Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά


  • Please log in to reply
1803 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (740 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

  1. Ναι μιλάω (119 votes [16.08%] - View)

    Percentage of vote: 16.08%

  2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (519 votes [70.14%] - View)

    Percentage of vote: 70.14%

  3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.78%] - View)

    Percentage of vote: 13.78%

Vote Guests cannot vote

#1801 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 19 March 2022 - 11:09

Ευτυχώς είχα και τρίτη ευκαιρία και αφού είχα πλέον σπίτι το διορθωμένο τεστ τα κατάφερα. Οπότε μετά από 6 σχεδόν μήνες πάλι πίσω στη γραμματική, που καλύψαμε τα ndesu και δυνητική.

Πάντως και η κυρία μας είπε πως το Ν1 το πολύ μέχρι Β2 επίπεδο να είναι. Και επειδή κάνω και Γάλλικα Β2 το οποίο είναι δύσκολο επίσης που εισάγονται νέοι τρόποι γραφής και έκφρασης και δύσκολα θέματα από το πρωτότυπο, μερικά και για C1 ακόμα, έχει βάση.

#1802 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 July 2023 - 21:37

ωραία ήταν όσο κράτησε αλλά είπα να σταματήσω. Δεν θα δώσω για Ν4 προς το παρόν. Οι ρυθμοί του φροντιστηρίου ήταν πολύ έντονοι για να αφομοιώσω αυτά που μάθαινα με συνέπεια να έχω κενά. Που να τα βγάζω πέρα με μαθητές και φοιτητές που έχουν σκονισμένα μυαλά. Γιατί οποίες ασκήσεις μου βάζαν τις έκανα και απουσίες δεν είχα.
Και περισσότερο με ενδιέφερε μια πρώτη επαφή με τη Γλώσσα. Δεν είχα κίνητρο και σκοπό ούτε να πάω στη χώρα, ούτε να αποκτήσω υψηλο πτυχίο.
Απλά αν διάβαζα μόνος μου, τόσα πράγματα σε 3 χρόνια έτσι όπως είναι τα πράγματα αποκλειεται να μάθαινα.
Τουλάχιστον κράτησα την ύλη και το λεξιλόγιο Ν5-Ν4 στα Ελληνικά που θα με βοηθήσει αρκετά. 1500 λέξεις δεν είναι και λίγες.
Τώρα ευκαιρία να αρχίσω να διαβάζω κάνα κείμενο ή να ακούω και να βλέπω με την άνεσή μου και ας περάσουν και χρόνια.

#1803 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 23 July 2023 - 18:49

Το πτυχίο Ιαπωνικών δεν έχει κάποια ουσιαστική αξία. Το λέω αυτό εγώ που έχω το JLPT1.

Τα φροντιστήρια καλώς ή κακώς θέλουν να έχουν χειροπιαστές αποδείξεις για την δουλειά τους, οπότε αναγκαστικά γίνεται μάθημα με άξονα τα πτυχία.

 

Γενικά μην το πολυσκέφτεσαι, αν σου αρέσει η γλώσσα μπορείς να κάνεις τη δουλειά μόνο σου από δω και πέρα.

Λεξικά υπάρχουν, γκουγκλομετάφραση υπάρχει, φόρουμ να ρωτήσεις απορίες υπάρχουν, θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται.cool.gif


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#1804 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 23 July 2023 - 19:13

Προσφατα συνειδητοποίησα κιοτι ο μαγικος ΑΣΕΠ στις προσκλήσεις για εκπαιδευτικούς δεν αναγνωρίζει καν τα JLPT ως ξενη γλώσσα για λογους που ουτε οι ιδιοι ειχαν τη δυνατότητα να εξηγήσουν γιατι προφανως έμπαζε απο παντου η προκήρυξη. Οποτε καταληγουμε για αλλη μια φορα οτι αχρειαστα ολα αυτα αν μενεις ελλαδα, παρα ενα ωραιότατο χόμπυ για τους ελληνες. Κατα ταλλα αναγνωριζαν πολλα αχρηστα χαρτια δηδεν αγγλικων απο ιδιωτικά. Λογικα θα φανε μια ωραιότατη ενσταση και σιγα μη ξανακανω αιτηση αλλη χρονιά μετα απ'αυτο αλλα λεμε.

Edited by GhostPrince, 23 July 2023 - 19:14.

フカフカ