Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ye olde One Piece anime thread (αχταρμάς inside)

• This topic is locked This topic is locked
3430 replies to this topic

Poll: Τι πιστευετε οτι θα ειναι ο θησαυρος που θα βρουν οι Strawhats στο νησι Raftel ? (108 member(s) have cast votes)

Τι πιστευετε οτι θα ειναι ο θησαυρος που θα βρουν οι Strawhats στο νησι Raftel ?

1. Χρυσαφι (18 votes [16.67%] - View)

Percentage of vote: 16.67%

2. Εμπειριες μετους nakama σου-πραγματοποιηση ονειρων (51 votes [47.22%] - View)

Percentage of vote: 47.22%

3. Θανατος (μουχαχα) (5 votes [4.63%] - View)

Percentage of vote: 4.63%

4. Πληροφοριες που μπορουν να αλλαξουν τον κοσμο (17 votes [15.74%] - View)

Percentage of vote: 15.74%

5. Γυναικες (7 votes [6.48%] - View)

Percentage of vote: 6.48%

6. Ατελειωτο φαγητο-ποτο (8 votes [7.41%] - View)

Percentage of vote: 7.41%

7. Τα καλυτερα Katana του κοσμου (2 votes [1.85%] - View)

Percentage of vote: 1.85%

Vote

#1861 donald13

donald13

living on the dark side..

• Members
  • 483 posts

Posted 01 May 2008 - 17:42

στο One piece υπαρχει ενα μπερδεμα .... ο Ace με τον Luffy πως ειναι αδερφια ενο ειναι Monkey D Luffy - Portgas D Ace ....?
αντε ο πατερας του Monkey D dragon καταλαβενεις ο Ace που κολαει?

Δεν εχω ιδέα... Αλλα του Ace είναι πιο ωραίο:wooi2:
Posted Image

#1862 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 01 May 2008 - 18:10

οντως το thriller bark δεν ειναι απο τα καλυτερα arc αλλα ειναι σιγουρα απο τα πιο "ποζερικα" (οσο ποζερικο μπορει να ειναι κατι μεσα σε μια σειρα που ειναι η εννοια της ποζας) :8):.

#1863 Darkave10

Darkave10

DmC10

• Members
  • 172 posts

Posted 01 May 2008 - 19:23

Ναι αλλα αργει παρα πολυ μεχρι να φτασει στο ςραιο σημειο.....πεζει να τελειωσουν κ οι ε3ετασεις κ ακομα να μην εχει φτασει....:gn2::gn2:

#1864 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 01 May 2008 - 19:40

ελατε ρε παιδια...ελεος...δλδ τα αλλα αρκ μπαιναν αμεσως στο ξυλο?ηρεμα δλδ...ΟΡ ειναι οχι Dragonball...εχει σεναριο...μην λεμε οτι θεμε...ετσι και αλλιως αφου το κανανε ΜΩΒ το thriller bark το θεωρω αποτυχια...σαν το μανγκα δεν ειναι...ολη η παραγωγη θυμιζει ισπανικα καρτουν...καλυτερα να βαζανε φιλλερ...το κατεστρεψαν...

#1865 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 01 May 2008 - 23:07

καλυτερα να βαζανε φιλλερ...το κατεστρεψαν...

Μπα τα fillers σπανια ικανοποιουν το κοινο...εγω λεω καλυτερα Thriller Bark αν ειναι να χουμε fillers..

#1866 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 01 May 2008 - 23:53

ελατε ρε παιδια...ελεος...δλδ τα αλλα αρκ μπαιναν αμεσως στο ξυλο?ηρεμα δλδ...ΟΡ ειναι οχι Dragonball...εχει σεναριο...μην λεμε οτι θεμε...ετσι και αλλιως αφου το κανανε ΜΩΒ το thriller bark το θεωρω αποτυχια...σαν το μανγκα δεν ειναι...ολη η παραγωγη θυμιζει ισπανικα καρτουν...καλυτερα να βαζανε φιλλερ...το κατεστρεψαν...

Βασίκα το Thriller Bark είναι Μωβ (τουλάχιστον όπως το έδωσε ο Oda στα εξώφυλλα των volumes).Ποίο μωβ σημείο του δεν σ' αρεσει...Το μόνα σφάλματα που έχουν κάνει είναι να σχεδιάσουν λίγο πιο άγρια την Perrona και κάποιες φώνες που δεν αρέσουν στους fan (όπως πχ του Moria,που εμένα πάντως μού αρέσει - γενίκα μου αρέσουν οι τσιρικτές/τρελές φωνές)

Πάντως εφόσων σας αρέσει ο ODA και έχετε συνηθήσει την τρέλα που κουβαλάει γιατί σας έχει χαλάσει ο σχεδιασμός του TB; Από την στιγμή που εμφανίστικέ ο Brook (σκελετός με afro που πίνει τσάι) φάνηκε το κωμικό στοιχείο της υπόθεσης.Όταν έπειτα εμφανίστικε ένα "πλοίο-λούνα παρκ του τρόμου" περιμένατε να δείτε μοχθηρόυς χαρακτήρες,άκυρους με το θέμα;
Αυτό το arc αποτελέι ένα αφιέρωμα στο μαύρο χιούμορ και δεν το θεωρω αποτυχία.Στο κάτω κάτω εδώ ο άνθρωπος δημιούργησε χαρακτήρα που λειτουργεί με βάση το αγαπημενο του ποτό (Cola) δεν θα αφιέρωνε και κάτι σε έναν από τους αγαπημένους του σκηνοθέτες (Tim Barton).

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#1867 kingdomhearts_maniac

kingdomhearts_maniac

Anime Newbie

• Members
  • 61 posts

Posted 02 May 2008 - 00:46

σωστοοςς:riiight::riiight:
Posted Image

chuu~:lovulovu:

#1868 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1,763 posts

Posted 02 May 2008 - 10:20

δεν καταλαβες...λατρευω το Thriller Bark...αλλα στο Manga(που αυτο ειναι Oda...)...το anime το θεωρω αθλιο πλεον.η ποιοτητα παραγωγης δεν θυμιζει καν ΟΡ...οχι οτι το ΟΡ ειχε και ποτε καμια καλη παραγωγη αλλα αυτη τη φορα ειναι η χειροτερη ολων...

και με το μωβ εννοω την σπαραχτικη κραυγη ενος καημενου φαν...οχι αλλο μωβ...:fromabove:

#1869 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 02 May 2008 - 14:51

Όχι το κατάλαβα.Το δεύτερο κομμάτι είναι μια γενικότερη άποψή μου.

Για το μωβ έχω να πώ ότι: Στην αρχή όταν πρωτοείδα το μωβ μπαστούνι του Brook (νομίζω σε φωτό πριν εμφανιστεί στο anime) είχα ξενερώσει.Αυτό το μωβ με είχε πειραξει πιο πολύ από το μωβ όλου του TB.Πλέον όμως έχω συνηθήσει και δεν με πειράζει κανένα απ' τα δύο, ούτε τα έχω βαρεθεί.
(που να τα βαρεθώ αφού με το που ξεσηκώνομαι από ένα ep. αυτό τελειώνει και μετά αντε αλλη μια βδομάδα αναμονή :nanteee:)
Σε καταλαβαίνω πάντως γιατί και εγώ στην Skypiia είχα σιχαθεί το άσπρο.

Τώρα για την παραγωγή δεν ξέρω τι να πιάσω(μούφες λέω ,παρακάτω εγραψα αρκετά).Αν βάζεις μέσα την γενικότερη υλοποίηση,αν και δεν έχω διαβάσει το manga συνήθως αυτή είναι καλή (σε όλο το OP anime).

-Από φωνητικά ηθοποιών δεν έχω πρόβλημα.Διάβαζα fan που έλεγαν οτι περίμεναν τον Moria ποιο evil-manly φωνή.Στην εικόνα όμως ενός πελόριου μακρυλέμη με παντελόνι και παπούτσια κλόουν την θεωρώ τεριάστη.Μόνο του Oz με πείραξε κάπως, η επιλογή όμως είναι λογική
Spoiler:
-Η μουσική είναι όπως πάντα απο τα κορυφαία κομμάτια του OP soundtrack ενώ υπάρχουν και προσθήκες (όπως το background της μάχης του Franky στην γέφυρα-επιμήκυνση της μουσικής Franke eyecatch).Το δε τραγόυδι του Brook το θεωρώ ανατριχιαστικό (δεν πιστευω να μην αρέσει στους manga fan που δεν μπορουσαν να το ακούσουν στο χαρτί).

-Τώρα το animation είναι το αμφιλεγόμενο κομμάτι.Υπάρχουν αρκετά κορυφαία σχεδιαστικά επεισόδια, υπάρχουν και άλλα όμως που είναι χειρότερα από τα πρώτα επεισόδια της σειράς (δείτε το 343 για να καταλάβετε,αν βαριέστε όλο πάτε στα 05.44, 09.15 να "θαυμάσετε" Zoro,Sanji ή στο άθλιο 05.02 να "θαυμάσετε" τους Strawhat στο background).Δυστυχώς όπως καί στα άλλα μεγάλα shounen τα επεισοδια ανα 2-3 δίνονται σε άλλο animation group και το αποτελέσματα δεν είναι πάντα καλά.Σε γενικές γραμμές το animation εδώ είναι μέτριο προς καλό με ενέσεις πολύ καλου σε ορισμένα σημεία.

Με τον συνδιασμό των παραπάνω βλέπω τα επεισόδια χαλαρά και χωρίς πρόβλημα.Δεν πιστεύω ότι θα μου χάλαγε την OP εικόνα (και αίσθηση) που θα μου έδεινε το manga(έχω κοιτάξει το manga μέχρι το σημείο που μπήκε ο Luffy στην έπαυλη).

Δεν ξέρω τι να άλλο να σχολιάσω (νοιώθω σαν να κάνω review).Αν και είπα πολλά, ελπίζω να μην κούρασα:

ΥΓ: Γενικότερα ο Oda έχει λόγο στο anime.Δεν αφήνει ασχολίαστο κάτι που αισθητικά τον χαλάει και συνεργάζεται αρκετά με την Taoi(ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό).

Posted Image

#1870 nick

nick

One Piece Addict

• Members
  • 136 posts

Posted 02 May 2008 - 15:52

Η μουσική είναι όπως πάντα απο τα κορυφαία κομμάτια του OP soundtrack ενώ υπάρχουν και προσθήκες (όπως το background της μάχης του Franky στην γέφυρα-επιμήκυνση της μουσικής Franke eyecatch).

Αυτή η background music δεν είναι καινούργια. Αν δεν κάνω λάθος είχε ακουστεί και στη μάχη Usopp και Chopper Vs Mr. 4 team, απλά αργότερα έγινε το "soundtrack" του Franky.

Όσο για το thriller bark, εγώ το απολαμβάνω. Μ' αρέσει η γενική αυτή ατμόσφαιρα που επικρατεί και το μωβ χρώμα νομίζω ότι ταιριάζει. Είναι κάτι που δεν το είχαμε ξαναδεί στο One Piece. Μάλλον η αναμονή είναι αυτό που προκαλεί δυσαρέσκεια, δηλαδή όσοι δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν ένα arc τόσο αραιά, είναι λογικό να το βαρεθούν κάποια στιγμή.
Posted Image

#1871 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1,763 posts

Posted 02 May 2008 - 15:53

δεν ειχα ποτε προβλημα με την ηχητικη επενδυση ή τους ηθοποιους στο ΟΡ...ολα ειναι εξαιρετικα.αλλα οπως λες και συ το animation ειναι το αδυναμο σημειο της σειρας αυτης.(αυτο με τις ενεσεις συμφωνω απολυτα!κοιταχτε μονο τη μαχη Ζορο με τον captain πανω στο τρενο,πηγαινοντας enies lobby.απλα απιστευτο.)...παρολαυτα επιμενω πως στο συγκεκριμενο arc κανανε την χειροτερη δουλεια...το οτι ο Oda συμμετεχει δε θα με κανει να αλλαξω γνωμη...μακαρι αργοτερα στο arc να δουμε βελτιωση.για το animation μιλαω παντα.αν συνεχισουν ετσι...το επομενο αρκ θα ειναι για τα μπαζα...

επιμενω στο manga...

#1872 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 02 May 2008 - 18:17

Αυτή η background music δεν είναι καινούργια. Αν δεν κάνω λάθος είχε ακουστεί και στη μάχη Usopp και Chopper Vs Mr. 4 team, απλά αργότερα έγινε το "soundtrack" του Franky.

Είσαι ωραίος.Δεν το είχα ψάξει γιατί όταν το πρωτάκουσα στο eyecatch το καλοκαίρι δεν μου θύμησε τίποτα.Ωραίο τραγουδάκι και δεν το 'χουν πολυπαίξει.
Βέβαια ξενέρωσα τώρα γιατί εκτός από τα κλασικά γαμμάτα του OP δεν βάζουν πολλά καινούργια
Spoiler:

@Serestrum
To animation δεν με πηράζει (καλά εκτός από κάποια σημεία που βγάζουν μάτι) και δεν είναι και χάλια.Έχει μια αυξομειούμενη πορεία πιστεύω και όχι μόνιμα πτωτική (είναι ανάλογα με το animation group).Σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα shounen (μόνο με το animation τους μπορεί να συγκρηθεί) είναι και πιο παλιό και πιο μεγάλο οπότε μοιραία έχει και κάποια φθωρά.Δεν μπορεί το animation να είναι καλό και να βγαίνουν 50 επεισόδια το χρόνο. Ήδη και τα άλλα shounen το δίχνουν αυτό τελευταία (το Shippuden κάποιες φορες ήταν....)

Στο manga από την άλλη δουλεύει μόνιμα ένα crew 5-6 ατόμων και βγάζουν 20-25 ασπρόμαυρες σελίδες την βδομάδα.Εκεί η δουλεία είναι πιο προσεγμένη και φαίνεται και πιο αυθεντική ως προς το σχέδιο (γιατί πάνω σε αυτό στηρίζεται το anime)

Νομίζω ότι σε έχει τραβήξει προς το μέρος του το "Holy Βοοκ of One Piece".
Don't go towards the light....come back to the anime fans,come back to us,we love you....
(επίκληση ενός herectic από το Holy Book ώστε να πλανέψει έναν άγιο ανθρωπο που το διαβάζει:bleh:)

Posted Image

#1873 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1,763 posts

Posted 02 May 2008 - 18:29

δεν πιστευω πως το ΟΡ ειχε ποτε καλο animation .....ποτε δεν ηταν καλο...μονο με ενεσεις..(μαρεσε η ατακα...)...και αν ειναι να συγκρινουμε shounen μονο τοτε ας μην συγκρινουμε...χαλια μαυρα...επισης το ΟΡ εχει ενα σταθερο studio...και δεν ειχε ποτε ανοδικη πορεια...προς το αξιοπρεπες.για το σχεδιο μιλαω(το λεω για οσους δεν ξερουν τι λεμε.).

και λιγο trivia. το καθε κεφαλαιο Manga ειναι ετοιμο τουλ. 3 βδομαδες πριν βγει..οποτε μην νομιζετε πως οι σχεδιαστες τα κανουν σαν τους τρελους για να προλαβουν...και ο τομος ενα μηνα πριν βγει.

και επιμενω γενικα στα manga.οχι μονο ΟΡ.:tensai:

#1874 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 02 May 2008 - 19:42

Κρίμα να σε έχουν "ρουφήξει" τα manga.Έχεις ήδη πάρει τον κακό τον δρόμο :P

Την σύγκρηση με τα μακράς διαρκείας shounen την έκανα γιατί αυτά έχουν χειρότερο animation σε σχέση με αλλά μικρά anime της μιας season.
Το anime όταν ξεκίνησε το 99 με το κλασικό 90's animation πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή μεταφορά του σχεδίου του Oda (M. Βδομάδα έκανα και σύγκρηση στο Arlong Arc).Αν συγκρήνεις το τότε με το τώρα,το animation έχει εξεληχθεί πάρα πολύ (όπως και το σχέδιο του Oda).
Εξελήσεται αλλά με αυξομείωσεις ποιότητας (τα μεμε της Νami αυξάνονται σε ποιότητα και μέγεθος με ανοδική πορεία:kill4u:).
Αρνούμαι να δεχθώ (είμαι αγύρηστο κεφάλι...) οτι το ΟP δεν είχε ποτέ καλό animation γιατί από την αρχή μου άρεσε και δεν με πρόδωσε ούτε όταν το είδα σε σχέση με το manga (μέχρι Laboon που έχω διαβάσει).Τώρα αν στα τελευταία arc το animation έπεσε τόσο πολύ σε σχέση με το manga...Πάντως και μέσα στο Thriller Bark οι ενέσεις υπάρχουν (μην την κάνουμε και συνήθειο την έκφραση).Μερικά επεισόδια μάλιστα είναι ολόκληρα πολύ καλά.

Αυτό που αναφέρεις φυσικά συμβαίνει και στο anime.Η Fuji TV έχει τουλάχιστον τα 2-3 επόμενα επεισόδια στο χέρι,ολοκληρωμένα, πριν προβάλει ένα επεισόδιο.

ΥΓ: Θεωρώντας ότι ένα animation group αποτελείται από 20-25 άτομα τότε αυτά τα άτομα είναι φυσικά αδύνατο να βγάλουν 50 eps(1000 + λεπτά) animation το χρόνο(μπορεί να μπέρδεψε η λέξη studio,θεώρησε ότι αυτά τα group ως τομείς του studio).Υπάρχει μια γενική επίβλεψη αλλά το animation γίνεται από 3-4 διαφορετικά group που το καθένα αναλαμβάνει 3-4 επεισόδια παράλληλα.Γίνεται σε όλα τα μεγάλης διαρκείας anime γι 'αυτο και βλέπεις διαφορές (πχ, τα πιο action επεισόδια έχουν καλύτερη ποιότητα από τα επεισόδια με πολύ διάλογο.Αντίστοιχα και τα filler έχουν άθλιο animation βλ. Ice Hunter)

Posted Image

#1875 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 03 May 2008 - 02:05

Ναι και για μενα μια χαρα ειναι το animation(εκτος απο μερικα filler),δεν το θεωρω ασχημο/κακο...

Οσο για το manga,τα βλεπω και τα 2(και το ανιμε) και προσπαθω πως και πως να κοψω το manga για να μην μου χαλασει το ανιμε με spoilers...

εχω πει θα σταματησω στο τευχος 500 που βγαινει τελη Μαιου..ας ελπισουμε οτι θα τα καταφερω..

Βασικα με ενδιαφερει μια πληροφορια για να το σταματησω...

Spoiler:

αυτα...