Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#391 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 19 March 2008 - 15:57

Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ τη Lucy ήθελα να την συνχωρέσει γιατί πολύ απλά λυπήθηκα και ταυτίστηκα μαζί της.

Κάτι τέτοια διαβάζω και σκέφτομαι να κρατήσω τα παιδιά μου μακρυά από "ανιμάδες". :terror2:

Κι όπως λέει κι ο Puratenesu, υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν από μικρά τη φρίκη του πολέμου και ΔΕΝ έγιναν serial killers, τι σκυλάκια και πιπεριές μου λέτε τώρα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#392 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 19 March 2008 - 15:59

Τρομερά επιχηρήματα.......
Posted Image

#393 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 19 March 2008 - 16:01

Σαφώς και είναι τρομερά επιχειρήματα, γι' αυτό σε προκαλώ να απαντήσεις. ΑΝ μπορείς.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#394 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 19 March 2008 - 16:13

Kenny για αυτό που είπες για το γατάκι στο ξαναθυμίζω,ΔΕΝ έχεις υπερφυσικές δυνάμεις!
Αν είχες,και έβγαιναν υποσυνείδητα,θα σου λεγα τι θα πάθαινε ο οδηγός(εκτός αν ήσουν πολύ ήσυχος,και την έβγαζες μόνο κλαίγοντας)...

I'd kill,kill ,KILL till I satisfied my hunger~~!Posted Image

#395 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 19 March 2008 - 16:14

Μια χαρά μπορώ να απαντήσω και θα το κάνω.

1) Το να δικαιολογούν άτομα εδώ τη main char είναι ανησυχητικό απο διάφορες απόψεις. Υπάρχουν πραγματικές περιπτώσεις ανθρώπων που περάσανε πολύ χειρότερα σε μικρές ηλικίες και δε νομίζω ότι θα ήταν δικαιολογημένο οποιοσδήποτε από αυτούς να γινότανε serial killer. Δε μιλάω για anime char, μιλάω για ανθρώπους που χάσανε οικογένειες, που μεταναστεύσανε που ζήσανε πολέμους σε πολύ μικρές ηλικίες και καθόμαστε εδώ και μιλάμε για γατάκια και σκυλάκια. Ε έλεος.

2) Το να τους έκανε εντύπωση το ποταπό αυτό νόημα είναι επίσης ανησυχητικό γιατί έπρεπε εν μέρη να είναι δεδομένο, οπότε δεν πρέπει να έκανε εντύπωση σε κανέναν, και από την άλλη η σειρά το δείχνει τόσο λάθος (για να "πιάσεις" το νόημα πρέπει να δικαιολογήσεις/συμπαθήσεις την main character) γιατί το δίνει με ένα παράδειγμα που μάλλον δεν είναι παράδειγμα, γιατί ναι η κοινωνία κάνει μ@λακίες και καταστρέφει ψυχολογίες, αλλά δε μπορεί να φταίει για να γίνει κάποιος serial killer αν δεν είναι pyscho από την αρχή, ή τουλάχιστον άμα μπορεί να γίνει αυτό δεν μπορεί να είναι τόσο απλός και χαζός ο λόγος.

Μιλάμε για sci-fi horror σειρά. Οι άνθρωποι τους οποίους αναφέρεις πόσες φορές είχαν την δυνατότητα να κάνουν πράξη τις σκέψεις τους? Αν είχαν τη δύναμη και το κάνανε θα ήταν το ίδιο πιστεύεις? Όσοι το κάνανε δεν ακουλουθήσανε λίγο πολύ την ίδια μοίρα με τη Lucy?

Η Lucy κατά κύριο λόγο σκότωσε όταν απειλούταν, απο τη στιγμή που ήταν ενίλικη. Όταν ήταν παιδί σκότωσε μέσα στην οργή της. Σκέψου που την βλέπεις να σκοτώνει:

-όταν προσπαθεί να αποδράσει
-όταν τις επιτίθονται οι στρατιωτικοί
-όταν τις επιτίθεται η Nana

κτλ

Που τον είδαμε το serial killer?

Κανείς δεν δικαιολόγησε τη Lucy. Απορώ που το διάβασες αυτό. Το μόνο που ειπώθηκε είναι ότι μετάνιωσε και πλήρωσε για ότι έκανε.

Αν καθόμασταν να μετράμε τις αναληθοφάνιες σε σειρές και ταινίες που γουστάρουμε ως αρνητικά, τότε δεν θα είχατε δεί ούτε μία σειρά στη ζωή σας.

Θές να μας πείς ξανά γιατί είναι δα τόσο ποταπό αυτό το νόημα?

Δεδομένο δεν είναι τίποτα σε μία σειρά. Θα μπορούσε κάλιστα να μην έχει ούτε ένα μύνημα και να είναι το ίδιο αξιόλογο ή μή για το καθένα μας. Αυτό είναι μάλλον που αδυνατούν να καταλάβουν κάποιοι.

υ.γ. κάτι πάνω στο φόνο. το ζήτημα πρόβλημα σε αυτή τη σκηνή δεν είναι ο λόγος που σκότωσε αλλά το ότι σκότωσε. Η πράξη είναι αυτή που μέτρησε και όχι ο λόγος.
Posted Image

#396 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 19 March 2008 - 16:28

-Επίσης σκότωσε όταν ήθελε να κάνει μπάνιο και δεν έβρισκε πρόχειρη μπανιέρα........

Κανείς δεν τη δικαιολογεί αλλά you just did.

Δεν έχω πρόβλημα με το Elfen Lied, με αυτούς που τους αρέσει επειδή είναι πολύ βαθύ, συμπάσχουν με τον main char και ενθουσιάζονται με τα νοήματα του έχω πρόβλημα...

#397 Lolki

Lolki

Shinigami και δερνει

• Members
  • 40 posts

Posted 19 March 2008 - 16:33

Σε ορισμένα σημεία μου άρεσε, σε άλλα μου φάνηκε forced και δήθεν.
Κατάφερε να με κάνει να νιώσω λύπη για την Mayu και θυμό για τα ορφανά. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες δεν με εντυπωσιασανε.

#398 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 19 March 2008 - 16:34

-Πότε έγινει αυτό?

Δεν την δικαιολόγησα στο ελάχιστο. Το τι έγινε ανέφερα.

Το Elfen Lied δεν μου αρέσει επειδή είναι βαθύ, μου αρέσει απλά επειδή τέτοιου είδους σειρές-ταινίες βλέπω. Μου αρέσει επειδή πέρασα καλά με αυτό. Και μετά μπορεί να έρθουν προβληματισμοί και όλα τα υπόλοιπα, αλλά πρώτα έρχετε αυτό.
Posted Image

#399 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 19 March 2008 - 16:36

-Επίσης σκότωσε όταν ήθελε να κάνει μπάνιο και δεν έβρισκε πρόχειρη μπανιέρα........

Κανείς δεν τη δικαιολογεί αλλά you just did.

Δεν έχω πρόβλημα με το Elfen Lied, με αυτούς που τους αρέσει επειδή είναι πολύ βαθύ, συμπάσχουν με τον main char και ενθουσιάζονται με τα νοήματα του έχω πρόβλημα...

Mε λιγα λογια εσυ ειδες μια "σαβουρα" με σφαξιμο και λιγη τσοντα.Το εχουμε καταλαβει αυτο.Αν εσυ πιστευεις οτι καμια ταινεια/ανιμε δεν μπορει να σε διδαξει κατι κατανοητο.Καταλαβαινω το οτι δεν ενιωσες τιποτα.Αλλα να τσαντιζεσε επειδη ο αλλος ειδε ενα βαθυτερο νοημα(υπαρκτο η μη) ε τι να πω.Εδω περα κανουμε μια συζητηση οπου ο καθενας λεει την γνωμη του και προσπαθει με επιχειρηματα να κανει τον αλλον να συμφωνησει.Αν εμενα καταφερεις να με πεισεις οτι οντως το ανιμε ητανε μια splatteria και μονο θα το παραδεχτο.Ειρωνευοντας και πολυ απλα λεγοντας ετσι ειναι δεν κανουμε δουλεια

#400 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 19 March 2008 - 16:40

Γενικα παντως, δε νομιζω οτι πρεπει να αποκτησεις συναισθηματικη σχεση με τη Lucy για να σκεφτεις τι εγινε. Speaking for myself, ουτε με τα κυαλια δε βλεπει η Lucy τη λιστα με τους χαρακτηρες που ταυτιστηκα.

Επισης, δεν ειναι αναγκη να το αναγαγουμε στην ηθικη. Η βια ειναι μια πραγματικοτητα. Και παλι speaking for myself, δε θυμαμαι να με ρωτησε κανενας
"Τωρα προκειται να γεννηθεις σε εναν κοσμο οπου ολες οι φυλες, ολα τα ατομα σε οργανωμενη κοινωνια θα ανταγωνιζονται το ενα το αλλο και οποιος εχει πλεονεκτημα σε ενα χαρακτηριστικο δυναμη, ομορφια, ευφυια, πονηρια or whatever, θα παιρνει τη μιση πιτα και οι αλλοι ας βολευτουνε οπως μπορουν. Αλλα, ειναι αυτο ενταξει με σενα?"
Θα ειχα διαφορα να σχολιασω περι της δικης μου νοοτροπιας. Αλλα ηρθα χωρις κουβεντα, και ετσι δεν μπορω να μην παραατηρω οτι ειναι ο τροπος της φυσης να προσπαθει ο καθενας να παραμερισει τους αλλους, ακομα και στο πιο ασημαντο. Τουλαχιστον τα Diclonii ειχαν κι εναν λογο...

Posted Image

#401 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 19 March 2008 - 16:41

Mε λιγα λογια εσυ ειδες μια "σαβουρα" με σφαξιμο και λιγη τσοντα.Το εχουμε καταλαβει αυτο.Αν εσυ πιστευεις οτι καμια ταινεια/ανιμε δεν μπορει να σε διδαξει κατι κατανοητο.Καταλαβαινω το οτι δεν ενιωσες τιποτα.Αλλα να τσαντιζεσε επειδη ο αλλος ειδε ενα βαθυτερο νοημα(υπαρκτο η μη) ε τι να πω.Εδω περα κανουμε μια συζητηση οπου ο καθενας λεει την γνωμη του και προσπαθει με επιχειρηματα να κανει τον αλλον να συμφωνησει.Αν εμενα καταφερεις να με πεισεις οτι οντως το ανιμε ητανε μια splatteria και μονο θα το παραδεχτο.Ειρωνευοντας και πολυ απλα λεγοντας ετσι ειναι δεν κανουμε δουλεια

Στου κουφου τη πόρτα...:uhh:
Posted Image

#402 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 19 March 2008 - 16:43

Στου κουφου τη πόρτα...:uhh:

Με αυτο εννοεις:nosey::hmmm:

#403 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 19 March 2008 - 16:43

Μεχρι τωρα συμφωνω με τους Kenny και Puranetesu,οι οποιοι τα παν ολα...:)

Το μοναδικο που θα προσθεσω ειναι οτι,αν και σε καμια περιπτωση δεν υποστηριζω την σειρα,ψιλουποστηριζω την μετατροπη της Lucy σε serial killer...

η ικανοτητα ειναι αυτο που κανει την διαφορα...παιδακια που εζησαν φρικες ισαξιες ή και χειροτερες απο την Lucy δεν ειχαν την ικανοτητα να αντιδρασουν τοτε και αναγκαστηκαν να μεγαλωσουν για να αποφασισουν αν θα γινουν "κακοι" ή "καλοι"...αλλοι πηγαν στην Dark Side ενω αλλοι πολυ πιθανον γνωρισαν ή διδαχθηκαν καποιες αξιες της ζωης και δεν αφησαν την σκωτεινη πλευρα τους να υπερισχυσει(για να το πω στην γλωσσα του Star Wars:D)...

η Lucy ενω ειχε την ικανοτητα να δρασει αμεσα..και καθως δεν ειχε και κανεναν να την καθοδηγησει+προσθεστε και το γεγονος οτι επηρεαστικε απο την ιδεα οτι αυτο που κανει ειναι νομος της φυσης...η εξελιξη...και ετσι πηραμε την ολοκληρωμενη Lucy(μην ξεχνατε οτι ο πειρασμος ειναι που κανει τον ανθρωπο κλεφτη)...

Αυτο ειναι το μοναδικο που δεχομαι...μετα απο κει και περα η σειρα φανηκε οτι ηταν θυμα υπερβολικης δραματικοποιησης...

οποτε τους βολευε οι ανθρωποι ηταν καλοι ή κακοι αντιστοιχα...για να σας δωσω να καταλαβετε,ποσες φορες εχετε δει αγορια να φτανουν στο να ενοχλουν κοριτσια σε τετοιο επιπεδο και στο νηπιαγωγειο/δημοτικο κιωλας?...αντε να γινει με αλλα αγορια,αλλα σπανια γινεται με κοριτσια...

επισης πρεπει παντα και οι καθηγητες να ειναι κακοι(οπως με την Lucy που δεν την προσεχαν/υποστηριζαν,κλασικα)?στις σειρες ανιμε σαν το EL ειναι παντα White ή Black οι καθηγητες...οχι,δεν αναφερομαι στο χρωμα του δερματος τους:D αλλα στο γεγονος οτι ειναι ή υπερβολικα καλοι ή υπερβολικα κακοι,ενω στην κοινωνια μας ειναι Gray ή ουδετεροι....

τελος θα θυμισω και την ψευτικη σκηνη οπου η Lucy πηγε στο "παζαρι" να βρει τον Kouta....

εκει κλασικα τους βολευε να παρουσιασουν τους ανθρωπους σαν κακους και ετσι εκαναν...πρωτα ενας τυπος σπρωχνει την Lucy,ισχυριζομενος οτι της εκλεινε τον δρομο...μετα αφου την ριχνουν κατω,ενας 2ος τυπος ερχεται και την κοροιδευει οτι εκεινος δεν ηταν τοπος για να κοιμαται κανεις....και τελος 2-3 τυπισσες ερχονται και αρχιζουν να λενε πραγματα οπως:What's wrong with this kid? ή She's weird,I heard her speaking alone...δεν μας χ****ται λεω εγω?

οταν το βλεπα τσατιζομουν απο το ποσο ψευτικη ηταν αυτη η σκηνη...εδω που οταν πεφτουμε κατω,100 ατομα παντα πεταγονται να δουν τι επαθες και εκει ενω,επειδη ετσι τους βολευε(για να "ξυπνησει" η Lucy),παρουσιασαν ετσι την ανθρωποτητα....ε,το ποτηρι ξεχειλησε...

Ουφ,πολλα ειπα,αλλα τουλαχιστον ειπα αυτα που ηθελα:)

ΥΓ:Αφου ειπατε και για το Naruto,να το συγκρινω κι εγω με το One Piece οπου ολοι οι πρωταγωνιστες περασαν δυσκολα εως πολυ δυσκολα παιδικα χρονια και ομως οταν μεγαλωσαν παρεμειναν αστειοι τυποι...ακομη και η πιο σοβαρη και με το πιο δυσκολο παρελθον,η Robin,δεν εγινε καθολου psycho(και ειχε και την δυναμη)...να τονισω οτι ειναι διαφορετικο το πως εξελισσονται οι χαρακτηρες σε αυτες τις σειρες...

#404 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 19 March 2008 - 16:46

*Sigh*

Είδα ένα anime μέτριο. Ούτε σαβούρα ούτε τίποτα.

Τσαντίζομαι επειδή το "βαθύτερο νόημα" προυποθέτει ότι συμπάσχεις με τη Lucy που σημαίνει ότι δικαιολογείς τους φόνους <- THERE'S MY PROBLEM. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω πια?

#405 Hatake Kakashi

Hatake Kakashi

Anime Professional

• Members
  • 985 posts

Posted 19 March 2008 - 16:47

Nice offtopic debate

let the flame spead among us

Serial killers,main character excuses,deep story line,society problems,cats and dogs,

keep the good job

ΥΓ:εμενα ολα αυτα μου φαινονται ανουσια,η συζητηση εχει γινει πολυ σοβαρη για αυτο το thread,σε καποιους αρεσε σε αλλους οχι,σε μερικους περασε μηνυματα σε αλλους οχι,it so simple