Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Αφιέρωμα: Comiket


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 15 September 2007 - 13:45

Φανταστείτε το εξής σκηνικό…

60-70 χρόνια από τώρα, βρίσκεστε στο νεκρό-κρεβατο σας, λίγες στιγμές πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι, και είστε περιτριγυρισμένοι από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κάποια από αυτά είναι τα εγγονια σας και τα δισέγγονα σας. Σας κάνουν την εξής ερώτηση: Oji-san oji-san!! Τι πρέπει να κάνουμε για να σου μοιάσουμε? Τι πρέπει να κάνουμε για να μας κοιτάς από ψηλά με περηφάνια και ευχαρίστηση? Και εσείς θα απαντήσετε.. Παιδιά μου, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας θα πρέπει να επισκεφτείτε το Comiket!!

Παραδέχομαι ότι αυτό το σκηνικό έχει πολλά στοιχεία φαντασίας. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε Otaku και το να βρούμε ποτέ μια γυναίκα να μας παντρευτεί θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον να δεχτεί να διαιωνίσει το DNA μας.

Ας μην ξεφύγουμε όμως από το θέμα μας. Έχουμε ένα καθήκον απέναντι στα ανιμε. Ένα καθήκον απέναντι στο τρόπο ζωής μας. Έχουμε το καθήκον να βρεθούμε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας ΕΚΕΙ!!!!

Posted Image

Επιβλητικό δεν είναι? Σαν χώρος ταιριάζει απόλυτα στην σχεδόν μυστικιστική ιεροτελεστία που λαμβάνει χώρο εκεί μέσα 2 φορές το χρόνο. Μιλάμε φυσικά για το


COMIKET




Όσοι δεν ξέρετε τι είναι το Comiket σημαίνει ότι δεν ασχολείστε με τα ανιμε αρκετά. Ότι είσαστε ταπεινοί Kohai. Θα το πω μόνο μια φορά. Το Comiket είναι το μεγαλύτερο, ιστορικοτερο, φανταστικότερο, comic-book convention που γίνεται στο πλανήτη που ονομάζουμε Γη. Λαμβάνει χώρα 2 φορές το χρόνο, μια στα τέλη της χρονιάς και μια στα μέσα του Αυγούστου στο Tokyo Big Sight που είναι γνωστό και ως “Ariake”. Ειδικεύεται στα manga και κυρίως στο merchandise και τα fan-made manga γνωστά ως Doujinshi. Βέβαια μπορείς να βρεις ότι θες από ανιμε μέχρι και δυτικά κόμικς και επιστημονική φαντασία.

Θα μου πείτε ότι τέτοια conventions γίνονται πια στις περισσότερες μεγάλες πόλεις του κόσμου. Τι είναι αυτό που κάνει το Comiket να ξεχωρίζει? Τυφλοί είστε ρε???? Δεν είδατε εκεί που λέω ότι είναι το μεγαλύτερο, φανταστικότερο…

Τεσπα, ας τα πάρουμε από την αρχή. Η όλη εμπειρία του Comiket είναι μια ιεροτελεστία. Αυτή ξεκινάει πριν μπεις καν στο κτιριακό συγκρότημα.

Posted Image

Η αναμονή είναι τεραστία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσος κόσμος επισκέπτεται το event στο 2ημερο που διαρκεί. Όλοι αυτοί οι επισκέπτες έχουν ένα σκοπό. Είναι καλά διαβασμένοι. Ξέρουν τι πρέπει να αγοράσουν. Ξέρουν εξαρχής που βρίσκεται η σούπερ-σπάνια limited edition μιας φιγούρας. Για αυτό οι dedicated otaku κατασκηνώνουν στα κρυφά από το προηγούμενο βράδυ (έχει απαγορευτεί επίσημα). Για αυτό όταν ανοίξουν οι πύλες, οι συνήθως ήρεμοι και πειθαρχημενοι Γιαπωνέζοι μετατρέπονται σε ένα στρατό αφηνιασμένων Samurai που δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτα! Η αλήθεια είναι όμως ότι εσείς δεν χρειάζεται να είστε έτσι. Είστε ταπεινοί πρωτάρηδες οπότε αφήστε τα rare items για τους επαγγελματίες. Χρειάζεστε τουλάχιστον 2 επισκέψεις για να αποκτήσετε κάποιο attitude.

