Το concept ειναι απλο...
Ο σκοπος ειναι να ανοιξουμε την ορεξη στα αλλα μελη παρουσιαζοντας τα αγαπημενα μας φαγητα. Η παρουσιαση καλο ειναι να γινεται με συνοδεια φωτογραφιων και κριτικης των αγαπημενων σας πιατων.. Καλο ειναι στην παρουσιαση σας να εχετε παθος και φαντασια αναλογη με αυτην των δοκιμαστων κρασιων.
Μονοκοματα posts του τυπου "εμενα μου αρεσουν τα μελομακαρονα" τα διαολοστελνω προκαταβολικως..
Ολες οι κουζινες του κοσμου ειναι ευπροσδεκτες και δεν ειναι κακο να δωσετε και καμια οδηγια για το που θα βρουμε αυτα τα φαγητα.
Ας κανω την αρχη λοιπον, και μια που το site αντιπροσωπευει ιαπωνικα συμφεροντα, θα παρουσιασω ενα απο τα αγαπημενα μου ιαπωνικα πιατα..
Takoyaki

Δεν ειναι ενα κιριλε πιατο της Ιαπωνικης κουζινας. Το θεωρουν fast food και μαλιστα φαι που συνηθως ακολουθει τα μεθυσια. Ενα απο καλα της ιαπωνικης κουζινας ειναι οτι ακομη και τα ταπεινα τους πιατα ειναι εξαιρετικα περιπλοκα.
Το βασικο συστατικο ειναι χταποδι. μπουκιες απο φρεσκο χταποδι μεσα σε μια μπαλα απο μαλακη αφρατη ζυμη (με βαση αυγο) και μαγειρευεται σε ενα ειδικο σκευος το takoyakiki. To αποτελεσμα ειναι ενα εξαισιο χταποδι που λιωνει στο στομα μεσα σε μια αφρατη ζυμη με τραγανο εξωτερικο περιβλημα η οποια κολυμπα σε μια υπεροχη γλυκια σαλτσα απο σογια. Πολλες φορες βαζουν και γιαπωνεζικη μουσταρδα με μαγιονεζα. Πανω πανω εχει τριμενο φυκι και bonito flakes
Ειναι υπεροχο φαγητο και δεν σταματας να τρως... Μεχρι να το δοκιμασω πιστευα οτι εμεις οι Ελληνες κανουμε το καλυτερο χταποδι, αλλα οταν δοκιμασα αυτο το φαγητο παραδεχτηκα ταπεινα την ηττα μας..


Ειναι ομως δυσκολο φαγητο να βρεθει σε καλη ποιοτητα εκτος ιαπωνιας. Ειναι σπεσιαλιτε απο την Osaka και δεν αποτελει επιλογη των περισσοτερων ιαπωνικων εστιατοριων του εξωτερικου. Στο Λονδινο το βρηκα σε πανακριβα κυριλατα ιαπωνικα εστιατορια, πραγμα αστειο αφου προκειται για ταπεινο πιατο για τα δικα τους δεδομενα.
Στην Ελλαδα δεν νομιζω να υπαρχει. Στο Λονδινο ειναι στο μενου του Yo! Sushi αλλα ειναι απλως απαραδεκτο..