Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Bleach, naruto or one piece

• Please log in to reply
733 replies to this topic

Poll: 3 Shounen giants (574 member(s) have cast votes)

3 Shounen giants

1. Bleach (120 votes [20.91%])

Percentage of vote: 20.91%

2. Naruto (153 votes [26.66%])

Percentage of vote: 26.66%

3. One Piece (301 votes [52.44%])

Percentage of vote: 52.44%

Vote Guests cannot vote

#541 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 28 September 2010 - 18:52

@black kaiser πολυ ομορφα δομημενο και σωστο ποστ
@lord leon apeira respect!!!!!!!!!!!ειλικρινα συμφωνω σε ολα οσον αφορα τον luffy.........

εγω bleach εχω δει μεχρι το 147 επεισοδιο(χωρις τα φιλερς)και ως τωρα μου αρεσει παρα πολυ........απο κει και περα ελπιζω να μην πολυχαλασει.........πολυ καλο ανιμε!!!!!!!!

#542 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 28 September 2010 - 18:56

in b4 one manga only:smokingg:

explain

#543 Aldark

Aldark

Αιώνιος Ρομαντικός

• Members
  • 317 posts

Posted 28 September 2010 - 19:07

One Piece>all

Hunter_x_Hunter_image_hunter_x_hunter_36

#544 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 September 2010 - 19:45

Κανονικά δεν θα ξανάγραφα σ' αυτό το thread, μιας και τη γνώμη μου την έχω γράψει ήδη, και εξακολουθεί να ισχύει. Έπειτα όμως από προτροπή του ichigo13 ενέδωσα στον πειρασμό να πω μερικά πράγματα ακόμα, με αφορμή τα posts των τελευταίων ημερών.

Δεν ήρθα εδώ για να σας πω ποιο από τα 3 είναι το μακρ καλύτερο, διότι όπως άλλωστε επιμένουν οι fans από όλα τα στρατόπεδα, "δεν μπορείς να κρίνεις το τάδε έργο αν δεν έχεις διαβάσει πρώτα μέχρι και το τελευταίο chapter κι αν δεν έχεις δει μέχρι και το τελευταίο episode". Χμμ... ναι. Βασικά, άμα το πάμε έτσι, ούτε εσείς μπορείτε να τα κρίνετε, μιας και είναι όλα τους ongoing, άρα ούτε εσείς έχετε διαβάσει μέχρι και το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ chapter (whoops!)... αλλά OK, fine, whatever, have it your way. Έτσι κι αλλιώς, θα δυσκολευόμουν να σας πω ποιο είναι το καλύτερο από τα 3. Μόνο ποιο είναι το χειρότερο μπορώ να σας πω.

Συνεπώς το post μου από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί off-topic (και καλά θα κάνουν). Δεν πιστεύω πάντως ότι ξεστρατίζει περισσότερο απ' όσο έχουν ήδη ξεστρατίσει τα posts που προηγήθηκαν, οπότε might as well.

~

Δεν ήρθα να σας πω για την εγκληματική εξιδανίκευση της πειρατείας. Έτσι κι αλλιώς, η πειρατεία έχει αποκτήσει στις μέρες μας κι άλλο νόημα, πολλοί δε από εμάς το υποστηρίζουν αυτό το τελευταίο. It's all in the mind. Που ξέρεις, μπορεί όλο το One Piece να είναι ένα τεράστιο metaphor για τα p2p networks (και μετά ξύπνησα).

Δεν ήρθα να σας πω ούτε για το ελεεινό και τρισάθλιο σχέδιο. Πολλά από τα πιο αγαπημένα μου manga έχουν κι αυτά άθλιο σχέδιο, οπότε μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να εξακολουθεί να σας αρέσει ένα manga με επιτηδευμένα κακάσχημο σχέδιο. Βέβαια, το να παραδεχτείτε και μια φορά στις τόσες ότι είναι eyesore, δεν βλάπτει. Α, και μιας και κατι αναφέρατε για τη λεπτομέρεια στα panels: βαθμός λεπτομέρειας =/= καλό σχέδιο.

Ήρθα όμως να σας εξηγήσω γιατί το One Piece αιτιολογημένα (και ουχί δικαιολογημένα) συσσωρεύει τόσο μίσος. Και ο λόγος είστε εσείς, αγαπητό fanbase. Διότι και σ' αυτό το thread, και στο υπόλοιπο forum, όποτε τύχει να γίνει λόγος για το OP, αλλά ακόμα κι εκτός .aNiMe//GR, σε άλλα forums/imageboards/etc, έχετε τα πρωτεία στην επίμονη και τυφλή αντίσταση σε οποιασδήποτε μορφής αντίλογο... ακόμα και καλοπροαίρετη κριτική, που καυτηριάζει πράγματα που ισχύουν. Με άλλα λόγια, είστε το μοναδικό fanbase από τα 3 που έχει πλησιάσει σε τέτοιο βαθμό όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά μιας δογματικής θρησκείας. Αυτή ακριβώς η στάση σας, που αντιμετωπίζει κάθε αντίλογο σαν αίρεση, έχει χαρίσει στο One Piece σχεδόν όλο το μίσος που κουβαλάει πάνω του.

ΟΧΙ, δεν λέω ότι όλοι σας ανεξαιρέτως συμπεριφέρεστε έτσι. Οι περισσότεροι από σας όμως ναι. Έτσι κι αλλιώς, η πλειοψηφία είναι αυτή που διαμορφώνει την εικόνα του συνόλου του fanbase. Βρείτε μεταξύ σας ποιος είναι ποιος.

Παράλληλα, εξαιτίας αυτού ακριβώς του δογματισμού, προβαίνετε σε λανθασμένες και ατυχείς δηλώσεις, όπως:

Και θεωρώ πως ο Oda είναι ο μοναδικός mangaka που σε εβδομαδιαία βάση κρατά την ιστορία του σε τόσο υψηλό επίπεδο, άλλοι mangaka γράφουν όποτε τους κατέβει, άλλοι είναι μηνιαίοι, ενώ άλλοι κάνουν hiatus συνέχεια. Σε εβδομαδιαία βάση είναι αχτύπητος και ασύγκριτος [...]

Γράφω που γράφω post, ας κάνω μια παρένθεση κι ας απαντήσω σ' αυτό, διότι ΠΡΕΠΕΙ.

Πέραν του Naoki Urasawa που ορθά ανέφερε ο The Tragic Prince, εγώ θα σου πω κι άλλον έναν. Gou Nagai. Ζωντανός θρύλος των cult manga και όχι μόνο, έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο όσο και αξιοσέβαστο όγκο δουλειάς. Την εποχή της ακμής της καριέρας του (70's-80's), ούτε ο ίδιος ήξερε πόσες σειρές έγραφε... ταυτόχρονα... και ναι, οι περισσότερες ήταν εβδομαδιαίες.

Θες και τρίτο; Mitsuru Adachi. Βρες μου έναν sports manga fan που τον ξέρει και δεν πίνει νερό στο όνομά του. Δίχως καμία διάθεση για υπερβολές, στα sports manga υπάρχει "ο Adachi" και "οι άλλοι". Εξίσου μεγάλο έργο με τον προαναφερθέντα, είναι δε τόσο αγαπητός στην Ιαπωνία, που κατάφερε μέχρι και να φτιάξει δική του ομάδα baseball. Παράλληλα, έχει γράψει και non-sports manga, εξίσου αξιόλογα.

Θες και τέταρτο; Osamu Tezuka. Ο μοναδικός mangaka που τον ξέρουν με το όνομά του ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με manga. Ο όγκος αλλά και το εύρος και η αξία και η ποιότητα της δουλειάς του παραμένουν αξεπέραστα. Όχι απλά ο πλέον παραγωγικός mangaka όλων των εποχών, όχι απλά αυτός με τη μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων, αλλά και ο πιο πλέον αξιόλογος απ' όλους, ο πιο μελετημένος απ' όλους, και αυτός από τον οποίον διδάχτηκαν οι περισσότεροι μετέπειτα mangaka. Ο άνθρωπος που αποτέλεσε για τα manga ότι αποτέλεσε ο J.S. Bach για τη μουσική.

Μπορώ να σου πω ακόμα περισσότερους, αλλά ελπίζω αυτοί οι 4 να σε καλύπτουν προς το παρόν.

Μπροστά σε όλα αυτά τα ιερά τέρατα ο Oda είναι πολύ λίγος... όχι μόνο γιατί δεν τους φτάνει σε όγκο δουλειάς, αλλά γιατί δεν τους φτάνει, και δεν πρόκειται ποτέ να τους φτάσει, σε ποικιλία δουλειάς. Λέτε και ξαναλέτε για το πόσο φοβερός είναι ο Oda που συνεχίζει την ίδια ιστορία εδώ και 10+ χρόνια... Πέραν του ότι το έχουν κατορθώσει αυτό και πολλοί άλλοι mangaka, συνεπώς it's not THAT special, αποφεύγετε να εξηγήσετε γιατί ακριβώς αυτό το πράγμα είναι απαραιτήτως κάτι καλό.

Ίσα-ίσα δηλαδή, εμένα αυτό μου λέει "έλλειψη φαντασίας" και όχι "αστείρευτη φαντασία". Ναι, έχει χτίσει ένα σύμπαν και το επεκτείνει, αλλά το να επεκτείνεις ένα σύμπαν δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το να φτιάχνεις ένα νέο και εξίσου συναρπαστικό σύμπαν από την αρχή. Και όσοι από εσάς θα βρίσκεστε εδώ μετά από 10+ν χρόνια που επιτέλους θα τελειώσει το One Piece, θα το δείτε... μετά το τέλος του One Piece ο Oda θα είναι ένας ξωφλημένος καλλιτέχνης (όχι οικονομικά φυσικά, αλλά καλλιτεχνικά).

Αυτά τα ολίγα για το διαβόητο δημιουργικό δαιμόνιο του Oda.

Άλλες χαρακτηριστικές ατυχείς δηλώσεις που σχεδόν μόνο από One Piece fans ακούει κανείς είναι οι αναφορές στα ratings του WSJ και στους αριθμούς πωλήσεων για να αποδείξουν ποιο manga είναι το καλύτερο. Ναι... Λες και ο αριθμός πωλήσεων είναι αξιόπιστος δείκτης ποιότητας (Twilight, ας πούμε). Με το rebuttal αυτού του αστείου επιχειρήματος έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν (για όσους ενδιαφέρονται, διαβάστε αυτό το post), αλλά έχω να προσθέσω και κάτι ακόμα.

Στην Ιαπωνία, και το manga και το anime του One Piece προηγήθηκαν 2-3 χρόνια από τα αντίστοιχα του Naruto. Συνεπώς, όταν το Naruto ξεκινούσε να χτίζει fanbase στην Ιαπωνία, το One Piece είχε ήδη δημιουργήσει το δικό του τεράστιο fanbase. Δεν είναι τυχαίο που ο αριθμός πωλήσεων των manga του Naruto σήμερα βρίσκονται χονδρικά εκεί που βρίσκονταν οι πωλήσεις του One Piece πριν 2 χρόνια. Για όσο καιρό αυτές οι σειρές συνεχίζονται παράλληλα, θα εξακολουθούν να έχουν αυτή τη "διαφορά φάσης" 2 χρόνων.

Παρομοίως στην Ελλάδα, το κοινό του One Piece ξεπερνάει κατά πολύ αυτό του Naruto, διότι το One Piece έχει προϊστορία στην Ελλάδα λόγω ALTER. Υπάρχει πολύς κόσμος που βλέπει One Piece σήμερα (και μόνο One Piece, από όλα τα anime) αποκλειστικά και μόνο λόγω νοσταλγίας από την εποχή που το βλέπανε στο ALTER. Αντιθέτως το Naruto δεν απέκτησε έλληνες fans παρά μόνο όταν άρχισαν να διαδίδονται οι broadband συνδεσεις.

Δείτε όμως τώρα διαφορά... σε αντίθεση με την Ιαπωνία και την Ελλάδα, στις ΗΠΑ το Naruto και το One Piece φτάσανε σχεδόν ταυτόχρονα. Δεν υπήρχε δηλαδή κάποιο χρονικό προβάδισμα του ενός έναντι του άλλου. Μαντεύετε ποιο είναι πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ; Ω ναι... το Naruto.

Ξεκινάτε να συνειδητοποιείτε τώρα ότι μερικά πράγματα που εσείς τα αποδίδετε στην "ποιοτική υπεροχή του έργου" είναι στην πραγματικότητα υποκειμενικότητες του κερατά, οι οποίες επηρρεάζονται από αστάθμητους παράγοντες πέραν από το δικό σας έλεγχο; Αν το ALTER είχε διαλέξει να παίξει Naruto αντί για One Piece, πολύ πιθανόν σήμερα να αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με το δικό του fanbase.

Συμπέρασμα: Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδείξετε ποιο από τα 3 είναι το καλύτερο. Για σύγκριση μεταξύ ομοίων μιλάμε άλλωστε, κι όπως έχω ξαναπεί, it's all the same shit to me. Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι από εσάς που προσπαθείτε να αποδείξετε γιατί το Α είναι καλύτερο από το Β χρησιμοποιείτε τελείως στρεβλή λογική. Γι' αυτό λοιπόν μην το κουράζετε. Chill out, χαμηλώστε λίγο το τουπέ σας, ρίξτε την ψήφο προτίμησής σας, πείτε και 2-3 λογάκια υποστήριξης, και πάμε γι' άλλα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#545 6Greed9

6Greed9

Solid Duck

• Members
  • 233 posts

Posted 28 September 2010 - 20:07

ωραιο ποστ,και αν και δεν ειμαι σε ολα,στα περισσοτερα τουλαχιστον ειμαι συμφωνος...

τελικα ποιο θεωρεις καλυτερο/χειροτερο ομως:P

#546 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 posts

Posted 28 September 2010 - 20:11

Best post ever. :8):

Eπιτελους καποιος τα ειπε ως εχουν.Ηθελα να μπω καιρο τωρα να πω πανω-κατω τα ιδια πραγματα (οχι τοσο διεξοδικα βεβαια και τοσο καλο-παρουσιασμενα απο τον Kenny).

Κατι αλλο: Εχω παρατηρησει στην πολη που ζω αλλα και γενικα, πως υπαρχει διαφορα αναμεσα στα τρια και σε σχεση με το ηλικιακο κοινο που τα παρακολουθει.

Δεν ξερω αν λεει κατι ή οτι απαραιτητα ειναι κακο, αλλα οι πιο πολλοι που βλεπουν OP ειναι σχολειο με λιγες εξαιρεσεις.Οποτε ισως εξηγει και αυτο τον θρησκευτικο δογματισμο που αναφερεις Kenny.Συν το οτι το OP ειναι νοσταλγικο για αυτους που το εβλεπαν στην παιδικη τους ηλικια.

Αυτα.
Posted Image

#547 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 28 September 2010 - 20:18

Κατι αλλο: Εχω παρατηρησει στην πολη που ζω αλλα και γενικα, πως υπαρχει διαφορα αναμεσα στα τρια και σε σχεση με το ηλικιακο κοινο που τα παρακολουθει.

Δεν ξερω αν λεει κατι ή οτι απαραιτητα ειναι κακο, αλλα οι πιο πολλοι που βλεπουν OP ειναι σχολειο με λιγες εξαιρεσεις.Οποτε ισως εξηγει και αυτο τον θρησκευτικο δογματισμο που αναφερεις Kenny.Συν το οτι το OP ειναι νοσταλγικο για αυτους που το εβλεπαν στην παιδικη τους ηλικια.

Αυτα.

Allow me to disagree on that one.

Ιδιο ηλικιακο κοινο εχουν και τα 3, και δεν καταλαβαινω πως θα μπορουσαν να εχουν διαφορετικο ^^

qzMHWHd.png

#548 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 28 September 2010 - 21:15

Συμφωνώ σε κάπως γενικές γραμμές με Kenny, κι εγώ πιστεύω ότι το fanbase του OP ευθύνεται αρκετά (αν όχι ολοκληρωτικά) για την "κατάσταση" με την σειρά στον κόσμο. Δεν θεωρώ τον Oda κορυφαίο κι εγώ, απλά πολύ καλό στο είδος σειράς που φτιάχνει (και οnce again με αρκετά flaws, όπως και τα άλλα shonen).

Το μόνο που θα προσθέσω είναι εδώ:

Δείτε όμως τώρα διαφορά... σε αντίθεση με την Ιαπωνία και την Ελλάδα, στις ΗΠΑ το Naruto και το One Piece φτάσανε σχεδόν ταυτόχρονα. Δεν υπήρχε δηλαδή κάποιο χρονικό προβάδισμα του ενός έναντι του άλλου. Μαντεύετε ποιο είναι πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ; Ω ναι... το Naruto.

Στις ΗΠΑ είναι νομίζω ασφαλές να πούμε ότι αυτό οφείλεται στο "τσεκούρωμα" που έκανε η 4kids στο One Piece, κάνοντάς το ακόμα πιο παιδικό και με αρκετά χωρίς νόημα σημεία (υπάρχει και σχετικό βιντεάκι στο tube) . Δεν λέω ότι σημαίνει τίποτα σχετικά με το ποια σειρά είναι καλύτερη, αλλά πιστεύω έπαιξε σίγουρα παράγοντα για την διαμόρφωση του fanbase εκεί.

Τώρα σχετικά με το σχέδιο:

Να ενα

Posted Image

και δε ειναι καν απο τα χειροτερα που υπαρχουν εκει μεσα

Κατά την γνώμη μου δεν είναι άσχημο, είναι παράξενο.

Με αυτό εννοώ ότι αντικειμενικά είναι ΟΚ αυτό που βλέπουμε στην εικόνα, αλλά μετά πάει και βάζει κάτι τέτοιους χαρακτήρες όπως την από πάνω (δεν είναι η μόνη, που να φτάσουμε στους okamas) και βγαίνουν... εχμ, να το πω αντιαισθητικά για το μάτι τώρα, eye cancer ή whatever... αλλά το οφείλω καθαρά στους παράξενους χαρακτήρες που βάζει εδώ κι εκεί και όχι στο γενικό του σχέδιο. Κι εμένα με ενοχλούν, αλλά όχι σε επίπεδο που δεν μπορώ να τους προσπεράσω και να ευχαριστηθώ τα θετικά της σειράς.

Άλλωστε το από πάνω δεν είναι αντιπροσωπευτικό του σχεδίου του Oda, ο οποίος έχει ταυτόχρονα κάνει και όμορφους αισθητικά χαρακτήρες (γυναικείους και μη) και πιο ωραίες εικόνες από την από πάνω, πχ:

Spoiler: minor OP spoilers
Δεν λέω ότι το σχέδιο είναι τέλειο, μέτριο παραμένει και πάλι, αλλά ταυτόχρονα μια χαρά για βδομαδιάτικο shonen. Άλλωστε αυτό που κρατάει πραγματικά όρθια την σειρά (και γενικά, πέρα από το OP) είναι το plot, που η σειρά πιστεύω κάνει σε ικανοποιητικότατο επίπεδο.

Edited by Zoro, 28 September 2010 - 21:21.

#549 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 28 September 2010 - 23:16

Ήρθα όμως να σας εξηγήσω γιατί το One Piece αιτιολογημένα (και ουχί δικαιολογημένα) συσσωρεύει τόσο μίσος. Και ο λόγος είστε εσείς, αγαπητό fanbase. Διότι και σ' αυτό το thread, και στο υπόλοιπο forum, όποτε τύχει να γίνει λόγος για το OP, αλλά ακόμα κι εκτός .aNiMe//GR, σε άλλα forums/imageboards/etc, έχετε τα πρωτεία στην επίμονη και τυφλή αντίσταση σε οποιασδήποτε μορφής αντίλογο... ακόμα και καλοπροαίρετη κριτική, που καυτηριάζει πράγματα που ισχύουν. Με άλλα λόγια, είστε το μοναδικό fanbase από τα 3 που έχει πλησιάσει σε τέτοιο βαθμό όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά μιας δογματικής θρησκείας. Αυτή ακριβώς η στάση σας, που αντιμετωπίζει κάθε αντίλογο σαν αίρεση, έχει χαρίσει στο One Piece σχεδόν όλο το μίσος που κουβαλάει πάνω του.

.

άδικο μου φαίνεται αφού όπως ανέφερες αργότερα το one piece έχει τους περισσότερους fan στην Ελλάδα. Άρα έχεις ακούσει κυρίως τη γνώμη των one piece fans και γι'αυτό έχεις βγάλει τέτοιο συμπέρασμα. Άν είχε περισσότερους fans το bleach ή το narouto τότε θα γινόταν το ίδιο που συμβαίνει στη περίπτωση του one piece.

2po6sfa_jpg.gif

#550 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 28 September 2010 - 23:20

Χαλαρααα One Piece παιδια δεν τιθεται θεμα...:respect:

#551 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 29 September 2010 - 00:20

Τώρα αν μένεις μόνο σε συγκεκριμένα posts, λογικά και θα μείνεις με την εντύπωση ότι οι fans του One Piece είναι μέλοι παραθρησκευτικής ομάδας και όχι αναγνώστες/θεατές ενός ιαπωνικού shonen manga/anime...

Τέσπα και εγώ είχα παρόμοια άποψη με τον Kenny πριν ξεκινήσω το OP εξαιτίας του fanbase, αλλά όταν το ξεκίνησα μετά από ανελέητο ψήσιμο από την παρέα, μου άρεσε από τα πρώτα επεισόδια.

Ναι ο Oda δεν είναι ο καλύτερος mangaka αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ο αγαπημένος μου ή από τους αγαπημένους μου.

Πάντως τότε που πρωτοξεκίνησα τα anime το 2007 το Ναρούτο νομίζω ακουγόταν πολύ περισσότερο από το One Piece εκτός Ιαπωνίας.

#552 gokudera

gokudera

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 29 September 2010 - 02:13

kenny σε αυτά που λες έχεις ένα δίκιο...αλλά θα διαφωνίσω σε κάτι... το γεγονός ότι το one piece τρέχει ακόμα σε σειρά μετά από 10 χρόνια, είναι περίπου το ίδιο καλό κάθε εβδομάδα και δεν το έχουν βαρεθεί ακόμα οι fun του είναι εντυπωσιακό! Επίσης, στην τωρινή γενιά δεν υπάρχει κάποιος άλλος (από ότι ξέρω τουλάχιστον) που να έχει διαρκήσει το manga του όσο το one piece και να το ανταγωνίζεται ταυτόχρονα...

#553 darkphoenix

darkphoenix

Ανιμερώνομαι

• Members
  • 238 posts

Posted 29 September 2010 - 04:58

Εγώ θα διαφώνίσω σ' ολα όσα προανέφερε ο Kenny.
Κρατήθηκε από μια φράση ενός φαν και κριτηκαρε τους πάντες.

Θα το θέσω κάπως αλλιώς, λιγο πιο... παιδικά.
Αν έχουμε 10 φανς εκ των οποιων οι 5 ειναι φαν του one piece, οι 2 του Ναρουτου, 2 του Bleach και 1 αδιάφορος.
Όταν οι μια μερίδα των φαν του Ναρουτου και αντίστοιχα μια του Bleach "κατηγορουν" το one piece, δεν ειναι λογικο, αφου ειναι και οι περισσότεροι, να ακουστουν και 5 διαφερετικοι τρόποι αντιπαράθεσης;
Ο ένας θα επιχειρηματολογησει
Ο άλλος θα βρίσει.
Ο παράλλος θα αδιαφορήσει.
και ουτω καθεξής.

Οπότε αφού ειναι και οι περισσότεροι, ω ναι, θα ακουσεις και περισσότερες μπαρουφες. Μη σε κάνει κι εντυπωση.

Όσο για τις ΗΠΑ πέρα της 4kids, σκεφτείτε για πιο πράγμα "φημίζεται" η Ιαπωνια...
μήπως για τους Ninja και τους Samurai της; Δε θυμάμαι να φημίζεται για τους πειρατές της (λολ). Οπότε ας περιοριστουμε στα της Ιαπωνιας.
Όσο για την καταταξη το 2008 το Ναρουτο ηταν 4ο και το One Piece 1ο.
Το 2009 το Naruto ηταν 5ο και το One Piece... πρώτο; Ο_Ο
Σε διασημότητα παντα... και πάντα στην Ιαπωνια.

Edited by darkphoenix, 29 September 2010 - 05:03.

Posted Image

#554 Getekid

Getekid

Apprentice Human

• Members
  • 251 posts

Posted 29 September 2010 - 06:42

Για αρχή θα ήθελα να πω: "Μη εν τω πολλώ το ευ"
Δεν θεωρώ σοβαρό επιχείρημα τις πωλήσεις, βραβεία κτλ. Οκ, έχουν κάτι να πουν αλλά όχι πολλά. (Το Twilight ούτε εμένα μου άρεσε).

Αρχικά, γενικά για τις σειρές έχω να πω ότι οι mangaka άνθρωποι είναι. Δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι τέλειο που να αρέσει σε όλους και σε όλες ούτε είναι ιεροσυλία το να κατακρίνεις κάποια σειρά τους. Εμένα πχ. που μου αρέσει πολύ το One Piece με έχω πιάσει πολλές φορές σε κατάσταση θυμού όταν μου μιλάνε αρνητικά για αυτό (την οποία ευτυχώς ήλεγξα). Επίσης θυμάμαι ένα φίλο μου (που έχει 1ο το Naruto) να γίνεται άλλος άνθρωπος όταν του το θίγανε. Πέραν του ότι μπορεί να είναι απλά άποψή του, πιστεύω ότι κυρίως φταίει κάτι άλλο. Το έχω φιλοσοφήσει ως εξής:

Όταν έχουμε δει κάτι (το οποίο είναι και σε αρκετή ποσότητα) και μας έχει δώσει απίθανα συναισθήματα, έχουμε δεθεί με τους χαρακτήρες, έχουμε δακρύσει με τις ιστορίες και γενικότερα όταν μας έχει αγγίξει, πλέον έχει γίνει προσωπικό. Όπως συμβαίνει και με τη μουσική, τις ταινίες και πολλά άλλα, θέλουμε να "δείξουμε" αυτό το συναίσθημα στους άλλους και να τους κάνουμε να το αισθανθούν. Οκ, ποιοί από σας έχετε βάλει σε φίλο/συγγενή ένα τραγούδι που σας πόρωσε και όταν η αντίδρασή του ήταν: "Ε, καλούτσικο είναι..." εσείς ξενερώσατε και σκεφτήκατε ότι αυτός δεν ξέρει από μουσική; Φαντάζομαι οι περισσότεροι. Έτσι λοιπόν, στην προσπάθειά μας να μεταβιβάσουμε αυτά που ζήσαμε και νιώσαμε στους γύρω μας, είμαστε σε μια κατάσταση: "Έλα να σου δείξω τι είδα και με πόρωσε, να πορωθείς και εσύ". Όταν αρέσει στον άλλον, ωραία. Όταν όμως δεν; Τότε είναι που αρχίζουμε να ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Φοβόμαστε ότι θα χάσουμε αυτό το συναίσθημα που μας έδωσε, φοβόμαστε ότι η κρίση μας είναι λάθος και επειδή δεν το θέλουμε, κατηγορούμε την κρίση του άλλου, φοβόμαστε ότι επειδή μας αρέσει εμάς και όχι των υπολοίπων χάνουμε την άποψή τους για εμάς, αισθανόμαστε πιο μακριά από αυτά τα πρόσωπα. Το αποτέλεσμα; Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια επιβαιβέωσης, ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να έχουν οποιοδήποτε ελλάτωμα και ΠΛΗΓΩΝΟΜΑΣΤΕ όταν μας παρουσιάζουν ένα.

Ε λοιπόν, ΟΧΙ! Και το One Piece θα έχει κακό σχέδιο, και το Bleach δεν θα αρέσει σε μερικούς και ότι άλλο θέλει ο καθένας, έχω περάσει προ πολλού το στάδιο όπου το έπαιρνα προσωπικά. Σε μια σχέση μεταξύ ανθρώπων αυτά πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένα αν θέλουμε αυτή η σχέση να είναι υγιής. Δεν μπορώ να βλέπω αυτή τη συζήτηση να γίνεται όπως όταν 2 φίλοι μου διαφωνούσαν για το αν υπάρχει θεός ή όχι (ούτε εκεί θα έπρεπε, αλλά πάει στο καλό).

Τώρα για να πω και κάτι on topic, ψήφισα One Piece κυρίως για ένα λόγο, για το αντικείμενο που πραγματεύονται...

Προσωπικά τα έχω διαβάσει όλα από One Piece και Naruto ενώ Bleach έχω δει 70 επειδόδια (Soul Society arc). Κάποιά στιγμή σκοπεύω να προχωρήσω (είναι και που έχω αποθαρυνθεί από πολλούς που μου λένε ότι από εκεί και πέρα δεν αξίζει) γι' αυτό και προς το παρόν δεν θα εκφράσω άποψη για αυτό. Όσο αναφορά ομως τα άλλα δύο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ τους.
- Το Naruto κινείται γύρω από ένα πράγμα: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ
Η προσπάθεια του Naruto να τον αποδεχτεί το χωριό, η σχέση του Sasuke με την οικογένειά του και κατ' επέκταση με το χωριό, ο Neji και θέση του στην clan, ο Haku ή ο Kimimaro που ήθελαν κάπου να ανήκουν και πολλά άλλα, θίγουν την θέση του ανθρώπου στην κοινωνία και την σχέση του με αυτή.
-Το One Piece κινείται γύρω από κάτι άλλο: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ο Luffy (με όλη την εύστοχη ανάλυση που έκανε ο Lord Leon) που κυνηγάει να γίνει βασιλιάς των πειρατών, το ποιό ελεύθερο αξίωμα στον κόσμο (όπως είχε πει και ο ίδιος), ο Chopper και ο Hiluluk όπου η πειρατική σημαία σημαίνει την ικανότητα να κάνεις τα πάντα, ο Ace που έλεγε να ζήσουν όσο πιο ελεύθερα μπορούν (όπως και κάνανε), ο απέραντος ωκεανός και άλλα, με αποκορύφωμα το χαμόγελο του Luffy λίγο πριν πάει να πεθάνει, θίγουν την ικανότητα του ανθρώπου να σπάσει όλα τα στερεότυπα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να έχει "ελεύθερη σκέψη".

Με τα παραπάνω λοιπόν, ενώ είμαι fan και του Naruto (και Bleach μου αρέσει μέχρι στιγμής), προτιμώ το One Piece καθαρά επειδή με έχει αγγίξει σε αυτό το θέμα.
Χμ, βγήκε λίγο μεγάλο..........
Όλα έχουν τη μαθηματική τους προσέγγιση!!!
Posted Image

#555 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 29 September 2010 - 17:00

το ότι υπάρχουν φανατικοί οπαδοί του ΟΡ δεν αποτελεί δικαιολογία για να το μισεί κανείς ..με την ίδια λογική επειδή υπάρχουν κάποιοι κάφροι οπαδοί ομάδων δικαιολογούνται αυτοί που μισούν το ποδόσφαιρο..έλεος

Getekid-πιστεύω πως αν η μουσική που ακούς,τα βιβλία που διαβάζεις κλπ αρέσουν για τουσ χψ λόγους σε έσενα και αισθάνεσαι καλά μέσα σου δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να φοβάσαι ή να τρελαίνεσαι με τη διαφορετική άποψη(ακόμα και αν αυτή σε προσβάλει),δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να απολογείται για τις προτιμήσεις του

Ακόμα η συζήτηση μοιάζει με το να προσπαθείτε να αποδείξετε ποιο είναι καλύτερο?το ποδόσφαιρο ή το μπάσκτ?2 αθλήματα μεν διαφορετικά δε

υγ:πολυ στον αθλητισμό το έχω ρίξει :P

Edited by Kenobi-sensei, 29 September 2010 - 17:24.