Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Political Compass
Posted 07 November 2007 - 01:20
Πρεπει οι ιδεες σου να ειναι μαυρη χουντα για να σε βγαλει λιγο δεξιο....
^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)
Posted 07 November 2007 - 02:16
Κατά βάθος είσε όλοι σας ευαισθητούλια και γλυκουλίνια...

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 07 November 2007 - 02:38
Μπα... απλά όλοι σας είστε λίγο αριστεροί κι ας μην θέλετε να το παραδεχτείτε.
αυτη ειναι η παγιδα του αριστερου αυτου σαητ υπουλη και σατανικη σαν τη παπαριγα!
^
||
||
||
||
Posted 07 November 2007 - 03:08
Attached Files
Posted 07 November 2007 - 08:11
...το να με κατηγορειτε οτι προσπαθησα να πολιτικοποιησω αυτο το τοπικ, ειναι λιγο γελοιο..
Οσο για το αν εθιξα καποιους με το αστειακι για τις διακοπες σε Μακρονησο και Γυαρο, θα τους συμβουλευα πρωτα να ψαξουν καλα την ιστορια για να μαθουν περι των 2 αυτων νησιων... (ειδικα για την Μακρονησο)
ειχαμε εμφυλιο σ'αυτη την χωρα κυριοι, και ισως θα επρεπε κυριε Odin να με ρωτας αν καποιος δικος μου συγγενης βασανιστηκε η εκτελεστηκε απο τα αριστερα ταγματα θανατου που οργωναν τα βουνα και διεπραξαν εγκληματα κατα τις ανθρωποτητας. Και που μερικοι απο αυτους ζουν και βασιλευουν και θεωρουνται ηρωες απο τις παραταξεις τους... Πολλοι απο αυτους που κατεληξαν στην Μακρονησο, καλως κατεληξαν εκει.
εχοντας υποψη τα χαλια που βλεπω καθημερινα στη χωρα, δεν μπορω να μην αντιδρω οταν πεταγεται καποιος που λεει οτι οι αντιεξουσιαστες εχουν δικιο. ειναι κλασσικη αντιληψη των αριστερων οτι οι αποψεις τους ειναι απλα αθωα κοινωνικα σχολια, ενω οποιος παει να πει κατι αντιθετο διαπρατει ανανδρη φασιστικη επιθεση. οσο δεν υπαρχουν 'αθωα' κοινωνικα σχολια απο καποιους, εγω θα ασχολουμαι με τα της Ιαπωνιας και των ανιμε.
Posted 07 November 2007 - 08:59
Και δεν πολυκαταλαβαινω το σχολιο σου περι ιστοριας.
Αν δηλαδη εγω εγραφα στο forum καποια ατακα του στυλ ''...'' (αυτη η ατακα χρησιμοποιειται για να κανω το Point μου,θα την αφαιρεσω αργοτερα καθως δεν με εκφραζει καθολου) θα ηταν σωστο εκ μερους μου να το δικαιολογησω ανατρεχοντας στην ιστορια του τοπου και στα οσα εκαναν οι φασιστες σε αυτη τη χωρα?
Δεν νομιζω,μαλλον υπερβολικο και προσβλητικο φαινεται το παραπανω συνθημα και θα ειχε καθε δικαιωμα το οποιοδηποτε μελος να παρεξηγηθει και να αντιδρασει.
Τα παραπανω σε φιλικο επιπεδο,δεν εχω καμια διαθεση να σφαχτω με τον οποιονδηποτε για πολιτικα ζητηματα,ποσο μαλλον σε ενα anime forum.
ΥΓ.
Το παιδι μιλησε για σωστη εφαρμογη του αναρχοκομμουνσμου.Ουτε τον ειδα να λεει οτι οι αντιεξουσιαστες εχουν δικιο ουτε καταλαβαινω πως αυτη η αποψη σηκωνει παρεξηγησηΓενικότερα πάντως η επιτυχημένη και σωστή εφαρμογή του αναρχοκομμουνισμού, κατά τη γνώμη μου πάντα, θα είναι η σωτηρία της ανθρωπότητας.
