Ώπα. Κι εγώ One piece έχω ψηφίσει αλλά αν και σέβομαι τους λόγους που αναφέρεις ότι σ' αρέσει, μόνο ελκυστικοί δεν είναι για κάποιους τρίτους. Αυτό που λες με την σειρά κάποιος άσχετος θα το δει ως πολύ βαρετό στοιχείο της σειράς: να γίνεται συνέχεια το ίδιο πράγμα arc μετά arc. Filler δε, έχει και δω αλλά είναι ανεξάρτητα απο την υπόλοιπη ιστορία λόγω της φύσης του anime.
Προσωπικά θεωρώ καλύτερο το one piece γιατί έχει πιο στέρεη ιστορία. Ενώ στην αρχή σου δίνει την εντύπωση παιδικού και ότι να ναι (δεν φαντάζεστε τι εντύπωση είχα όταν είδα το πρώτο επεισόδιο, και μέχρι το 30 συνέχιζα να αναρωτιέμαι γιατί χάνω το χρόνο μου) στην πορεία ανακαλύπτεις ότι υπάρχει story απο πίσω που δεν είναι πρόχειρο και της στιγμής αλλά δουλεμένο καλά από πριν. Οι χαρακτήρες δεν είναι μονοκόμματοι, αν και ο τρόπος σχεδιασμού είναι πολλές φορές κιτς και οι συμπεριφορές τους και οι μάχες παιδικές. Δεν περιμένεις βλέποντας τους να έχουν κάτι να πουν, αλλά έχουν και με το παραπάνω.
Το Naruto αν και τελευταία στο manga είχε ανεβεί απειλητικά στην εκτίμηση μου (μετά από κάτι αποκαλύψεις όμως με κούλανε πάλι οπότε δεν πέρασε το one piece) και δείχνει να έχει κάποιο story, η ατμόσφαιρα πιο σοβαρή, οι χαρακτήρες "κανονικά" σχεδιασμένοι, οι μάχες πιο εφετζίδικες, μου δίνει την εντύπωση ότι ο δημιουργός σκέφτηκε κάποια πράγματα στην αρχή μεν, αλλά προσθέτει στα κενά ότι τον βολεύει. Ίσως να φταίει και ο τρόπος δομής της σειράς σ' αυτό που δεν έχει το πλεονέκτημα διαφορετικών arc όπως στο one piece και κατα συνεπεια νέους χαρακτήρες που θα δώσουν καινούργιες πληροφορίες(Τους χαρακτήρες στο one piece σίγουρα τους φτιάχνει ανάλογα με τις ανάγκες btw)αλλά τις μαθαίνεις "ξαφνικά" από ήδη υπάρχοντες ή από άσχετα μέρη.
Το bleach καλά, είναι ο ορισμός του "βλέποντας και κάνοντας". Μετά τα πρώτα 50 επεισόδια(μην πω 25, αν αφαιρέσω τα "γεμίσματα" από μάχες των 10 επεισοδίων η καθεμία) είναι εμφανές ότι ψάχνουν να βρουν λόγο να προχωρήσουν την σειρά.
Eν κατακλείδι, βρίσκω τον Oda πιο ταλαντούχο από τους άλλους. Thats all.
Edited by Nighteyes, 15 November 2009 - 05:22.