Posted Image

Όταν πλησιάσετε στην είσοδο θα παρατηρήσετε τις πολύχρωμες στρατιές των cosplay otaku. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που αξίζει να έρθετε εδώ. Είναι το μεγαλύτερο cosplay gathering του κόσμου. Και μιλάμε για ποιοτικό cosplay. Κάποια από αυτά τα κουστούμια πήραν πολλές ώρες για να γίνουν.

Posted Image

Τραβήχτε όσες φωτογραφίες θέλετε. Για αυτό ντυθήκαν άλλωστε. Μην ντραπείτε να ζητήσετε άσεμνες πόζες. Είναι Γιαπωνέζες είπαμε. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία γιατί απαγορεύεται δια ροπάλου η φωτογράφηση cosplay μέσα στα κτίρια (για αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης).

Posted Image

Όταν επιτελούς φτάσετε μέσα, σίγουρα θα κοντοσταθείτε με ένα ύφος απορίας και θαυμασμού. Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσό κόσμο έχει. Και πόσο αρμονικά κινούνται μέσα στο χάος σαν τα αιμοσφαίρια στις φλέβες.

Posted Image

Κάντε ένα σχέδιο για το πώς θα κινηθείτε. Αν μπείτε στο λάθος ρεύμα είναι δύσκολο να ξεφύγετε. Σκεφτείτε τι έπαθε η καημένη Tsukasa στο επεισόδιο 12 του Lucky Star. Απαγορεύετε να τρέχετε, αλλά αν πάτε νωρίς μπορεί να ποδοπατηθητε από αφηνιασμένους otaku που προσπαθούν να φτάσουν πρώτοι στα limited editions. Πάνω από όλα, κοιτάξατε να ευχαριστηθείτε την εμπειρία. Αν δεν σας ενδιαφέρουν τα manga και τα doujinshi και απλά θέλετε να πάρετε κανά figurine η κανά μπλουζάκι καλύτερα να την βγάλετε στην Akihabara. Θα είναι λιγότερο βλαβερό για την υγεία σας.

Posted Image

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε, παρτε μια βαλιτσούλα με ρόδες. Θα παρατηρήσετε ότι είναι πολύ δημοφιλείς και πρακτικές. Θα τις γεμίσετε με σνακς και energy drinks που σιγά σιγά θα αντικαθιστουνται από τα ψώνια σας. Το καλό με το Comiket είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε υλικό για όλα τα γούστα άσχετα με το πόσο αρωστημενο είναι το γούστο σας. Στο comiket δεν υπάρχουν morals. Οι κανόνες τις κοινωνίας μένουν έξω.

Posted Image

Αν χαθείτε η έχετε κάποιο πρόβλημα να ξέρετε ότι υπάρχει help desk με προσωπικό που μιλάει αγγλικά.
Αυτά τα λίγα για την ώρα. Όταν με το καλό θα πάω, θα γράψω τις προσωπικές μου εμπειρίες. Για την ώρα παρτε ένα ωραίο οφθαλμολουτρο από φωτογραφίες από το Comiket!!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

YouTube - 2006γ‚³γƒγ‚±γ®η†±γ„ε¤




Posted Image

#2 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 15 September 2007 - 14:01

Για άλλη μία φορά... :respect::respect::respect:

Το Comiket είναι για τους otaku ότι είναι η Μέκκα για τους μουσουλμάνους. Αν δεν πας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου εκεί, δεν είσαι καλός otaku.-

(Θυμάται κανείς το 3ο επεισόδιο του Genshiken; :laugh:)

Βέβαια, έχω μια μικρή αγοραφοβία, που φοβάμαι ότι εκεί θα γίνει πιο έντονη, αλλά ξέρω ότι επιβάλλεται να είμαι εκεί σε κάποιο από τα επόμενα Comiket.

Μία ερώτηση: Βρίσκεις και μεταφρασμένα manga;

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#3 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 September 2007 - 14:53






Όσοι δεν ξέρετε τι είναι το Comiket σημαίνει ότι δεν ασχολείστε με τα ανιμε αρκετά. Ότι είσαστε ταπεινοί Kohai. Θα το πω μόνο μια φορά. Το Comiket είναι το μεγαλύτερο, ιστορικοτερο, φανταστικότερο, comic-book convention που γίνεται στο πλανήτη που ονομάζουμε Γη. Λαμβάνει χώρα 2 φορές το χρόνο, μια στα τέλη της χρονιάς και μια στα μέσα του Αυγούστου στο Tokyo Big Sight που είναι γνωστό και ως “Ariake”. Ειδικεύεται στα manga και κυρίως στο merchandise και τα fan-made manga γνωστά ως Doujinshi. Βέβαια μπορείς να βρεις ότι θες από ανιμε μέχρι και δυτικά κόμικς και επιστημονική φαντασία.[/COLOR][/SIZE][/FONT]


οι πιο πολλοι ασχολουνται ετσι και αλλιως με μανγκα και οχι ανιμε γιατι μπουχτησαν μου φαινεται με τη νεα φουρνια ανιμε. Μιας και η εκθεση ασχοληται κυριως με μανγκα δεν ειναι απαραιτητο οι παρευρισκομενοι να ξερουν απο ανιμε.

ακρως διαφωτιστικο το αρθρο παντως.

#4 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 15 September 2007 - 16:58

Μία ερώτηση: Βρίσκεις και μεταφρασμένα manga;

το βρισκω απιθανο. Ειναι ενα hardcore γιαπωνεζικο event. Εμεις θα παμε πιο πολυ για την εμπειρια...

οι πιο πολλοι ασχολουνται ετσι και αλλιως με μανγκα και οχι ανιμε γιατι μπουχτησαν μου φαινεται με τη νεα φουρνια ανιμε. Μιας και η εκθεση ασχοληται κυριως με μανγκα δεν ειναι απαραιτητο οι παρευρισκομενοι να ξερουν απο ανιμε.

Αυτοι που διαβαζουν μονο μανγκα και δεν βλεπουν ανιμε ειναι ο regular ιαπωνικος πλιθυσμος που θεωρει τα ανιμε ανωριμα. Αυτοι δεν πανε στο Comiket. Αυτοι που πανε στο Comiket με θρησκευτικη ευλαβεια ειναι οι Otaku, και πιστεψε με, αυτοι βλεπουν ανιμε και με το παραπανω!

:wooi2::wooi2:

Αλλωστε μια απο τις πιο popular πηγες για Doujin ειναι η Haruhi που εγινε διασημη λογω του ανιμε.
Posted Image

#5 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 15 September 2007 - 18:54

:congrats: στον Mr Ayu.Για να δούμε πότε θα πάμε και μεις να τα δούμε και από κοντά:if:Μια ερώτηση μόνο.Γίνεται στάνταρ ημερομηνίες(15 Αυγούστου πχ) ή στο περίπου μέσα Αυγούστου και τέλος Δεκέμβρη;

Posted Image


#6 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 15 September 2007 - 23:34

Άλλη μια τρομερή παρουσίαση από τον Ayu-Mania. Οπότε διαβάζω άρθρα ή βλέπω εικόνες από το Comiket κινδυνεύει να βραχυκυκλώσει το πληκτρολόγιο από τα "σάλια", και εγώ ολόκληρος.
Είναι όνειρο ζωής να πάω κάποτε εκεί έστω μια φορά, αν και ο απίστευτος κόσμος (είναι αλήθεια οτι πάνε πάνω από 250000 άνθρωποι κάθε φορά?) και η έλλειψη γνώσης Ιαπωνικών φοβάμαι πως θα μέ κάνει να χαθώ τελείως.
Εκτός αν είμαι με παρέα ομοιοπαθών να με μαζέψουν! :P
Έχω πάει σε ξένα Conventions για κόμικς αλλά εδώ μιλάμε για εντελώς άλλες κλίμακες και άλλα μέτρα και σταθμά.
Η ιδέα για τη βαλιτσούλα με ρόδες είναι τέλεια!

#7 dragoness_crysta

dragoness_crysta

    Hana Ishinomori

  • Members
  • 480 posts

Posted 22 September 2007 - 15:12

Φαινεται ενα μακρινο ονειρο για τους κοινους θνητους....πολυ περισσοτερο οταν δεν ξερουμε και ιαπωνικα να πουμε οτι κατι αγοραζουμε τεσπα...και να μπορουμε να το διαβασουμε.....
σε εθωρω απιστευτα τυχερο που εχεις την ευκαιρια να πας ακομα και για την εμπειρια....
good luck και οταν γυρισεις θελουμε λεπτομερειες!!!!!!!!!!!!:congrats:
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#8 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 22 September 2007 - 23:10

σε εθωρω απιστευτα τυχερο που εχεις την ευκαιρια να πας ακομα και για την εμπειρια....

εεε.. ακομα στην θεωρια βρισκεται το πραγμα.. θεου θελοντως, υγεια εχοντως, και λεφτων εχοντως, ισως καταφερω να παω το επομενο καλοκαιρι.. και παλι ειναι ψιλο-χλωμο..

Το κακο με το comiket ειναι οτι πεφτει εποχες που ειναι high-season στην Ιαπωνια και ειναι πολυ ακριβα.. Ιδανικα οταν θα παω Ιαπωνια θα ηθελα να:

- εχει φτηνα ξενοδοχεια και καλο καιρο
- να παω στο comiket
- να παω σε live της Ayu

unfortunately I can't even combine two of the factors...
Posted Image

#9 attsifte D

attsifte D

    Anime Freak

  • Members
  • 271 posts

Posted 23 September 2007 - 09:31

Υπεροχη παρουσιαση! πολύ καλη δουλεία!

Πόπο τι κοσμος ειναι αυτός, οι φωτογραφιες με τα εκκατομυρια κοσμο ειναι μόλις ανοίγει η έκθεση ή και κατα την διάρκεια; Χρειάζεσαι οπωσδήποτε energy drinks και υπομονη και φωτογραφική και μια μεγάλη τσάντα με ροδάκια να την γεμίσεις :)))

Σου ευχομαι να πας στο Comiket παρέα με την Ayu, έτσι θα τα συνδυασεις και τα δύο και που ξέρεις μπορεί μετά να συνεχίσετε για κάνα ποτάκι :P
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#10 neveste

neveste

    Starting...

  • Members
  • 14 posts

Posted 24 November 2007 - 00:44

Πω πω ζηλεύω...Και τι δεν θα έδινα για να ήμουν εκεί:w00t:

#11 Tenshi

Tenshi

    Murciélago

  • Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 27 July 2008 - 14:10

Ποσο απιστευτα τελιοοοοοο παιζει να ειναι....ζηλευω....
πολυ καλυτερο απο το AnimeLondonExpo το οποιο ειναι και αυτο φανταστικο btw....να πατε να πατε!! :D

Tiger-stock-blog-header.jpg


#12 Yojimbo

Yojimbo

    Yokai enthusiast

  • Members
  • 151 posts

Posted 27 August 2008 - 00:54

Comiket, comiket, έχω πάει σ'αυτό!! :hahaha:


Να πω 2-3 πραγματάκια λοιπόν. Είναι απέραντο, είναι αχανές το Comik market aka Comiket το οποίο γίνετε 2 φορές το χρόνο στο TOKYO BIG SIGHT -Tokyo International Exhibition Center- το οποίο βρίσκετε στο τεχνητό νησί Odaiba. Αν πάει ο οποιοσδήποτε δεν ξέρει γιαπωνέζικα και δεν μπορεί να διαθέσει ΠΟΛΥ χρόνο πάρα ΠΟΛΥ δύσκολα θα βρει αυτό που θέλει και καλύτερα κατά την γνώμη μου να περάσει την μέρα του κάπου αλλού (!), ακόμα και γιαπωνέζικα αν γνωρίζει κανείς πάλι στις 3 μέρες που διαρκεί η έκθεση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την δει ολόκληρη.

Πριν πάω είχα διαβάσει ένα guide που έλεγε να προμηθευτώ ένα βιβλίο, το "Comik market catalogue" που είναι ενας τεράστιος αναλυτικός κατάλογος των πωλητών της έκθεσης στα γιαπωνέζικα, το guide έλεγε πως μπορεί κάποιος να τον καταλάβει τον κατάλογο με λίγη προσπάθεια ακόμα και αν δεν γνωρίζει γιαπωνέζικα, ψέμα απλά. :D

Όπως και να'χει, στο ψητό, 4 είναι τα βασικά tip που μπορώ να σας δώσω έτσι ώστε αν παρ'όλα αυτά βρεθείτε στο Tokyo την εποχή του festival και θελήσετε να πάτε να ήσαστε κάπως προετοιμασμένοι:

(A) Μήν πάτε αν δεν έχετε κάποιον που γνωρίζει παρα πολυ καλα γιαπωνέζικα μαζι σας.

