Dragon Head : το ξεκινησα με πολυ ορεξη και περιμενα πολλα και ειχα μια πολυ καλη εικονα για αυτον τον τιτλο. Απογοητευτηκα. Δεν ξερω τι φταιει παντως δεν καταφερε να μου περασει κανενα μυνημα, ουτε με εκανε να αισθανθω κατι.
Σχεδιο : backgrounds, τπτ το τρομερο στην αρχη... μαυρο, μαυρο, μαυρο, πετρες... μετα ομως εντυπωσιαζει... πραγματικα καλο σε καποια σημεια... οι χαρακτηρες ηταν αψυχοι, αδιαφοροι, με το πολυ 2 εκφρασεις ο καθενας...
Σεναριο : στην αρχη διαβασα 40 κεφαλαια σε μια μερα... με ειχε κερδισει παρα τα ελλατωματα που εβρισκα... μετα απο λιγο με το ζορι διαβαζα ενα... βαρετο, κουραστικο, χωρις λογο... μπορουσε να κανει πολλα αλλα διαλεξε λαθος συνεχεια κατα τη γνωμη μου... απο την αρχη ειχα καταλαβει τι σουκατα ειχε γινει αλλα οι χαρακτηρες εμεναν αναυδοι σε καθε σελιδα... μη μιλησω για το τελος... ενιωσα σαν να εχασα 10 χρονια ζωης που το διαβασα...
Χαρακτηρες : βλαμμενοι ηλιθιοι, εγωιστες, αθανατοι ( αυτο παει στον πρωταγωνιστη... προσπαθησε να ψοφησεις, επιτελους...... ), προβληματισμοι χωρις λογο ξανα και ξανα και ξανα και ξανα τα ιδια... κανενας σκοπος υπαρξης...
το 1ο μισο του τιτλου το ρουφηξα, το 2ο μισο ενιωθα σαν να ειναι καλοκαιρι, να ειμαι στην παραλια και να μου λενε να κανω μαθημα μαθηματικων...
Battle Angel Alita Last Order : Το εχω διαβασει καιρο τωρα, και επεσα στην παγιδα του συνδρομου ''περιμενετομαμημενοτοκεφαλαιοναμεταφραστειβλαμμενεμαζοχα'' Αλλαζει το σεναριο του 1ο BAA απο τον τομο 8 και μετα και μας
διαολοστελνει σε ενα εντελως διαφορετικο σκηνικο...
μπορει να μην ειναι κανα απιστευτο αριστουργημα αλλα διαβασα ευχαριστα ( μετα απο καποιο σημειο και χαρη στον Loke που μου αναψε το ενδιαφερον ) 8 τομους σε 2 απογευματα...

σεναριακι πολυπλοκο και ολο εναλλαγες και ανατροπες, χαρακτηρες με ψυχη και σκοπο και βλαμμενοι οφ κορς ( αυτο ποτε δεν λειπει... ), ωραιοι διαλογοι... well... για να λεμε την αληθεια ειναι καθαρα action τιτλος οποτε πεφτει μπολικη κλωτσοπατιναδα αλλα εχει και μερικους καλους διαλογους... splatter αφθονο... πολλες φορες μου εδωσε την εντυπωση πως ο mangaka ΔΕΝ ξερει που θελει να το παει, αλλα παει στο διαοlol το προσπερνω... ( στο 1ο BAA αυτη την αισθηση την ειχα πολυ περισσοτερο... )
το σχεδιο του εχει αλλαξει τρομερα απο το 1ο BAA ( το οποιο μου αρεσε επισης τρομερα ) και σχεδον σε καθε κεφαλαιο εχεις μια εντυπωσιακη σκηνη να θαυμασεις... τα backgrounds ειναι λιγο αδεια αλλα δε χεκ... στο διαστημα ειμαστε...

προσπαθει να περασει καποια μυνηματα κατα τη διαρκεια του και καποιες φορες τα καταφερνει... δεν ειναι κατι το τρομερο παντως... κυριως για την τιμη του μαχητη κτλ κτλ κτλ... σημειωση πως αν το διαβασεις προσεχτικα κρυβει και μια ολοκληρη εγκυκλοπαιδεια πολεμικων τεχνων... πολυ ενδιαφερον... i guess...
καιρος να λιωσω με λιγο Nihei Tsutomu...