Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

avi vs rmvb


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 23 October 2005 - 17:51

Τα αρχεια που προσφερονται για direct download εχουν ολα την ιδια ποιοτητα???Ρωταω γιατι βλεπω απ τη μια να υπαρχουν αρχει σε μορφη avi μεγεθους γυρω στα 160-180 mb και απο την αλλη να υπαρχουν τα ιδια επεισοδια σε real media με μεγεθος το πολυ 50 mb.Αν η ποιοτητα διαφερει τοτε πειτε μου αν τα αρχεια real media εχουν τουλαχιστον υποφερτη ποιοτητα και αξιζει να τα κατεβασω??HELP :)

#2 eXXentriX

eXXentriX

    Ryu/Dae-Su/Jeum-ja

  • Members
  • 849 posts

Posted 23 October 2005 - 18:28

arxeia real media me megethos katw apo 50 mb den axizei na katebaseis..... :roll: to an einai ypoferta h oxi einai sxetiko me to poso xalia perimeneis to apotelesma epi ths othonhs.....pantws sygkritika me ta avi eps megethous 160-180mb/epeinai apogohteutika...mhn kaneis kan ton kopo... :) sigoura den exoun ola ta arxeia direct download thn idia poiothta...ean endiaferesai gia direct download phgaine edw...http://www.fansub.tv/h pleiopshfia twn eps pou yparxoun einai avi megethous 170mb/ep..poiothta h opoia den tha se afhsei paraponemeno// :wink:
Posted Image

Εξεταστική...πφφφφ...απο 22/2 ξανά.......:wis:

#3 xHatebreedx

xHatebreedx

    Animeρος

  • Retired Staff
  • 394 posts

Posted 24 October 2005 - 08:55

Ειχα δει πριν 1 χρονο περιπου, naruto σε rm. Εκει που περιμενα να δω ποσο χαλια ειναι η ποιοτητα(πως γινεται μεσα σε φορματ των 50 mb, να το δειχνει οπως σε φορματ των 180mb;), ξαφνιαστηκα υπερβολικα θα το λεγα. Μα λεω πως γινεται να ειναι τοσο κρυσταλλινη η εικονα;(το μονο προβλημα ηταν η ποιοτητα του ηχου, αλλα η εικονα δεν εχανε πουθενα, ουτε ενα flicker)Θελοντας να μαθω το τι συμβαινει με αυτα τα rm, και ψαχνοντας μεσα στα φορουμ του doom9, ανακαλυψα πως ενας αγιος τυπος, ονοματι detritus, ανεπτυξε εναν encoder, ο οποιος ειδικευεται στην μετατροπη αρχειων divx σε rm(και τωρα σε h264). To αποτελεσμα για τα rm(αφου το δοκιμασα σε επεισοδιο divx των 220 mb), ητανε να μου δειχνει απωλεια μηδεν της εικονας, μεσα σε 50 mb :) Εμεινα μαλακας με λιγα λογια. Βεβαια σε σκηνες οπου υπαρχει πολυ κινηση, εκει λιγο τα χανει. Ομως δεν παυει να αποτελει τεραστιο επιευγμα στην συμπιεση. Μπραβο και παλι μπραβο στον δημιουργο.Οριστε και η σελιδα για να το κατεβασετε, οσοι θελετε να δοκιμασετε και μονοι σας: http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Encoders-Converter-DIVX-Related/RealAnime.shtml

#4 eXXentriX

eXXentriX

    Ryu/Dae-Su/Jeum-ja

  • Members
  • 849 posts

Posted 24 October 2005 - 12:31

WoW,that sounds good...as tou rixoume mia matia... :wink:
Posted Image

Εξεταστική...πφφφφ...απο 22/2 ξανά.......:wis:

#5 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

    Anime Professional

  • Members
  • 1,005 posts

Posted 11 December 2005 - 09:48

Kai egw (NAI EGW EGW EGW EGW! ME PSTN) katebasa ena episode anime :(:D:D:D To Doraemon xD Logos? Htan RM kai mono 15 mb etsi brika kai egw mia eukairia :lol: Kai pragmatika h analush den htan kai h xeiristh. Basika htan arketa kalh. Opote gia emas tous PSTNades to RM einai h lush :lol:

oR4yYRl.gif


#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 21 December 2005 - 00:11

gia osous exoun argous ypologistes kalytera na xrhsimopoihte to Media Player Classic 6.4.8.6 h' to Real Alternative gia ta RMVBMe to Real Player xanontai arketa kare enw me to MPC sxedon tipota.

