Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#1081 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Μάρτιος 2009 - 13:36

κοίτα...ο φίλος μου ο Θ που είναι απο την ίδια σχολή με σένα δυσκολεύτηκε πολύ να το πάρει και ακόμη δεν ξέρω αν το πηρε.
αλλά πάλι η a2a κάνει απο πολύ μικρή και επίσης είναι μικρή οπότε ο εγκέφαλος της
εξακολουθεί να είναι πιο αποδοτικός απο ότι ο δικός μου :P

#1082 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Μάρτιος 2009 - 15:07

Lol! Επίσης μου έχουν πει ότι έχω ταλέντο με τις ξένες γλώσσες και τις παίρνω πολύ εύκολα (no kidding). Ξεκίνησα και ισπανικά φέτος και θέλω να μάθω και ιταλικά και κορεάτικα. Έχω και τον τρόπο το δικό μου με τα ιαπωνικά πάντως όσο να ναι γιατί το 2 το πήρα με ελάχιστο διάβασμα (ζήτημα άν κάθισα ποτέ να ασχοληθώ παραπάνω από 2 ωρές τη βδομάδα με εντατικό διάβασμα). Αφού νόμιζα αρχικά ότι δε θα το περνούσα! Τώρα βέβαια το 1 θέλει πολύ διάβασμα όσο να ναι αλλά σε 2 χρόνια νομίζω θα το χω και αυτό!

#1083 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Μάρτιος 2009 - 17:55

Lol! Επίσης μου έχουν πει ότι έχω ταλέντο με τις ξένες γλώσσες και τις παίρνω πολύ εύκολα (no kidding). Ξεκίνησα και ισπανικά φέτος και θέλω να μάθω και ιταλικά και κορεάτικα.

Αφού μπόρεσες και πέρασες το 2ο kyu, τα Ισπανικά θα σου φανούν υπερβολικά εύκολα! Στον πρώτο χρόνο δίνεις το πρώτο πτυχίο (Inintial), και από αυτά που έχω δει δείχνει αρκετά εύκολο.
Ξεκίνησα και εγώ αυτή την γλώσσα φέτος, οπότε ξέρω τι σου λέω.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#1084 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάρτιος 2009 - 12:29

Επιστρέφω για άλλη μια φορά προκειμένου να γκρεμίσω το μύθο γύρω απ τη δυσκολία της Ιαπωνικής γλώσσας.:tensai:

Όσοι κόβονται στο 2kyuu, το παθαίνουν γιατί δεν έχουν καλύψει την ύλη. Το 2kyuu είναι το πιο παπαγαλίστικο δίπλωμα που υπάρχει σε ξένη γλώσσα.

Το λεξιλόγιο είναι ορισμένο (υπάρχει λίστα!!!!!! με τις λέξεις που πρέπει να ξέρει κανείς για να το δώσει!!!!!) και τα κάντζι είναι και αυτά ορισμένα (1000). Η δε γραμματική είναι τόσο ορισμένη που χρησιμοποιούνται ακόμα και τα ίδια παραδείγματα απ το βιβλίο γραμματικής!!!!!! Αν στρωθεί λοιπόν κανείς για 1- 2 - 5 ή 100 χρόνια (ανάλογα με το πόσο του το επιτρέπει το πρόγραμμά του) θα το πάρει θέλει δε θέλει! Επαναλαμβάνω ότι οι περισσότεροι μαθητές κόβονται γιατί δεν έχουν καλύψει πραγματικά την ύλη. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό αυτών που κόβονται από ατυχία!

Η μόνη δυσκολία της Ιαπωνικής γλώσσας είναι τα κάντζι.
Και αυτά θέλουν πολύ διάβασμα και τίποτα άλλο.

Τότε γιατί καταφέρνουν να μάθουν Ιαπωνικά τόσοι λίγοι?

Γιατί θέλει υπομονή για να μάθεις τα κάντζι. Και αυτή την υπομονή την έχουν μόνο οι άνθρωποι που αγαπούν πολύ τη γλώσσα. Οι υπόλοιποι δεν σκοτίζονται και δεν υπάρχει και λόγος να το κάνουν, οπότε σταματούν κάπου στο 3kyuu έχοντας αποκομίσει την εμπειρία εκμάθησης σε χαμηλό επίπεδο μιας εξωτικής ξένης γλώσσας!

minna ganbatte!:byejg9:

#1085 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάρτιος 2009 - 13:16

Αν και έχω πολυυυυύ δρόμο ως εκεί, μου αναπτερώνεις το ηθικό(για δεύτερη φορά). :nod:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1086 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάρτιος 2009 - 13:37

Επιστρέφω για άλλη μια φορά προκειμένου να γκρεμίσω το μύθο γύρω απ τη δυσκολία της Ιαπωνικής γλώσσας.:tensai:

Όσοι κόβονται στο 2kyuu, το παθαίνουν γιατί δεν έχουν καλύψει την ύλη. Το 2kyuu είναι το πιο παπαγαλίστικο δίπλωμα που υπάρχει σε ξένη γλώσσα.

Εμ, ναι, αλλά το θέλει το διαβασματάκι του (ή διαβασματάρα). Η ύλη δεν είναι και μικρή για τα χρόνια που το δίνουν οι περισσότεροι. Επίσης θέλει να έχεις αποκτήσει μια άλφα εξοικείωση με τη γλώσσα μέχρι τότε. Θέλει να κάνεις επαναλήψεις στα κάντζι που διαβάζεις μέχρι τελικής πτώσεως, να προσπαθείς να τα χρησιμοποιείς με την παραμικρή ευκαιρία για να μην ξεχνάς αν αυτή η γραμμούλα πάει λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω και να διαβάζεις το λεξιλόγιο και τις μικρές παραλλαγές παρόμοιων λέξεων με ζήλο. Βασικά, δεν είναι δύσκολο με την έννοια ότι χρειάζεται να είσαι έξυπνος, απλά χρειάζεται μπόλικη δουλίτσα και όρεξη για ώρες και ώρες μελέτης.

Σνιφ, και τα 1000 κάντζι εμένα ηδη μου φαίνονται πολλά... :deadga6:

Αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω! Φάτε τους παιδιά! :burningbe3:

:gotit::gotit::gotit:
Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#1087 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2009 - 09:32

έστειλα πτυχία (νομίζω) την παρασκευή θεσσαλονίκη (ξυνή&language lab). αύριο θα παραλάβετε (ή όχι) τα πτυχιόχαρτά σας. καλή τύχη (όχι δεν θα μαι εγώ η γκαντέμω:P)

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1088 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2009 - 11:02

1oν γιατί τα έστειλες εσύ
και 1ον αν δεν παίρναμε τηλέφωνο πολύ θα μας τα έστελναν
και αφού μαρή τα είχες εσύ πάρε ένα τηλέφωνο να μου πεις τι σκατά κάναμε εκ τον προτέρων
κακομοίρα μου με γκαντέμιασε μια ο jiraiya μη με γκαντεμιάσεις και εσύ τώρα.

#1089 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2009 - 11:57

καλέ τί γίνεται εδώ;;;;!!!
Συμμορία είστε;;;!!!

Glastenen είσαι στα ξυνή;

τέλος πάντων καλή τύχη. και μην ανησυχείτε... φέρνω γούρι... αποδεδειγμενο αυτο!!!
Δημοσιευμένη  εικόνα
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#1090 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάρτιος 2009 - 13:36

όχι παιδιά, με έστειλε η suzuki-sensei να της κάνω θελήματα και μεταξύ αυτών ήταν και τα πτυχία σας :canthelp:

σκέφτηκα να ρωτήσω πώς τα πήγατε αλλά λέω άσε, ας ψηθούνε λίγο :hahaha::hahaha::hahaha::tensai:

dont worry eri, my touch is κωλοφάρδικ :gotit:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1091 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2009 - 21:37

dont worry eri, my touch is κωλοφάρδικ :gotit:

OMG IT IS... 100% Επιτυχία!!! το περάσαμε όλοι !!!
σου χρωστάω κέρασμα

#1092 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2009 - 22:08

Μπράβο ρε Eri! Μπράβο! Άντε και εις ανώτερα!
Και απορούσα πως δεν είχες πει τίποτα τόσο καιρό! Τώρα τα πήρατε εκεί πάνω!
Αν μου είχες εμπιστευτεί τον αριθμό εξεταζομένου βέβαια... θα στο χα πει νωρίτερα γιατί τα είδα την πρώτη μέρα που έφτασαν! Χεχεχε...

Ελπίζω του χρόνου που θα δώσει η αδερφή μου το 3 να σε πετύχω κάπου! (αν όχι νωρίτερα)

#1093 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2009 - 22:39

Minna omedetou!:gotit::gotit:

Εμ, ναι, αλλά το θέλει το διαβασματάκι του (ή διαβασματάρα). Η ύλη δεν είναι και μικρή για τα χρόνια που το δίνουν οι περισσότεροι. Επίσης θέλει να έχεις αποκτήσει μια άλφα εξοικείωση με τη γλώσσα μέχρι τότε. Θέλει να κάνεις επαναλήψεις στα κάντζι που διαβάζεις μέχρι τελικής πτώσεως, να προσπαθείς να τα χρησιμοποιείς με την παραμικρή ευκαιρία για να μην ξεχνάς αν αυτή η γραμμούλα πάει λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω και να διαβάζεις το λεξιλόγιο και τις μικρές παραλλαγές παρόμοιων λέξεων με ζήλο. Βασικά, δεν είναι δύσκολο με την έννοια ότι χρειάζεται να είσαι έξυπνος, απλά χρειάζεται μπόλικη δουλίτσα και όρεξη για ώρες και ώρες μελέτης.

Εννοείται ότι τα αγαθά κόποις κτώνται! Σκέψου όμως ότι είναι μια γλώσσα που την μιλάνε 120 εκατομμύρια άνθρωποι σε μια χώρα όπου το ποσοστό των αναλφάβητων είναι εξαιρετικά μικρό. Αλλος ένας αν τη μάθει δεν είναι και κανάς άθλος δα! Και όπως έγραψες δε θέλει καμιά ιδιαίτερη εξυπνάδα!

Το "μυστικό" για να μην ξεχνάς τα κάντζι είναι να αφιερώνεις δέκα λεπτά από την ημέρα σου κάνοντας επανάληψη μερικά ή να διαβάζεις ιαπωνικές ιστοσελίδες (ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεσαι)! Και βουνό να σου φαίνονται, θα το ανεβείς αργά ή γρήγορα αρκεί να έχεις υπομονή και επιμονή!
:knock-knock:

#1094 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2009 - 22:44

Και όπως έγραψες δε θέλει καμιά ιδιαίτερη εξυπνάδα!

Ωραίο αυτό!
Τώρα που το ανέφερες, είχα διαβάσει στο ΒΗΜΑScience ένας από τους λόγους που οι Ιάπωνες είναι τόσο έξυπνοι (χώρα της τεχνολογίας δεν είναι η Ιαπωνια;) είναι η πολυπλοκότητα της γραφής της γλώσσας τους.
Μμμμμ... θέλει αναθεώρηση!!!
Δημοσιευμένη  εικόνα
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#1095 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Μάρτιος 2009 - 00:42

Συγχαρητήρια σε όσους περάσανε και καλή δύναμη και επιμονή σε όσους δεν τα πήγαν όπως θα θελαν φέτος. Εγώ πάντως από τώρα βλέπω διάφορα όνειρα με εξετάσεις κτλ.:hahaha:

Αν και αρχή ακόμα, τα βρίσκω πολύ διασκεδαστικά τα Ιαπωνικά. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αυτό σαν χαρακτηρισμός, αλλά έτσι νιώθω. :nosey:

(Αυτό πάντως για την εξυπνάδα, εγώ δεν το δίνω σημασία. Δεν πιστεύω σε γενικότερους χαρακτηρισμούς λαών.)

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα