Κaze no Tani no Nausicaa - Αν έχεις λατρέψει την ομώνυμη ταινία του Miyazaki τότε σίγουρα θα λατρέψεις και το manga το οποίο είναι πολύ πιο πλήρες. Είναι ίσως η πιο σοβαρή περιβαντολογική προσέγγιση που έχω δει στο είδος ενώ φλερτάρει πολύ με την φιλοσοφία.
Ηοmunculus - Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Εντονα μεταφορικό και αλληγορικό σε βάζει σε μια διαδικασία αυτοεξερεύνησης μαζί με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή.
Ultra Heaven - Nαρκωτικά, πολλά ναρκωτικά. Πρωτότυπο και σύνθετο σενάριο έχει σίγουρα όλα αυτά πλαισιωμένα από πανέμορφο art.
MPD Psycho - Πυκνοδουλεμένο σενάριο που αλλιώς ξεκινάει και αλλιώς καταλήγει, μυστήριο, συνωμοσίες και ανατροπές και αίμα πολύ αίμα.. Κατά μία έννοια ως θρίλερ είναι το άλλο άκρο από το 20th Century Boys . Και τα δύο έχουν έξυπνη ιστορία αλλά θα μπορούσε κανείς να πει ότι ενώ το 20Century Boys σου βγάζει μια ζεστασιά γιατί βασίζεται σε ανθρώπινους και ζεστούς χαρακτήρες, το MPD Psycho σου βγάζει απλά απελπισία γιατί ολοι του οι χαρακτήρες είναι βαθιά προβληματικοί. Δεν μπορείς να ταυτιστείς με κάποιον από εκεί μέσα, ενώ οι πισώπλατες μαχαιριές δίνουν και παίρνουν.
Eden- It's an Endless World. Άλλο ένα dystopian manga το οποίο για άλλο ξεκινάει και τελικά αλλιώς εξελίσσεται. Απρόβλεπτο με πολύ ωραίες ιστορίες και χαρακτήρες και μια αρκετά πρωτότυπη προσέγγιση σε ένα θέμα που έχει χρησιμοποιηθεί άπειρές φορές (aka deadly virus on the earth).
Οldboy - Σε αυτό βασίστηκε η ομώνυμη ταινία. Τα λόγια είναι περιττά.
Αkumetsu - In a way είναι ένα manga που θα μπορούσε άνετα να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Με άλλα λόγια μια ομάδα πολιτικών και μεγαλοπαραγόντων έχει πνίξει την Ιαπωνία στο χρέος (rings a bell?) και κάποιος κάποια στιγμή τα παίρνει κρανίo και αρχίζει να θερίζει κόσμο σε suicide missions. Γιατι όμως το άτομο που υποτίθεται ότι έχει πεθάνει εμφανίζεται σώο και αβλαβές ξανά και ξανά?
Βattle Royale- Eνέπνευσε τόσα manga που ουσιαστικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεκίνησε ολόκληρο genre.
Kurosagi Corpse Delivery Service- Για το μακάβριο χιούμορ του και τις συνεχείς αναφορές σε otaku culture πασπαλισμένα με μια γερή δόση detective mystery.
Ludwig Revolution - Ολα τα disturbing πράγματα που μπορείς να διακρίνεις διαβάζοντας between the lines στα κλασσικά παραμύθια, και άλλα τόσα που δεν θες να σου περάσουν από το μυαλό τώρα ξεδιπλώνονται σε μια θεότρελη μαύρη κωμωδία. Και ποτε δεν ξαναείδα την κοκκινοσκουφίτσα με το ίδιο μάτι.
Solanin - Είναι ισως το χαρακτηριστικότερο δείγμα του γιατί όταν ένα manga έχει δύναμη και συναισθηματικό υπόβαθρο μπορεί να σε επηρεάσει ακόμη και χωρίς υπερβολές και τυμπανοκρουσίες. Γήινο, ρεαλιστικό και πολύ μα πολύ γλυκό.
Ευχαριστώ πάρα πολύ iristella!

Πολύ ωραίες επιλογές που καλύπτουν και γκάμα θεμάτων. Προσωπικά ήξερα 2-3 από τους τίτλους που προτείνεις αλλά δεν έχω διαβάσει κανένα. Πολύ χρήσιμα και τα σχόλια που έγραψες

Μαζί και με τους άλλους τίτλους που πρότειναν τα παιδιά παραπάνω, νομίζω πως έχω πολύ υλικό να ξεκινήσω.
Βουρ στο ψητό!

Edited by plotolp, 07 December 2011 - 10:00.