Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

Your friendly Review Guide


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

Poll: Βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο?... (63 member(s) have cast votes)

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο?...

  1. Ναι. (39 votes [61.90%] - View)

    Percentage of vote: 61.90%

  2. Όχι (2 votes [3.17%] - View)

    Percentage of vote: 3.17%

  3. Ασταδιάλα ρε!... (16 votes [25.40%] - View)

    Percentage of vote: 25.40%

  4. ΔΞ/ΔΑ/ΔΜΧΛΕ (6 votes [9.52%] - View)

    Percentage of vote: 9.52%

Vote Guests cannot vote

#1 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 17 May 2007 - 09:50

Posted Image



Καλωσήρθατε στο νέο section του αγαπητού και πολυχρονεμένου μας site, το Review Zone μας!...σκοπός του παρόντος πονήματος (σιγά τον πόνο) είναι να σας παρουσιάσει τις δυνατότητες που μας δίνονται για να δημιουργήσουμε reviews και previews για τα αγαπημένα μας anime και manga, καθώς και να δώσουμε κάποιες συμβουλές και πηροφορίες στα μέλη μας για να δημιουργήσουν τα δικά τους άρθρα και παρουσιάσεις μέσω του GARS article system.

Στην επόμενη σελίδα θα πούμε λίγα λόγια για το πως λειτουργεί το σύστημα και το τι μπορεί να κάνει το κάθε μέλος...ΒΟΥΡ!...:hero:

[BREAK=GARS - Πρώτη ματιά]

Οκ...ας περάσουμε στα βασικά πρώτα. Το GARS (Geek Article and Review System) είναι ένα addon του Vbulletin που δίνει την δυνατότητα δημιουργίας άρθρων και παρουσιάσεων για online forums. Το επιλέξαμε καταρχάς για το review system μας για να μπορούν πίο εύκολα και συγκεντρωμένα τα μέλη να έχουν πρόσβαση στις παρουσιάσεις που κάνουμε για τα anime και manga που αγαπάμε. Επίσης, σύντομα θα το χρησιμοποιήσουμε για την δημιουργία και οργάνωση tutorials, άρθρων, ειδήσεων κτλ κτλ.


Για να μπεί κάποιος στο review zone του .aNiMe//GR έχει δύο διαφορετικές επιλογές...



Α> Από την μπάρα στο πάνω μέρος της κάθε σελίδας πάνω στο link του review zone:
Posted Image


B> Πηγαίνοντας στο forum index, στο subforum της Review Zone:
Posted Image



Either way, είναι μοιραίο πως θα βρεθείτε στην παρακάτω σελίδα. Ακολουθεί ανάλυση των τμημάτων της από πάνω μέχρι κάτω...^^

Posted Image



Ειδικότερα:

A> Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε κάποιο συγκεκριμένο review ή preview απλά ψάχνοντας το πρώτο γράμμα του.
Β> Πατώντας αυτό το κουμπί, ξεκινάτε να γράφετε το δικό σας review. More on that soon...^^
C> To Review Zone περιέχει 2 διαφορετικές κατηγορίες θεμάτων, τα reviews και previews. Για τις διαφορές τους θα μιλήσουμε σε λίγο. Πατώντας πάνω στην κατηγορία που θέλουμε περνάμε στα περιεχόμενά της.
D> Περιεχόμενα κατηγορίας. Στην σελίδα αυτή δεν βλέπουμε περιεχόμενα, μιας και τα άρθρα μας είναι μοιρασμένα στις 2 υποκατηγορίες.
E> Featured Reviews. Κάποια από τα καλύτερα άρθρα μας προβάλλονται σαν featured items για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πατώντας πάνω στην εικόνα τους, περνάμε στο ίδιο το άρθρο.
F> Εδώ προβάλλονται τα 5 πιο πρόσφατα άρθρα μας.
G> εδώ προβάλλονται τα 5 πιο δημοφιλή άρθρα μας.
Η> Σε αυτή την μπάρα βλέπουμε τους moderators του review zone, το ποιός χρήστης βλέπει αυτή την σελίδα τώρα, καθώς και το πεδίο επιλογών θέασης. Σε αυτό, μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο που θέλουμε να φαίνονται τα άρθρα, δλδ χρονικά, αλφαβητικά κτλ.

