Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αινίγματα!!!!
Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 12:27
Ξεκινάει από το μοναστήρι ακριβώς στην αυγή . Κατά τη διάρκεια της ημέρας περπατάει , κάνει στάσεις , χαζεύει τη μια και τρέχει την άλλη ( δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ρυθμός ) αλλά φτάνει στο καταφύγιο ακριβώς στη δύση του ηλίου .
Την άλλη μέρα ξεκινάει από το καταφύγιο ακριβώς στην αυγή και , ομοίως , ταξιδεύει κατά την διάρκεια της ημέρας και φτάνει στο μοναστήρι ακριβώς στη δύση του ηλίου .
Θέλω τώρα να μου βρείτε ένα τρόπο για να αποδείξετε πως υπάρχει μια στιγμή της ημέρας που και στο πήγαινε και στο έλα βρίσκεται στο ίδιο σημείο . Δεν θέλω να μου το βρείτε, να πείτε πως είναι αυτό , απλώς να μου αποδείξετε πως υπάρχει .
ΥΣ Είναι , όπως καταλαβαίνεται , λογική και όχι μαθηματική η απόδειξη

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 12:59
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Adventurer: 09 Σεπτέμβριος 2010 - 18:36

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 13:10
Η λύση που μου είχαν πει ήταν η εξής :

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 13:15

ΕΔΙΤ:OMG γραφω πολύ αργά....και τη είχα βρεί τη λύση ειλικρινα.....

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2010 - 20:51
Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2010 - 14:59
Σε μια ομάδα μπάσκετ υπάρχουν 8 παίκτες. Ο προπονητής έχει τη διάθεση να δει όλους τους παίκτες του και γι'αυτό θέλει όλοι οι παίκτες του να παίξουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο συμμετοχής. Για να το καταφέρει αυτό πόσο χρόνο πρέπει να παίξει ο κάθε παίκτης?
Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2010 - 15:04
Edit: sorry, spoiler tags added
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από MewMew: 15 Σεπτέμβριος 2010 - 15:20
Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2010 - 15:15
Σωστόnba h european style?
Spoiler:
EDIT
Πάντως υπάρχει και άλλη λύση.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από zoro77: 15 Σεπτέμβριος 2010 - 16:52
Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2010 - 23:13
Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2010 - 16:54
Δύσκολο αλλά πιστεύω ότι το έλυσα.3 τυπάδες φοράνε είτε μπλε είτε άσπρο καπέλο... ο καθένας φοράει ένα και μπορεί να δει το καπέλο των υπόλοιπων 2 αλλά όχι και το δικό του... δεν μπορούν να φοράνε και οι 3 άσπρο, δεν υπάρχει άλλος περιορισμός ως προς το χρώμα... μετά από λίγη ώρα ο ένας ανακοινώνει πως όλοι φοράνε μπλε καπέλα κατι που όντως ισχύει.. πώς το βρήκε ο τυπάς??

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από zoro77: 16 Σεπτέμβριος 2010 - 21:18
Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2010 - 17:37
Εισαι σιγουρος οτι δε λειπει κατι απο την εκφωνηση; Οπως ειναι τωρα δεν εχει κανενας λογο να ανακοινωσει τι καπελα φορανε.3 τυπάδες φοράνε είτε μπλε είτε άσπρο καπέλο... ο καθένας φοράει ένα και μπορεί να δει το καπέλο των υπόλοιπων 2 αλλά όχι και το δικό του... δεν μπορούν να φοράνε και οι 3 άσπρο, δεν υπάρχει άλλος περιορισμός ως προς το χρώμα... μετά από λίγη ώρα ο ένας ανακοινώνει πως όλοι φοράνε μπλε καπέλα κατι που όντως ισχύει.. πώς το βρήκε ο τυπάς??

Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2010 - 19:05
Εισαι σιγουρος οτι δε λειπει κατι απο την εκφωνηση; Οπως ειναι τωρα δεν εχει κανενας λογο να ανακοινωσει τι καπελα φορανε.
Spoiler:
Φαντάζομαι η λογική σκέψη είναι "Όταν κάποιος από τους τρεις καταλάβει το χρώμα και των τριών καπέλων,να το ανακοινώσει".
Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2010 - 21:05
Το βλέπουμε απ τη πλευρά του 3ου.
Μιιλάει ο 1ος: "Δε ξέρω"
Εμείς βλέπουμε τα καπέλα τους που είναι μπλε.
Μιλάει ο 2ος: "Δε ξέρω"
Αν είχαμε εμείς άσπρο, τότε ο 2ος θα ξερε ότι αυτός έχει μπλε, γιατί αν είχε και αυτός άσπρο, τότε ο 1ος θα μπορούσε να απαντήσει.
Άρα αφού ο 2ος δε μπορεί να απαντήσει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και μεις έχουμε μπλε

Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2010 - 21:24
Ηταν καποτε ενας βασιλιας σε μια χωρα, και επρεπε να φυγει απο το βασιλειο του για να κανει πολεμο. Ομως δεν ηξερε ποιον να ορισει για προσωρινο αντικαταστατη. Μετα απο σκεψη κατεληξε σε 3 σοφους. Για να βρει ομως ποιον απο τους τρεις θα διαλεγε, σκεφτηκε μια δοκιμασια. Καλεσε τους τρεις σοφους,και τους ειπε: "Ενας απο τους τρεις σας θα γινει αντικαταστατης μου, γιατι εγω πρεπει να φυγω για λιγο απο τη χωρα. Θα σας βαλω μια δοκιμασια. Θα μπειτε και οι τρεις σε ενα λευκο αδειο δωματιο, οπου θα βλεπετε μονο τους δυο αλλους σοφους και τιποτα αλλο. Θα δωσω στον καθενα να φορεσει να φορεσει ενα καπελο. Συνολικα υπαρχουν 3 μαυρα και 2 κοκκινα καπελα. Ο καθενας απο εσας δεν θα μπορει να δει τι χρωμα καπελο φοραει. Νκητης θα ειναι οποιος βρει τι χρωμα καπελο φοραει, τους υπολοιοπους δυο θα τους σκοτωσω, για να μην υπαρχουν αντιρησεις για το θρονο οσο θα λειπω."
Ο βασιλιας τελικα εδωσε στους σοφους να φορεσουν τα τρια μαυρα καπελα,και κρατησε τα κοκκινα. Μετα απο αρκετες ωρες σκεψης,ενας σοφος το βρηκε. Ο βασιλιας του ζητησε να του εξηγησει πως το βρηκε, για να σιγουρευτει οτι δεν το ειπε στην τυχη. Ο σοφος πραγματι τεκμηριωσε πως το βρηκε.
Η ερωτηση ειναι : Πως το βρηκε ο σοφος;

Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2010 - 21:27
Όχι ρε δεν είναι δυνατόν να κάνει λάθος γιατί αυτό ειναι το δύσκολο του αινίγματος(ότι δηλαδή ανακαλύπτει ένας και τα τρία καπέλα να είναι μπλε)Φαντάζομαι η λογική σκέψη είναι "Όταν κάποιος από τους τρεις καταλάβει το χρώμα και των τριών καπέλων,να το ανακοινώσει".
Spoiler:
Αν θες, δες την απάντησή μου.