Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

AniDB O'Matic

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Uruz 7

Uruz 7

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 17 May 2007 - 14:43

Πάει πολύς καιρός απο τότε που επισκέφτικα το φόρουμ και γενικά απο τότε που έκανα ποστ (ντροπή:nod:). Τεσπά.
Τα νεα είναι οτι βρήκα ένα προγραμματάκι (που μπορεί πολύ απο εσας που χρησιμοποιείτε το AnimeDB να έχουν ακούσει) που σου λήνει τα χέρια όσον αφορά στο να φτιάξετε database των anime που έχετε και όχι μόνο. Το πρόγραμμα αυτό το φτιάχνουν άτομα της ίδιας της AnimeDB και άρα χρησιμοποιεί τα ονομάτα και δεδομένα που υπάρχουν στο site της.
Με το προγραμμα θα μπορέσετε να δείτε ποια επεισόδια έχετε στην συλλογή σας, ποια έχετε δει, που τα έχετε αποθυκεύσει, τι μέγεθος έχουν όλα τα επισόδια που έχετε ή αυτά που έχετε δει, συνολική διάρκεια όλω των επεισοδίω και πολλές άλλες πληροφορίες. Το θέμα είναι ότι τι σημασία έχουν όλα αυτά τα καλούδια αν δεν είναι εύκολο στην χρήση? Εδώ είναι το καλλό στο AniDB O'Matic οτι είναι πανευκολο στην χρήση και τον βοηθά στο να φτιάξει γρήγορα την database του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γραφτείτε πρώτα απ' όλλα στο AnimeDB (σιγά τ' αυγα), να κατεβάσετε το πρόγραμμα, και να αρχισετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως. Το πρόγραμμα μετά (όταν πάτε στην κατάλληλη επιλογή) θα διαβάσει τα αρχεία των Anime που θα είναι αποθηκευμένα ή σε DVD ή στον σκληρό σας και αυτόματα θα αναγνορίσει ποιο επεισόδιο είναι και απο ποιό group το έχετε κατεβάσει. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το πρόγραμμα δεν επιρεάζετε απο το πως έχετε ονομάσει το αρχείο (αφού δουλέβει με CRC32), οπότε εαν π.χ. έχετε ονομάσει το πρώτο επεισόδιο του Death Note Ζαβαρακατρανέμια επειδή έτσι σας άρεσε δεν υπάρχει κανένα απολύτος πρόβλημα.
Το πρόγραμμα το κατεβάζετε απο εδώ:
http://petriw.com/aom/AOM_0.5.9.249.zip
Και για περισότερες πληροφορίες:
http://wiki.anidb.info/w/AniDB_O'Matic

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1. Χρειάζεστε σύνδεση στο Internet adsl ανεξαρτήτος ταχύτητας για να κατεβάσει το πρόγραμνμα μερικά απαραίτητα αρχεία για την λειτουργεία του.
2. Επίσης (ελάχιστες απαιτήσεις) Επεξεργαστής 1.5 GHz, Μνήμη 512.
Hate the sin, love the sinner.
My List
Posted ImagePosted Image
Για όσους κομιξάδες Comicworld

#2 kabamaru-1986

kabamaru-1986

Koenma-Sama

• Members
  • 627 posts

Posted 17 May 2007 - 15:02

Ωραιος!Ευχαριστω πολυ!:lovulovu:
/////////////////////////////////////////////////

Η λιστα μου (Για ανταλαγες pm me)

Πατα εδω:kill4u:

Ειμαι κλεφτης πατα με αν τολμας:hiding_something:

#3 Uruz 7

Uruz 7

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 17 May 2007 - 15:28

No Problem kabamaru-1986.

Μερικά screenshots.
http://img150.imageshack.us/img150/7894/fortomaepisodionrg5.jpg
http://img151.imageshack.us/img151/3561/15223423ly7.jpg
http://img502.imageshack.us/img502/6819/prosorinilistaup1.jpg

-------------------------------------------------------------------
ΑΠΑΝΤΗΣΗ (Φιλική :riiight:)
Προς τον Blim (απο κάτω για να μην κάνω συνέχεια post) δουλεύει με CRC32 ΣΙΓΟΥΡΑ, γιατί το μόνο που δεν αλλάζει σε ένα αρχειο, εκτός βέβαια και αν το κάννεις corrupt το αρχείο, είναι το CRC32. To ed2k έιναι είδος δικτύου (και προγράμματος) και μάλιστα το γνωστο Donkey απο το "Ηλέκτρονικο Μουλάρι" (eMule για να μην παρεξηγούμαστε). Αυτό που μπερδέυεις μάλλον είναι το hash που φτάχνει ο AniDB O'Matic για να μοιραστεί το αρχείο σωστά αν το κάνεις share, δηλαδή σε βάζει source στο eMule.

AAA, και το WebAOM φτιάχνετε απο τους ίδιους τυπάδες που φτιάχνουν και το AniDB O'Matic και δεν είναι πρόγραμμα που κατεβάζεις απλά ένα web browser Java-Applet που δεν πλησιάζει τις επιλογές του AniDB O'Matic και είναι αρκετα πιο δύσκολο. Πιστέυω πως όλοι έχουν Windows, ακόμα και οι Linux-αδες θα έχουν κάποιο Windows emulator.
My List
Posted ImagePosted Image

#4 Blim

Blim

Starting...

• Members
  • 4 posts

Posted 17 May 2007 - 17:36

Για περισσότερες λεπτομέριες http://wiki.anidb.info/w/AniDB_Clients Υπάρχει και το WebAOM για όποιον από εδώ δεν χρησιμοποιεί windowz αλλά κάποιο άλλο λειτουργικό. Νομίζω οτι δεν δουλεύει με CRC αλλά με ed2k αλλά οκ αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Το μόνο μειονέκτημα του είναι οτι από DVD γενικά το hash γίνεται πολύ πιο αργά από οτι από τον σκληρό δίσκο (λογικό βέβαια) και λίγο να έχει αλλιωθεί το αρχείο (πχ μια γρατσουνιά στο DVD) δεν θα το αναγνωρίσει αλλά οκ πάντα υπάρχει και ο χειροκίνητος τρόπος εισαγωγής.

#5 Foucault

Foucault

Planetouched

• Members
  • 43 posts

Posted 17 May 2007 - 18:22

Το AniDB γενικότερα χρησιμοποιεί το ed2k format για την ταυτοποίηση (και τακτοποίηση) των αρχείων. Πχ, όταν πας να καταχωρήσεις ένα νέο επεισόδιο το ed2k hash είναι απαραίτητο, ενώ τα CRC32 όχι. FYI, το ed2k είναι ένα τροποποιημένο είδος του MD4 αλγόριθμου για μεγάλα αρχεία. Πιο συγκεκριμένα "κόβει" το αρχείο σε κομμάτια των ~9ΜΒ. Εν συνεχεία υπολογίζει το MD4 sum του κάθε κομματιού και το προσθέτει σε ένα άλλο γενικό MD4, το οποίο και παίρνουμε εμείς. Στο τέλος δημιουργείται ένα είδος "link" της μορφής:

[B]ed2k://|file|FILENAME|SIZE_IN_BYTES|ED2K_HASH|/[/B]
Ο λόγος που χρησιμοποιείται το παραπάνω κόλπο δεν είναι για να σε "προσθέτει" ως source άμα κάνεις share. Απλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταυτοποιείται μοναδικά ένα αρχείο σε μια γραμμή κειμένου, σύντομα και περιεκτικά. Επίσης το MD4 (και συνεπώς το ED2K) έχει εύρος 128 bit και ως αποτέλεσμα μπορεί να "βολέψει" πάρα πολύ μεγαλύτερο όγκο διαφορετικών αρχείων (16^32 = 3.5x10^38!!!) από ότι το CRC32 (16^8 = 4.3x10^9).
Alas for the human race,
alas for the kings of separation
My Listεδώ)

#6 Uruz 7

Uruz 7

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 17 May 2007 - 18:32

Εγώ πάντος έχω διαβάσει αλλά, τώρα αν οι πληροφορίες που βάζουν στο wikipedia ειναι λάθος ή δεν καταλαβαίνω καλλά Αγγλικά ή μιλάμε για διαφορετικά πράγματα τι να πω. Το ed2k όπως λέι είναι δύκτιο επικοινωνίας και το hashing όπως λες MD4 είναι ένα απο τα συν Features που χρησιμοποιεί το ed2k δύκτιο.
Συγνώμη αν κάνω λάθος. :riiight::riiight::riiight:
My List
Posted ImagePosted Image

#7 Blim

Blim

Starting...

• Members
  • 4 posts

Posted 17 May 2007 - 18:35

Αν θές δες εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Ed2k:_URI_scheme (ενοούσα ed2k link). Εξάλλου αν πας να προσθέσεις ένα αρχείο χειροκίνητα από την σελίδα του anidb θέλει ed2k hash link. Και btw το java-applet πρόγραμμα είναι. Νο offence πάντα ε :D

#8 Uruz 7

Uruz 7

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 17 May 2007 - 18:39

Ξέρω τι χρειάζεσε αν κάνεις χειροκίνητα add στο Anime DB και δεν διαφονώ αλλα όπως είδες αλλο μου έλεγες άλλο εννοούσα. Τα καναμε μαντάρα :uhh: [Ή μαλλον τα έκανα???]
Ηπα ""web-browser"" Java applet και καλλα πρέπει να εισαι με τον web browser και να δουλέβεις.

Τεσπά το ωραίο είναι οτι η λίστα μου μεγαλώνει μέχρι τώρα. Δεν περίμενα να έχω κατεβάσει τώσα πολλα Anime σε ένα χρονο μόνο με μια μίζερι 384 και αργότερα με μια 768.
My List
Posted ImagePosted Image

#9 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,796 posts

Posted 18 May 2007 - 18:10

Όντως πολύ καλό το progie αλλά άμα έχεις πάνω από μια 100σταρα σειρές τότε δύσκολα τα πράματα για να τα κάνεις όλα αν δεν το είχες πιάσει από την αρχή να το δουλευείς. Me likes excel, not the best way but simple:wooi2:
rsrGbGx.gif

#10 kabamaru-1986

kabamaru-1986

Koenma-Sama

• Members
  • 627 posts

Posted 18 May 2007 - 19:48

Οντος,εκατσα να περασω ολα τα ανιμε απο τα DVD και εγω περαση μονο τα 15 απο εχτες:uhh:!!!
Anime List πολυ πιο ευκολη και βολικη.

#11 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 May 2007 - 20:16

Kαλο το προγραμμα αυτο αλλα εγω κανω τη λιστα μου με το Anime List Builder.
Posted Image

#12 kabamaru-1986

kabamaru-1986

Koenma-Sama

• Members
  • 627 posts

Posted 18 May 2007 - 20:42

Kαλο το προγραμμα αυτο αλλα εγω κανω τη λιστα μου με το Anime List Builder.

Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να την βαλω στο Internet

#13 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 May 2007 - 20:45

Σε ποιο προγραμμα αναφερεσαι? γιατι το Anime List Builder μπορει κανει export σε ΗΤΜL.
Posted Image

#14 kabamaru-1986

kabamaru-1986

Koenma-Sama

• Members
  • 627 posts

Posted 18 May 2007 - 20:59

Σε ποιο προγραμμα αναφερεσαι? γιατι το Anime List Builder μπορει κανει export σε ΗΤΜL.

Στο Anime List Builder!Απλα οταν το κανεvexport σε ΗΤΜL αλλα δεν μπορω να το δοσω σε κανεναν μεσο Internet.

#15 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 May 2007 - 21:03

δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις....εγω παντως εχω τη λιστα μου στο internet και για του λογου το αληθες my anime list

Posted Image