Posted 07 November 2007 - 09:18
εμενα αυτο που με χαλαει ειναι οτι καποιοι θεωρουν αποψεις διαφορετικες απο τις δικες τους ως ακραιες και φασιστικες ενω αυτο δεν ισχυει. επισης επειδη θεωρουν ακυρες καποιες αξιες, νομιζουν οτι εχουν το δικαιωμα να τις θαβουν.
οποτε εμενα θα με χαροποιουσε αμα οι mods καναν καποια παρατηρηση σε αυτους που πετανε στο ασχετο επιθετικα σχολια εναντιον του πατριωτισμου, της θρησκειας, κτλ η εξυμνιουν παρανομες δραστηριοτητες. ετσι και εγω δεν θα ενιωθα την αναγκη να επεμβω.
Posted 07 November 2007 - 09:33
Δεν εχω καμια επαφη με την προαναφερθεισα θεωρια και για αυτο δεν μπηκα στην διαδικασια να το σχολιασω.Απλα να αναφερω οτι θα μπορουσες καλλιστα να ειχες γραψει αυτο στην απαντηση του αρχικου post και τωρα θα ειχαμε μια συζητηση της οποιας το επιπεδο θα ηταν δυο κλικ πιο πανω απο αυτο της τωρινης.Τεσπα."σωστη εφαρμογη του αναρχοκομμουνσμου" ειναι δηλωση εξισου ακυρη με την "σωστη εφαρμογη του φασισμου". η ιστορια εχει αποδειξει οτι δεν υπαρχει σωστη εφαρμογη μιας ακραιας αποψης.
εμενα αυτο που με χαλαει ειναι οτι καποιοι θεωρουν αποψεις διαφορετικες απο τις δικες τους ως ακραιες και φασιστικες ενω αυτο δεν ισχυει. επισης επειδη θεωρουν ακυρες καποιες αξιες, νομιζουν οτι εχουν το δικαιωμα να τις θαβουν.
οποτε εμενα θα με χαροποιουσε αμα οι mods καναν καποια παρατηρηση σε αυτους που πετανε στο ασχετο επιθετικα σχολια εναντιον του πατριωτισμου, της θρησκειας, κτλ η εξυμνιουν παρανομες δραστηριοτητες. ετσι και εγω δεν θα ενιωθα την αναγκη να επεμβω.
Σχετικα με το δευτερο μερος του post σου,μιας και μου δινεις πασα,να αναφερω οτι προσφατα εγινε ενα edit στους κανονες:
Νομιζω οτι αυτα που ειπες καλυπτονται ηδη πανω-κατω απο τους κανονες.Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο (ειδικότερα για ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα όπως η θρησκεία, η σεξουαλικότητα και η πολιτική), θίγοντας και προκαλώντας τους υπόλοιπους χρήστες. Κάθε γνώμη - όσο ακραία και αν είναι - έχει δικαίωμα να ακουστεί, μπορεί όμως να εκφραστεί με πολλούς αποδεκτούς τρόπους και σίγουρα όχι μόνο με χρήση προσβλητικών λέξεων ή φράσεων. Οι mods έχουν κάθε δικαίωμα να τροποποιούν ή και να αφαιρούν τέτοιες φράσεις για την διατήρησης της τάξης στο forum.
Και για να κλεισω,ακραιες αποψεις μπορουν να εκφραζονται στο forum και να γινεται ακομα και συζητηση πανω σε αυτες.Το θεμα ειναι να μην χασουμε το μετρο και γινουμε προσβλητικοι.Προσωπικα θεωρω οτι τα δυο παραπανω ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα.
Posted 07 November 2007 - 09:49
Posted 07 November 2007 - 10:01
κι εσύ το ίδιο κάνεις, απλά από την άλλη πλευρά. όταν λες κάποια απ' αυτά που λες και κυρίως με τον τρόπο που τα λες, και κάποιοι άλλοι νιώθουν την ανάγκη να επέμβουν πριν τους mods.
όπως σου έδειξε και ο odin το παιδί εξέθεσε απλά μια άποψη. ούτε έκραξε τίποτα, ούτε έφτασε σε ακραίες δηλώσεις. είπε αυτό που πιστεύει, τέλος.
και για το αν είναι άκυρη ή όχι μια πολιτική συζήτηση σε ένα τέτοιο θρεντ, όχι, δεν είναι, αρκεί να γίνεται στο πλαίσιο μη προσβλητικής ανταλλαγής απόψεων (όπως πρέπει να είναι κάθε συζήτηση). αλλά επειδή τέτοια θέματα είναι πολύ λεπτά για τον καθένα, είναι θέμα ευγένειας και σεβασμού να αποφεύγονται.

Posted 07 November 2007 - 10:32
δεν συμφωνω, αλλα για χαρη της κουβεντας ας πουμε οτι ισχυει. Αναρωτηθηκες ποτε γιατι κανεις δεν κατορθωσε να εφαρμοσει τον ιδανικο κομμουνισμο? (και μη μου πεις οτι δεν το επετρεψαν οι αμερικανοι..)ο κομμουνισμός είναι άλλο οικονομικο κοινωνικο σύστημα που δεν εφαρμόστηκε ποτέ...
και εγω 'I agree' απαντησα. αλλα η ιστορια εχει αποδειξει οτι οσοι πηγαν να το εφαρμοσουν το μετετρεψαν σε "ο τιμιος και ικανος να ταιζει τους αχρηστους και τους τεμπεληδες". Αλλα και η αρχικη προταση προσκρουει σε κατι βασικο, την ανθρωπινη φυση. Αν ο μεσος ανθρωπος δεν εχει προοπτικες αναπτυξης και προσωπικου οφελους, χανει το motivation να εξελιχθει και να προσφερει. Αν ο μεσος ανθρωπος γνωριζει οτι οσο και να δουλεψει θα αμειφθει το ιδιο, κατανταει να μην δουλευει καθολου.πόσο παραλογο είναι να απαντήσεις αρνητικά στην φράση "Ο καθένςα ανάλογο με τις δυνατότητες του στον καθένα ανάλογα με της ανάγκες του" βασίκή αρχή του κομμουνισμού
Για μενα ο κομμουνισμος πασχει στην βασικη ιδεολογια του, και οσοι πηγαν να τον εφαρμοσουν, δεν κανανε και πολυ καλη δουλεια...
Αρα οταν βλεπω στην χωρα μου να προσπαθουν να περασουν με το ζορι αυτη την ιδεολογια, και απο τις βιαιες πραξεις τους και τον φανατισμο τους ειναι φανερο οτι τα ιδια με τους μπολσεβικους θα κανουν, ειναι λογικο να εκνευριζομαι...
Posted 07 November 2007 - 10:33
Αναρχοκομουνισμός πάντως δεν υπάρχει
Νομίζω όμως, χωρίς παρεξήγηση, πως κάνεις λάθος.
Although anarchists share a rejection of the state, they differ about economic arrangements and possible rules that would prevail in a stateless society, ranging from complete common ownership and distribution according to need, to supporters of private property and free market competition. For example, most forms of anarchism, such as that of anarcho-communism, anarcho-syndicalism, or anarcho-primitivism not only seek rejection of the state, but also other systems which they perceive as authoritarian, which includes capitalism, wage labor, and private property. In opposition, another form known as anarcho-capitalism argues that a society without a state is a free market capitalist system that is voluntarist in nature. Most anarchists reject the claim that anarcho-capitalism is a form of anarchism as it is marked by authoritarian structures.
Από το wikipedia το παραθέτω. Πιστεύω πως είναι αρκετά κατατοπιστικό χωρίς να επεκτείνεται. Αν θες ρίξε μια ματιά σε όλο το κειμενάκι, θεωρώ πως αξίζει.
If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted 07 November 2007 - 11:14
αναρχοομμουνισμός ως ιδεολογία οκ ως πολιτικό σύστημα όχι δεν θα κάτσω σε ε΄να anie forum να σε πείσω αν είναι καλός ή όχι ο κομμουνισμός καικάτω από ποες συνθήκες συγγνώμη....
Μα δεν ζήτησα να με πείσεις για τίποτα. Ούτε κι εγώ νομίζω πως προσπάθησα να πείσω κανένα.
If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted 07 November 2007 - 11:38
^
||
||
||
||