Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Seirei no Moribito - Guardian of the Sacred Spirit

• Please log in to reply
146 replies to this topic

#31 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 April 2008 - 19:33

Έλεος δλδ... Όσο σκέφτομαι πόσο κόπο έχουν ρίξει κάποια fansubs όπως οι "Ani-kraze" αλλά και οι "Animeclipse" σ'αυτο το release και τελικά μετά από τόσο καιρό να βγαίνει HD χωρίς να το περιμένει κανείς... Απλά έλεος...

Βασικά, σίγουρα θα έχουν κρατήσει τα scripts. Τώρα, αν ενδιαφέρονται για ένα v3 σε HD, το encoding είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών. Απλά, οι [a-kraze] έχουν την πολιτική να μην χαρίζουν scripts (όλα hardsubbed), οπότε εξαρτόμαστε από την απόφασή τους. :emptyonexg1:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#32 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 08 April 2008 - 02:16

Ε ρε παιδιά, είδα ότι είναι ενεργό το thread και για λίγο χάρηκα σκεπτόμενος ότι μάλλον ανακοινώθηκε καινούριο anime βασισμένο στα Guardian series...

:emptyonexg1::emptyonexg1::emptyonexg1::emptyonexg1::emptyonexg1::emptyonexg1:

#33 Raziel666

Raziel666

Trolling is srs bzns

• Members
  • 326 posts

Posted 08 April 2008 - 10:33

Βασικά, σίγουρα θα έχουν κρατήσει τα scripts. Τώρα, αν ενδιαφέρονται για ένα v3 σε HD, το encoding είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών. Απλά, οι [a-kraze] έχουν την πολιτική να μην χαρίζουν scripts (όλα hardsubbed), οπότε εξαρτόμαστε από την απόφασή τους. :emptyonexg1:

Η runpsicat κρατάει τα πάντα. Βέβαια για v3 μάλλον ξεχάστε το. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Και το re-encode, πέρα από το actual encoding time, θέλει αναπροσαρμογές σε karaoke, typesetting, χρονισμούς, κλπ. κάτι που ίσως θέλει άλλη μια μέρα για κάθε επεισόδιο.

Οι Kraze όντως δεν χαρίζουν scripts, αλλά μπορεί να τα πάρεις εφόσον τα ζητήσεις για συγκεκριμένους σκοπούς (π.χ. ξενόγλωσσο fansub, υπάρχει σχετικό topic στο forum τους).

Κάπου πήρε το μάτι μου ένα HD raw του πρώτου επεισοδίου. Γίνεται το anime rebroadcast σε κάποιο HD κανάλι; Raziel, μιας και η animeclipse ασχολείται μ' αυτό το anime, το έχεις δοκιμάσει; Είναι true HD ή station upscale;

Την ύπαρξη του HD μου την γνωστοποίησε ο encoder του Seirei, ο lexalkon. Δεν προλαβαίνω να βλέπω όλα όσα βγαίνουν! Προφανώς πρόκειται για αναμετάδοση, μια και υπάρχουν μόνο για το 1ο επεισόδιο από 2 διαφορετικούς cappers - οι TV-Japan από τους οποίους προφανώς το βρήκες έχουν επιλέξει τον έναν από τους 2. Κατεβάζω και τους 2 και θα δω τι γίνεται.
Brighter Death Now
Posted Image
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#34 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 15 May 2008 - 13:29

Μολις τελειωσα τη σειρα.. ηταν απλα τελεια..
αγαπημενη σκηνη
Spoiler:

χαλαρα απ τα καλυτερα π εχουν δει τα ματια μ..
εχω 6 ωρες που ακουω ασταματητα το nahji no uta ... ακομα δε το βαρεθηκα..
btw για οποιον το εψαχνε (το ricefield song) το εκανα upload ..320 κbps :D
πρωτη φορα θελω να μοιραστω κατι..
RapidShare: 1-Click Webhosting

Edited by Eze, 15 May 2008 - 13:39.

