Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Παραλία, Σκηνούλα και ……. Μπάτσοι

• This topic is locked This topic is locked
14 replies to this topic

#1 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 15 August 2007 - 16:30

Αντιγράφω από blog κολλητού.

Παραλία, Σκηνούλα και ……. Μπάτσοι

Posted Image
Οι διακοπές είναι δικαίωμα, το Ελεύθερο Κάμπινγκ επιλογή μας

Τέτοια περίπου εποχή πριν από δύο χρόνια μία πολύχρωμη παρέα 200 περίπου ατόμων απλώσαμε τις σκηνές και τις αιώρες μας στην πλατεία Συντάγματος, βάλαμε μικροφωνική, παίξαμε βόλεϋ, ποδόσφαιρο και μπουγέλο, παίξαμε σάλσα με την ομάδα των κρουστών μας, γενικώς κάναμε για κάποιες ώρες την κεντρική πλατεία της πόλης αυτό που πρέπει να είναι, μία γιορτή - παιχνίδι ζωής κόντρα σε μία τραγική πραγματικότητα. Ο λόγος ; Διεκδικούσαμε την αποποινικοποίηση (sic) του ελεύθερου κάμπινγκ.
Για όσους το αγνοείτε, το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται στην Ελλάδα. Ένας μεταδικτατορικός νόμος του 1974 απαγορεύει το στήσιμο σκηνής σε οποιοδήποτε υπαίθριο χώρο. Ψηφισμένος τότε για να προσδώσει νομικό μανδύα στην εκδίωξη τσιγγάνων και των χίππυς της εποχής, αυτή η νομική διάταξη εξυπηρετεί σήμερα άλλες λειτουργικότητες.
Με δικαιολογία την προστασία της φύσης αλλά με προφανή σκοπό την περαιτέρω αποαποικιοποίηση των ζωών μας από τη διαμεσολάβηση του κέρδους η νομική αυτή απαγόρευση στοχοποιεί όλους εμάς, που επιλέγουμε μία άλλη σχέση με τη φύση, ως εγκληματίες και μας εκδιώκει. Μπορείτε να φανταστείτε ποιοι έρχονται όπου εκδιώκονται οι ελεύθεροι κατασκηνωτές. Είναι αυτοί που δε δίνουν δεκάρα για τη φύση πάντα φυσικά με την κάλυψη του νόμου και της τάξης. Έτσι, στις παρθένες παραλίες, που κάποτε σύχναζαν οι κοινότητες των ελεύθερων κατασκηνωτών σε αρμονία με την άγρια φύση, ξεπηδούν κάμπινγκ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες κτλ, όλα σε πολύ λογικές τιμές εκπόρνευσης του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Το φετεινό καλοκαίρι επέδειξε μία χωρίς προηγούμενο αύξηση της καταστολής ενάντια στους ελεύθερους κατασκηνωτές σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι και ΜΑΤ κατέβασαν στις παραλίες των κυκλάδων. Τα λεφτά είναι σίγουρα πολλά. Τα βλέπουμε άλλωστε στη μάχη με τους μπράβους στις παραλίες της Αθήνας. Όμως και ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουμε ελεύθερο κάμπινγκ συνεχώς αυξάνεται (λόγω φτώχειας). Γινόμαστε περισσότεροι όσοι δεν επιθυμούμε τα καταστροφικά αποτελέσματα από τη διαχείριση της φύσης από το κράτος και το κεφάλαιο αλλά την αρμονική σχέση με αυτή. Σε μία χώρα με ακτογραμμές ίσες σε μάκρος όσο αυτές της Αφρικής, θα μας βρίσκουν ενάντιους στα σχέδιά τους παντού.

Πηγές :
Ευχαριστήρια επιστολή στα ΟΠΚΕ
Κυκλάδες
Αγκίστρι
Καϊάφας
Ελαφόνησος
Ιθάκη
Χορευτό
Ερεσσός
Δικαστήρια

Τι θα γίνει ρε παιδιά με τα ΟΠΚΕ? Και που επιτέλους μπορούμε να πάμε για να κάνουμε διακοπές σαν άνθρωποι? Σε βραχονησίδες? Την γνώμη σας παρακαλώ....:wis:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#2 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 15 August 2007 - 16:48

Να φανταστώ ότι όταν αγοράζεις το δικαίωμα να στήσεις τη σκηνή σου, σε κάποιο "επίσημο", "οργανωμένο" camping, αυτομάτως δεν υφίσταται παρανομία... <<

Όταν το πνεύμα της ελεύθερης αγοράς ("οι ελεύθερες παραλίες είναι αντιπαραγωγικές") έρχεται και συναντάει το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο (aka ΦΠΑ: ό,τι Φαμε, ό,τι Πιούμε, κι ό,τι Αρπάξει ο κώλος μας), το μείγμα είναι ομολογουμένως εκρηκτικό. :burningbe3:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#3 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 15 August 2007 - 16:56

Τι ειναι τα ΟΠΚΕ?

Εγω παντως πιστευω οτι σε αρκετα μερη πρεπει να επιτρεπεται μονο το ελεγχομενο καμπινγκ. Αλλωστε στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες αυτο ισχυει. Και οι λογοι ειναι πραγματι για θεματα υγιηνης και προστασιας του περιβαλλοντος. Και αυτο το πιστευω ακραδαντα εχοντας δει με τα ματια μου τι μπουρδελο αφηνουν πισω τους διαφοροι ελευθεροι κατασκηνωτες στις παραλιες της Χαλκιδικης...

Βεβαια στην χωρα μας εχουμε το φαινομενο της αισχροκερδιας. Αυτο που γινεται με τα μπαρακια (μισω με παθος τα μπαρ στις παραλιες) και τα εισητιρια εισοδου ειναι ανεπιτρεπτο. Δεν νομιζω ομως οτι αυτο το φαινομενο εχει σχεση με τον νομο περι καμπινγκ..

Πιο πολυ εχει σχεση με το νομο που λεει οτι οι παραλιες (μεχρι 5 μετρα απο τι θαλλασα) ειναι δημοσιες και δεν αποτελουν ιδιοκτησια κανενος. Αρα δεν μπορεις να στησεις μπαρ πανω και να πουλας σφηνακια. Παρολα αυτα ομως η Ελλαδα ειναι τιγκα στα beach-bar και τις παραλιες με εισοδο, οποτε αναρωτιεσαι πως ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο. Το προβλημα ειναι οτι δεν τηρουμε τους νομους μας, οχι οτι δεν υπαρχουν σωστοι νομοι. Καθε κοινοταρχης βγαζει τρελα λεφτα απο αυτα τα μπαρ καθε καλοκαιρι, και αυτο πρεπει να αλλαξει.

Ο νομος για τις δημοσιες παραλιες σημαινει οτι και να εχεις δικο σου νησι δεν μπορεις να αποτρεψεις τον αλλο να ερθει με τη βαρκα για να στησει την ομπρελα του στην αμμουδια σου. Βεβαια εγω αν ειχα νησι θα απελευθερωνα τα ντοπερμαν ετσι και γινοταν αυτο, but that's just me...

:Blissfull::Blissfull:
Posted Image

#4 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 posts

Posted 15 August 2007 - 17:05

H αληθεια ειναι πως το ζητημα με τις παραλιες εχει παραγινει...

Εγω ζω στον αλιμο, απεναντι εχουμε 2 παραλιες μια ελευθερη και μια ιδιωτικη (5 και 7 ευρω το εισιτηριο...).Στην ιδιωτικη υπαρχει μια μεγαλη καφετερια η οποια εχει συνεργαστει οπως λενε με τον ιδωτη...σαν συμπερασμα μπορεις να πεις οτι ειναι τελεια οργανωμενη και καθαρη (αλλα σου την νοικιαζουν μαφιοζοι και νταβατζιδες).

Απο την αλλη διπλα ειναι η ελευθερη η οποια σε μεγεθος ειναι το 1/5 και εκει γινεται της ποπης κανουν ολοι μπανιο σαν φωκιες ,για να μην σχολιασω την βρωμα και οτι το μονο που δεν πατας ειναι αμμος...ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΟΜΩΣ ειναι πως και σε αυτη απο περσι εχει ξεφυτρωσει μια καφετερια που πιανει την μιση παραλια με τις καρεκλες.

Αυτο που συνβενει ειναι τρελο...δεν ξερω τι να πω και τη γνωμη να εχω...γιατι παιδια κακα τα ψεματα αλλα ανοιχτη παραλια στην Αθηνα= βρωμικη παραλια
Δεν ξερω αλλα εγω βλεπω πολλους αλλοδαπους και γενικοτερα αδιαφορα ατομα ,ειμαστε και οι Ελληνες οικολογικα ελεεινοι...(Σε αυτο πειτε ειλικρινα τι νομιζεται!)

ΔΥΣΤΗΧΩΣ εχω καταληξει στο συμπερασμα πως αν ο δημος δεν ενδιαφερεται ,δουλεια δεν γινεται...γι'αυτο και ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στους δημοτες Ελληνικου που διεκδικουν οτι τους ανηκει με τσαμπουκα!!(μεγαλυτερη βεβαια μαγκια ειναι να δουμε ποσο καιρο αυτη η παραλια θα ειναι καθαρη και ανθρωπινη)

και επειδη βγηκα offtopic να πω πως οι ελευθεροι κατασκηνοτες δεν ειναι γυφτοι αλλα οι περισσοτεροι ειναι ατομα με οικολογικη συνειδηση.Αυτο για τις βραχονησιδες και τις σκηνες πρωτη φορα το ακουσα και ειναι σοκαριστικο...

#5 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 15 August 2007 - 17:31

Τι ειναι τα ΟΠΚΕ?

Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος. Είναι γνωστοί για δράσεις σαν αυτές (και πασίγνωστοι για δράσεις σαν αυτές)...:hahaha:

Εγω παντως πιστευω οτι σε αρκετα μερη πρεπει να επιτρεπεται μονο το ελεγχομενο καμπινγκ. Αλλωστε στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες αυτο ισχυει. Και οι λογοι ειναι πραγματι για θεματα υγιηνης και προστασιας του περιβαλλοντος. Και αυτο το πιστευω ακραδαντα εχοντας δει με τα ματια μου τι μπουρδελο αφηνουν πισω τους διαφοροι ελευθεροι κατασκηνωτες στις παραλιες της Χαλκιδικης...

Σχεδόν όλοι όσοι οργανωμένα κάνουν ελεύθερο camping το κάνουν για να βρίσκονται κοντά στην φύση και για να την χαίρονται χωρίς νταβάδες στο κεφάλι τους. Πράγματι, υπάρχουν και ζώα που κάνουν ελεύθερο και αφήνουν καμμένη γη πίσω τους. Αυτούς ακριβώς τους κυνηγάμε πρώτοι απ' όλους εμείς οι ελεύθεροι κατασκηνωτές.

Το θέμα είναι πως με κρατικό νόμο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια παντώς το ελεύθερο camping. Μιλάμε για καταστάσεις χούντας και βάλε....τα συμπεράσματα δικά σας...:Blissfull:

Αυτο που συνβενει ειναι τρελο...δεν ξερω τι να πω και τη γνωμη να εχω...γιατι παιδια κακα τα ψεματα αλλα ανοιχτη παραλια στην Αθηνα= βρωμικη παραλια
Δεν ξερω αλλα εγω βλεπω πολλους αλλοδαπους και γενικοτερα αδιαφορα ατομα ,ειμαστε και οι Ελληνες οικολογικα ελεεινοι...(Σε αυτο πειτε ειλικρινα τι νομιζεται!)

Sgouver η λύση στο πρόβλημά σου είναι εύκολη...Πας σε ελεύθερη παραλία, και προσέχεις να την αφήσεις καθαρή. Επίσης, καθαρίζεις το μέρος που θα καθίσεις σε διάμετρο 15 μέτρων (χρείαζεσαι μια πλαστική σακούλα, γάντια και 10' max) από ότι βρείς, και αν σε τρώει και πολύ η παλάμη σου καρπαζώνεις και όποιο κάφρο πετάει χάμω τα μπυρομπούκαλα γιατί ο κάδος είναι 7 μέτρα μακρύτερα από την ομπρέλα του.

Αν δυσανασχετείς γιατί αυτό που κάνεις εσύ δεν το κάνουν και οι υπόλοιποι, μάθε τους φίλους και τα παιδιά σου να το κάνουν. Και πες τους να το μάθουν στους φίλους και στα δικά τους παιδιά. Συγχαρητήρια. Ήδη αυτό που κάνεις το κάνουν και πολλαπλάσια άτομα από εσένα.

Αν βρίσκεις αυτό που λέω υπερβολικό, γιατί νοιώθεις ο μαλ... της παρέας ή το κορόιδο, πήγαινε σε οργανωμένες πλαζ και πλήρωνε αυτά που είναι δικά σου και δικαιούσαι δωρεάν. Να θυμάσαι επίσης, πως σε κάθε περίπτωση εσύ έχεις την βούληση αλλά και την δυνατότητα να τα δώσεις. Ο άλλος ενδεχομένως όχι.

Αν δεν θέλεις να ασχοληθείς, καθώς ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και στην τελική του θέματος, για μπάνιο πας και όχι για να το παίξεις καθαρίστρια, τότε πλήρωσε αυτά που είναι δικά σου και δικαιούσαι δωρεάν, ή κάνε μπάνιο στο σπίτι σου.

Αν πιστεύεις πως το κράτος/δήμος θα πρέπει να σου λύσει το πρόβλημα, και δεν το κάνει γιατί δεν σκέφτεται τον πολίτη αλλά την τσέπη/πωπό του, Είσαι εν μέρει παραμυθιασμένος. (ΙΜΟ πάντα, και το λέω με κάθε σεβασμό).

Διαλέγεις και παίρνεις, απλά τα πράματα. Τουλ. έτσι τα βλέπω εγώ...:riiight:

Jh0Lmx3.png

#6 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 15 August 2007 - 18:39

έχω κουραστέι όπου έχει ωραία παραλία υπάρχει και μπαστακομένο ένα beach bar.
δηλαδή έλεος. όταν έγραφα την πτυχιακή μου οι πηγές μου έλεγαν οτι τελικά οι επισκέπτες των παραλίων που προκαλούν λιγότερη μόλυνση συγκριτικά είναι αυτοί του ελεύθερου camping.

#7 spirosg

spirosg

Για πολλές κλωτσιές...

• Members
  • 3 posts

Posted 15 August 2007 - 23:12

Η Ελλάδα είναι η χώρα του παραλόγου ώς γνωστόν.... Το ίδιο το κράτος καταπατά κάθε νόμο κατα το δοκούν. δίνοντας π.χ. άδεια για beach-bar εκεί που δεν θα έπρεπε (και δεν θα σχολιάσω το θέμα της παράνομης φορολογιάς σε προιόντα απο χώρες μέλη της Ε.Ε. γιατι δεν είναι της παρούσης)... αλλα παράλληλα έχουμε αυτό που λέει ο Γεωργίου στο "καφενείο των φιλάθλων"... τον "κλασσικό μ@λ@κ@ Έλληνα" που αν δεν πληρώσει κάτι δεν το σέβεται και που αν δεν τον έχεις με τον βούρδουλα και του δώσεις λίγη ελευθερία τα κάνει όλα σαν τα μούτρα του.
Ευτυχώς η δυστυχώς, διαθέτω σπίτι σε γνωστό κυκλαδο-νήσι και κάθε καλοκαίρι απ τη μία συχτιρίζω αυτόν που μοίρασε άδειες για beach-bar και επέτρεψε τέτοια αισχροκερδο-κεντρική εκμετάλευση κάθε παραλίας, αλλα απ την άλλη τα παίρνω ακόμα χειρότερα με τους ασυνείδητους και "εξυπνάκηδες" Ελληνάρες (γιατι εμείς τα κάνουμε αυτά τα όμορφα) που κάνουν σκουπιδότοπο κάθε ελεύθερη παραλία και γενικά την μετατρέπουν σε απόλυτο γυφταριό επειδή εκεί δεν τους ελέγχει κανένας και είναι "ελεύθεροι να δείξουν τη μαγκιά τους".
Οπότε δεν ξέρω αν μας αξίζει κάτι καλύτερο μέχρι συνολικά σαν λαός (γιατι δεν είμαστε όλοι ζώα) να αποκτήσουμε συνείδηση και σωστή συμπεριφορά. Προκαλώ κάποιον απο αυτούς τους "μαγκες" που δεν μασάνε τίποτα και κάνουν ότι γουστάρουν, να πάνε σε πολιτισμένη χώρα του εξωτερικού και να πετάξουν έστω μια γόπα απο τσιγάρο το πεζοδρόμιο... αλλα εκεί που ξέρουν οτι παίζει αυτόφωρο με τη μία, είναι "κυρίες".

Πέρα απ όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν σαν λαό, στο θέμα του ελεύθερου κάμπινγκ είμαι εντελώς αντίθετος εφόσον υπάρχουν οργανωμένα κάμπινγκ που με ελάχιστο αντίτιμο, κάνει με ασφάλεια τις διακοπές του τόσο αυτός που κάνει κάμπινγκ, όσο και οι υπόλοιποι. Υποθέτω οι περισσότεροι απο εσάς θα χετε κάτσει παλιότερα σε "ελεύθερη" παραλία, δίπλα σε σωρούς σκουπίδια απο "ελεύθερο κάμπινγκ", γκαζάκια, σακουλάκια απο πατατάκια/γαριδάκια, κουτάκια απο αναψυκτικά μέχρι και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά.
Sorry αλλα δεν θα θελα άυριο μεθαύριο που θα χω παιδάκι, να παίζει στην παραλία με την άμμο και στα καστράκια που θα φτιάχνει, να βάζει για σημαίες τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά και τις ασθένειες των προηγούμενων ασυνείδητων.
Όταν γίνουμε όπως στο εξωτερικό που δεν κάνουν καφρίλες γιατι σέβονται τον δίπλα... τοτε και γώ υπέρ του ελεύθερου κάμπινγκ. Ώς τότε.. λυπάμαι.

#8 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 posts

Posted 16 August 2007 - 00:37

Sgouver η λύση στο πρόβλημά σου είναι εύκολη...Πας σε ελεύθερη παραλία, και προσέχεις να την αφήσεις καθαρή. Επίσης, καθαρίζεις το μέρος που θα καθίσεις σε διάμετρο 15 μέτρων (χρείαζεσαι μια πλαστική σακούλα, γάντια και 10' max) από ότι βρείς, και αν σε τρώει και πολύ η παλάμη σου καρπαζώνεις και όποιο κάφρο πετάει χάμω τα μπυρομπούκαλα γιατί ο κάδος είναι 7 μέτρα μακρύτερα από την ομπρέλα του.

Dante80 απλα να σε ενημερωσω πως σεβομε την παραλια και γενικοτερα το περιβαλλον περισσοτερο απο πολλα ατομα...ακομα και σε φιλους που βλεπω να αφηνουν ή να πεταν πραγματα ενοχλουμε και τους λεω να τα μαζεψουν...

Το να διατηρεις ενα καθαρο περιβαλλον ομως ,οπως μια παραλια χρειαζεται και εν γενει να εχεις την καταλληλη παιδϊα...αντε πες οτι το 50% τω Ελληνων την εχουν και εκει παλευται το θεμα...τους γυφτους,πακιστανους ,νιγηριανους και ολους τους αλλους απο τριτοκοσμικες χωρες που μενουν στην Αθηνα ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ??
Ο μονος αμεσως τροπος για μενα ειναι με εισοδο γιατι οπως ειναι λογικο δεν μπορει να προσλαβει ο δημος 50 ατομα καθαρισμου για μια 100 μετρη παραλια,γιατι οπως ειπες και εσυ πριν ο καθενας ξεχωριστα πρεπει να βοηθα και να δειχνει στον διπλανο του το σωστο.

Παντως εγω αυτο βλεπω και αυτο σου περιγραφω

#9 boukaw7

boukaw7

Anime Fan

• Members
  • 164 posts

Posted 16 August 2007 - 01:08

Το να διατηρεις ενα καθαρο περιβαλλον ομως ,οπως μια παραλια χρειαζεται και εν γενει να εχεις την καταλληλη παιδϊα...αντε πες οτι το 50% τω Ελληνων την εχουν και εκει παλευται το θεμα...τους γυφτους,πακιστανους ,νιγηριανους και ολους τους αλλους απο τριτοκοσμικες χωρες που μενουν στην Αθηνα ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ??

Αυτό είναι τραγικό φάουλ και :yellowcard:

Όσες φορές έχω πάει παραλία, έχω δει ότι αυτά τα προβλήματα τα δημιουργούν οι Ελληναράδες μας και όχι οι αλλοδαποί πολίτες αυτής της χώρας

Ρε για δες που και η Ελλάδα ξέφυγε από το κλαμπ των τριτοκοσμικών :bahhh:

#10 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 posts

Posted 16 August 2007 - 01:35

Ρε για δες που και η Ελλάδα ξέφυγε από το κλαμπ των τριτοκοσμικών

Φιλε μου παω καθε μερα παραλια και βλεπω αυτο ακριβως που σου λεω...αν θες το πιστευεις αν θες οχι ,μπορει εσυ να περνεις βεβαια παραδειγμα κοντινης σου παραλιας απο επαρχια...

Εγω παρολαυτα ειπα οτι

αντε πες οτι το 50% τω Ελληνων την εχουν και εκει παλευται το θεμα

Δεν ανεφερα οτι ειμαστε χωρα οικολογων...απο αυτο απεχουμε παααρα πολυ.
Ομως στα θεματα οικολογικης παιδίας απο τους αλλοδαπους σκαμπαζουμε κατι παραπανω...και οσο πεσιμηστες και αν ειμαστε δεν ειμαστε ουτε ιδιοι με την Νιγηρια ,ουτε με το πακισταν αυτες ειναι ο οριμος των τριτοκοσμικων χωρων.

Δες κανενα ντοκιμαντερ για να καταλαβεις ακριβως τι εννοω...

#11 joniM

joniM

What u looking at PUNK ?

• Members
  • 10 posts

Posted 16 August 2007 - 02:11

Οnly 1 comMent...... GTP. GTP. GTP. GTP. GTP. GTP. GTP.

joniM

Imba DemonSlayer

Kneel on me nAbs

#12 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 16 August 2007 - 08:20

Οnly 1 comMent...... GTP. GTP. GTP. GTP. GTP. GTP. GTP.

Μπορείς να απαπτύξεις το σκεπτικό σου στο θέμα man...:riiight:

Sgouver, αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως το θέμα είναι η παιδεία μας. Αλλά δεν μιλάμε συλλογικά, αλλά ατομικά ο καθένας για παιδεία. Θα συμφωνήσεις μαζί μου πως με το να είμαστε εγώ και εσύ σωστοί, και να προσπαθήσουμε να πείσουμε φίλους και γνωστούς για αυτό, πετυχαίνουμε περισσότερα από το να γκρινιάζουμε απλά, ή το να δεχόμαστε νταβάδες στο κεφάλι μας για να "περνάμε καλύτερα". Φυσικά συμφωνώ πως σέβεσαι την παραλία, εξάλλου αυτό φαίνεται από το πρώτο ποστ που έκανες. Απλά το χρησιμοποίησα για να δείξω πως λειτουργώ εγώ σε συνάρτηση με το θέμα.

Για το θέμα του camping νομίζω τα πράματα είναι απλά. Όπου εκδιώκονται οι ελεύθεροι κατασκηνωτές ως εγκληματίες, έρχονται οι ομπρέλες και οι σεζ-λόνγκ μετά πληρωμής. Ο νόμος δεν αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά την προστασία των μικροσυμφερόντων που θέλουν να λυμαίνονται τις -επαναλαμβάνω- ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ παραλίες. Μιλάμε για την εκπόρνευση του περιβάλλοντος, όχι για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Jh0Lmx3.png

#13 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 19 August 2007 - 11:47

Elladistan forever...
αν και πιστευω οτι ο νομος απλα ξεμεινε οπως ξεμενουν πολλα πραματα σε αυτην τη χωρα γιατι κανενας δεν ασχολειται με κατι που δεν αφορα την παρτη του. πιστευει κανεις οτι οι βουλευτες με βιλιτσες των 2000 τμ εχουν παει ποτε καμπινγκ?

οσο για τις οργανωμενες παραλιες, ειναι ολα για το ευκολο κερδος, τη μοναδικη εννοια του νεοπλουτε ελληναρα. στα νησια δε, το πραμα ειναι φως-φαναρι. που πας κυριος να στησεις σκηνη, σου λενε, να πας στο υπογειο δωματιο-ντουλαπα με εξτρα το χαλασμενο καζανακι και τις κατσαριδες να το πληρωσεις 100 ευρω τη βραδια να συνεισφερεις στο ΑΕΠ της χωρας.

για να μην μιλησουμε για την οικολογικη συνειδηση. εδω δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε τον κανονικο καδο απο τον καδο που γραφει "ανακυκλωση" και πεταμε τα παντα παντου, και εξω αμα λαχει και δεν κατσει το τριποντο.

οχι οτι και αυτοι που κανουν καμπινγκ παντα ειναι ενταξει αλλα οσοι εχουν μαθει να αγαπανε τη φυση και να την αποζητανε μεσα στην τσιμεντοχωρα μας, πιστευω αναγνωριζουν οτι χρειαζεται σεβασμο αλλιως sayonara...

#14 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 19 August 2007 - 15:59

οσο για τις οργανωμενες παραλιες, ειναι ολα για το ευκολο κερδος, τη μοναδικη εννοια του νεοπλουτε ελληναρα. στα νησια δε, το πραμα ειναι φως-φαναρι. που πας κυριος να στησεις σκηνη, σου λενε, να πας στο υπογειο δωματιο-ντουλαπα με εξτρα το χαλασμενο καζανακι και τις κατσαριδες να το πληρωσεις 100 ευρω τη βραδια να συνεισφερεις στο ΑΕΠ της χωρας.

η ποιοτητα της τουριστικης υποδομης που προσφερει η χωρα μας ειναι για τον π*****. Δεν ειμαστε στην δεκαετια του 60 που ερχοντουσαν μονο κατι χιππιδες και βρισκανε τα νησια χωρις ηλεκτρισμο και λεγανε "How nice!". Τωρα ο καλος ο τουριστας που ερχεται για ξεκουραση και διακοπες μετα απο ενα εντονο χρονο αγχωτικης ζωης στην βορεια ευρωπη εχει απαιτησεις. Και οταν του προσφερουμε υποδομες του κωλου και τους κατακλεβουμε και απο πανω, το φυσιολογικο ειναι να μην χαρει...
Posted Image

#15 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 19 August 2007 - 20:46

η ποιοτητα της τουριστικης υποδομης που προσφερει η χωρα μας ειναι για τον π*****. Δεν ειμαστε στην δεκαετια του 60 που ερχοντουσαν μονο κατι χιππιδες και βρισκανε τα νησια χωρις ηλεκτρισμο και λεγανε "How nice!". Τωρα ο καλος ο τουριστας που ερχεται για ξεκουραση και διακοπες μετα απο ενα εντονο χρονο αγχωτικης ζωης στην βορεια ευρωπη εχει απαιτησεις. Και οταν του προσφερουμε υποδομες του κωλου και τους κατακλεβουμε και απο πανω, το φυσιολογικο ειναι να μην χαρει...

οχι μονο η ποιοτητα παιρνει την κατω βολτα αν δεν εχεις λεφτα για το ξενοδοχειακι της Παρις αλλα σου φερονται και σκ@τ@. οποιος εχει πατησει το ποδι του πχ. σε κλαμπ της παραλιακης-αυτο το βοθρο σνομπαριας και σκυλοποπ κιτσαριας-εχει ζησει το μεγαλειο. ωρα ειναι να αφησουμε το καλαμι λεω εγω και να κοιταξουμε να ξεπερασουμε την εποχη των σπηλαιων. ουγκ?