Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Αινίγματα!!!!

• Please log in to reply
758 replies to this topic

#646 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 29 September 2010 - 12:50

Spoiler:

Αυτό δεν επιτρέπετε , δεν μπορεί να το τραβήξει . Έχει ξαναμπεί , η λύση είναι άλλη .
Posted Image

#647 Getekid

Getekid

Apprentice Human

• Members
  • 251 posts

Posted 29 September 2010 - 13:14

Spoiler:

Spoiler:

Ας συμμαζέψει κάποιος το thread... εχουν νμπει τα ιδια πανω απο 3 φορές. Ας μαζεφτουν τουν λάχτιστο καμια 10ρια εκφωνησεις στην 1η σελιδα αυτων που μπαινουν ξανα και ξανα.

Ε, οκ, δεν διάβασα όλες τις προηγούμενες σελίδες, νομίζω έφτασα μέχρι την 11 και σταμάτησα:hot:
Οκ, όποιος θέλει να το προσπαθήσει, εδώ είμαι, αλλιώς, πάμε στον επόμενο γρίφο...
Όλα έχουν τη μαθηματική τους προσέγγιση!!!
Posted Image

#648 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 29 September 2010 - 13:19

Spoiler:

Ε, οκ, δεν διάβασα όλες τις προηγούμενες σελίδες, νομίζω έφτασα μέχρι την 11 και σταμάτησα:hot:
Οκ, όποιος θέλει να το προσπαθήσει, εδώ είμαι, αλλιώς, πάμε στον επόμενο γρίφο...

Μα προφανως δε φταις εσυ... αλοιμονο αν πριν βαλεις έπρεπε να δεις όοολα τοα προηγούμενα. Αλλά τουλάχιστον τα 10 πιο δημοφιλη είπα να ειναι στην πρωτη σελίδα.

stasou%2520mygdala.jpg

#649 Getekid

Getekid

Apprentice Human

• Members
  • 251 posts

Posted 29 September 2010 - 13:48

Ναι, ίσως θα έπρεπε. Παρόλα αυτά, όμως, και που ξαναμπαίνουν, υπάρχουν άτομα που δεν τους είχαν διαβάσει, οπότε δεν είναι και τόσο ανούσιο. Ίσως μπορούμε απλά κάθε φορά που μπαίνει γρίφος που έχει προειπωθεί, να το αναφέρουμε, και έτσι όποιος θέλει να τον λύσει να πηγαίνει πίσω να βλέπει την απάντηση (και εννοείτε να ποστάρει για επιπλέον βοήθεια)....... ή κάτι τέτοιο.

Τώρα για να μείνω on topic θα πω έναν άλλο.
Έχουμε 2 σπάγγους τυχαίου μήκους για τους οποίους ξέρουμε το εξής. Αν βάλουμε φωτιά στην μια άκρη, τότε ο σπάγγος θα καεί σε 1 ώρα. Δεν καίγεται ομοιόμορφα, δηλαδή θα μπορούσε να έχει κάψει το 1/4 σε μισή και το υπόλοιπό στην άλλη μισή, δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο γνωστό είναι ότι σε μία ώρα θα έχει κάψει οποιονδήποτε από τους δύο σπάγγους.

Τώρα, έχουμε βάλει κάτι στο φούρνο και θέλουμε να το βγάλουμε σε 45 λεπτά.
Πώς θα το καταλάβουμε αν πέρασε αυτός ο χρόνος μόνο με τους δύο σπάγγους;

Αν έχει ξαναμπεί, πείτε μου, θα είμαι πολύ γκαντέμης όμως τότε.....:if:
Posted Image

#650 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 29 September 2010 - 14:02

Ναι, ίσως θα έπρεπε. Παρόλα αυτά, όμως, και που ξαναμπαίνουν, υπάρχουν άτομα που δεν τους είχαν διαβάσει, οπότε δεν είναι και τόσο ανούσιο. Ίσως μπορούμε απλά κάθε φορά που μπαίνει γρίφος που έχει προειπωθεί, να το αναφέρουμε, και έτσι όποιος θέλει να τον λύσει να πηγαίνει πίσω να βλέπει την απάντηση (και εννοείτε να ποστάρει για επιπλέον βοήθεια)....... ή κάτι τέτοιο.

Τώρα για να μείνω on topic θα πω έναν άλλο.
Έχουμε 2 σπάγγους τυχαίου μήκους για τους οποίους ξέρουμε το εξής. Αν βάλουμε φωτιά στην μια άκρη, τότε ο σπάγγος θα καεί σε 1 ώρα. Δεν καίγεται ομοιόμορφα, δηλαδή θα μπορούσε να έχει κάψει το 1/4 σε μισή και το υπόλοιπό στην άλλη μισή, δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο γνωστό είναι ότι σε μία ώρα θα έχει κάψει οποιονδήποτε από τους δύο σπάγγους.

Τώρα, έχουμε βάλει κάτι στο φούρνο και θέλουμε να το βγάλουμε σε 45 λεπτά.
Πώς θα το καταλάβουμε αν πέρασε αυτός ο χρόνος μόνο με τους δύο σπάγγους;

Αν έχει ξαναμπεί, πείτε μου, θα είμαι πολύ γκαντέμης όμως τότε.....:if:

Νομίζω ότι
Spoiler:

2po6sfa_jpg.gif

#651 predictor

predictor

Know your place!

• Members
  • 95 posts

Posted 29 September 2010 - 14:14

Θα σχηματισουμε 2 "τριγωνακια" (με τους σπαγγους) και θα αναψουμε καθε σπαγγο και απο τις 3 κορυφες.
Το πρωτο τριγωνακι θα καει σε 30 λεπτα και απο το 2ο τριγωνακι η μια εκ των 2* πλευρων θα καει σε 15 λεπτα.
* Οταν λεω τριγωνακι εννοω αυτο εδω "^"

#652 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 29 September 2010 - 14:18

Βασικα λιγο αλλιως

Spoiler:

Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#653 Getekid

Getekid

Apprentice Human

• Members
  • 251 posts

Posted 29 September 2010 - 17:12

Κανείς από τους 3 σας δεν το πέτυχε, αλλά είστε όλοι κοντά.
@zoro77
Spoiler:

@predictor
Spoiler:

@alxdjo
Spoiler:

Edited by Getekid, 29 September 2010 - 22:37.
Sorry alxdjo...

Posted Image

#654 Ryuji

Ryuji

• Members
  • 181 posts

Posted 29 September 2010 - 18:10

Spoiler:

Posted Image

#655 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 29 September 2010 - 18:27

Spoiler:

Spoiler:

2po6sfa_jpg.gif

#656 Getekid

Getekid

Apprentice Human

• Members
  • 251 posts

Posted 29 September 2010 - 18:46

Ναι, Ryuji το βρήκες. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Zoro77, κρίμα, αλλά εφόσον το βρήκες οκ!

ΥΓ. Ήθελα να βάλω άλους 2 γρίφους αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι έχουν μπει. Να ένας τρόπος να το βρίσκουμε. Με το μαγικό κουμπάκι, Search this thread!!!
Posted Image

#657 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 29 September 2010 - 21:13

ΓΜΤ (εκ ΔΝΤ) με προλαβατε.&Getekid αντρας ειμαι ;p
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#658 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 posts

Posted 30 September 2010 - 21:00

Εγώ τελικά δε κατάλαβα τι έγινε με τα καπέλα.:blurah5: Ποια είνα η λύση;
Posted Image

#659 Getekid

Getekid

Apprentice Human

• Members
  • 251 posts

Posted 30 September 2010 - 21:12

Επειδή έχει ξαναμπεί, το αφήσαμε. Αν θές πήγαινε στη σελίδα 30, έχει και εκφώνηση και λύση εκεί (#445 και μετά). Αν θες να το ψάξεις, βέβαια, και θες βοήθεια, πόσταρε εδώ και απαντάμε!
Posted Image

#660 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 10 October 2010 - 21:23

Δουλεύεις σ' ένα εστιατόριο και ο συνάδελφός σου σε προκαλεί σ' ένα παιχνίδι από το οποίο ο χαµένος θα πλύνει τα πιάτα στο τέλος της ßάρδιας: Τοποθετείτε εναλλάξ έναν µεγάλο αριθµό ίδιων πιάτων οπουδήποτε πάνω σ' ένα στρογγυλό τραπέζι και ο πρώτος που δεν θα έχει χώρο για να τοποθετήσει το πιάτο του, χάνει το παιχνίδι. Τα πιάτα πρέπει να ακουµπάνε κανονικά πάνω στο τραπέζι και δεν επιτρέπεται να επικαλύπτονται µεταξύ τους. Θα διαλέξεις να παίξεις πρώτος ή δεύτερος; Ποια στρατηγική θ' ακολουθήσεις για να κερδίσεις στα σίγουρα το παιχνίδι;

stasou%2520mygdala.jpg