Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#1096 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 10 March 2009 - 00:45

όχι παιδιά, με έστειλε η suzuki-sensei να της κάνω θελήματα και μεταξύ αυτών ήταν και τα πτυχία σας :canthelp:

άσχετο αλλά, ο μι τζι!, στο μικρό διάστημα που έκανα ιαπωνικά είχα κ εγώ ως δασκάλα την αξιαγάπητη suzuki-sensei!!

συγχαρητήρια σε αυτούς που πέρασαν!!:gotit:

Posted Image

#1097 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 10 March 2009 - 11:03

OMG IT IS... 100% Επιτυχία!!! το περάσαμε όλοι !!!
σου χρωστάω κέρασμα

χεχε, αμά σου λέω 'γω κάτι ξέρω ντε! :wis:
επίσης πρόσεχε τι υπόσχεσαι...:tensai:

grats και στους υπόλοιπους^^

περί εξυπνάδας δεν ισχύει, ισχύει όμως το ότι οι λαοί που γράφουν με ιδεογράμματα τείνουν να είναι καλοί στις γραφικές τέχνες...guess why!

Posted Image

#1098 KabaMaroudis

KabaMaroudis

Starting...

• Members
  • 27 posts

Posted 13 March 2009 - 09:29

Χαίρε και πάλι λαέ!
Λοιπόν χθες γύρισα από την Γερμανία και απο βδομάδα ξεκινάν τα μαθήματα ιαπωνικών για αρχάριους (βλέπε προηγούμενα μου post εδώ για λεπτομέριες). Ορίστε και η κάρτα μου :)
Posted Image
Posted Image
Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?

#1099 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 13 March 2009 - 11:05

Σου εύχομαι να πάει καλά το εγχείρημα σου με τα μαθήματα Ιαπωνικών.:gotit:

Αλλά πριν προλάβει να ποστάρει κάποια άλλη και κάνει κανένα έντονο σχόλιο (ξέρεις για ποιαν μιλάω:congrats:) μήπως θα ήταν καλύτερο να έλεγες τα παραπάνω σε κάποιο άλλο πιο σχετικό thread; Δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη, αλλά νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα thread με όλες τις σχολές Ιαπωνικών στην Ελλάδα. Όπως και το ότι θα ήταν πιο εύκολο να σε αναζητήσει εκεί κάποιος που ενδιαφέρεται να κάνει μαθήματα, σε αντίθεση με το πλήθος σελίδων αυτού του thread.:nosey:

Posted Image

Posted Image

#1100 mishto!

mishto!

Spirited away...

• Members
  • 13 posts

Posted 13 March 2009 - 12:22

Τέλεια η κάρτα :nanana:

#1101 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 13 March 2009 - 12:30

Θα το πληρώσεις αυτό nighteyes... αυτό μόνο σου λέω...
καλη επιτυχία

#1102 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 13 March 2009 - 17:20

Θα το πληρώσεις αυτό nighteyes... αυτό μόνο σου λέω...

:congrats:

Τελικά το έφτιαξα εγώ το thread. KabaΜaroudi, αν θέλεις να προσθέσω κάτι εκεί, πες μου.

Posted Image

Posted Image

#1103 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 13 March 2009 - 18:59

Αχ ωραία. Ειμαι σίγουρη πως θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο αυτό το thread πολύ σύντομα.
Και τώρα μία ερώτηση για τα Ιαπωνικά. οι αριθμοι 1, 2, 3 είναι ichi, ni san. 'Ομως όταν λέμε πρώτος, δεύτερος, τρίτος πάει shodaime, nidaime, sandaime.
επίσης, άλλος ένας τρόπος έίνα τα : hitotsu, futatsu, mitsu.
ποιά η διαφορα; γαιτι shodaime; Απο που βγαίνουν τα hitotsu, futatsu, mitsu Απο άλλα αριθμητικά;

θα μπορούσατε να μου τα ξεπερδέψετε;:nod2:

Edited by FinalFantasyVII-XIII, 13 March 2009 - 19:18.

Posted Image
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#1104 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 13 March 2009 - 19:12

Αχ, και το Σαββατοκύριακο είχα βάλει σκοπό να κάτσω να μάθω να μετράω γιατί την Τρίτη θα μας δείξει λέει την ώρα, και δεν έχω ιδέα από αριθμούς. Αν και είχα σκοπό να κάνω την ερώτηση σου στην sensee στο επόμενο μάθημα, το μόνο που ξέρω (το οποίο το βρήκα σ' αυτό το site το οποίο μου υπέδειξε ο Kenny και τον υπερευχαριστώ) είναι ότι υπάρχουν δύο είδη αριθμών. Το ένα χρησιμοποιείται κυρίως σε επισημα γραπτά και το άλλο γενικότερα. Αν μάθω κάτι ακόμα θα σου πω.
Μάλλον πάντως έχει σχέση με την mas(Δεν ξέρω αν το γράφω σωστά.). Υπάρχουν λέει δύο τρόποι γραφής. Η mas (έτσι μιλάνε πχ στα anime) και μια άλλη που χρησιμοποιείται στα επίσημα γραπτά. Έτσι μας είπε η δασκάλα, αλλά επειδή την κοιτούσαμε όλοι σαν χάνοι δεν το ανέπτυξε.:congrats: Θα μάθουμε λέει πρώτα την mas και μετά θα πάμε στο άλλο.:nosey:

Edited by Nighteyes, 13 March 2009 - 19:22.

Posted Image

Posted Image

#1105 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 13 March 2009 - 19:29

Αχ ωραία. Ειμαι σίγουρη πως θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο αυτό το thread πολύ σύντομα.
Και τώρα μία ερώτηση για τα Ιαπωνικά. οι αριθμοι 1, 2, 3 είναι ichi, ni san. 'Ομως όταν λέμε πρώτος, δεύτερος, τρίτος πάει shodaime, nidaime, sandaime.
επίσης, άλλος ένας τρόπος έίνα τα : hitotsu, futatsu, mitsu.
ποιά η διαφορα; γαιτι shodaime; Απο που βγαίνουν τα hitotsu, futatsu, mitsu Απο άλλα αριθμητικά;

θα μπορούσατε να μου τα ξεπερδέψετε;:nod2:

Γενικά η κατάσταση με τους αριθμούς στα Ιαπωνικά είναι χάος.

Για παράδειγμα αλλιώς μετράς τα επίπεδα αντικείμενα,αλλιώς τις μέρες,αλλιώς τα ζώα,αλλιώς μακρόστενα αντικείμενα και πάει λέγοντας...

Posted Image

#1106 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 posts

Posted 14 March 2009 - 18:34

Για την ακρίβεια, ichidai, nidai, sandai κλπ χρησιμοποιούνται για να μετράνε μηχανήματα (πχ ένα αυτοκίνητο, δύο φορτηγά, τρεις υπολογιστές κλπ). Ichidaime, nidaime, sandaime κλπ σημαίνουν αντίστοιχα πρώτη (μηχανή), δεύτερη (νταλίκα), τρίτη (ηλεκτρική κουζίνα) κοκ. Το γεγονός ότι τα χρησιμοποιούν στο Naruto για τους Hokage είναι μάλλον εύρημα του Kishimoto, που κάτι θέλει να επισημάνει (πχ ότι πρέπει να λειτουργούν σαν μηχανές, χωρίς συναισθήματα? τους παρομοιάζει με ρομπότ? no idea what exactly *shrug*). Τυος ανθρώπους τους μετράμε κανονικά με hitori, futari, sannin, yonnin, gonin κοκ.

Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που λατρεύω τα ιαπωνικά. :tensai:

Edit!
Τελικά είδα στο τελευταίο τεύχος του Ναρούτο ότι το Yondaime γράφεται 四代目, δηλαδή με το kanji 代 (χρονική περίοδος) αντί για 台. Αυτό σημαίνει οτι η σωστή μετάφραση είναι "Hokage της πρώτης, δεύτερης, τρίτης κλπ περιόδου". Ελπίζω να βοήθησα με την απορία σας!

Edited by Kallia, 14 March 2009 - 21:19.

Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#1107 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 21 March 2009 - 02:13

Τελικά βρήκα αυτό. Γι αυτό υπάρχουν δύο ονομασίες για τους αριθμούς. Τα ichi, ni , san κτλ είναι κινεζικής καταγωγής.

Για το πως μετράνε ανάλογα με το τι και το σχήμα, είναι όντως άστα.

Posted Image

Posted Image

#1108 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 21 March 2009 - 10:53

αχ σας ευχαριστώ!!
Και ιδιαίτερα εσένα kallia. Η τελευταία σου πληροφορία όσον αφορά τον Yondaime ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα:byejg9:
Posted Image
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#1109 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 12 May 2009 - 22:11

btw, κανένα ακόμα κορόϊδο για τον διαγωνισμό ομιλίας ή είμαι η μόνη? θα πεθάνω από τρακ :terror2: για όσους είχαν μάθημα ξυνή σήμερα...ναι, εγώ σας παρείχα entertainment :oo::emptyonexg1:

Posted Image

#1110 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 12 May 2009 - 22:24

Θα είναι και το αγόρι μιας φίλης μου! Αλλά δεν είναι στο forum! Μπορεί να έρθουμε κερκίδα αλλά εξαρτάται από διάφορες συνθήκες. (Αρρώστησα! T_____T)
Καλή σου τύχη Ελεάνα & may u go to Japan & find & seduce Jin or sth!!!