Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Berserk
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 03:46
Ρε ^$*$ μου, αν δεν ήταν τόσο ωραίο το manga θα του πάταγα ένα shift-delete έτσι για το γαμώτο.
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 06:47
Anyway ίσως και καλύτερα ούτως ή άλλως είχε αρχίσει να ξεπέφτει το manga, άλλωστε αν βαριέται ο δημιουργός νομίζετε πως μπορεί να συνεχίσει να βγάζει καλή δουλειά;;
Προσωπικά χαίρομαι για ότι διάβασα, λίγο με νοιάζει τι θα γίνει, πάρτε το απόφαση απλά και go on σε άλλο manga. ^^ τόσα υπάρχουν.

In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 08:06
Πάντως ο Miuri είμαι σίγουρος έχει ξεπέσει όχι ως mangaka - προφανώς είναι από τους καλύτερους - αλλά ως χαρακτήρας στα μάτια όλων μας. Αφού ρε φίλε ξεκινάς κάτι τελειωσέ το!! Και αφού το ξεκινάς τόσο γαμάτα μη κάνεις προχειροδουλείς στο τέλος...
Επειδή αν συνεχίσω έτσι θα πέσω σε κατάθλιψη (
Μόλις τελείωσα και το 2o episode 3o volume και ομολογώ πως με δυσκολία κρατιέμαι από το να μην πάω στη σχολή για να συνεχίσω το manga. Πραγματικά έχω Κ***ΣΕΙ. Φοβερό Plot μέχρι στιγμής και ωραία δοσμένο. Καμία σχέση με το anime. Ο Gutts απλά δεν νοιώθει. Είναι ο πιο τρελός ΓΑΜΙ*Σ που έχω δει ποτέ μου. Είναι όντως berserk ( Το λέει και ο Puck νομίζω )!!!
Α. Και να προσθέσω ότι στο όλο κλίμα προσθέτει ο Puck, τον οποίο θεωρώ ως πολύ καλή έμπνευση για να μάθει κάποιος για τα συναισθήματα του Gutts στην αρχή, αλλά και ως μέσω για να δώσει και έναν χιουμοριστικό τόνο στο manga.
Αυτά τα "λίγα".
1) Συγγνώμη για το μονόπρακτο... Βαρετό ε?
2)Μόλις συνειδητοποίησα ότι έχω καεί ΑΣΧΗΜΑ με το Berserk
3)GUTTS FOR EVAH:if: ( Zoro για την ώρα σε λατρεύω αφού με έβαλες στον κόσμο του berserk! Να εύχεσαι να συνεχίσουν έτσι τα συναισθήματά μου or else....
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 08:18
50;! Σίγουρα ξέρεις να μετράς;Κοινώς, έχασε το ενδιαφέρον του. Συγγραφικό αδιέξοδο. Αμ βέβαια, όταν τα τελευταία 50 κεφάλαια δεν έχουν καν τον προταγωνιστή μέσα, κάτι πρέπει να ψιλιάζεσαι.
Ούτε καν 11 κεφάλαια (τον βλέπουμε στο κεφάλαιο 290, βαριέμαι να κοιτάξω αν υπάρχει και σε πιο πρόσφατα). Δηλαδή ένα τίποτα μπροστά στο συνολικό μέγεθος του manga. Και μπορεί ο κύριος πρωταγωνιστής να είναι ένας, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι όχι λιγότερο σημαντικοί.
Σχετικά με το συγγραφικό αδιέξοδο, μάλλον έτσι είναι. Νομίζω όμως πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να βαρεθεί μετά από 21 χρόνια.
Ελπίζουμε ο Miura να το ξεπεράσει και να επανέλθει. Το έχει κάνει και στο παρελθόν.
δλδ...
ενα απο τα καλυτερα manga δεν θα εχει ποτε τελος...
ή
ενα απο τα καλυτερα manga θα εχει ενα προχειρο και ηλιθιο τελος...
λαμπρα...
Serestrum και ambient, νομίζω ότι προτρέχετε αμφότεροι.Αίσχος. Ωραία συμπεριφορά ο Miura. Γράφει στα @@ του όλους όσους στήριξαν και αγάπησαν το έργο του.
Αν μη τι άλλο, ο Miura έχει αποδείξει πως είναι τελειομανής· προτιμά να μην κυκλοφορήσει νέα κεφάλαια παρά μόνο αν τηρούν τα υψηλότατα standards ποιότητας που ο ίδιος έχει θέσει. Υπάρχουν εκατοντάδες επαγγελματίες mangaka που πολύ θα ήθελαν σε όλη τους την καριέρα να βγάλουν έστω και ένα κεφάλαιο ισάξιο με το χειρότερο κεφάλαιο του Berserk. (Υπερβάλλω; Μπα.)
Αυτό μόνο σεβασμό δείχνει, τόσο προς τους αναγνώστες του όσο και προς το ίδιο το έργο του. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έργο ζωής.
Α, ώστε έτσι "στήριξες" το έργο του — κατεβάζοντάς το!Ρε ^$*$ μου, αν δεν ήταν τόσο ωραίο το manga θα του πάταγα ένα shift-delete έτσι για το γαμώτο.
Είμαι της άποψης ότι καθόλου δεν έχει ξεπέσει το manga, απλά το τελευταίο arc το διαβάζουμε λίγο-λίγο και γι' αυτό αδυνατούμε να το απολαύσουμε όσο τα προηγούμενα. Αντίθετα, τουλάχιστον το artwork γίνεται όλο και καλύτερο. Την ιστορία, κατά τη γνώμη μου, δε μπορούμε να την κρίνουμε προτού τελειώσει το manga· είναι τόσο επικό και μεγαλόπνοο που αν το κάνουμε θα το αδικήσουμε. Σαν να διαβάζει κανείς (σε χρονολογική σειρά) την Οδύσσεια και να θέλει να βγάλει συμπέρασμα προτού μάθει τι συνέβη όταν ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη.Anyway ίσως και καλύτερα ούτως ή άλλως είχε αρχίσει να ξεπέφτει το manga, άλλωστε αν βαριέται ο δημιουργός νομίζετε πως μπορεί να συνεχίσει να βγάζει καλή δουλειά;;
Ξέρω βέβαια ότι το "Golden Age" arc είναι το αγαπημένο πολλών. Αναμενόμενο, είναι άλλωστε αυτό που γυρίστηκε σε anime. Πιστεύω όμως πως η συνέχεια του manga (μαζί με την αμφιλεγόμενη στροφή σε περισσότερο υπερφυσικά στοιχεία) βρισκόταν ήδη στο μυαλό του Miura όταν έγραφε το Golden Age (φάση που άλλωστε κράτησε αρκετά χρόνια).
Η συνέπεια και η εσωτερική συνοχή του έργου δείχνουν ότι κάθε τι που συμβαίνει έχει αποφασιστεί από πολύ πριν. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν τυχόν έχει όλη την ιστορία (μέχρι το τέλος) εδώ και χρόνια στο μυαλό του και απλά βαριέται να τη διηγηθεί και να τη ...ζωγραφίσει! Άλλωστε το λεπτομερές σχέδιο της σειράς πρέπει να είναι αρκετά κουραστικό.
Εγώ πάντως θα περιμένω να τελειώσει η σειρά πριν την κρίνω συνολικά και ωστόσο θα επιμένω ότι, παρότι ημιτελές, είναι το καλύτερο manga που έχω διαβάσει.
Μην ανησυχείς, εγώ αρχίζω να πιστεύω ότι ο Miura είναι τόσο τελειομανής που είναι ανίκανος να κάνει προχειροδουλειά, ακόμα κι αν το ήθελε.Και αφού το ξεκινάς τόσο γαμάτα μη κάνεις προχειροδουλείς στο τέλος...
Έχεις ακόμα πολύ πράμα.Μόλις τελείωσα και το 2o episode 3o volume
Προσωπικά σε ζηλεύω, μακάρι να μπορούσα να ξαναδιαβάσω το Berserk για πρώτη φορά!
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 27 Μάρτιος 2009 - 11:48
merged
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 13:07
Περίμενα ότι κάποιος θα το σχολίαζε αυτό.Α, ώστε έτσι "στήριξες" το έργο του — κατεβάζοντάς το!
Spoiler:Πάντως κανείς δε σε εμποδίζει να το διαγράψεις.
Εδώ και καιρό έψαχνα τρόπο να κάνω μια συμφέρουσα παραγγελία τα πρώτα volume του manga. Είχα σκοπό να το αγοράσω όλο, όπως συνήθως γίνεται με όλα τα anime/manga που μου αρέσουν πραγματικά.
Φυσικά με τις τελευταίες εξελίξεις δεν αγοράζω τίποτα. Θα περιμένω να δω αν θα φιλοτιμηθεί να το συνεχίσει.