Signature Removed

#35 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 15 May 2008 - 14:19

Μολις τελειωσα τη σειρα.. ηταν απλα τελεια..
αγαπημενη σκηνη

Spoiler:

χαλαρα απ τα καλυτερα π εχουν δει τα ματια μ..
εχω 6 ωρες που ακουω ασταματητα το nahji no uta ... ακομα δε το βαρεθηκα..

Ε ναι, μα πρόκειται για ένα διαμάντι στον κόσμο των fantasy anime. Άψογο απ'την αρχή ως το τέλος δεν κάνει την παραμικρή κοιλιά και οι διάλογοί του είναι ότι καλύτερο έχω δει στο είδος του. Το animation επίσης όπως και το character development αξεπέραστο. Μακάρι να βγαίναν κι άλλες τέτοιες σειρές. Πρώτη φορά σε σειρά μ'αρέσαν τόσο όλοι οι χαρακτήρες, ούτε ένας δεν ήταν αντιπαθητικός. (Η μόνη άλλη φορά που το ένιωσα αυτό ήταν στο Monster)
Εμπνέαν μια ρεαλιστικότητα πρωτοφανή και μοναδική για fantasy κόσμο.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ιστορία δένει άψογα με ένα τέλειο OST από Kawai Kenji ειδικό για να σου προσφέρει μια πρωτόγνωρη ηρεμία σε συνδυασμό με τα τοπία.

Αγαπημένες σκηνές :
Spoiler:

10/10 από μένα, άλλωστε οι μόνες άλλες σειρές που έχω 10 στο anidb είναι Paranoia agent/monster. Γιατί άραγε..

PS : By the way σε full hd υπάρχουν τα πρώτα 5 επεισόδια πλέον σε raws.

Edited by Radagast, 15 May 2008 - 14:40.

#36 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 15 May 2008 - 21:29

Άψογο απ'την αρχή ως το τέλος δεν κάνει την παραμικρή κοιλιά

Έκανε μία μικρή κοιλιά στα μεσαία επεισόδια αλλά μπορεί και να είναι η ιδέα μου γιατί όταν το είδα δεν ήμουν και πολύ των ''αργών'' σειρών.Τώρα όμως μέχρι και το Aria σκέφτομαι να αρχίσω με το καλό...

#37 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 15 May 2008 - 22:39

Έκανε μία μικρή κοιλιά στα μεσαία επεισόδια αλλά μπορεί και να είναι η ιδέα μου γιατί όταν το είδα δεν ήμουν και πολύ των ''αργών'' σειρών.Τώρα όμως μέχρι και το Aria σκέφτομαι να αρχίσω με το καλό...

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Αν το άπειρο character development χωρίς πολύ action λέγεται κοιλιά τότε ναι κάνει μια μικρή κοιλιά. Αλλά όταν σε ένα anime είναι το μεγαλύτερο ατού του το character development, αν έχεις έστω και λίγη υπομονή ή έχεις συνηθίσει να βλέπεις και non-action seinen τότε το βλέπεις με άλλο μάτι.

#38 Gaijin Bosozoku

Gaijin Bosozoku

Digitalbrother

• Members
  • 284 posts

Posted 16 May 2008 - 15:02

Εμενα προσωπικα ανεβηκε στα ματια μου απο τη στιγμη που εφτασε στη μεση και μετα... Γιατι ειχα την αισθηση οτι η σειρα τοτε αρχισε να αποκτα ενα παραπανω νοημα...
Και ειδικα οταν εδειξαν το παρελθον της Balsa, τοτε τα πραγματα περασαν για μενα σε αλλο επιπεδο, διοτι ανεπτυξαν ενα χαρακτηρα που προσωπικα μου αφησε πολυ θετικες εντυπωσεις!

Στα θετικα της σειρας αυτης θα προσεθετα επισης και το ανατριχιαστικο soundtrack, το οποιο φυσικα και αξιζει να κατεβασει κανεις....:wis:

#39 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 16 May 2008 - 20:25

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Αν το άπειρο character development χωρίς πολύ action λέγεται κοιλιά τότε ναι κάνει μια μικρή κοιλιά. Αλλά όταν σε ένα anime είναι το μεγαλύτερο ατού του το character development, αν έχεις έστω και λίγη υπομονή ή έχεις συνηθίσει να βλέπεις και non-action seinen τότε το βλέπεις με άλλο μάτι.

Και ειδικα οταν εδειξαν το παρελθον της Balsa, τοτε τα πραγματα περασαν για μενα σε αλλο επιπεδο, διοτι ανεπτυξαν ενα χαρακτηρα που προσωπικα μου αφησε πολυ θετικες εντυπωσεις!

Κοίτα μιλάω για τα επεισόδια γύρω στο 10 με 16 (αν δε με γελά η μνήμη μου γιατί έχει και σχεδον ένα εξάμηνο που το τελείωσα)μετά από εκεί το anime σίγουρα 'απογειώνεται'.Δε λέω όχι στο μπόλικο character development ή στα anime που δε συμβαίνει σχεδόν τίποτα από πλοκή ,ε αλλά όταν έχεις μία τόσο δυνατή αρχή σου φαίνεται κάπως , όταν αρχίζει να προχωράει αργά η ιστορία.

#40 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 16 May 2008 - 21:32

στην πραγματικοτητα προχωραει πολυ γρηγορα..τα μονα επς που καθυστερησε λιγο η χρονικη προοδος ηταν εκεινα με τις μεταφρασεις στις πλακες.
Signature Removed

#41 o gios tou ninja

o gios tou ninja

*Don't be like me*

• Banned
  • 7 posts

Posted 19 May 2008 - 21:30

μιλαμε για απιστευτη βαρεμαρα...

#42 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 19 May 2008 - 21:44

Ε όσοι βαριούνται σε τέτοιο anime, τι να πω, πάει να πει πως είτε δε ξέρουν να εκτιμήσουν αριστοτεχνική σκηνοθεσία/ρεαλιστικούς διαλόγους/character development, είτε απλά δεν τους αρέσει τίποτα σε seinen/non-action.

Καλύτερα να επιστρέψουν σε action-shounen series λοιπόν, που μάλλον θα είναι και τα αγαπημένα τους, σαν Naruto/bleach/one piece/dragonball ξέρω γω, για να βρουν την υγειά τους. Σοζ κιόλας δλδ αλλά έτσι είναι.

PS : Το συμπέρασμα πάντως που έχω βγάλει από λίγο ψάξιμο στο forum, είναι πως κάποιες ηλικίες/άτομα πολύ απλά δε χωνεύουν με τίποτα τα περισσότερα seinen (ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις), κυρίως γιατί υστερούν σε action/ταχύτητα/χαβαλέ. Τι να κάνουμε δε βλέπω να αλλάζει αυτό ποτέ, πάντα θα υπάρχουν οι Narutards όπως και άλλοι που θέλουμε να βλέπουμε πιο σοβαρές/πρωτότυπες σειρές.

#43 o gios tou ninja

o gios tou ninja

*Don't be like me*

• Banned
  • 7 posts

Posted 19 May 2008 - 22:03

Ε όσοι βαριούνται σε τέτοιο anime, τι να πω, πάει να πει πως είτε δε ξέρουν να εκτιμήσουν αριστοτεχνική σκηνοθεσία/ρεαλιστικούς διαλόγους/character development, είτε απλά δεν τους αρέσει τίποτα σε seinen/non-action.

Καλύτερα να επιστρέψουν σε action-shounen series λοιπόν, που μάλλον θα είναι και τα αγαπημένα τους, σαν Naruto/bleach/one piece/dragonball ξέρω γω, για να βρουν την υγειά τους. Σοζ κιόλας δλδ αλλά έτσι είναι.

PS : Το συμπέρασμα πάντως που έχω βγάλει από λίγο ψάξιμο στο forum, είναι πως κάποιες ηλικίες/άτομα πολύ απλά δε χωνεύουν με τίποτα τα περισσότερα seinen (ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις), κυρίως γιατί υστερούν σε action/ταχύτητα/χαβαλέ. Τι να κάνουμε δε βλέπω να αλλάζει αυτό ποτέ, πάντα θα υπάρχουν οι Narutards όπως και άλλοι που θέλουμε να βλέπουμε πιο σοβαρές/πρωτότυπες σειρές.

και εμενα μου αρεσουν σοβαρες σειρες π.χ. monster lain paranoia agent και αλλες...αλλα πως να το κανουμε εγω βαριομουν πολυ σε αυτην την σειρα....

#44 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 21 May 2008 - 19:59

Πάντως δεν είναι όλα τα seinen πρωτότυπα, έχει σκουπίδια πολλά και αυτό το genre.Ναι μπορεί το age group να είναι κριτίριο διάκρισης για τα anime αλλά δεν είναι το μοναδικό.
Seinen είναι και το Clannad (το οποίο μου άρεσε:hot:) http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5101 και αρκετά harem και ecchi shows που αν έχω καταλάβει από τα post σου που έχω διαβάσει δεν νομίζω να σε ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα.
Βασικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι seinen δεν σημαίνει πάντα σοβαρό και πρωτότυπο.
Αν και για εμένα πρωτοτυπία δεν σημαίνει και ποιότητα πάντα...

#45 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 21 May 2008 - 20:18

Πάντως δεν είναι όλα τα seinen πρωτότυπα, έχει σκουπίδια πολλά και αυτό το genre.Ναι μπορεί το age group να είναι κριτίριο διάκρισης για τα anime αλλά δεν είναι το μοναδικό.
Seinen είναι και το Clannad (το οποίο μου άρεσε:hot:) http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5101 και αρκετά harem και ecchi shows που αν έχω καταλάβει από τα post σου που έχω διαβάσει δεν νομίζω να σε ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα.
Βασικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι seinen δεν σημαίνει πάντα σοβαρό και πρωτότυπο.
Αν και για εμένα πρωτοτυπία δεν σημαίνει και ποιότητα πάντα...

Offtopic in spoiler :
Spoiler:

Για να μην είμαι και εντελώς offtopic πάντως, το Guardian of the sacred spirit είναι πλέον αποδεδειγμένα στα top fantasy seinen series ever (μαζί με άλλα 2-3 series - και φαίνεται πανεύκολα από ότι reviews/sites με votings και κριτικές κοιτάξεις σε όλο το νετ. Πέρα απ'την πλάκα έχει παντού αγαπηθεί απ'ολους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα γιατί απλά είναι υπερβολικά above average σε όλους τους τομείς και αυτό δε το αλλάζει κανείς.Χώρια που πιάνει και σχεδόν όλες τις ηλικίες από πολλές απόψεις)
Τώρα το αν κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος και πάλι δε του αρέσει με τίποτα δεν σημαίνει κάτι. Απλά πως αυτός ο άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει εντελώς δικό του γούστο. :bike:
PS : Δλδ αν βγεις και μου πεις πως το Texhnolyze ήταν πολύ αργό και βαριόσουν τη ζωή σου και πως δε βλεπόταν νομίζεις πως θα το λάβω υπόψη μου; Ή πως θα αλλάξεις τo value ενός τέτοιου show? Άλλωστε χωρίς να το έχεις δει ολόκληρο κάτι, το θεωρώ χαζό να τολμάς να το κριτικάρεις αυστηρά λες και μπορείς να δεις την αξία του.

Edited by Radagast, 21 May 2008 - 20:24.