#7 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 21 December 2005 - 18:18

Oxi kai me to classic xanontai sxetika polla(dld oxi akribws polla alla kai to tpt einai pleonasmos).Toulaxiston sto pc tou bro mou pou exei megalh o8onh h analush se orismena shmeia htan a8lia enw se alla sxedon aristh.Nande?

#8 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 16 March 2006 - 15:28

Εγώ γνώρισα τα .rm όταν είχα ακόμα PSTN. Επειδή δεν μπορούσα να κατεβάσω ολόκληρα επεισόδεια, κατέβαζα AMV το πολύ 15 Mb. Και η ποιότητα ήταν ακριβώς η ίδια με ένα .avi 60 Mb. Το λέω με απόλυτη βεβαιότητα επειδή είχε τύχει να κατεβάσω το ίδιο AMV από διαφορετικό Mirror. Το ένα .avi και το άλλο .rm. Καμμία απολύτως διαφορά!! :shock: Από τότε μου έχει μείνει η απορία για το ποια είναι η χρησιμότητα των .avi και των .mpg όταν μπορούν να συμπιεστούν τόσο χωρίς κανένα πρόβλημα.
Απλά σκεφτείτε ένα επεισόδειο .rm 100 Mb και ένα .avi 100 Mb. Το 2o δεν θα βλέπεται ενώ το rm θα έχει σχεδόν άριστη ποιότητα

#9 Creteus

Creteus

    Jörmungandr

  • Members
  • 652 posts

Posted 18 April 2006 - 21:04

Εγώ έχω τα dbz σε .rmvb και δεν μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος.

#10 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 18 April 2006 - 21:53

Παιδιά στην περίπτωση των .RM και .RMVB η κατάσταση έχει ως εξής.....

Τα anime fansubbάρονται σε πολλά vessels (.OGM, .AVI, .MKV, .MP4 κτλ)
Κανένα group δεν κάνει encoding σε .RM και .RMVB (και είναι λογικό εξάλλου)
Τώρα τα eps. των anime σε όλα τα sites που έχουν DDL και χρησιμοποιούν τα format .RM και .RMVB ξανακωδικοποιούνται σε αυτά τα φορμά απο το vessel που έχει το fansub group που επιλέχτηκε για να ανέβει στο site...

Αυτο ομως δεν σημαίνει πως πάσχουν σε ποιότητα...
Λόγω εμπειρίας στον τομέα να προσθέσω απλά πως αν βρείτε .RM και .RMVB σε μέγεθος άνω των 75mb (για ένα 24' eps.) τότε...τσιμπάτε το. Η ποιότητα είναι λίγο χειρότερη απο το αρχικό vessel αλλά το μέγεθος είναι το 1/2 και ταυτόχρονα οι διαφορές στην ποιότητα του video είναι σχετικά μικρές (το audio συνήθως επανακωδικοποιείται σε mp3 και είναι χειρότερο αλλά...λίγοι θα το προσέξουν)...

Ένα καλό παράδειγμα site που κάνει πολύ καλή δουλειά στο re-encoding του είναι το RealityLapse (το οποίο παρεπιπτόντως προσφέρει τζάμπα πάνω απο 1500 eps. ανιμε, 4000+ vol. manga, 200 OST και εκατοντάδες wallpapers...το format είναι .rmvb σε μέγεθος ~80mb per eps. και ικανοποιητικότατη ποιότητα...)

Ελπίζω να βοήθησα... :lol:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.