Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?
Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 20:30
*waving intensifies*
Καταχωρήθηκε 17 Μάιος 2011 - 11:21
Aυτό btw το είχε πει και ο Light. Μετά από τους μεγαλοεγκληματίες και τους μικροεγκληματίες, αφού του τελειώνανε, θα έπιανε και τους τεμπέληδες και γενικά όσους "θεωρούσε" ότι δεν προσφέρουν στην κοινωνία. Φωτια στον κόρφο μας δηλαδή. Manga, anime, games, ταινίες; Κάθεσαι και ασχολείσαι μ' αυτά; Εγκληματικό. Κάτσε να σου γράψω ένα ραβασακι.
Όπως και να έχει.Θα χρησιμοποιούσα σίγουρα το death note για να εξαφανίσω όσους δεν άφηναν την κοινωνία να εξελιχθεί (εγκληματίες,διεφθαρμένους πολιτικούς κ.λ.π.).
Είμαι έτσι κι αλλιώς της άποψης πως οι επικίνδυνοι εγκληματίες πρέπει να πεθαίνουν ώστε να μην απειλούνται οι πολίτες(δολοφόνοι,βιαστές).
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 17 Μάιος 2011 - 13:30
merged

There are no miracles in this world,only the people's efforts.
The only way for a miracle to happen is to make it happen yourself.
Καταχωρήθηκε 17 Μάιος 2011 - 13:38
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2011 - 23:10
Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2011 - 17:51
Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2011 - 18:58

Εξάλλου δεν θα ήθελα να "το χάσω" όπως και ο φίλος μας Φώτης Γιάγαμης...

Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2011 - 19:26
Και ποιος εισαι κυριε που θα κρινεις τι προσφερει ο καθενας?Ουτε οι πιο σοφοι δεν μπορουν να δουν ολες τις πλευρες ενος ζητηματος.Οπως δεν μπορεις να χαρισεις ζωη σε αυτους που την αξιζουν δεν εχεις κανενα δικαιομα να δωσεις θανατο σε αυτους που θεωρεις οτι τον χριεαζονται.Οσο για το ΦΤΑΣΑΜΕ πιστευω πως ο λογος που δημιουργειται η εντυποση αυτη ειναι επειδη μπορουμε να μιλαμε πιο ευκολα για παγκοσμια κατασταση και επειδη εχουμε μεγαλυτερο πλυθησμο.Δεν νομιζω να μπορεις να εξαφανισεις ουτε το 1% της "κακιας" του κοσμου ουτε αν ειχες 3 φορες τα χρονια της ζωης σου.Τελικως το μονο που κανεις ειναι να ικανοποιεις το εγω σου και να γινεσαι ενας μανιακος σαν τον light η χειροτερος!
Δεν θα διαφωνήσω με την γνώμη σου,απλά σκέψου αν είχες χάσει κάποιον δικό σου από δολοφονία ή είχες ζήσει το κακό που υπάρχει στον κόσμο(π.χ σε έναν πόλεμο),πως θα ένιωθες και αν θα ήθελες να το χρησιμοποιήσεις ή όχι(DEATHNOTE SPOILER

Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2011 - 21:31
Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2011 - 21:59

Πέρα απ' την πλάκα, δεν είμαι σίγουρη αν θα το χρησιμοποιούσα. Αλλά αν τελικά το έκανα θα φρόντιζα τα άτομα που θα σκότωνα να πέθαιναν πληρώνοντας για τις πράξεις τους και αφού γεύονταν το δικό τους δηλητήριο. Ο βιαστής θα βίωνε ένα gang rape για παράδειγμα.
Αλλά γενικά πιστεύω πως κανείς δε μπορεί να κρίνει αν κάποιος πρέπει να πεθάνει ή όχι, ή τουλάχιστον κανείς δεν πρέπει να αφαιρέσει μια ζωή απλά επειδή πιστεύει ότι ο άλλος το αξίζει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πιστεύω πως κάποια άτομα ίσως να αξίζουν να πεθάνουν για τις θηριωδίες που διαπράττουν.
Πάνω απ'όλα I want to stay HUMAN.
Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2011 - 23:07
Δεν θα διαφωνήσω με την γνώμη σου,απλά σκέψου αν είχες χάσει κάποιον δικό σου από δολοφονία ή είχες ζήσει το κακό που υπάρχει στον κόσμο(π.χ σε έναν πόλεμο),πως θα ένιωθες και αν θα ήθελες να το χρησιμοποιήσεις ή όχι(DEATHNOTE SPOILER
Spoiler:).Δεν λέω πως το έχω νιώσει και φυσικά εύχομαι να μην συμβεί,απλά ας δούμε και την ψυχολογία και την κοσμοθεωρία αυτού που θα το χρησιμοποιούσε.
DN spoiler:
Bεβαια επειδη ξεφυγα λιγο απο τη συζητηση, σε καταλαβαινω που λες για το πως ειναι να εχεις ζησει κατι τετοιο, αλλα μην ξεχνατε πως υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι που βγηκαν πολυ καλυτερη μετα απο ενα δυσκολο και ασχημο παρελθον.
Την ψυχολογια και την κοσμοθεωρια τα καταλαβαινω, το θεμα ειναι πως σου κανει η καρδια για την πραξη.Και εγω εχω μπει στη διαδικασια να σκεφτομαι τον εαυτο μου να καθαριζει καποια ατομα που αντιπαθω, αλλα ξερω πως οχι μονο δεν θα υπηρχε περιπτωση ποτε να το κανω, αλλα και δεν θα εβγαινε απολυτως τιποτα καλο απο αυτο.
Υπαρχουν αρκετοι δολοφονοι που ναι, ειχαν τα δικια τους για να κανουν την πραξη, αλλα, τι κερδισαν στο τελος?
Απλα κατεστρεψαν τη ζωη τους και φορτωθηκαν με μια τεραστια αμαρτια.
Οσο για το πως ειναι να σκοτωνεις εγκληματιες, εγω σας λεω πως οπως μπαινουμε και στη θεση του Κιρα, ετσι πρεπει να μπουμε και στη θεση των εγκληματιων.
Δεν ξερουμε ουτε τι τους οδηγησε σ' αυτο που κανουν, ουτε ξερουμε αν ο καθε ενας απο αυτους οντως θα σκοτωνε πχ καποιον που εκεινη τη στιγμη απηλει.
Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2011 - 17:27
και τι προσφερουν αυτοι στο κοσμο?τιποτα ειναι σαν παρασιτα!!και γιατι να ζουνε οι βιαστες ή αυτοι που ξυλοκοπουν τη γυναικα τους ή τα παιδια τους?απλως εξυπηρετουν την αρρωστια τους.σε καποια θεματα δυστυχως δεν πρεπει να λειτουργεις με βαση το συναισθημα σου.πρεπει να πραττεις με το μυαλο σου!!
Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2011 - 17:42
Και ποιος εισαι κυριε που θα κρινεις τι προσφερει ο καθενας?Ουτε οι πιο σοφοι δεν μπορουν να δουν ολες τις πλευρες ενος ζητηματος.Οπως δεν μπορεις να χαρισεις ζωη σε αυτους που την αξιζουν δεν εχεις κανενα δικαιομα να δωσεις θανατο σε αυτους που θεωρεις οτι τον χριεαζονται.Οσο για το ΦΤΑΣΑΜΕ πιστευω πως ο λογος που δημιουργειται η εντυποση αυτη ειναι επειδη μπορουμε να μιλαμε πιο ευκολα για παγκοσμια κατασταση και επειδη εχουμε μεγαλυτερο πλυθησμο.Δεν νομιζω να μπορεις να εξαφανισεις ουτε το 1% της "κακιας" του κοσμου ουτε αν ειχες 3 φορες τα χρονια της ζωης σου.Τελικως το μονο που κανεις ειναι να ικανοποιεις το εγω σου και να γινεσαι ενας μανιακος σαν τον light η χειροτερος!
συμφωνω οτι δεν μπορει να κρινει καποιος αν θα ζησει ή θα πεθανει ο αλλος,αλλα δυστυχως μιναμε μονο σε αυτη τη θεωρια!πρεπει καποιος να αρχισει να εκφοβισει τους εγκληματιες για να γινονται λιγοτερα εκληματα!και λυπαμαι που το λεω αλλα για να γινει καλυτερος ο κοσμος θα υπαρχουν και παραπλευρες απωλειες,θα πεθαινουν και αθωοι,δηλαδη οι συγγενεις των θυματων!τελος,σε βρισκω πολυ απαισιοδοξο οτι αν ειχαμε 3 φορες τα χρονια της ζωης μας δεν θα καταφερναμε τπτ!αν προσπαθουσαμε ολοι μαζι θα καταφερναμε πολλα πραγματα αλλα δυσυχως ο καθενας κοιταει τον ευατο του!!!ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!!!!!!
Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2011 - 17:51
Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2011 - 18:16
Υπαρχουν αρκετοι δολοφονοι που ναι, ειχαν τα δικια τους για να κανουν την πραξη, αλλα, τι κερδισαν στο τελος?
και τι προσφερουν αυτοι στο κοσμο?τιποτα ειναι σαν παρασιτα!!και γιατι να ζουνε οι βιαστες ή αυτοι που ξυλοκοπουν τη γυναικα τους ή τα παιδια τους?απλως εξυπηρετουν την αρρωστια τους.σε καποια θεματα δυστυχως δεν πρεπει να λειτουργεις με βαση το συναισθημα σου.πρεπει να πραττεις με το μυαλο σου!!
Είναι απλά τα πράγματα. Γιατί ο καθένας αξίζει μία ακόμα ευκαιρία. Για αυτό δεν εφαρμόζεται και σε όλες τι χώρες η θανατική ποινή. Γιατί το καταλαβαίνουν. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι φυλακές, όχι για να τιμωρούν τους εγκληματίες, αλλά για να τους επανεντάξουν στη κοινωνία. Μου κάνει εντύπωση που δεν σκεφτόμαστε τον ορισμό της φυλακής μερικές φορές.
Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2011 - 18:24
Tα ατομα που δεν προσφερουν τιποτα στον κοσμο ειναι πολυ περισσοτερα, και δεν ειναι μονο εγκληματιες.Και αφου κανεις αυτο το ερωτημα, εγω θα σου απαντησω.
Αυτος που κακομεταχειριζεται την οικογενεια του, παραλληλα τη συντηρει ομως.
Οταν η γυναικα του δεν μπορει να σταθει μονη της σε τιποτα και να τον αντιμετωπισει δικαστικα, αλλα καθεται και ανεχεται ολη αυτη την κακομεταχειριση και καλα για να μη δυαλισει το σπιτι της, τοτε ουσιαστικα αυτο της αξιζει.
Δε λεω, σιγουρα υπαρχουν πιο ακραιες περιπτωσεις με ανθρωπους που φερονται εγληματικα απεναντι στην οικογενεια τους, αλλα αυτους πρεπει να τους αντιμετωπισουν οι αρχες, και εξαλλου τα ονοματα τετοιων ανθρωπων δεν ειναι αρκετα γνωστα για να μπορει να τα γνωριζει ενας απλος χρηστης του DN.
Oποτε ακομα και αν σκοτωσεις τους εγκληματιες που βλεπεις στην τηλεοραση, η διαφθορα στο μυαλο των ανθρωπων δε θα σταματησει ποτε να υπαρχει.
Ο ανθρωπος απο μονος του ειναι ενα τερας που δημιουργει προβληματα για τους προσωπικους του σκοπους. (μιλαω για την ανθρωποτητα γενικα, οχι πως ολοι οι ανθρωποι ειναι ετσι)
Ακομα και ο βιαστης που λες, μπορει μεσα απο ψυχιατρικη βοηθεια να καταφερει να πολεμησει το παθος του και να καταφερει να ενταχθει και παλι στην κοινωνια.
Κανεις δε γεννιεται εγκληματιας, αλλα συνηθως οι περιστασεις τους οδηγουν εκει.
Αμα βοηθησεις καποιους ανθρωπους να ξεπερασουν τα προβληματα τους, θα καταλαβεις πως ισως δεν ηταν ποτε τοσο κακοι οσο φαινοντουσαν, γιατι πανω απ' ολα ειναι ανθρωποι.
Σιγουρα υπαρχουν και περιπτωσεις αμετανοητων εγκληματιων που δεν εχουν ελπιδα μετανοιας, αλλα αυτοι ειναι σχετικα λιγοι, και εγω ειμαι απολυτα αντιθετος με τη λογικη "μαζι με τα ξερα, καιγονται και τα χλωρα."