Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Destroy Athens

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2007 - 20:04

Ναι ναι....γιατι οχι???? Αυτος ειναι ο τιτλος της Biennale που διαφημιζεται στις εφημεριδες με τεραστια γραμματα λες και ειναι κανενα σημαντικο γεγονος....:terror2:

και εδω που τα λεμε ειναι....γιατι αυτη η ιδεα καποιων τρισαθλιων και ελλεινων ξενων, να βαλουν ελληνες καλλιτεχνες να φτιαξουν καποιες βλακειες και να τολμησουν να βαλουν το ονομα της πρωτευουσας :fromabove: για καταστροφη...ε βεβαια αφου τους αφηνουμε καλα να παθουμε....:erk:

ειλικρινα δεν ξερω καποια αλλη χωρα που να το εκανε αυτο στην πρωτευουσα της..αν το κανανε στους γαλλους η στους γερμανους θα ειχανε κρεμασει τους επιμελητες της εκθεσης αναποδα και θα τους αφηναν να ψοφησουν ετσι....:madtodeath:

Σκοπευω να παω συντομα για να δω τι στην ευχη προσπαθουν να περασουν αν και πιστευω οτι ξερω...ουσιαστικα σαλο θελουν και επισης να προκαλεσουν....πρωτοπορια σου λεει ο αλλος μετα.....

πηγαινετε στο site Welcome to the Athens Biennial

και θα καταλαβετε τι εννοω...διαβασα την εφιμεριδα το Βημα που ειχε αφιερωση σε αυτο και εκτος του οτι μου γυρισε το ματι με αυτα που εγραφε δεν καταλαβαινα και τι ελεγε κιολας...:blurah5:

ελεος ρε γμτ.....κατα που οδευουμε τελικα?
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Δημοσιευμένη  εικόνα

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#2 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2007 - 20:57

Είχα διαβάσει σχετικά όταν το πρωτοσκεφτόντουσαν.Δεν θυμάμαι ακριβώς τι παίζει,αλλά μου είχε φανεί ενδιαφέρον.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#3 attsifte D

attsifte D

Anime Freak

• Members
  • 271 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2007 - 21:20

Λέει να καταστραφεί η Αθήνα ή να δέιξουν την κατεστραμμένη Αθήνα. Οι καλλιτέχνες όμως δεν είναι μόνο ξένοι ώστε να "καταστρέψουν" την Αθήνα αλλά είναι Έλληνες και όχι μόνο, όταν γίνεται ένα τέτοιο festival στον τόπο σου δεν νομίζω οτι γίνεται εναντίον ούτε θα βγάλει κάτι το αρνητικό. Φυσικά το θέμα της Bienale ακούγεται κάπως, αλλά δεν νομίζω οτι εμπνεύστικε 100% απο τους γείτονες Ευρωπαίους.
Απο την άλλη λίγη ακόμα καταστροφή στην Αθήνα δεν ξέρω πόσο καλό θα της έκανε :(
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#4 boukaw7

boukaw7

Anime Fan

• Members
  • 164 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2007 - 21:28

Όπα ρε παίδες, σιγά τον πολυέλαιο στην τελική. Ονόμασαν 1 έκθεση destroy athens, και; Και στην Ευρώπη τπτ δε θα γινόταν. Αν δεν έχει να κάνει με τπτ ευαίσθητα θέματα, όπως φασισμός και καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν γίνεται ποτέ χαμός (ούτε καν που ασχολείται και κανείς).

Εξάλλου εδώ που τα λέμε τέτοια πόλη που είναι, μια κατεδάφιση της ταιριάζει λιγουλάκι :hahaha:

#5 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2007 - 21:47

Εγω δεν μπορω να καταλαβω τι λεει το κειμενο (ειδικα στην πρωτη παραγραφο) μου μοιζει σαν διαλεξη του Πολυδωρα...

Spoiler:

Παντως κατι σαν μια μορφη εκθεσεως μου φανηκε...

#6 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2007 - 21:48

Μα για αυτο ακριβως εκνευριζομαι με αυτη την κατασταση.....απο τη μια ειναι απλα ενας τιτλος...αλλα απο την αλλη γιατι εβαλαν τον συγκεκριμενο τιτλο??? Πως δεν ακουσαμε κατι αναλογο να γινεται σε αλλεσ χωρες???? Τοσες αλλες βλακειες δημοσιευονται και γινεται ντορος γιατι οχι και για αυτο?????

Αποσπασμα του Αυγουστινου Ζενακου ενος απο τους επιμελητες της Μπιενναλε ειναι:
Ουσιαστικα αυτο για το οποιο μιλαμε ειναι το δικαιωμα καθε ανθρωπου να μην ειναι αυτο που ειναι. Πιστευουμε οτι ο ανθρωπος, το υποκειμενο, οριζεται βασικα απο τις αντιληψεις τον αλλον. Δεν εννοουμε οτι οι αλλοι σου λενε τι εισαι. Εννοουμε οτι το υλικο απο το οποιο πλαθεται το υποκειμενο, η ιδια η υποσταση του, οριζεται κυριως απο την αντιληψη των αλλων.[....] Την καταστρεφουμε (την Αθηνα) με την εννοια οτι διεκδικουμε ως υποκειμενα το δικαιωμα να μην ειμαστε αυτο που ειμαστε....

Τι θελει να πει ο ποιητης ΟΕΟ :redcard2::erk:

Για ολο το αφιερωμα διαβαστε το βημα της Κυριακης.

Και αμα καταλαβετε τπτ απο οτι λεει αυτος με τις αερολογιες του για να μην πω τπτ αλλο και μου κανουν παρατηρηση....σφυριξτε μου κλεφτικα...αφου πρωτα μου εξηγησετε και μενα.....

-να μην ειμαστε αυτο που ειμαστε......*doing*-
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Δημοσιευμένη  εικόνα

#7 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Σεπτέμβριος 2007 - 09:25

ίσως το θέμα να είναι η καταστροφή της Αθήνας δηλαδή.. εντάξ.. έργα τέχνης με θέμα το destroy ahtens Και ούτως ή άλλος μιλάμε για τέχνη. Η τέχνη είναι μια αφηρημένη έννοια, όπου ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει.
επίσης μη ξεχνάς ότι μέσα από την καταστροφή έρχεται η αναγέννηση.

ας είμαστε λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι και ας περιμένουμε να δούμε την bienale πριν την κρίνουμε. πάντως εδώ που έγινε κάτι αντίστοιχο, ήταν τελείως απρόσιτη στον απλό παρατηρητή.

#8 attsifte D

attsifte D

Anime Freak

• Members
  • 271 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Σεπτέμβριος 2007 - 09:46

Μην σπας το κεφάλι σου να βρείς που και πώς εμπνέυστηκε ο "ποιητής" το κείμενο. Ούτε ο ίδιος δεν θα ξέρει τι είπε όταν επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση :D

Πάντως ανυπομονό να δώ το αποτέλεσμα της "κατεστραμένης Αθήνας" και ίσως περάσω και μία βόλτα να "κουλτουριαστώ" :D
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#9 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Σεπτέμβριος 2007 - 09:46

Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Το Destroy Athens είναι ο τίτλος και το κύριο θέμα της biennale. Κάθε biennale θα έχει διαφορετικό θέμα. Και στο εξωτερικό έχουν γίνει παρόμοιες εκθέσεις με destroy τάδε ή δείνα.

Καθήστε να δούμε τι λέει η έκθεση και τι έργα θα παιχτούνε.

Και να πούμε και κάτι, το Τόκυο στα anime/manga έχει κατεδαφιστεί χιλιάδες φορές. Η Νέα Υόρκη μέσα από την Marvel Comics έχει καταστραφεί κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές! Και να μην μιλήσουμε για τα μυθικά Godzilla του '70 και '80!

Κι έπειτα, η Αθήνα δεν θα υπάρχει, όπως και πολλές άλλες πόλεις στο μακρυνό μέλλον. Κι εδώ που τα λέμε θα συμφωνήσω με τον boukaw7 ότι χρειάζεται μία κατεδάφιση σε μερικά σημεία...

#10 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Σεπτέμβριος 2007 - 20:13

ειναι αγριευτικο να το βλεπεις σαν αφισα πρωι-πρωι στο μετρο με την τσιμπλα στο ματι αλλα μαλλον ακινδυνο ειναι.
θα' ναι καμμια "υψηλη τεχνη" με κονσερβοκουτια κολλημενα πανω σε μια φωτο της Αθηνας με μια τσοντα να παιζει στο βαθος και ηχο απο τους πανηγυρισμους που γινονται καθε τρεις και λιγο στην ομονοια.
no need to panic...

#11 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 11 Σεπτέμβριος 2007 - 22:00

Άλλη μια χαζοέκθεση μάλλον. Αναρωτιέμαι βέβαια πως θα αντιδρούσαν οι συμπατριώτες μας από άλλες πόλεις, αν π.χ. έβλεπαν σε όλη την Εγνατία "Destroy Thessaloniki" σε μια πιθανή έκθεση εκεί. :P

#12 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 10:34

Αυτο μου περασε και μενα απο το μυαλο....οι Θεσσαλονικεις ειναι πιο θερμοαιμοι απο εμας.....looool.....:terror2:

