Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?

• Please log in to reply
1121 replies to this topic

#706 Exosouler

Exosouler

L2J Pro Developer

• Members
  • 26 posts

Posted 21 July 2009 - 19:02

φυσικα και θα το χρησιμοπιουσα!!!
υπαρχουν τοσοι και τοσοι καθηγητες που αξιζουν να ψοφησουν!!!

just Kidding. Δεν νομιζω να το χρησιμοποιουσα εξαλλου καθε ανθρωπος αξίζει να ζησει ( εκτος απο τον αδέρφο μου)

Spoiler:

#707 whitestorm

whitestorm

Starting...

• Members
  • 14 posts

Posted 24 July 2009 - 23:17

ευελπιστώ πως δεν θα το χρησιμοποιούσα... όμως δεν είμαι και 100% σίγουρη... ο πειρασμός είναι μεγάλος...

#708 Jaggerjack

Jaggerjack

Choto mate!!!!!

• Members
  • 27 posts

Posted 25 July 2009 - 15:29

Εγω θα το πω απλα με μια λεξη SATSUGAIII!!!!!!:riiight:
Posted Image

#709 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 01 September 2009 - 23:12

Μάλλον δε θα το χρησιμοποιούσα. Στη θεωρία καλή είμαι - καλά έκανε ο Light στην αρχή, δεν έκανε και τίποτα πολύ διαφορετικό από τον L, αφού αυτός ήταν υπέρ της θανατικής ποινής και μπλα μπλα...

Στην πράξη θα κόλωνα. Εκτός κι αν με οδηγούσαν σε πολύ ακραίο σημείο.

#710 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 01 September 2009 - 23:58

Δεν θα μπουρουσα να αντισταθω να μην το χρησιμοποιησω...... με τιποτα ομως............

#711 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 08 October 2009 - 22:58

Διχαζομαι. Σε αυτη την περιπτωση υπαρχουν δυο πλευρες. Το θεμα ειναι πια θα υπερισχυσει. Η λεγομενη καλη ή η κακη?

Το μεγαλο μου προβλημα ειναι 1) Οι τυψεις, που ενταξει αμα αρχισεις να σκοτωνεις μετα γινεται συνηθεια και αν αποσυνδεθεις απο το συναισθημα, σιγα τα λαχανα. 2) Αυτος που θα χρησιμοποιησει το Death Note δεν θα παει ουτε στον παραδεισο ουτε στην κολαση. Προβλημα κατα τη γνωμη μου, που πιστευω στην υπαρξη τους ασχετα απο το πως ειναι (αν εχουν φλεγομενα καζανια ή λουλουδια και τα σχετικα) Το να μεινω μονος μου στην αιωνιοτητα θα ηταν υπερβολικα ανιαρο και χειροτερα αν υποθεσουμε οτι σε αυτη την αιωνιοτητα θα σκεφτεσαι παντα τι εκανες στη ζωη σου και πως κατηντησες εκει που εισαι τωρα θα ηταν με γαλο συναισθηματικο φορτιο που ισοδυναμει με θλιψη, που με τη σειρα της ισοδυναμει την κολαση. Προσοχη, ΜΗΝ το ανοιξετε αν δεν εχετε διαβασει το 7ο βιβλιο του Χαρι Ποτερ (αν υπαρχουν ακομη τετοιοι ανθρωποι)
Spoiler:

Απο την αλλη, ποιος οριζει το καλο και το κακο? Και τα δυο οριζονται κυριως με βαση την ηθικη και την θρησκεια (ασχετα αν πιστευετε ή οχι). Απο παιδια μας μαθαινουν να ειμαστε "καλοι", ο χριστιανισμος (και απο οσο θυμαμαι και ο Βουδισμος) και η καθε θρησκεια με τον ενα ή τον αλλο τροπο μιλαει για τις σωστες πραξεις, για καρμα, τιμωριες και τα σχετικα. Αν ομως βαλουμε στην ακρη αυτον τον παραγοντα τοτε τι?

Αν δεν απατωμαι ο Αριστοτελης ειχε αναφερθει στο ιδιο θεμα. Πανω κατω ειχε πει οτι κατι που ειναι σωστο για μια κοινωνια μπορει να ειναι λαθος για καποια αλλη. Μπορει η δολοφονια κτλπ να μην ειναι αποδεκτα στην γνωστη μας κοινωνια αλλα σε μια υποθετικη κοινωνια εγκληματιων (παραλειπω το θεμα αν θα μπορουσε να υπαρξει) θα ηταν κατι αποδεκτο και φυσικο.

Αλλωστε το γεγονος οτι σε αλλες χωρες υπαρχει η θανατικη ποινη και σε αλλες οχι δειχνει ακριβως αυτο. Αλλο ειναι το σωστο για την ταδε χωρα, αλλο για την αλλη.

Επιπλεον επειδη ο φονος, διοτι περι φονου προκειται, φερει την σφραγιδα του κρατους δεν σημαινει οτι ειναι δικαιος ή σωστος, με βαση παντα την καθιερωμενη εννοια του δικαιου και του σωστου, οποτε το "καλο και το "κακο" ειναι εντελως υποκειμενικες εννοιες και το να σκοτωσεις καποιον με ενα τετραδιο δε σε κανει κατωτερο του κρατους που σκοτωνει "νομιμα".

Για να καταληξω, μπορει να το χρησιμοποιουσα μπορει και οχι, αλλα σιγουρα δεν θα το κατεστρεφα.
1) Δεν θα με πειραζε να εχω εναν stalker Shinigami να με ακολουθει παντου (εκτος απο την τουαλετα ελπιζω). Θα ειχα πολλα να συζητησω μαζι του και αλλωστε το να βλεπεις καποιον που οι αλλοι δεν βλεπουν σου δινει ενα αισθημα ανωτεροτητας. Φυσικα θα τρομαζα αν εβλεπα ενα "τερας" μπροστα μου και ποιος ξερει πως θα αντιδρουσα αλλα σταδιακα δεν συνηθιζει ο ανθρωπος?
2) Αν το εδινα πισω στον Shinigami, πως ξερω οτι δεν θα το επαιρνε αργοτερα καποιος αλλος θνητος επειδη του Shinigami του "επεσε και δεν προλαβε να το πιασει" που θα εκανε χειροτερα απο οτι εγω?
3) Συμφωνοι, μπορει να γινεσαι δολοφονος και να θυσιαζεις την ψυχη σου αλλα ολοι οι ανθρωποι που σωζωνται στην πορεια? Αν ο Light δεν ειχε χρησιμοποιησει το DN την δευτερη φορα για να επαληθευσει αν ειναι αληθινο, τοτε η κοπελα θα ειχε πεσει θυμα βιασμου. Και αν ολοι αυτοι οι εγκληματιες δεν ειχαν πεθανει θα υπηρχαν σιγουρα αθωα θυματα.
4) Δυστυχως ή ευτυχως πολλες απο τις αποψεις μου συγκλινουν με του Light και δυστυχως ξερω για τι ειμαι ικανος και τι οχι.
5) Συμφωνω βεβαια οτι κανεις δεν εχει το δικαιωμα να αφαιρει μια ανθρωπινη ζωη (μεσα μου εχω ιδιαιτερα ανεπτυγμενο το αισθημα της δικαιοσυνης, σε βαθμο αηδιας θα ελεγα αλλα και ο Light δεν ακολουθησε την, εστω δικη του δικαιοσυνη?), και οτι η φυλακη ειναι καλυτερη τιμωρια ωστε οι εκγκληματιες να σωφρονιστουν αλλα ολοι μας δεν εχουμε πει καποιες στιγμες να πεθανει καποιο καθαρμα?
6) Και με βαση αυτο θελω να οδηγηθω σε κατι αλλο. Ολοι οι ανθρωποι ειναι ικανοι να διαπραξουν εγκλημα αν τους δωθει η δυναμη και η εξασφαλιση για τη ζωη τους. Αποδειξη η ιστορια "Το δαχτυλιδη του Γυγη". Οποιος την ξερει καταλαβαινει τι λεω.

Συμπερασματικα, οσον αφορα εμενα οι πιθανοτητες ειναι 50%-50%

#712 Konalicious

Konalicious

Starting...

• Members
  • 7 posts

Posted 13 October 2009 - 06:18

Δε θα το χρησιμοπιούσα γιατί δε θα πήγαινα ούτε στη κόλαση ούτε στο παράδεισο :oo:

#713 Grimmy

Grimmy

Darker Than Black

• Members
  • 14 posts

Posted 13 October 2009 - 19:39

Πρωτα απο ολα συγχαρητηρια σε αυτον που εκανε το τοπικ... χωραει πολυ σκεψη και φιλοσοφια το πραμα... Εγω ειμαι σιγουρος πως θα το χρησιμοποιουσα πρωτα απολα για την περιεργια που θα ειχα αν ηταν αληθεια ολοι αυτοι οι κανονες και αργοτερα γιατι πιστευω οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που δε θα επρεπε να ζουνε.... Ισως ακουστει λιγο ανωριμο (ισως να ειναι κιολας) αλλα πραγματικα υπαρχουν ανθρωποι που δεν κανουν τιποτα στη ζωη και πανω απολα ΔΕΝ προσπαθουν να κανουν τιποτα για να εποφεληθει κ κοινωνια! Επισης υπαρχουν πολλοι πολιτικοι και αλλα "υψηλης ταξης" προσωπα τα οποια εχουν καταστρεψει το συστημα και το νοιμα της δημοκρατιας μονο και μονο για να επωφεληθουν αυτοι και τα κοντινα τους προσωπα. Τελος υπαρχουν και πολλοι εγκληματιες οι οποιοι εχουν κανει εγκληματα και ειτε εχουν γλυτωσει με μικρες ποινες ειτε δεν εχουν καν φυλακιστει... Ολοι αυτοι οι παραπανω ειναι σκουπιδια της κοινωνιας και και το μονο που καταφερνουν ειναι να επιβαρενουν τους σωστους ανθρωπους.... Για να "καθαρισει" η κοινωνια απο αυτους τους ανθρωπους θα χρησιμοποιουσα το death note.... Ενα μεγαλο διλλημα ειναι αν θα χρησιμοποιυσα το death note και για προσωπικους σκοπους... Το να πει καποιος"οχι" ειναι πολυ ευκολο, αλλα αν τυχον τυχενε στα αληθεια θα ηταν μια πολυ δυσκολη αποφαση... Σιγουρα ο θανατος καποιον προσοπων θα μπορουσε να μας επωφελησει σε θεμα δουλειας κτλπ... Το θεμα ειναι θα αντεχες να εχεις τις τυψεις του οτι σκοτωσες καποιον που δεν το αξιζε? Το οτι εισαι ενας κοινος εγκληματιας?? Εγω προσωπικα δεν θα το αντεχα για αυτο δεν πιστευω οτι θα χρησιμοποιουσα το death note για προσωπικο οφελος.... Τελος θελω να πω πως διαβαζοντας τα υπολοιπα ποστς βρηκα καποια πολυ συνειδητοποιημένα ατομα, ωστοσο προσεξα και καποια αλλα πολυ χαζα (κατα την γνωμη μου) η τουλαχιστον πολυ αφελη.... Θα φερω ως παραδειγμα το οτι καποιο μελος ειπε θα σκοτωνε τους καθηγητες του..... Ειμαστε σοβαροι? Οσο αυστηροι η ακομα και ανικανοι μερικες φορες να ειναι δεν θα επρεπε καν να σκεφτει καποιος να τους σκοτωσει.... Αυτο ξεπερνα τα ορια και ειναι χειροτερο ακομη και της χρησης του death note για προσωπικα θεματα..... Αυτες ειναι η αποψεις μου θα ηθελα να ξερω αν καποιοι συμφωνουν η διαφωνουν με αυτα^^
Posted Image

#714 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 13 October 2009 - 20:50

Iδού ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις το Death Note:
Posted Image
Tι νομίζατε; Μονάχα για ν' αφαιρεί ζωές είναι; Tώρα θυσιάστε τα μήλα σας στον Ryuk, τιποτένιοι θνητοί! :himitsu:

#715 kantoros

kantoros

Anime Fan

• Members
  • 153 posts

Posted 13 October 2009 - 21:40

εγω αν το ειχα παντως θα με εβαζα πρωτα να πεθανω στα 392 μου και μετα θα επεφταν κεφαλια...

#716 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 October 2009 - 22:20

Kαι θα πέθαινες σε 23 μέρες καθώς αυτό είναι το ανώτατο όριο για να μπει σε εφαρμογή η επίδραση του Death Note. :bleh:

#717 spartankid

spartankid

LALA-RU

• Members
  • 138 posts

Posted 13 October 2009 - 22:30

ελεος να την παταγε κανενας κακομοιρης ετσι
Posted Image

#718 pontikaki

pontikaki

Ot@ku Relic

• Members
  • 34 posts

Posted 14 October 2009 - 19:04

Τόσες μισητές φάτσες τριγύρω...μουααχαχαχα...χα.:hihi2:

Πέρα από την πλάκα τώρα, όσο και να έμπαινα στον πειρασμό, δε νομίζω ότι θα το έκανα.
Δεν έχω σκοπό να μεταμορφωθώ σε δεύτερο Raito μιας και μου είναι τόσο απεχθής. :puke:
Κακόμοιρη Misa...

Posted Image

Spoiler:

#719 Grimmy

Grimmy

Darker Than Black

• Members
  • 14 posts

Posted 14 October 2009 - 19:20

E οχι ακι απεχθης ο κιρα-σαμα:mador2:
Posted Image

#720 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 15 October 2009 - 00:28

εγω αν το ειχα παντως θα με εβαζα πρωτα να πεθανω στα 392 μου και μετα θα επεφταν κεφαλια...

Ό,τι δεν τηρεί τους νόμους της λογικής (όπως για παράδειγμα να πεθάνει κάποιος από δράκο) δεν εφαρμόζεται από το Death Note. Σημειωματάριο θανάτου είναι, όχι το μαγικό λυχνάρι του Αλαντίν.