera

klasobaniera

• Members
  • 156 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Δεκέμβριος 2011 - 00:59

iristella i love you for the national quiz manga:lovulovu:i ll check the rest

#667 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Δεκέμβριος 2011 - 01:01

Ηahaha thanks αλλά ο Petran79 δικαιούτε τα εύσημα for that one. XD Όταν διαβάσεις και τα υπόλοιπα πες γνώμες στο Currently reading manga. :D

#668 klasobaniera

klasobaniera

• Members
  • 156 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Δεκέμβριος 2011 - 23:39

οκκκκ

#669 kon1991

kon1991

Spoiling Spammer

• Members
  • 84 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Δεκέμβριος 2011 - 22:10

Αυτό που χρειάζεσαι είναι το Veritas. Veritas λοιπόν και μην ακούς κανέναν.

αρχισα να το διαβαζω σημερα, αρκετο ωραιο και μου θυμιζει το Breaker

#670 kon1991

kon1991

Spoiling Spammer

• Members
  • 84 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Δεκέμβριος 2011 - 12:31

fuck, μολις τελειωσα το Veritas.
Τι ******* τελος ηταν αυτοοοοοοο. Και απο οτι ειδα στα ιντερνετς δεν παιζει να βγει δευτερο μερος.

τεσπα, κανενα καλο horror manga ξερετε? (εκτος απο junji ito που τα εχω διαβασει ολα)

#671 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Δεκέμβριος 2011 - 20:26

τεσπα, κανενα καλο horror manga ξερετε? (εκτος απο junji ito που τα εχω διαβασει ολα)

καιρος λοιπον να διαβασεις και του Kazuo Umezu ολα που ειναι ο father of horror manga απο τον οποιο και εχει επιρεαστει ο Ito

#672 jiohnis

jiohnis

watashi wa ....

• Members
  • 639 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιανουάριος 2012 - 01:28

Το έχω ρίξει στα fighting mangas τελευταία , οπότε προτείνετε ότι καλύτερο υπάρχει !
Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει : Tenjou Tenge , Code:Breaker , The Breaker , Aiki , Sunken-Rock , Noblesse και Veritas ( το οποίο αν και καταπληκτικό , μόνο rage μου άφησε με αυτό το αναθεματισμένο τέλος που είχε !!! )

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist

#673 The Truth

The Truth

Storm King

• Members
  • 195 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιανουάριος 2012 - 01:34

History's Strongest Disciple Kenichi πολύ καλό fighting ειδικά αν σου αρέσουν οι πολεμικές τέχνες.
Trigun και Trigun Maximum
Defense Devil
Beelzebub
Gantz
Δεν είναι όλα ακριβώς fighting αλλά έχουν γερές δόσεις ξύλου.

Περίμενε να μπει και η iristella, αυτή θα έχει να σου προτείνει κάνα δυο καλά!:bleh:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από The Truth: 05 Ιανουάριος 2012 - 01:39

#674 jeffhardy

jeffhardy

Imagi-Knight

• Members
  • 1.117 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιανουάριος 2012 - 01:38

Το έχω ρίξει στα fighting mangas τελευταία , οπότε προτείνετε ότι καλύτερο υπάρχει !
Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει : Tenjou Tenge , Code:Breaker , The Breaker , Aiki , Sunken-Rock , Noblesse και Veritas ( το οποίο αν και καταπληκτικό , μόνο rage μου άφησε με αυτό το αναθεματισμένο τέλος που είχε !!! )

Getbackers
Samurai Deeper Kyo

#675 jiohnis

jiohnis

watashi wa ....

• Members
  • 639 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιανουάριος 2012 - 02:01

Thanks a lot !!! Για να γίνω και ποιο συγκεκριμένος , καλό και το ξύλο αλλά θέλω γαμάτους χαρακτήρες , καλή πλοκή , comedy και λίγο romance είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο .

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist

Also tagged with one or more of these keywords: recommendations