Για να ρίξουμε μια ματιά και στο πώς φαίνονται τα άρθρα μέσα στις κατηγορίες...^^

Posted Image



Α> Σε αυτό το πεδίο θα δείτε την βαθμολογία που δίνει ο συγγραφέας στο anime το οποίο και παρουσιάζει...
Β> Σε αυτό το πεδίο βλέπουμε την βαθμολογία που επιλέγουν τα μέλη για το αυτό review.
C> Εδώ έχουμε κάποια στατιστικά στοιχεία για το άρθρο.
D> Σε αυτό το πεδίο βλέπουμε πότε έγινε το τελευταίο σχόλιο στο άρθρο, καθώς και ποιος το έκανε.
Ε> Στην μπάρα Category tools θα βρούμε εργαλεία για να δούμε τα άρθρα που υπάρχουν μέσα στην κατηγορία με τον τρόπο που θέλουμε.
F> Τέλος, με το search function του GARS μπορούμε να ψάξουμε μέσα στο σύνολο των άρθρων μιας κατηγορίας για τις λέξεις ή τα θέματα που θέλουμε...

Επόμενη στάση, article view και αλληλεπίδραση...:wooi2:

[BREAK=Αλληλεπίδραση]

Βουρ στο πατσά!!...με το που ανοίγουμε ένα άρθρο βλέπουμε τα εξής φοβερά και τρομερά...:lovulovu:

Posted Image



Ειδικότερα...

Α> Πατώντας αυτά τα κουμπιά μπορείτε να σχολιάσετε το άρθρο που βλέπετε εκείνη την στιγμή. Όλα τα παιδιά που μπαίνουν στην διαδικασία να καταθέτουν κοπιάζοντας την γνώμη τους στα άρθρα που φτιάχνουν, ζητούν πάντα την δική σας γνώμη τόσο για την ποιότητα όσο και για το περιεχόμενο του κόπου τους. Δεν υπάρχει πιο δυστυχισμένος άνθρωπος από αυτόν που δουλεύει 2 ώρες για ένα άρθρο, και κανένας δεν του δίνει καν σημασία. Όποτε μπορείτε λοιπόν, αφήνετε την γνώμη σας, δεν κοστίζει τπτ.
Β> Εδώ θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το άρθρο που βλέπετε.
C> To main body του άρθρου.
D> Απαντώντας στο review που διαβάζετε, έχετε την δυνατότητα να εκθέσετε και την δική σας βαθμολογία για τον παρόν τίτλο. Περισσότερα για αυτό στην αμέσως επόμενη εικόνα...^^
Ε> Σε αυτό το σημείο μπαίνει η βαθμολογία που επιλέγει ο συγγραφέας του άρθρου για τον τίτλο που παρουσιάζει.


Posted Image


Όπως αναφέραμε ήδη, μπορούμε να προσθέσουμε στο σχόλιο μας την προσωπική μας βαθμολογία. Για να το κάνουμε αυτό, απλά βάζουμε την βαθμολογία που θέλουμε, τικάρουμε οπωσδήποτε το κουτάκι από κάτω και αφού γράψουμε το σχόλιο μας πατάμε το κουμπί submit...

Στην επόμενη σελίδα θα περάσουμε πλέον στο 2ο μέρος του tutorial μας, δλδ στο πως γράφουμε reviews και previews...


[BREAK=I wanna be a writer!!....XD]

Posted Image



Ok λοιπόν, θέλετε να γράψετε τα δικά σας πονήματα. σε αυτή την σελίδα θα ασχοληθούμε με το τεχνικό μέρος του review making. Στις επόμενες θα βρείτε κάποιες συμβουλές για καλά γραψίματα....

Πρώτη κίνηση μας λοιπόν είναι να πάμε στην κατηγορία Reviews ή Previews και να πατήσουμε το κουμπάκι "Νew Review".


Αίφνης θα δούμε λοιπόν την εξής σελίδα...:blingeye2:

Posted Image


Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες διαφορές με την σελίδα που βλέπουμε όταν πάμε να κάνουμε post στο forum.
Αλλά κάποιες διαφορές υπάρχουν. Ειδικότερα:

A> Εδώ βάζουμε τον τίτλο του άρθρου μας.
Β> Εδώ μπαίνει μια επεξήγηση για τον τίτλο ή το περιεχόμενο του. Αν επιλέξουμε να την προσθέσουμε, θα φαίνεται πάντα κάτω από το όνομα του τίτλου.
C> Βαθμολογία. Επιλέγουμε την βαθμολογία που θέλουμε για τον τίτλο που παρουσιάζουμε και τικάρουμε μετά το πεδίο submit.
D> Ο κειμενογράφος μας. Καμία αλλαγή εδώ...
E> ..Εκτός αυτού του κουμπιού. Πατώντας το, κάνουμε split την σελίδα και ότι υπάρχει από κάτω μπαίνει σε άλλη. Το χρησιμοποιούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε πολυσέλιδα άρθρα/αφιερώματα (και φαίνεται όπως και το παρόν tutorial).

Παρακάτω κάποια guidelines που ισχύουν για το γράψιμό μας...

[BREAK=Guidelines για happy reviewing]

Posted Image


Για να διατηρήσουμε ένα επίπεδο ποιότητας στο Review Zone μας καλό θα ήταν όλοι να ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες...:riiight:
  • Εικόνες. Μπορούμε να προσθέσουμε αβέρτα όσες εικόνες, screenshots, walls, scans κτλ θέλουμε, και πιστεύουμε πως χρειάζονται για το άρθρο που φτιάχνουμε. Οι εικόνες αυτές καλό θα έιναι να μην ξεπερνούν σε πλάτος τα 800 pixels ώστε να μην "χαλάει" η σελίδα στα μέλη που έχουν μικρότερες αναλύσεις από την δική μας. Επίσης, ας προσπαθούμε να κρατάμε το filesize των εικόνων που βάζουμε χαμηλά, για να βοηθηθούν και τα μέλη που έχουν dialup, ή αργές γραμμές.
  • Gr33klish. Όπως γνωρίζουμε, δεν επιτρέπεται η χρήση των gr33klish στο forum μας. Το αυτό ισχύει και για το Review Zone. Μέλη που θέλουν να γράψουν κάποιο άρθρο αλλά δεν υποστηρίζονται οι Ελληνικοί χαρακτήρες από το πληκτρολόγιό τους καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον online converter.
  • Spelling. Tα άρθρα που γράφουμε θα πρέπει να μην περιέχουν ορθογραφικά λάθη, ειδικά την στιγμή που κοπιάσαμε τόσο πολύ για να τα γράψουμε. Για να τα αποφύγουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Ελληνικό ορθογραφικό λεξικό που αποτελεί addon του Firefox browser, και το οποίο μπορούμε να βρούμε εδώ...
  • Forum Rules.κανόνες που ισχύουν για το υπόλοιπο forum ισχύουν και για το Review Zone. Παρακαλώ έχετε το υπόψιν σας, και τροποποιήστε τα άρθρα σας για να συμμορφώνονται με τους κανόνες μας...^^
  • Exclusion Policy. Καθώς το κάθε review και preview είναι πόνημα του δημιουργού του, δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά το ποστάρισμα των δημιουργιών του και σε άλλα "όμορα" sites και forums. Ίσα ίσα μάλιστα που η δουλεία μας σε αυτή την περίπτωση θα προσεγγίζει και περισσότερους...

Παρακάτω θα δούμε τις βασικές διαφορές που έχουν τα reviews από τα previews...

[BREAK=Review VS Preview]

Posted Image


Ας δώσουμε καταρχάς έναν ορισμό για το κάθε είδος.




Ένα preview αποτελεί περισσότερο πρόταση θέασης παρά αξιολογηση ενός τίτλου. Ως εκ τούτου θεωρώ αδύνατον να κάνω preview για τίτλο που δεν μου άρεσε/αρέσει. Σκοπός του preview είναι να "δελεάσει" τον αναγνώστη προσφέροντας του τα απαραίτητα στοιχεία και δεδομένα για να κατεβάσει και δεί τον τίτλο που παρουσιάζεται...στο pre-view κάνεις κυρίως περιγραφή και προσπαθείς να ενημερώσεις τον θεατή γύρω από έναν τίτλο. Κάτι σαν τα διαφημιστικά φυλλάδια. Οπότε εστιάζεσαι περισσότερο στα θετικά του.

Kαι...:nosey:

Τα reviews αποτελούν πλήρη αξιολόγηση και παρουσίαση ενός τίτλου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να περιλαμβάνουν την αντικειμενική καταγραφή των στοιχείων του, αλλά και την υποκειμενική κρίση τους από τον γράφοντα. Τα reviews γράφονται μόνο για σειρές που έχουμε δει στο σύνολό τους, και μπορούμε να αξιολογήσουμε στο σύνολο τους. Σκοπός των reviews είναι η αναλυτική προσέγγιση ενός τίτλου. Δίνει πληροφορίες για τον τίτλο ώστε ο αναγνώστης να σχηματίσει μια πιο σφαιρική εικόνα περί αυτού και ταυτόχρονα αποτελεί ερέθισμα προς σύγκριση απόψεων...
Το review μπορεί να έχει και διαφημιστικά στοιχεία, αλλά δεν θα είναι αντικειμενικό. Εκεί εκφέρεις και την προσωπική σου άποψη και αναλύεις διεξοδικά τι σου άρεσε και τι όχι και μπορείς έτσι να είσαι πιο ανηλεής. Λες για τα προηγούμενα έργα του δημιουργού, τυχόν sequels ή prequels μιας σειράς και αν ήταν καλύτερα ή όχι, συγκρίνεις την ταινία/σειρά με άλλους παρόμοιους τίτλους, αν θες αναφέρεις απόψεις και άλλων κριτικών, προσθέτεις διεξοδικές εντυπώσεις (πάντα στο πλαίσιο των γνώσεων και των συγγραφικών σου ικανοτήτων) για γραφικά, ήχο, πλοκή, χαρακτήρες κλπ.

Όπως βλέπετε λοιπόν διαφορές υπάρχουν (και σημαντικές μάλιστα). Σε γενικές γραμμές τα previews συνήθως είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα reviews, και περιέχουν πολλαπλάσια οπτικά ερεθίσματα (δλδ εικόνες) ακριβώς για να πείσουν τον αναγνώστη να αρπάξει και να δεί έναν τίτλο. Αντίθετα το review είναι deep down and personal αξιολόγηση ενός τίτλου από τον συγγραφέα του...

Πρίν κλείσουμε, θα δώσουμε μερικές συμβουλές για happy writing σε κάθε είδος...:Blissfull:

[BREAK=Previews]

Posted Image


Previews


1) Το Preview έχει σκοπό την διαφήμιση ενός τίτλου.
2) Πρέπει να είναι ελαφρύ μικρό και ευανάγνωστο.
3) Ο Previewer μπορεί να γράφει και να ανεβάζει εικόνες κατά βούληση προκειμένου να πετύχει το παραπάνω σκοπό.
Μόνος περιορισμός η φαντασία του γράφοντα.
4) Απαγορεύονται αυστηρά οι παραπλανητικές και ψευδείς πληροφορίες.
5) Μπορεί σαν άρθρο να περιέχει Links με τις σχετικές αλυσίδες του ADN όπως και Links για Downloading.
6) Καλό θα είναι να στηρίζουμε τα previews μας πάνω στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τίτλου που παρουσιάζουμε.
7) Μπορούμε να γράψουμε ένα Preview για μια σειρά που δεν έχει τελειώσει ακόμα.


[BREAK=Reviews]

Posted Image


Reviews


1) Καλό θα ήταν ο reviewer να αναφέρει:
α) Τίτλο σε English και Japanese
β) Xρονολογία
γ) Format (TV, OVA, movie) και τον αριθμό των επεισοδίων
δ) Tο είδος/genre του anime ή τον όποιο συνδυασμό από genres θεωρεί πιο αντιπροσωπευτικό.

2) Στα reviews θα πρέπει να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί και οι ακρότητες...η μετριοπάθεια συνήθως είναι ο καλύτερος δρόμος.
3) Θα πρέπει να εμπερικλείουν την σαφή άποψη του γράφοντα για τον τίτλο...μια απλή παράθεση των χαρακτηριστικών του είναι άσκοπη από μόνη της αλλά και ημιτελής.

4) Θα πρέπει να έχουν αρχή και τέλος, δλδ δομή. Το είδος της δομής καθώς και η κατηγοριοποίηση των θεμάτων που πραγματεύεται ο reviewer θα πρέπει να αφήνονται στο ίδιο.
5) Θα πρέπει να γράφουμε έχοντας στο μυαλό μας τον μέσο χρήστη anime...δεν είναι δυνατόν να αναλύω σε review την σχέση ανάμεσα σε froyd και hideaki anno, όπως δεν γίνεται να αραδιάζω 20 άλλα anime για σύγκριση...θα χάσει την μπάλα ο αναγνώστης.

6) Θα πρέπει να αναφέρεται το μέσο (έστω και απλή αναφορά) με το οποίο o reviewer ήρθε σε επαφή με τον τίτλο και έφτασε στην άποψη που έχει.
7) Η περίληψη να είναι σαφώς διαχωρισμένη από το κύριο όγκο του Review καθώς είναι λεπτό θέμα και αρκετοί δεν θέλουν να την διαβάζουν.
8 ) Μini σούμα με μια απλή αναφορά στα θετικά και τα αρνητικά του τίτλου(1-2 αράδες το πολύ). Με αυτό τον τρόπο, γίνεται από την αρχή κατανοητή η οπτική του Reviewer αλλά και βοηθείται ταυτόχρονα ο ίδιος στη δουλειά του.
9) Υποχρεωτικό rating...Ο Reviewer πρεπει να βαθμολογήσει τον τίτλο που παρουσιάζει.


[BREAK=Τετέλεσται.]

Posted Image


:uhh:Ελπίζω ειλικρινά να μην σας έπρηξα σε βαθμό τουμπανιάσματος...:emptyonexg1:

Αν σας έχουν μείνει ερωτήσεις για το GARS και το review zone μας απλά σχολιάστε τες στο παρόν tutorial. Many thanks για την προσοχή και προσήλωσή σας, και ευχόμαστε happy reviewing. Όπως όλα τα διαδραστικά συστήματα, έτσι και αυτό βασίζεται στην δικιά σας συμμετοχή και στήριξη για να πετύχει. Σας ευχαριστούμε που την δίνετε απλόχερα.

:lovulovu:

Μετά τιμής, ο κόπανος Dante80

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#2 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 17 May 2007 - 20:03

Kudos for the tutorial. Great effort!

I will write a couple reviews myself when I get the time...

Question:
Sometimes I write articles that are not relevant to a specific series or movie, but to a creator. The Miyazaki and Satoshi Kon ones are good examples. Should there be a third option for such articles? (afieromata)
Posted Image

#3 NoDsl

NoDsl

    Ευκαιριακό Μέλος

  • Members
  • 442 posts

Posted 17 May 2007 - 20:14

Guide Made by Dante80.

Definitely!

GJ m8.

Posted ImagePosted Image
She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all
(Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare

#4 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 17 May 2007 - 20:18

Kudos for the tutorial. Great effort!

I will write a couple reviews myself when I get the time...

Question:
Sometimes I write articles that are not relevant to a specific series or movie, but to a creator. The Miyazaki and Satoshi Kon ones are good examples. Should there be a third option for such articles? (afieromata)


Nope, δεν είναι αναγκαίο ακόμα. Σύντομα πάντως θα στήσουμε το GARS και για γενικής φύσεως (japanese culture, tutorials, resources, news, jmusic, articles) θέματα, οπότε μπορούμε να βάλουμε τις βιογραφίες εκεί...:riiight:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#5 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 17 May 2007 - 23:07

Πάντως γιατί πρέπει στο preview να γράφουμε μόνο τα θετικά... Δηλαδή τι προπαγάνδα θα πρέπει να κάνεις;

#6 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 18 May 2007 - 11:07

Πάντως γιατί πρέπει στο preview να γράφουμε μόνο τα θετικά... Δηλαδή τι προπαγάνδα θα πρέπει να κάνεις;


Δεν είπαμε να γράφουμε μόνο τα θετικά, να επικεντρωθούμε σε αυτά είναι το θέμα. Επίσης, αυτοί δεν είναι κανόνες αλλά απλά συμβουλές για happy reviewing...^^

Ξαναδιάβασε man, τον ορισμό της λέξης "Preview"...:riiight:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#7 MangekyouItachi

MangekyouItachi

    Anime Addict

  • Members
  • 76 posts

Posted 09 August 2008 - 00:28

ο οδηγος ειναι γενικα πολυ καλος ομως τα τιπς για τα reviews ειναι λιγο ασαφη.για παραδειγμα δεν καταλαβαινει κανεις με ποια σειρα να τα εφαρμοσει και επισης θα βοηθουσε πολυ αν εδινες καποια παραδειγματα.(π.χ να παρεις ενα review που εχεις ηδη κανει και να δειξεις σε ποιο σημειο ειναι εφαρμοσμενο καθε τιπ)
Posted Image
Posted Image

#8 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 12 August 2008 - 13:43

Καταλαβαίνω τι λες man, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλούσαμε πλέον για tips αλλά για guidelines. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε reviewer το αν, που, πως και πόσο θα χρησιμοποιήσει κάτι από τα γραφόμενα στο παρόν πόνημα.

Αυτό που προσπάθησα να κάνω ο κόπανος όταν έγραψα αυτόν τον οδηγό πριν ένα χρόνο+, ήταν να προλογίσω στην ομύγηρη το (τότε νέο) review system μας και να δώσω μερικά tips για τους επίδοξους γραφοφονιάδες μας. Η (καθόλα αληθής) ασάφεια λοιπόν που πολύ σωστά έκανες και ανέφερες ήταν επιδίωξη μου από την αρχή.

Ελπίζω και αμφιβάλλω ταυτόχρονα πως έγινα κατανοητός...:nanana:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#9 kleidokrator

kleidokrator

    Flame Master

  • Members
  • 237 posts

Posted 08 February 2009 - 02:21

Μια ερώτηση μόνο, πως βαζεις τις φωτογραφίες δίπλα στον τίτλο ?

"You can train a dog with food, you can buy a person with money, but there isn't a man alive able influence the wolves of Mibu! Some things will never change. A wolf will always be a wolf, the Shinsen Gumi will always be the Shinsen Gumi, and a manslayer will always be a manslayer!" Goro Fujita, also known as Hajime Saito


Posted Image


#10 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 08 February 2009 - 02:56

Όταν μπαίνεις στην σελίδα για να γράψεις ένα καινούριο review, η πρώτη κατηγορία προς επιλογήν, είναι αυτή της header image. Απλά ανεβάζεις από τον Υ/Η αυτή που θέλεις (μέσα στα όρια μας, 150px πλάτος και μέχρι 200px ύψος).

Και να μην βάλεις πάντως, dont worry, θα βάλουμε εμείς στην διεργασία που κάνουμε για να εγκριθεί το review...
:riiight:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#11 kleidokrator

kleidokrator

    Flame Master

  • Members
  • 237 posts

Posted 08 February 2009 - 10:35

Όταν μπαίνεις στην σελίδα για να γράψεις ένα καινούριο review, η πρώτη κατηγορία προς επιλογήν, είναι αυτή της header image. Απλά ανεβάζεις από τον Υ/Η αυτή που θέλεις (μέσα στα όρια μας, 150px πλάτος και μέχρι 200px ύψος).

Δεν μπορώ να καταλάβω που μου λες ότι κάνω upload :sigh2: . Οι πρώτες επιλογές είναι σχετικά με τον τίτλο του review (Title, Byline, First Page Title). Δηλαδή τόσο στραβός είμαι, έλεος.

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Και να μην βάλεις πάντως, dont worry, θα βάλουμε εμείς στην διεργασία που κάνουμε για να εγκριθεί το review... :riiight:

Εντάξει αλλά θέλω να κάνω ολοκληρωμένη και σωστή δουλειά. Μην σας παιδεύω άδικα, τί είναι μια μικρή φωτογραφία.

Τέλος να κάνω και μια πρόταση : να γίνει ένα θέμα στην The Review Zone δίπλα στο Tutorial στο οποίο θα γράφουμε για ποιο anime φτιάχνουμε review έτσι ώστε να μην τύχει δύο άτομα να γράψουν το ίδιο. Βέβαια οι πιθανότητες είναι ελάχιστες για να γίνει κάτι τέτοιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

#12 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 08 February 2009 - 17:35

Kleidokrator, πανω απο τον τιτλο του Review δε σου βγαινει αλλη μια περιοχη που λεει header image οπως αυτη που εχω μαρκαρει με κοκκινο στην εικονα που θα δεις κανοντας κλικ εδω;
Posted Image

#13 somnium

somnium

    女神道

  • Members
  • 356 posts

Posted 08 February 2009 - 18:56

Επι ενος απο τα θεματα που αναφερθηκαν παραπανω... Δεν ειναι καθολου κακο να υπαρχουν 2 reviews της ιδιας σειρας, εφοσον αποτελουν παραθεση της προσωπικης αποψης του καθενος για τη σειρα.
Επισης ενδιαφερον θα ηταν και να δουμε και αντιθετες αποψειςγια μια σειρα να παρουσιαζονται...

Posted Image


#14 kleidokrator

kleidokrator

    Flame Master

  • Members
  • 237 posts

Posted 09 February 2009 - 00:55

Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό το παράθυρο εκεί που το δείχνεις. Δοκίμασα και με Firefox αλλά πάλι τίποτα ( default browser Konqueror). Δεν μπορώ να το καταλάβω, ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα μέχρι να ετοιμάσω το review αλλιώς θα πρέπει να βάλετε εσείς την φωτογραφία.

Όσο αναφορά στα διπλά reviews νόμιζα ότι όταν κανεις comment σε ένα review πρέπει να λες και την δική σου άποψη για το anime. Βγαίνουμε όμως off topic και καλύτερα να σταματήσω.

#15 dragon1c

dragon1c

    VaremaraPouMasDernei !!

  • Members
  • 3 posts

Posted 09 March 2009 - 20:35

Απο τα πιο καλα που εχο δει !

Posted Image
DONT open this. Or open it. Aha now i told you to open you wont. But i told you this y will !
I am confused ...

Spoiler: