Σε τι σχολή είσαι; Σε σχεδόν όλες τις συνεντεύξεις για Ελλάδα τουλάχιστον, υπάρχουν κάποια μόρια που παίρνεις σχετικά με τη διπλωματική που έχεις κάνει. Μπες μέσα στο μεταπτυχιακό που θες να πάρεις και δες πόσα μόρια μετράει. Υποχρεωτικό δεν είναι, αλλά σίγουρα χάνεις κάποια μόρια. Από κει και πέρα αν είσαι σε πολυτεχνική/θετική σχολή απλά κάντην πρέπει να έχεις να δείξεις κάτι.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φοιτηταριό
Posted 15 September 2017 - 15:53
Σπουδάζω σε παιδαγωγικό. Για την ολοκλήρωση της σχολής μου δεν είναι υποχρεωτική η πτυχιακή αλλά ρωτάω για τις υπόλοιπες σχολές σε θέμα μεταπτυχιακού... Μα φανταστείτε ότι αυτή τη χρονιά έτυχε να μην είναι διαθέσιμοι πολλοί καθηγητές και το εύρος των θεμάτων είναι περιορισμένο.
Αλλά επειδή σε λίγο την τελειώνω, γνωρίζω ότι οι ο συνολικός βαθμός του πτυχίου μου θα είναι άριστος, πάνω από 9,30, συν το πρόγραμμα ανταλλαγής.
Άρα σώζομαι τελικά όσον αφορά τα μόρια ή όχι??
Και τέλος, το μεταπτυχιακό ισοδυναμεί σε κύρος με την μετεγγραφή σε άλλο πανεπηστήμιο για δεύτερο προπτυχιακό?
τελικά συμπεραίνω ότι θέλουμε δεν θέλουμε, μας βάζουν την πτυχιακή ως μαχαίρι στο λαιμό αν θέλουμε βιογραφικό...
ε ρε πο@τη μου....
Edited by SpeedFreak, 15 September 2017 - 15:54.
Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...
Μπρεχτ
Posted 15 September 2017 - 16:02
Λογικά καλύπτεσαι, θα μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό ειδικά αν έχεις και τέτοιο βαθμό, ωστόσο σίγουρα κάποιος που θα έχει κάνει και την προαιρετική μεν πτυχιακή του εργασία θα έχει ένα μπόνους και προβάδισμα από κάποιον που δεν έκανε όταν πάει για συνέντευξη. Δεν χάνεις κάτι με το να κάτσεις ένα 4μηνο παραπάνω πιστεύω πριν αποφοιτήσεις, αρκεί να βρεθούν και καθηγητές να σ'αναλάβουν βέβαια.
εδιτ: το μεταπτυχιακό απ'όσο ξέρω δεν ισοδυναμεί με δεύτερο προπτυχιακό, είναι εν μέρη ανώτερο όσο να ναι XD
Edited by GhostPrince, 15 September 2017 - 16:04.
Posted 15 September 2017 - 16:48
Το μεταπτυχιακό είναι μια εξειδίκευση σε αυτό που σπούδασες στο προπτυχιακό (υποτίθεται). Το να κάνεις 2ο προπτυχιακό είναι εντελώς διαφορετικό. Οπότε είναι προτιμότερο, ακόμα κι από άποψη χρόνου.
Posted 15 September 2017 - 17:29
Ποια μόρια ρε παιδιά μετράει η πτυχιακή. Για δουλειά απλά είναι μια ένδειξη και τίποτα παραπάνω, επειδή έχεις μόλις βγει από την σχολή και δεν έχεις καθόλου εμπειρία.
Για να πας μεταπτυχιακό δεν είναι απαραίτητο αλλά είναι ένα από τα κριτήρια που κοιτάνε οπότε καλό είναι να κάνεις.
Μπορείς να καθυστερήσεις να πάρεις κάποιο καλό θέμα αλλά μπορείς και να πάρεις ότι υπάρχει διαθέσιμο. Μετά τα πρώτα χρόνια που δεν θα χεις εμπειρία δεν θα σου χρησιμεύσει σε τίποτα άλλο.
Posted 15 September 2017 - 21:07
Παρολαυτα για να λεμε και ολη την αληθεια ποτε δεν ξερεις αυτα τα εξτρα μορια ποτε και που μπορει να κανουν τη διαφορα. Αλλα εγω δε θα αγχωνομουνα στη θεση σου.
Βaσικα εγω θα επαιρνα οτι ναναι θεμα και θα εμπαινα σε προγραμμα ερασμους για πτυχιακη και θα κυνηγαγα φινλανδια, αλλά αυτο ειναι αλλη ιστορια

Edited by Lord Leon, 15 September 2017 - 21:07.
Posted 16 September 2017 - 13:23
Και εγώ παιδαγωγικό (δημοτικής) έχω τελειώσει οπότε θα σου μιλήσω συγκεκριμένα γιαυτό. Όχι δε χρειάζεται να κάνεις διπλωματική, δε θα σου χρησιμεύσει πουθενά. Ρωτάς αν έχουν την ίδια ισχύ το 2ο πτυχίο με το μεταπτυχιακό; Είναι 2 διαφορετικά πράγματα οπότε το ερώτημα είναι που θες να το αξιοποιήσεις.
Το 2ο πτυχίο στο επάγγελμά μας δε θα σου προσφέρει κάποιο διέξοδο εκτός και αν θέλεις να κοιτάξεις για αλλαγή επαγγέλματος. Σίγουρα μετράει σαν μόρια για ΑΣΕΠ, διευθυντική θέση και σχολικός σύμβουλος. Τώρα το πόσο μετράει και αν μετράει παραπάνω από το μεταπτυχιακό θα πρέπει να το ψάξεις. Αυτά αλλάζουν κάθε φορά...
Το μεταπτυχιακό μετράει και αυτό εννοείτε για ΑΣΕΠ, διευθυντική θέση και σχολικός σύμβουλος αλλά εκτός από αυτό εάν σε πάρουν σαν αναπληρώτρια ανεβαίνεις μισθολογικά 2 ΜΚ που ισοδυναμεί με 4 χρόνια προϋπηρεσίας.
Posted 20 September 2017 - 18:58
Το πρόβλημα λύθηκε. Το πιθανότερο είναι να μην κάνω μεταπτυχιακό.
Με τις γνώμες που διάβασα και τον πρόεδρο της σχολής που με συμβούλευσε να μην κάνω αν δεν γουστάρω και ότι ένας καλός βαθμός πτυχίου μετράει πολύ, σκέφτομαι: ας πάει στα κομμάτια το ρημάδι.
Edited by SpeedFreak, 20 September 2017 - 18:59.
Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...
Μπρεχτ
Posted 21 September 2017 - 20:26
Το πρόβλημα λύθηκε. Το πιθανότερο είναι να μην κάνω μεταπτυχιακό.
Με τις γνώμες που διάβασα και τον πρόεδρο της σχολής που με συμβούλευσε να μην κάνω αν δεν γουστάρω και ότι ένας καλός βαθμός πτυχίου μετράει πολύ, σκέφτομαι: ας πάει στα κομμάτια το ρημάδι.
Αναλόγως. Πχ εγώ εγγράφηκα στο μεταπτυχιακό "Ασφάλεια Ψηφιακών Συνστημάτων" στο Παν/μιο Πειραιώς γιατί με ενδιάφερε ο τομέας της ιδιοτικότητας στο διαδίκτυο και έχει σχετικά και κοντά στο αντικείμενο μαθήματα σύν ότι θέλω να κάνω ένα έργο στον τομέα αυτό.
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Posted 23 September 2017 - 13:39
Αναλόγως. Πχ εγώ εγγράφηκα στο μεταπτυχιακό "Ασφάλεια Ψηφιακών Συνστημάτων" στο Παν/μιο Πειραιώς γιατί με ενδιάφερε ο τομέας της ιδιοτικότητας στο διαδίκτυο και έχει σχετικά και κοντά στο αντικείμενο μαθήματα σύν ότι θέλω να κάνω ένα έργο στον τομέα αυτό.
Mr Robot, εσύ;
Posted 24 September 2017 - 20:38
Mr Robot, εσύ;
Ποιο πολύ business wize.
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Posted 20 June 2018 - 23:20
Αύριο μάθημα με ανοιχτες σημειώσεις, ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί μετά απο την σκούπα.
Posted 20 June 2018 - 23:42
το καλυτερο ειναι να εχεις και τα θεματα