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 13:42
Υπερβάλλεις. Μπορώ να σκεφτώ αρκετά κεφάλαια ως χειρότερα του Berserk και πιστεύω ότι ένας επαγγελματίας mangaka μπορεί να τα ξεπεράσει άνετα, έστω και μόνο με τα καλύτερα κεφάλαια της καριέρας του.Αν μη τι άλλο, ο Miura έχει αποδείξει πως είναι τελειομανής· προτιμά να μην κυκλοφορήσει νέα κεφάλαια παρά μόνο αν τηρούν τα υψηλότατα standards ποιότητας που ο ίδιος έχει θέσει. Υπάρχουν εκατοντάδες επαγγελματίες mangaka που πολύ θα ήθελαν σε όλη τους την καριέρα να βγάλουν έστω και ένα κεφάλαιο ισάξιο με το χειρότερο κεφάλαιο του Berserk. (Υπερβάλλω; Μπα.)
Αλλά τα καλύτερα κεφάλαια του Berserk είναι ίσως ότι καλύτερο έχει δώσει η Ιαπωνική σχολή τα τελευταία 30 χρόνια και συγκρίνονται με ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η 9η τέχνη ανεξαρτήτως προέλευσης. Κυρίως επειδή υπερβαίνει τα στεγανά των manga και κοιτάει και προς Δύση, συνδυάζοντας και τα θετικά και των δύο σχολών (κάτι ανάλογο είχε κάνει πχ και ο Frank Miller στις αρχές της καριέρας του)
Και ναι, είναι τελειομανής ο άνθρωπος. Από τη στιγμή πχ που έβαλε βοηθούς για να προλαβαίνει τα deadlines φάνηκε αισθητά να πέφτει η ποιότητα του σχεδίου.
(Προσωπικά περιμένω να μαζευτούν 2-3 τόμοι να κάτσω να διαβάσω μαζεμένους, γιατί το decompressed storytelling και οι σπάνιες κυκλοφορίες μάλλον κουράζουν παρά βοηθάνε στην ανάγνωση.
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 16:49
Αλλιώς κάποια στιγμή μπαίνουν σε κύκλο επανάληψης ή απλά γίνονται κουραστικά. Ή τουλάχιστον αυτής της άποψης είμαι, κι ας είναι το berserk στα αγαπημένα μου fantasy reads. (ανάμεσα σε πληθώρα fantasy νουβέλων που έχω διαβάσει επίσης)

In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 17:24
Υπερβάλλεις. Μπορώ να σκεφτώ αρκετά κεφάλαια ως χειρότερα του Berserk και πιστεύω ότι ένας επαγγελματίας mangaka μπορεί να τα ξεπεράσει άνετα, έστω και μόνο με τα καλύτερα κεφάλαια της καριέρας του.
Αλλά τα καλύτερα κεφάλαια του Berserk είναι ίσως ότι καλύτερο έχει δώσει η Ιαπωνική σχολή τα τελευταία 30 χρόνια και συγκρίνονται με ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η 9η τέχνη ανεξαρτήτως προέλευσης. Κυρίως επειδή υπερβαίνει τα στεγανά των manga και κοιτάει και προς Δύση, συνδυάζοντας και τα θετικά και των δύο σχολών (κάτι ανάλογο είχε κάνει πχ και ο Frank Miller στις αρχές της καριέρας του)
Και ναι, είναι τελειομανής ο άνθρωπος. Από τη στιγμή πχ που έβαλε βοηθούς για να προλαβαίνει τα deadlines φάνηκε αισθητά να πέφτει η ποιότητα του σχεδίου.
(Προσωπικά περιμένω να μαζευτούν 2-3 τόμοι να κάτσω να διαβάσω μαζεμένους, γιατί το decompressed storytelling και οι σπάνιες κυκλοφορίες μάλλον κουράζουν παρά βοηθάνε στην ανάγνωση.
Naoki Urasawa- 20th Century Boys. Για μένα έτσι είναι το σωστό.
Όσο για το μανγκα, είμαι υπέρ αυτού που είπε ο Radagast. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα που κυκλοφορούν. Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία φαντασίας. Το Berserk είναι χαμένη υπόθεση πλεόν.
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 19:45
Σώπα, δεν το ήξερα!Υπερβάλλεις.
Μια που το έχεις ψάξει το θέμα, πόσα volumes έχουν βγει στα αγγλικά (ξέρω ότι είναι αρκετά), σε τι ποιότητα (μετάφρασης κ.ο.κ.) και πόσο υπολογίζεις το συνολικό κόστος;Περίμενα ότι κάποιος θα το σχολίαζε αυτό.
Εδώ και καιρό έψαχνα τρόπο να κάνω μια συμφέρουσα παραγγελία τα πρώτα volume του manga.
Βρε παιδιά, το ζήτημα του πόσο σας αρέσει είναι υποκειμενικό, αλλά ένα επιχείρημα που να υποστηρίζει όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά περί πτώσης της ποιότητας δεν έχω ακόμα διαβάσει.Το Berserk είναι χαμένη υπόθεση πλεόν.
Εκτός κι αν είναι "χαμένη υπόθεση" αποκλειστικά και μόνο επειδή βαριέστε να περιμένετε — σε αυτήν την περίπτωση να σας θυμίσω ότι ένα έργο τέχνης δεν το κρίνουμε από το πόσο χρόνο χρειάστηκε για να φτιαχτεί. Και ότι "το καλό πράγμα αργεί να γίνει".
Και, ναι, το 20th Century Boys (που ακόμα δεν το έχω τελειώσει
Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2009 - 20:30
Μια που το έχεις ψάξει το θέμα, πόσα volumes έχουν βγει στα αγγλικά (ξέρω ότι είναι αρκετά), σε τι ποιότητα (μετάφρασης κ.ο.κ.) και πόσο υπολογίζεις το συνολικό κόστος;
Ο 28ος τόμος κυκλοφόρησε μόλις πριν 2 μέρες από την Dark Horse. Νέα κυκλοφορία ενός τόμου γίνεται σταθερά κάθε 2 μήνες με τον 29ο να έχει ανακοινωθεί στις 27 Μαΐου. Ονομαστική τιμή 14$ = 10€. Μπορείς να πετύχεις καλύτερες τιμές σε online μαγαζιά όπως το Bookdepository. Η μετάφραση είναι... Dark Horse επομένως αγοράζεις άφοβα. Βέβαια ίσως να θέλεις να περιμένεις και την έκδοση στα ελληνικά από την Anubis. Στην Ιαπωνία η σειρά βρίσκεται περίπου στον 33ο τόμο και πάει στο 34ο.
Προσωπικά αυτήν την έκδοση ακολουθώ και διαβάζω. Όπως και να το κάνουμε, είναι πιο ικανοποιητικό να ξέρω πως κάθε 2 μήνες θα διαβάζω σταθερά ~200 σελίδες, παρά να περιμένω για τυχόν ένα chapter στο ίδιο διάστημα. Τώρα που φτάνουμε τα ongoings θα μπω όμως κι εγώ στην λούμπα του "περίμενε".
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 28 Μάρτιος 2009 - 03:15
Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2009 - 03:27
Οταν το τελειωσω θα πω την γνωη μου ....αν και πολλα κλισε ρε παιδι μου..
ελεος δηλαδη // εξαλλου το κλειμορ ρουλαρει claire FTW !!
θα μπορουσε να μπει στο τοπ 10ο ομως ... αλλα οχι στο τοπ 1ο ...
αυτα . οποιος καταλαβε καταλαβε !
Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2009 - 03:37
Ερμ... το Berserk ξεκίνησε το 1988, ενώ το Claymore μόλις το 2001... ποιος αντιγράφει ποιον;αντιγραφει λιιιιγο το κλειμορ ...

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2009 - 03:40
το αρχισα ... αντιγραφει λιιιιγο το κλειμορ ... ειδικα αυτο
Spoiler:.
Οταν το τελειωσω θα πω την γνωη μου ....αν και πολλα κλισε ρε παιδι μου..
ελεος δηλαδη // εξαλλου το κλειμορ ρουλαρει claire FTW !!
θα μπορουσε να μπει στο τοπ 10ο ομως ... αλλα οχι στο τοπ 1ο ...
αυτα . οποιος καταλαβε καταλαβε !Spoiler:
NTAN ! (καμπανάκι κοτσάνας
it's the other way around...
Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2009 - 03:53
φαινεται πεσατε μεσα ...
αυτο που θα ηθελα να μου πειτε ειναι αν πλησιαζει το τελος , αλλιως δεν θα αντεξω εχοντας διαβασει ολα τα υπαρχοντα τσαπτερ.
Καποτε μπορει να ξαναρχισω , αλλα οχι τωρα ...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από laraska: 28 Μάρτιος 2009 - 05:43
Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2009 - 18:54
To manga "έργο ζωής" του Miura θέλει απίστευτα πολύ δουλειά,χρόνο και σκέψη για να βγαίνει(όσο κι αν καθυστερεί) με τόσο καλό σχέδιο και να διατηρείται σε καλά επίπεδα η πλοκή και όλα αυτά για να κατεβάσουμε εμείς(οι περισσότεροι τουλάχιστον) τσάμπα το scanlation,που μέσα σε μερικά λεπτά το έχουμε τελειώσει.
Δεκτό ότι θα μπορούσε ήδη να το έχει τελειώσει κάμποσα χρόνια νωρίτερα,αλλά,εφ'όσον είναι δικό του το έργο,αυτός αποφασίζει και συνεχίζει την ιστορία αρκετά καλά παρά την μακροσκελή διαρκεία της,λογικό και πολύ πιθανό είναι να θελήσει να πάρει ένα διάλειμμα,άνθρωποι είμαστε πολλά μπορούν να συμβούν.
Μπορούσε να ερωτευτεί,να θέλησει να ασχοληθεί πιο πολύ με την οικογένειά του(αν έχει
Άλλωστε κανείς δεν είπε ότι η διακοπή είναι οριστική,κάποια στιγμή θα μπορούσε άνετα να του ξανάρθει η όρεξη να το συνεχίσει,αλλά αν όχι,ποιοί είμαστε εμείς για να τον κρίνουμε;
(παίρνω μερικώς το μέρος του μόνο,είπα ότι μπορούσε και για μένα έπρεπε να το έχει ήδη τελειώσει καιρό πριν,αλλά κατά τ'άλλα το "διάλειμμα" δεν θεωρώ είναι κάτι το τόσο υπερβολικό)
Στo ενδιάμεσο θα ασχοληθώ με τις τόσες άλλες αξιόλογες σειρές που κυκλοφορούν και,αν με το καλό του 'ρθει ποτέ η όρεξη να το συνεχίσει,θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξει να το διαβάσει.
3)GUTTS FOR EVAH:if: ( Zoro για την ώρα σε λατρεύω αφού με έβαλες στον κόσμο του berserk! Να εύχεσαι να συνεχίσουν έτσι τα συναισθήματά μου or else....
)
Aν εξαιρέσεις ότι η σειρά,όπως θα διάβασες,θα κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα επ'αόριστο χρόνο,θέλω να πιστεύω πως δεν θα σε απογοητεύσει η συνέχεια της συγκριτικά με την αρχή.
Όπως είπα ήδη,δεν την θεωρώ τόσο καλή όσο την Golden Age(το παρελθόν του Guts),αλλά η συνέχεια παρ'όλα αυτά κρατιέται ακόμη σε υψηλά επίπεδα κατ'εμέ και τα θύματα που βρίσκονται στον διαβά του Dragonslayer πάντα ικανοποιητικά πολλά(splatter ftw).
Θέλει να 'ναι λίγο ψαγμένος για να καταλάβει κανείς από που προέρχετε το nick σου(*raises hand*),ακόμη και ανάμεσα σε Berserk fans,μιας και το όνομα αυτό αναφέρθηκε μόνο μια φορά από την πριγκίπισσα στον Guts,αν θυμάμαι καλά,πάντως όχι πάνω από 2-3 φορές συνολικά.Εγώ πάντως θα περιμένω να τελειώσει η σειρά πριν την κρίνω συνολικά και ωστόσο θα επιμένω ότι, παρότι ημιτελές, είναι το καλύτερο manga που έχω διαβάσει.
Spoiler:
Σίγουρα όμως δεν χρειάζεται αυτό για να φανεί ο fanboyσμός σου.XD
laraska,δεν ξέρω τι έμαθες,αλλά να ξέρεις ότι στην καλύτερη θέλουμε ακόμη 5 χρονάκια για να τελειώσει η σειρά(μικρή πιθανότητα,πιστεύω θα είναι τα διπλάσια η περίοδος τουλάχιστον,αλλά ποιός ξέρει,ίσως πάρει μπρος και αποφασίσει να το τελειώσει κάποια στιγμή-κάλως ή κακώς)και αυτό πάντα εφ'όσων αποφασίσει να το συνεχίσει από το hiatus που πήρε τώρα.
Αυτά.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 28 Μάρτιος 2009 - 20:20