Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ιαπωνικά
Posted 01 August 2008 - 00:45
Posted 05 August 2008 - 17:17
Να τελειώσω με αυτά και θα ξαναπιάσω τα Ιαπωνέζικα! Δυο χρονάκια μου έμειναν
Posted 05 August 2008 - 18:10
απλά άχρηστη γλώσσα εκτος αν εισαι δημοσιογράφος, πολιτικος ή σκοπευεις να γινεις διπλωμάτης.
η πιο άχρηστη γλώσσα που έμαθα ποτέ και ας με βοήθησε για να βρω δουλειά.
Posted 08 August 2008 - 17:17

Posted 10 August 2008 - 01:27
Posted 10 August 2008 - 11:38
Έχω βάλει στόχο ζωής να μάθω ιαπωνικά... Ήδη μαθαίνω να γραφω Hiragana και από τα πολλά anime, πιάνω αρκετές λέξεις...
χμμμ... κ εγω σε τέτοια φάση βρίσκομαι νομίζω....
Αλλα Όπως έχουμε μάθει εδω πέρα στην Ελλάδα... Βρίσκεται οτι τα Ιαπωνέζικα είναι χρήσιμα... η απλα έτσι για το ψώνιο μας σαν anime fans???
Posted 10 August 2008 - 14:58
Αλλα Όπως έχουμε μάθει εδω πέρα στην Ελλάδα... Βρίσκεται οτι τα Ιαπωνέζικα είναι χρήσιμα... η απλα έτσι για το ψώνιο μας σαν anime fans???
Μία παραπάνω γλώσσα είναι πάντα χρήσιμη...! Τώρα, αν το κάνουμε για το ψώνιο μας με τα anime, είναι ένας πολύ καλός λόγος να την μάθουμε τη γλώσσα!
Posted 11 August 2008 - 10:47
depends on what is your subject of studies, your work and so on.
for example do you know how many japanese guides exist in Greece?
as zoeleene said all languages are usefull.
Posted 11 August 2008 - 14:48
Έχει αποδειχθεί από συγκεκριμένες έρευνες ότι μετά το prof αγγλικών που είναι αναγκαίο πλέον και για να φάμε, η δεύτερη ξενόγλωσση γλώσσα είναι η γλώσσα η οποία θα κρίνει κατα κάποιον τρόπο με τι θες ή θα σου άρεσε να ασχοληθείς. Αρκετοί έχουν παρομοιάσει στο παρελθόν τις ξένες γλώσσες με την διαδικασία "πτυχίο -> master". Το πτυχίο είναι ένα χαρτί που σου εξασφαλίζει τις βασικές all-around γνώσεις και το master την ειδικότητα που θες να ακολουθήσεις (που δεν το εκμεταλλεύεσαι και πάντα).
Βασισμένος σε κάτι που είπε η Liza ποιο πάνω για τα γαλλικά, ναι κι εγώ κλασσικά μαζί με τα Αγγλικά οι γονείς μου με έστειλαν Γαλλικά, πήρα τα πτυχιάκια μου, τα οποία δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω πουθενά και για κανένα λόγο εκτός από το να γεμίζω το κενό στα βιογραφικά εκεί που λέει ξένες γλώσσες. Απλά τα βαριέμαι, δεν μου αρέσουν, δεν θέλω να τα ακούω πως το λένε. Έκανα και 3 χρόνια Γερμανικά τα οποία απλά παράτησα γιατί ήταν τρισάθλια για εμένα.
Όταν τελειώσετε με το καλό τα αγγλικά, που πλέον αυτό γίνεται σε μικρή ηλικία σχετικά, αποφασίστε με σοβαρότητα ποια θα είναι πλέον η ξένη γλώσσα που θα θέλετε να ασχοληθείτε "ενδεχομένως" στο μέλλον, το "master" σας. Μην βάλετε παρωπίδες και κάνετε απλά πλούσια τα τοπικά φροντιστήρια παίρνοντας πτυχία σε 3 διαφορετικές γλώσσες, από τις οποίες η μία ή και η δεύτερη αρκετές φορές δεν θα σας δώσουν τα λεφτά σας πίσω.
Όχι δεν θα σε προσλάβει κάποιος επειδή ξέρεις αγγλικά-γερμανικά-γαλλικά (εκτός από τον ΟΗΕ, κάποια συγκεκριμένα μόνο τουριστικά τμήματα και το 1% στην Ελλάδα που ασχολείται με διπλωμάτες) αλλά θα σε προσλάβει γιατί ξέρεις αγγλικά ή αγγλικά-γερμανικά ή αγγλικά-γαλλικά ή γιατί όχι αγγλικά-ιαπωνικά....
Αν θέλετε να μάθετε σοβαρά Ιαπωνικά, για κάποιον άλλο λόγο εκτός από το να καταλαβαίνετε τα άνιμε τα οποία έχουν λεξιλόγιο άθλιο, τότε μην το σκέφτεστε απλά κάντε το, κι αν δεν τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον, τουλάχιστον μάθατε κάτι που σας άρεσε και το κάνατε ευχάριστα και το κάνατε για εσάς και όχι για την μαμά σας. Though, δεν μπορώ να διαβάζω πράγματα του στυλ, "σκέφτομαι να αρχίσω Ιαπωνικά γιατί θέλω να καταλαβαίνω τι λέει ο Ναρουτος..." λες και τα Ιαπωνικά είναι αγγλικά, αυτά τα άτομα είναι σίγουρο πως θα τα παρατήσουν στο άμεσο μέλλον.....
Όχι άλλα Αγγλικά-Γερμανικά-Γαλλικά-Ιταλικά συνοικιακά φροντιστήρια FFS!!!! Πήξαμε, δεν πάει άλλο!!! Το κάνανε εμπόριο άχρηστων πτυχίων.........
Edited by Cougar, 11 August 2008 - 14:54.
Posted 12 August 2008 - 16:50
Επειδή δεν ξέρεις πως θα σου έρθει η ζωή καλό θα ήταν να μάθεις πολλά πράγματα από μικρός. Σε μικρή ηλικία έμαθα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, και πιστεύω είναι ότι καλύτερο έκανα όταν ήμουν μικρός.
Επίσης θέλω να πω άλλο η γνώση μιας γλώσσας και άλλο πτυχίο σε γλώσσα. Νομίζω πως καλό θα ήταν να μαθαίνουμε τη γλώσσα ελεύθερα χωρίς να νοιαζόμαστε για πτυχία.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Posted 15 August 2008 - 20:15
Την Εκανα Block στο MSN γιατι ειναι το Στερεοτυπο γυναικα που νομιζει Κινα - Ιαπωνια ειναι μια χωρα και της αρεσουν τα ιταλικα.
Οχι ευχαριστω ΘΕΛΩ Ιαπωνεζα.
[]http://www.youtube.com/watch?v=iZKKXwmp4FI&feature=related[]
Ιταλικα
[]http://www.youtube.com/watch?v=RoT-cuzyhAg[]
Ιαπωνεζικα!
End of Discussion
Δεν θα καθομουν να μαθω ποτε Γαλλικα η Γερμανικα επειδη πολλοι ασχολουνται και δεν ειναι τοσο Attractive.
Ενω τα Ιαπωνεζικα ειναι τοσο Cool και ασε που η χωρα εχει ετσι ωραια κουλτουρα αντιθετως με την Γαλλια η Γερμανια που δεν μου αρεσουν οσο η Ιαπωνια.
Posted 16 August 2008 - 17:28
Είναι κάτι που θα με κάνει πολύ χαρούμενη και που θα μάθω γρήγορα καθώς απο 2 χρόνια που βλέπω άνιμε και μόνο έχω αρχίσει να καταλαβαίνω πολλά και χωρίς υπότιτλους.
Επίσης, αν ποτέ περάσω στο ρημαδιασμένο το interactive media που θέλω, σκοπεύω να πάω ως exchange student Ιαπωνία οπότε καλό είναι να τα ξέρω. Βέβαια, σου μαθαίνει και το σχολείο πριν σε στείλουνε, αλλά γιατί να μην έχω ήδη κάποιες γνώσεις.
Είμαι καλή στο να μαθαίνω γλώσσες οπότε λέω να το εκμεταλλευτώ.
Posted 16 August 2008 - 20:20
1. Ξεχάστε τα πρότυπα των j-doramas και ΕΙΔΙΚΑ των anime. Οι περισσότερες γιαπωνέζες είναι άσχημες (και καθόλου anime-like).
2. Οι περισσότερες γιαπωνέζες είναι πολύ κλειστές στον εαυτό τους, περισσότερο απ' ότι οι άνδρες. Do not expect them to fall in your lap.
3. Σε θέματα σχέσεων οι ιάπωνες είναι πολύ σωβινιστές. Το θεωρούν απρεπές να κάνουν interracial σχέση. Βλέπε "gaijin" tagging κτλ.
4. Ξαναδιαβάστε το 1., for emphasis.
Kenny - destroying your fantasies since 1587.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 17 August 2008 - 06:39
Τα γούστα σου τώρα δεν τα ξέρω, αλλά εγώ που είμαι Ιαπωνία 3 χρόνια και πιστεύω πως είναι αρκετά όμορφες. Σίγουρα όχι όλες σαν από anime, αλλά αρκετά καλές.
Το 3. δεν ισχύει με τίποτα. Μπορώ να στο εγγυηθώ εγώ. Το αντίθετο μάλιστα.
Αυτό που ισχύει είναι ότι δε θέλουν ρεμάλια και χαραμοφάηδες. Αν είσαι σοβαρός δεν έχει ρόλο η εθνικότητα.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.