Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ταινίες κινουμένων σχεδίων εκτός ανιμε που αξίζει να δειτε
Posted 29 October 2008 - 21:12
πχ. το οτι οι ομορφες γυναικες κ οι ομορφοι αντρες πανε πακετο, οτι οι κακοι ειναι ασχημοι συνηθως ανθρωποι (Ursula, Cruela DeVille, η μητρια κ αδερφες τις ωραιας κοιμωμενης) οτι μια γυναικα ειναι πληρως ευτυχισμενη μονο αμα βρει ενα καλο (και πλουσιο) παλικαρι και τον παντρευτει, η ιδεα οτι γενικα η γυναικα ειναι μια ευθραυστη και απροστατευτη πεταλουδιτσα που χρειαζεται τον knight in shining armor να την βοηθησει, και τελος για να ειναι ολοι χαρουμενοι και να ειναι ολα οκ πρεπει να εχεις τονους χρυσαφι και να ζεις σε παλατι...
για εμενα αυτη ειναι η "αμερικανικη προπαγανδα" που προωθουν αυτες οι ταινιες
τωρα για τον αν υπαρχουν πολιτικης φυσεως μηνυματα δεν ξερω, εχω ακουσει διαφορες θεωριες αλλα καθ'οτι δεν εχω γνωσεις δεν αναφερομαι σε αυτα
Posted 29 October 2008 - 22:08
Ας μην υπερβάλουμε, η πλειοψηφία αυτών των clichés ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά του storytelling... and needless to say, υπάρχουν και σε αμέτρητα anime/manga...πχ. το οτι οι ομορφες γυναικες κ οι ομορφοι αντρες πανε πακετο, οτι οι κακοι ειναι ασχημοι συνηθως ανθρωποι (Ursula, Cruela DeVille, η μητρια κ αδερφες τις ωραιας κοιμωμενης) οτι μια γυναικα ειναι πληρως ευτυχισμενη μονο αμα βρει ενα καλο (και πλουσιο) παλικαρι και τον παντρευτει, η ιδεα οτι γενικα η γυναικα ειναι μια ευθραυστη και απροστατευτη πεταλουδιτσα που χρειαζεται τον knight in shining armor να την βοηθησει, και τελος για να ειναι ολοι χαρουμενοι και να ειναι ολα οκ πρεπει να εχεις τονους χρυσαφι και να ζεις σε παλατι...
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 29 October 2008 - 22:26
ειναι σκετο προπαγανδα
Posted 29 October 2008 - 22:37
Δεν μπαίνω στον κόπο να προτείνω τα κλασικά Disney μιας και τα ξέρουν πάνω κάτω όλοι αυτά, χώρια που είναι σκέτα "παραμυθάκια".
Les Triplettes de Belleville (France) (πραγματικό έργο τέχνης)
Persepolis (France)
Fantastic Planet (France) (και 2 άλλα sci-fi movies ακόμη του ίδιου δημιουργού είναι απίστευτα-τα Time Masters και Gandahar, όλα πολύ προχωρημένα για την εποχή τους)
Kirikou and the Sorceress (mainly France)
Aachi & Ssipak (Korea)
The Nightmare Before Christmas (Tim Burton)
Monsters inc. , Ratatouille, Ice Age & Wall-E (Pixar) (διάλεξα επιλεκτικά αυτά, δίνοντας σημασία και στο σενάριο)
Hoodwinked & When the Wind Blows (England)
Alice & Faust (stop-motion animation Jan Svankmajer - Tsexia) (και τα shorts του ένα κι ένα είναι btw)
Αυτά τα ολίγα μου ήρθαν τώρα. H σειρά είναι τυχαία. Λίγα και καλά.
Τα περισσότερα με βραβεία, για την εποχή τους.
Edited by Radagast, 17 December 2008 - 18:51.
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 30 October 2008 - 14:19
lightshadow ανομιζω οτι αμερικανικη προπαγανδα δεν ειναι μονο τα παραδειγματα του τυπου που ανεφερες
πχ. το οτι οι ομορφες γυναικες κ οι ομορφοι αντρες πανε πακετο, οτι οι κακοι ειναι ασχημοι συνηθως ανθρωποι (Ursula, Cruela DeVille, η μητρια κ αδερφες τις ωραιας κοιμωμενης) οτι μια γυναικα ειναι πληρως ευτυχισμενη μονο αμα βρει ενα καλο (και πλουσιο) παλικαρι και τον παντρευτει, η ιδεα οτι γενικα η γυναικα ειναι μια ευθραυστη και απροστατευτη πεταλουδιτσα που χρειαζεται τον knight in shining armor να την βοηθησει, και τελος για να ειναι ολοι χαρουμενοι και να ειναι ολα οκ πρεπει να εχεις τονους χρυσαφι και να ζεις σε παλατι...
τωρα για τον αν υπαρχουν πολιτικης φυσεως μηνυματα δεν ξερω, εχω ακουσει διαφορες θεωριες αλλα καθ'οτι δεν εχω γνωσεις δεν αναφερομαι σε αυτα
Αρχίζω να λέω για American animation Films που ανατρέπουν αυτά τα κλισέ ( τα οποία όμως είναι υπαρκτά)
1)Ice and Fire και τα υπόλοιπα έργα του Ralph Bakshi . Οσοι τον ξέρετε , ξέρετε περί τίνος πρόκειται . Ξεχάστε τα παραδοσιακά κινούμενα σχέδια. Μάλιστα το ice and fire υπάρχει και σε fαnsubbed στα Ελληνικά (!) από τους ancientmariner . τΟ κατεβάζετε από torrent http://isohunt.com/torrent_details/50009569/ancientmariner?tab=summary
2)Rock and Rule . το πρώτο έργο animation της πασίγνωστης Nelvana !Δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα λόγω των σατανιστικών (και καλά αναφορών που έχει ) Δεν υπάρχουν ελληνικά subs αλλά σίγουρα αξίζει να το δείτε. Κατέβασμα από http://isohunt.com/torrent_details/47766552/rock+and+rule?tab=summary
3)Hevy Metal & Heavy Metal 2000. Για όποιον νομίζει ότι οι γυναίκες είναι αβοήθητες και χρειάζονται ιππότες . Ειδικά το πρώτο ήταν η ταινία που εξέφραζε μια ολόκληρη γενιά . http://isohunt.com/torrent_details/39095448/heavy+metal+2000?tab=summary
Αυτές όι ταινίες για αρχή , θα επιστρέψω .
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Posted 31 October 2008 - 12:32
και φυσικά δεν είναι disny δεν λέμε ότι όλες οι αμερικανιές είναι προπαγάνδες,
μόνο η disny είναι πολύ politically correct και προωθεί το αμερικάνικο όνειρο
και τα ευνουχισμένα όνειρα.
anelis, ο Kenny έχει δίκιο σε αυτό, όλα τα παραμύθια εκείνης της εποχής
ήταν έτσι.
lightshadow... τι παραδείγματα θές;... ο Micky απο μόνος του είναι η πραγματοποίηση
του αμερικάνικου όνειρου και έχει χρησιμοποιηθεί στην προπαγάνδα της αμερικής.
δεν χρειάζεται να δώσω παραδείγματα... όλα τα έργα της disney είναι καθαρά ευνουχισμένα
και προοωθούν την φάση ότι όλα εινια καλά τραλα λί τραλαλό, ποιο έργο της disney είναι καθαρά ενήλικο? Η φαντασία ήταν απλά ένα πείραμα που πέτυχε, δεν ξέρω αν έχει συμβολισμούς απλά είναι ένα εργο τέχνης (προσωπικά δεν μου αρέσει).
Θα προτιμούσα να δω ποιο ενήλικες ταινίες απο την disney αλλά η disney απλά βρίσκει
τρόπους να εκμεταλεύεται τα παιδιά για να βγάζει λεφτά.
είναι μια νέα mgm με τη διαφορά που δεν δίνει ναρκωτικά στα teen idols που παράγει, αλλά
αυτό που λέω δεν έχει να κάνει πολύ με τα animation οπότε δεν το συνεχίζω.
Posted 31 October 2008 - 12:37
Edited by lightshadow, 09 December 2008 - 00:47.
Posted 31 October 2008 - 12:41
ότι δεν ήταν φορτωμένο με κλισέ?
και η Jane austin γυναίκα ήταν και μάλιστα μοντέρνα για την εποχή της
αλλά τα κλισέ εκείνης της εποχή τα κράτησε στα έργα της,
παρόλο που οι πρωταγωνιστές της ήταν πολύ δυναμικοί για εκείνη την εποχη.
Posted 31 October 2008 - 18:49
ειναι αυτος που τις εκανε ευρεως γνωστες "στολιζοντας" τις και προσαρμοζοντας τις οσο μπορουσε περισσοτερο σε αυτο το συγκεκριμενο "ιδεωδες", και μαλλιστα διαλεξε να "φτιαξει" τις συγκεκριμενες ιστοριες που το περιειχαν ΗΔΗ
πότε δλδ διαφωνησα με τον kenny, ή με κανεναν αλλον lightshadow κ errisabetsu σε αυτο το θεμα;
1ον ειμαι κοπελα, κ 2ον κολλημα μου ισως, αλλα ο εριστικος σου τονος πολυ μου τη βαρεσελοιπον λοιπον αγαπητε anelis δες αυτο και μετα πες μου για προπαγανδα(αμερικανικη Η μη) ξανα αν τολμας
http://n.wikipedia.org/wiki/Beauty_and_the_Beast
@ zade χιλια thanx κ για τις πληροφοριες κ για τα torrents, παω να το δω subito!
Edited by Anelis, 31 October 2008 - 19:15.
Posted 21 November 2008 - 04:10
Πολλοι παλιοι θα πρεπει να το θυμουνται λολ
[media]http://www.youtube.com/watch?v=Urn-HE5xoNc[/media]
κ το Μαριο δε παει πισω λολ

Posted 21 November 2008 - 14:10
όχι σαβούρες, ξεκίνησε όμορφα με εναλακτικά animations
και animations με βραβεία ανά τον κόσμο....
ήδη χάλασε από κάποιους που έβαλαν τα animation της disney
που μόνο εναλλακτικά δεν είναι αντιθέτως φούλ στα στερεότυπα
ωστόσο και αυτά δεν μπορείς να μη τα προσέξεις αφού ειναι μέρος της ιστορίας.
και μετά έρχεται ο dimitoriosu και βάσει ανάμεσα σε
animations όπως το persepolis , το τρίο της μπελβίλ,
το sonic των σκαντζόχειρο....
ακόμη και τα έργα της disney χωρίς να είναι εναλακτικά
έχουν προσφέρει πράγματα στην 9η τέχνη, έχουν πάρει βραβεία
δεν χάνεις κάτι αν τα δείς και έχουν γράψει ιστορία.
τα animation τύπου Mario και sonic ήταν μια ελεεινή ψευτοδουλειά
για να προωθηθούν τα παιχνίδια των εταιρειών.
που ακριβώς υπάρχει ποιότητα σε ένα τέτοιο animaiton?
τι ήταν αυτό που κάνει διαφορετική αυτή την φτηνοσειρά της πλπάκας;
και πες μου έχεις δει κανένα απο αυτά τα animation για τα οποία λέμε;
πως μπορεί κάτι με τόσο ελεινή ποιότητα να σταθεί ανάμεσα σε ονόματα όπως τα παρακάτω:
Les Triplettes de Belleville (France) (πραγματικό έργο τέχνης)
Persepolis (France)
Fantastic Planet (France) (και 2 άλλα sci-fi movies ακόμη του ίδιου δημιουργού είναι απίστευτα-τα Time Masters και Gandahar)
Kirikou and the Sorceress (mainly France)
Aachi & Ssipak (Korea)
The Nightmare Before Christmas (Tim Burton)
Monsters inc. , Ratatouile, Ice Age & Wall-E (Pixar) (διάλεξα επιλεκτικά αυτά, δίνοντας σημασία και στο σενάριο)
Hoodwinked & When the Wind Blows (England)
Alice & Faust (stop-motion animation Jan Svankmajer - Tsexia) (και τα shorts του ένα κι ένα είναι btw)
μπήκες στον κόπο να δεις γιατί πράγμα μιλάμε πριν προτείνεις τη σαβούρα;
επίσης το να προτείνουμε έτσι απλά ένα όνομα είναι ότι πιο εύκολο.
μην προτείνετε τα ίδια και τα ίδια και γράψτε και κάτι για το σενάριο.
γιατί ωραία η παραπάνω λίστα αλλά για κάποιον που δεν ξέρει
την ιστορία τους δεν έχει νόημα το να διαβάσει ενα τίτλο απλό.
έτσι μπορώ και εγώ να προτείνω άπειρους τίτλους και
χωρίς να τους έχω δει. απλά δεν έχει νόημα.
Posted 21 November 2008 - 15:42
Dimitorisu και λοιποί, εδώ πέρα μιλάμε κυρίως για ταινίες animation, όχι σειρές. Ρίξτε μια ματιά στις προηγούμενες επιλογές, και αν έχετε να προτείνετε κάτι παρόμοιου στυλ, είστε ευπρόσδεκτοι.
Posted 21 November 2008 - 16:24
βασικά αυτό το thread ξεκίνησε για να προτείνουμε animations
όχι σαβούρες, ξεκίνησε όμορφα με εναλακτικά animations
και animations με βραβεία ανά τον κόσμο....
ήδη χάλασε από κάποιους που έβαλαν τα animation της disney
που μόνο εναλλακτικά δεν είναι αντιθέτως φούλ στα στερεότυπα
ωστόσο και αυτά δεν μπορείς να μη τα προσέξεις αφού ειναι μέρος της ιστορίας.
και μετά έρχεται ο dimitoriosu και βάσει ανάμεσα σε
animations όπως το persepolis , το τρίο της μπελβίλ,
το sonic των σκαντζόχειρο....
ακόμη και τα έργα της disney χωρίς να είναι εναλακτικά
έχουν προσφέρει πράγματα στην 9η τέχνη, έχουν πάρει βραβεία
δεν χάνεις κάτι αν τα δείς και έχουν γράψει ιστορία.
τα animation τύπου Mario και sonic ήταν μια ελεεινή ψευτοδουλειά
για να προωθηθούν τα παιχνίδια των εταιρειών.
που ακριβώς υπάρχει ποιότητα σε ένα τέτοιο animaiton?
τι ήταν αυτό που κάνει διαφορετική αυτή την φτηνοσειρά της πλπάκας;
και πες μου έχεις δει κανένα απο αυτά τα animation για τα οποία λέμε;
πως μπορεί κάτι με τόσο ελεινή ποιότητα να σταθεί ανάμεσα σε ονόματα όπως τα παρακάτω:
μπήκες στον κόπο να δεις γιατί πράγμα μιλάμε πριν προτείνεις τη σαβούρα;
επίσης το να προτείνουμε έτσι απλά ένα όνομα είναι ότι πιο εύκολο.
μην προτείνετε τα ίδια και τα ίδια και γράψτε και κάτι για το σενάριο.
γιατί ωραία η παραπάνω λίστα αλλά για κάποιον που δεν ξέρει
την ιστορία τους δεν έχει νόημα το να διαβάσει ενα τίτλο απλό.
έτσι μπορώ και εγώ να προτείνω άπειρους τίτλους και
χωρίς να τους έχω δει. απλά δεν έχει νόημα.
Λολ καλα πως μιλας ετσι?
Αν δε σ'αρεσει η σαβουρα μου μη μπαινεις καν στον κοπο για να απαντας στο post μου μονο κ μονο για να αυξανεις τον αριθμο των post που εκανες. κ αν σ αρεσει η οχι αυτη η σειρα θεωρηται η original για σονικ που χε βγει σ αρεσει η οχι.
Κ εγω απαντησα συμφωνα με το οτι διαβασα στο topic:
"ταινίες κινουμένων σχεδίων εκτός ανιμε που αξίζει να δειτε"
Αμα θελεις αλαξε το ονομα για μην μπαινουν οι αλλοι κ ποσταρουν πραγματα οπως λες "εκτος θεματος"
Κι αμα θελεις να φτιαξεις site οπου να βαζεις τα animation σου καντο γιατι εμενα δε θα μου πει κανενας που πρεπει να μπαινω κ τι να λεω οκ?
Δε εγραψα στο τοπικ για να το συκρινω αλλα να πω τι μ'αρεσει. το τι προσφερε στον κοσμο δεν ειναι προβλημα μου κ ουτα καν μπαινω στον κοπο να το ψαξω... ψαξτο μονη σου...
Κ μη μου τη μπαινεις γιατι ειμαι νεο μελος... Και τι εγινε δηλαδη... κ γω Global Moderator Bio-HQ.net ημουν καποτε. Λες κ αυτο ηταν το πρωτο φορουμ στο που πατησα στη ζωη μου δηλαδη.
Κι αμαν με το να κατηγορεις οτι δε σου αρεσει. Δε ζητησε κανεις τι γνωμη σου κρατα τα ολα μεσα σου. Το τι σ'αρεσει η οχι δε μ'ενδιαφερει απολυτως
Κ την σειρα που προτεινα την ειδα...

Posted 26 November 2008 - 14:36
Κ εγω απαντησα συμφωνα με το οτι διαβασα στο topic:
"ταινίες κινουμένων σχεδίων εκτός ανιμε που αξίζει να δειτε"
..
αυτό που πρότεινες είναι σειρά δεν είναι ταινία.