(Β) Πάρτε μαζί σας 3-4 sketch books, τα οποία θα δώσετε μετά σε καλλιτέχνες στο Comiket για να σας κάνουν ένα σχέδιο, δεν το κάνουν όλοι και θα χρειαστεί να αγοράσετε κάτι δικό τους μετά αλλιώς θα ήσαστε απλά τραγικοί τζαμπατζήδες ελληνάρες. Τώρα γιατί λέω 3-4 sketch book και δεν λέω 1 όπως λένε τα guides? Επειδή παίρνει κάποια ώρα μέχρι να τελιώσει το σχέδιο ο καλητέχνης (10 λεπτά- 40 λεπτά!) και σ'αυτό το διάστημα δεσμεύει το sketch book, οπότε είναι πιό παραγωγικό να έχετε 3-4 sketch books να δίνετε απο'δω και απο'κει. :D

© Σε κάποια ταράτσα του Tokyo big sight θα βρίσκεται το gathering των Cos-players, μην πάτε πολύ αργά γιατί θα'χουν πάρει τις βαλίτσες τους και θα΄χουν φύγει οι περισσότεροι. :D
Εκτώς αυτού υποτίθετε πως πρέπει να τους ζητήσεις άδεια για να τους φωτογραφίσεις αλλά αυτό είναι μύθος που ο τυπικός ελληνάρας θα πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα για να μην τρώει 5 λεπτά περιμένοντας να φωτογραφίσει έναν cos-player.

(D) Αν πάτε μην πάτε την πρώτη μέρα και όποια μέρα και αν πάτε μην πάτε απο την πρώτη ώρα γιατί απλά τζάμπα θα περιμένετε κατα την γνώμη μου.

Αυτα προς το παρόν, ελπίζω να αξιωθώ να ανεβάσω και καμμιά photo μια απ'αυτες τις μέρες.

#13 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 27 August 2008 - 09:55

Αυτα προς το παρόν, ελπίζω να αξιωθώ να ανεβάσω και καμμιά photo μια απ'αυτες τις μέρες.

Αν περιμενεις οτι θα την σκαπουλαρεις με φωτογραφιες μονο, γελαστηκες.. :hahaha:

Περιμενουμε πληρες review της εμπειριας σου, με γαργαλιστικες λεπτομερειες (κατι σαν journal)..

Α, και καλως ηρθες στο φορουμ!
Posted Image

#14 Mamoru

Mamoru

    Starting...

  • Members
  • 7 posts

Posted 27 August 2008 - 20:56

Post σαν αυτα κρατουν πλεον τα fora alive.. Πολυ εντυπωσιακο .. και ναι θα ηθελα να παω κ εγω εκει κ θα το κανω.. στο κατω κατω μονο θεληση κ χρηματα χρειαζεται κανεις, γτι να το βλεπουμε σαν ενα μακρινο ονειρο ? ;)
Posted ImagePosted Image
"
Unless I grip the sword, I can not protect you. While gripping the sword I can not embrace you.
" - K.Ichigo

#15 Yojimbo

Yojimbo

    Yokai enthusiast

  • Members
  • 151 posts

Posted 27 August 2008 - 23:11

Αν περιμενεις οτι θα την σκαπουλαρεις με φωτογραφιες μονο, γελαστηκες.. :hahaha:

Περιμενουμε πληρες review της εμπειριας σου, με γαργαλιστικες λεπτομερειες (κατι σαν journal)..

Α, και καλως ηρθες στο φορουμ!


Thanks, i feel like home allready!!! Ομως δεν παιζει φαση, βαριεμαι, εκτως αυτου ειναι λαθως το αφιερωμα σου
:chigau:, διορθωσε το enegai shimasu: :D

Όταν πλησιάσετε στην είσοδο θα παρατηρήσετε τις πολύχρωμες στρατιές των cosplay otaku.


Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία γιατί απαγορεύεται δια ροπάλου η φωτογράφηση cosplay μέσα στα κτίρια (για αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης).


Το Cosplay ειναι στην ταρατσα οχι στην εισοδο.



Αν σκοπεύετε να αγοράσετε, παρτε μια βαλιτσούλα με ρόδες. Θα παρατηρήσετε ότι είναι πολύ δημοφιλείς και πρακτικές. Θα τις γεμίσετε με σνακς και energy drinks που σιγά σιγά θα αντικαθιστουνται από τα ψώνια σας.

βαλιτσούλα με ρόδες = bad idea.


Δεν καταλαβενω παντως πως με τετοια τρελα που εχεις με japan δεν εχεις παει ακομα. :bike: