Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 alucard

alucard

    anime=κινέζικα Μίκι Μάους

  • Members
  • 88 posts

Posted 14 July 2007 - 19:37

Πριν απο καιρό διάβασα σε ένα άρθο της Ελευθεροτυπίας πως στο προσεχές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (16-25 Νοεμβρίου 2007) θα γίνει αφιέρωμα στο έργο του Χαγιάο Μιγιαζάκι, του μεγαλύτερου δημιουργού κινουμένων σχεδιών της Ιαπωνίας:gotit:.

Αν και έχω κάνει μερικά searches στο google περιέργως δεν έχω βρει τίποτα. Οπότε όποιος βρει ή έχει βρει κάτι πάνω σε αυτό ας ποστάρει για να μάθουμε κι εμείς.:thatsit:






----------------------------------------.:try::try::try:.---------------------------------------



...

#2 AkiraSato

AkiraSato

    Anime Amateur

  • Members
  • 67 posts

Posted 15 July 2007 - 22:37

Αποσμασπα απο αρθρο του site MIC - Lost in music (online music magazine)

Αφιερώματα στους Hayao Miyazaki, Jean-Luc Goddard & Robert Altman
Το πρώτο είναι μια ωραία έκπληξη που τιμά τον Γουόλτ Ντίσνεϊ της Άπω Ανατολής. Σας θυμίζω το "Κινούμενο κάστρο" [Howl's Moving Castle / Hauru no ugoku shiro, 2004], τις "Διακοπές στη Χώρα των Θαυμάτων" [Spirited Away / Sen to Chihiro no kamikakushi, 2001] και την "Πριγκίπισσα Μονονόκε" [Princess Mononoke / Mononoke-hime, 1997]. Οι πιο ψαγμένοι βάλτε στη λίστα και το "Kiki's Delivery Service" [Majo no takkyubin, 1989] με τη μουσική σφραγίδα του Joe Hisaishi.
Τα δυο έτερα ......

Στη συνεχεια αναφερεται στους αλλους δυο filmakers.
Λετε να εχει να κανει με την νεα ταινια αυτη η εκπληξη που αναφερεται;
MIC - - Το ετήσιο 007 ημερολόγιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Cinema -
Gyarikku Hou

#3 ZlatkoGR

ZlatkoGR

    Starting...

  • Members
  • 17 posts

Posted 16 July 2007 - 02:17

Πάρα πολύ καλά νέα, παρόλο που έχω δει όλες τις ταινίες του Miyazaki, σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον ένα αφιέρωμα σε αυτόν και ίσως μια πιθανή παρουσία του και ένα masterclass...

#4 alucard

alucard

    anime=κινέζικα Μίκι Μάους

  • Members
  • 88 posts

Posted 16 July 2007 - 17:49

ηδη εχω αρχισει να φτιαχνω τις βαλιτσες για Σαλονίκη. ελπιζω να πεσει σαββατοκυριακο γιατι μεσοβδομαδα δε το κοβω να μπορεσω (3η Λυκειου dude).

#5 AkiraSato

AkiraSato

    Anime Amateur

  • Members
  • 67 posts

Posted 16 July 2007 - 22:28

ηδη εχω αρχισει να φτιαχνω τις βαλιτσες για Σαλονίκη. ελπιζω να πεσει σαββατοκυριακο γιατι μεσοβδομαδα δε το κοβω να μπορεσω (3η Λυκειου dude).


Μπορα ειναι και θα περασει γρηγορα η 3η Λυκειου αλλα πραγματικα μπορει να σε περιωρισει λιγογιατι χρειαζεται δουλεια.Φετος τελειωσα εγω.Στο θεμα μας ομως κι εγω σκοπευω να παω...θα ειναι πολυ ωραια φαση.
Οποιος μαθει κατι παραπανω ας γραψει εδω!
Gyarikku Hou

#6 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 24 July 2007 - 21:36

Για να πάτε προετοιμασμένοι διαβάστε και το παρακάτω :terror2:

Το χρονικό του Sen to Chihiro no Kamikakushi

[μόλις πέντε χρόνια πριν και τώρα κάνουν και αφιέρωμα -_- ]

#7 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 July 2007 - 15:53

Για να πάτε προετοιμασμένοι διαβάστε και το παρακάτω :terror2:

Το χρονικό του Sen to Chihiro no Kamikakushi

[μόλις πέντε χρόνια πριν και τώρα κάνουν και αφιέρωμα -_- ]


το ιδιο ακριβως ειχε συμβει σε μενα στο Λονδινο. Το 2003 ειχα ακουσει οτι θα γινοταν μοναδικη προβολη της ταινιας Princess Mononoke και πηγα και εγω να τη δω σιγουρος πως θα ηταν μια απο τις καλυτερες ταινιες. ειχα καθυστερησει λιγο και τελικα οταν εφθασα η αιθουσα ηταν γεματη απο πιτσιρικια του δημοτικου και δεν υπηρχαν θεσεις. Επρεπε να τη δω ορθιος. Πιτσιρικια σε ταινια που δειχνει ακρωτηριασμο μελων και αποκεφαλισμους,
Και εκει μαλλον λαθος πληροφορηση ειχανε.

Βεβαια στη Βρεττανια το animation και ο κινηματογραφος ειναι πολυ πιο προχωρημενα απο εδω.

Τελικα εφυγα και η πρωτη ιαπωνικη ταινια που ειδα στο σινεμα εμελλε να ειναι το Spirited Away λιγο αργοτερα.

Οπως και να εχει δε νομιζω ολα τα παιδια να τη βρηκαν βαρετη. Τα παιδια αλλωστε εντυπωσιαζονται και επηρρεαζονται ευκολοτερα απο τους μεγαλους και δε φταινε σε τιποτα που πηγαν να δουν μια ποιοτικη ταινια.

Ισως μια βραδινη προβολη καμιας σοβαρης ταινιας σε καναλι να βοηθουσε.

Και αν ρωτησεις εναν ενηλικα για την ταινια "Le Roi et L'Oisseau" θα σου μιλησει με τα καλυτερα λογια. Απλα το επιπεδο εχει πεσει και το animation εχει εμπορευματοποιηθει και αμερικανοποιηθει αρκετα. Ιδιως τα ανιμε. Πρεπει υποχρεωτικα τα καρτουν να μας κανουν να γελαμε ή να δειχνουν μαχες και ψευτοροματζα. Οποτε που να εχει ορεξη ο αλλος να ξοδευει το χρονο του ψαχνοντας ποιοτικα κινουμενα σχεδια.

#8 alucard

alucard

    anime=κινέζικα Μίκι Μάους

  • Members
  • 88 posts

Posted 28 July 2007 - 16:28

Απο οσο θυμάμε και για εμενα το πρωτο anime που ειδα στο σινεμα ηταν το Sen to Chihiro no kamikakushi όταν πηγαινα πρωτη γυμνασιου. Τότε ουτε που ηξερα τι είναι anime και ακομη μπερδευα την Κινα με την Ιαπωνια.

Απο τη μερια μου αυτο που με ενοχλησε πιο πολυ σε αυτα που αναφερει ο Δράκων δεν ήταν τοσο το τσουρμο με τα πιδακια που ηταν στην αιθουσα αλλα η λαθος αντιμετωπιση της ταινιας απο παιδια και γονεις.

Κατα τη γνωμη μου ενα anime φαντασιας οπως το ''Sen to Chihiro no kamikakushi '' δεν ειναι απαγορευτικο για παιδια μικρης ηλικιας. Διοτι εφ' οσων ειναι ενα εργο φαντασιας απευθυνεται σε μεγαλο βαθμο και στα παιδια μιας και αυτα εχουν εντονη φαντασια. Ακομη ολοι συμφωνουμε πως το συγκεκριμενο anime ειναι ενα αριστουργημα στο ειδος του ετσι, πως γινεται να αποκλυουμε τα παιδια απο τη παρακολουθηση του ξερωντας πως εκεινα ειναι που θα επηρεαστουν σε μεγαλο βαθμο απο την ταινια μιας και η πρωταγωνιστρια ειναι συνομιληκη τους. Αυτο ομως σε καμια περιπτωση δεν σημαινει πως την θεωρω μια παιδικη ταινια. Αντιθέτως πιστευω πως μπορει να διδαξει και να επηρεασει εξισου ενα παιδι, εναν εφηβο ή εναν ενηληκα. Αλλοστε η ταινια ξεχωριζει γιατι δεν απευθηνεται αυστηρα σε παιδια ή ενηλικες αλλα εχει να προσφερει απο κατι σε ολες τις ηλικιες.

Το σημειο ομως που θα συμφωνησω πως μια τετοια ταινια ειναι ακαταληλη για παιδια ειναι οταν θα εχει την αντιμετωπιση που ειχε σε αυτη την περιπτωση. Οτι δηλαδη ο σκοπος που πηγαν στη προβολη ηταν για να βγαλουν οι γονεις τα παιδια τους βολτα σε μια ''ελαφρια'' ταινιουλα αφου εξω εκανε κρυο και δεν μπορουσαν να πανε στο παρκο(η αιθουσα θα γεμιζε παιδακια εαν ηταν καλοκαιρι; ). Ο σωστος γονιος κατα την γνωμη μου θα επρεπε πριν παει σινεμα να εκρινε εαν το παιδι του ειναι ικανο να παρακαλουθησει την ταινια και να του μεινει κατι, ακομη θα μπορουσε μετα την ταινια να την συζητησει με το παιδι του.

Αλλα αυτο δεν νομιζω να συμβει οσο τα anime δεν θεωρουνται κινηματογρφικες ταινιες και τα βλεπουν ως επιπολαιες παιδικες ασυναρτησιες

#9 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

    Ο Δεκαπτέρυγος

  • Members
  • 1,409 posts

Posted 28 July 2007 - 16:50

Sorry που χαλαω την συζητηση σας^^ Αλλα νομιζω ο τιτλος της ταινιας Spirited Away στα ελληνικα ειναι Ταξιδι στη χωρα των θαυματων και οχι διακοπές...Ειπαμε,βγαζουμε αθλιους τιτλους στις ταινιες κλπ,αλλα μονο διακοπες δεν εκανε το κοριτσακι εκει περα:hahaha:

ΥΓ: Το παρατηρησα και στο σαϊτ που εδωσε ο Hazuki,γιαυτο το ειπα :wis:

#10 polaralex

polaralex

    watching anime since 2002

  • Members
  • 9 posts

Posted 07 August 2007 - 16:21

Το Spirited Away είναι ξεκάθαρα παιδική ταινία. Είναι παραμύθι. Ξεχωρίστε το γεγονός ότι εμείς οι ανιμέ fans παρατηρούμε και τον σχεδιασμό αλλά και τα ιαπωνικά χαρακτηριστικά που μας πωρώνουν. Η ταινία απευθύνεται κυρίως σε παιδιά.

Το Mononoke, ίσως να είναι λίγο πιο ώριμο, αλλά εάν προσέξετε, ο Hayao Miyazaki χαρακτηρίζεται πολύ συχνά ως ο Disney της Ιαπωνίας. Ο συσχετισμός δεν είναι γενικός: Λέει πολλά για τη φύση των ταινιών του.

Φυσικά, οι ταινίες του είναι εκπληκτικές και έχουν και βάθος.

*Όσον αφορά το φεστιβάλ, ξέρει κανείς τίποτα πληροφορίες;
Posted Image

#11 alucard

alucard

    anime=κινέζικα Μίκι Μάους

  • Members
  • 88 posts

Posted 25 October 2007 - 23:55

Κανοντας μια αναζητηση βρηκα εναν οδηγο δραστηριοτητων του Φεστιβάλ. Απο κατω εχω κανει paste ο,τι ανεφερε για το αφιερωμα στον Χαγιαο Μιγιαζακι, τον ολοκληρο οδηγο θα τον βρειτε ΕΔΩ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΑΓΙΑΟ ΜΙΓΙΑΖΑΚΙ
Ταινίες του «Disney της Ανατολής» θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με το αφιέρωμα στο έργο του Χαγιάο Μιγιαζάκι, του μεγαλύτερου δημιουργού κινουμένων σχεδίων της Ιαπωνίας. Η συναρπαστική, δαιδαλώδης πλοκή, η εκρηκτική φαντασία και η προσήλωσή του στην παραδοσιακή «χειροποίητη» τεχνική animation βρήκαν τεράστια αναγνώριση, τόσο από τους θεατές όσο και από τους κριτικούς της χώρας του, αλλά και διεθνώς. Ο σκηνοθέτης και ιδρυτής των διάσημων στούντιο Ghibli έγινε γνωστός στη Δύση αρχικά με την Πριγκίπισσα Μονονόκε, που βραβεύτηκε από την Ιαπωνική Ακαδημία και έκανε τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία του Iαπωνικού σινεμά... πριν από το Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων, που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και τον καθιέρωσε στο παγκόσμιο προσκήνιο.

#12 alucard

alucard

    anime=κινέζικα Μίκι Μάους

  • Members
  • 88 posts

Posted 10 November 2007 - 16:00

Παρόλο που το αφιερωμα στον Miyazaki αναφερεται σε μερικα sites και στην εφημεριδα το επισημο site του φεστιβαλ δεν αναφερει τιποτα γι΄αυτο. Δεν ξέρω τι συμβαινει, ισως να αναβληθηκε. Εαν καποιος ανακαλυψει κατι ας μας ενημερωσει.


48ο Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

#13 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 10 November 2007 - 20:30

το μόνο που έμαθα είναι ότι θα έρθει ο John Malcovic
θα πεταχτώ στο ολύμπιο να δω αν έχει βγει το πρόγραμμα μόλις έχω updates θα σου πω.

#14 the_end

the_end

    Μ.Ο.Ν.Κ.

  • Members
  • 56 posts

Posted 12 November 2007 - 09:13

το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του φετινού φεστιβάλ είναι το αφιέρωμα στον Mikio Naruse. Θα παιχτούν 10 ταινίες του. Όποιος ασχολείται με κλασικό γιαπωνέζικο σινεμά και θέλει να γνωρίσει κάποιον ισάξιο των Ozu, Mizoguchi, Kurosawa να τρέξει.
φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Mikio Naruse

#15 Renji

Renji

    Talk to the hand

  • Members
  • 28 posts

Posted 17 November 2007 - 02:05

Μα να μη βρίσκω τίποτα που να θέλω να δω στο φεστιβάλ?
Τίποτα? Posted Image