Darkchilde ειλικρινα το ποσες φορες εχει καταστραφει το τοκυο η η Νεα Υορκη απο τους σουπερ ηρωες δεν νομιζω οτι παιζει ρολο γιατι εδω δεν μιλαμε για σουπερ ηρωες, μιλαμε για σουπερ ηλιθιους (ή βαλμενους να κανουν μια τετοια εκθεση)....πιστευω οτι εχει μια ΤΡΑΓΙΚΗ διαφορα...:hahaha:

anyways...η εκθεση ειναι απο 10 Σπετεμβριου μεχρι 18 Νοεμβριου στην Τεχνοπολις του Δημου Αθηναιων, απο Τριτη εως Κυριακη 12.00-22.00 και για αυτους που δεν θελουν να κολλησουν στην κινηση ειναι πολυ κοντα στην σταση του Μετρο Κεραμεικος.
Αν θελετε ριξτε μια ματια και μετα ελατε να τα συζητησουμε γιατι θα ηθελα να ακουσω αποψεις για το περιεχομενο της εκθεσης!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#13 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 13:47

Και όμως έχει σχέση μιας που τα κόμικς και το animation είναι τέχνες, και όπως όλες οι τέχνες πότε είναι καλή και πότε είναι κακή. Και γι'αυτό ταιριάζει το παράσδειγμα. Εαν κάναμε ένα αφιέρωμα σε ταινίες ή anime όπου καταστρέφεται το Τόκυο ή η Νέα Υόρκη, το ίδιο δεν θα'τανε;

#14 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 13:59

Αυτο μου περασε και μενα απο το μυαλο....οι Θεσσαλονικεις ειναι πιο θερμοαιμοι απο εμας.....looool.....:terror2:

Darkchilde ειλικρινα το ποσες φορες εχει καταστραφει το τοκυο η η Νεα Υορκη απο τους σουπερ ηρωες δεν νομιζω οτι παιζει ρολο γιατι εδω δεν μιλαμε για σουπερ ηρωες, μιλαμε για σουπερ ηλιθιους (ή βαλμενους να κανουν μια τετοια εκθεση)....πιστευω οτι εχει μια ΤΡΑΓΙΚΗ διαφορα...:hahaha:

anyways...η εκθεση ειναι απο 10 Σπετεμβριου μεχρι 18 Νοεμβριου στην Τεχνοπολις του Δημου Αθηναιων, απο Τριτη εως Κυριακη 12.00-22.00 και για αυτους που δεν θελουν να κολλησουν στην κινηση ειναι πολυ κοντα στην σταση του Μετρο Κεραμεικος.
Αν θελετε ριξτε μια ματια και μετα ελατε να τα συζητησουμε γιατι θα ηθελα να ακουσω αποψεις για το περιεχομενο της εκθεσης!

νομίζω ότι είσαι πολύ μιρκή / ος για να μιλάς με τόση προκατάληψη, να είσαι λίγο πιο ανυχτόμυαλος/η σε αυτά τα θέματα, και νομίζω ότι θα πρέπει και εσύ να δεις αυτή την έκθεση. Σημείωσε ότι όλοι δεν βλέπουμε με το ίδιο μάτι αυτές τις εκθέσεις.

και η Darkchilde έχει ένα δίκιο σε αυτό που λέει.

#15 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 15:46

Άλλη μια χαζοέκθεση μάλλον. Αναρωτιέμαι βέβαια πως θα αντιδρούσαν οι συμπατριώτες μας από άλλες πόλεις, αν π.χ. έβλεπαν σε όλη την Εγνατία "Destroy Thessaloniki" σε μια πιθανή έκθεση εκεί. :P

Βασικα εγω πιστευω οτι δεν τρεχει και τιποτα. Το να λες destroy μια πολη ειναι κατι το αοριστο. Δεν δηλωνει μισος η εχθρα εφοσον ειναι μια δικη μας πολη. Αλλωστε οι αμερικανοι στις ταινιες τους και οι γιαπωνεζοι στα manga τους καταστρεφουν τις πολεις τους καθε τρεις και λιγο.

Τωρα αν η εκθεση ηταν στην Τουρκια και λεγοταν "Destroy Athens" θα ηταν διαφορετικο και θα ειχαμε λογους να ενοχληθουμε/ερευνησουμε το θεμα.

Οσο για την Θεσσαλονικη, εγω θα καταστρεφα ανετα αρκετα σημεια της. Θα γκρεμιζα τις πολυκατοικιες και θα πραγματοποιουσα ολα τα σχεδια του Γαλλου αρχιτεκτονα που πληρωσαμε για να ξανασχεδιασει την πολη μετα την πυρκαγια του '17. Μονο η πλατεια αριστοτελους πραγματοποιηθηκε με βαση τα σχεδια αυτα.

Τωρα για την Αθηνα... ειπαμε, τα συνορα ειναι στα Τεμπη.. :wis:
Δημοσιευμένη  εικόνα