Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?
Posted 21 July 2009 - 19:02
υπαρχουν τοσοι και τοσοι καθηγητες που αξιζουν να ψοφησουν!!!
just Kidding. Δεν νομιζω να το χρησιμοποιουσα εξαλλου καθε ανθρωπος αξίζει να ζησει ( εκτος απο τον αδέρφο μου)
Posted 24 July 2009 - 23:17
Posted 25 July 2009 - 15:29

Posted 01 September 2009 - 23:12
Στην πράξη θα κόλωνα. Εκτός κι αν με οδηγούσαν σε πολύ ακραίο σημείο.
Posted 01 September 2009 - 23:58
Posted 08 October 2009 - 22:58
Το μεγαλο μου προβλημα ειναι 1) Οι τυψεις, που ενταξει αμα αρχισεις να σκοτωνεις μετα γινεται συνηθεια και αν αποσυνδεθεις απο το συναισθημα, σιγα τα λαχανα. 2) Αυτος που θα χρησιμοποιησει το Death Note δεν θα παει ουτε στον παραδεισο ουτε στην κολαση. Προβλημα κατα τη γνωμη μου, που πιστευω στην υπαρξη τους ασχετα απο το πως ειναι (αν εχουν φλεγομενα καζανια ή λουλουδια και τα σχετικα) Το να μεινω μονος μου στην αιωνιοτητα θα ηταν υπερβολικα ανιαρο και χειροτερα αν υποθεσουμε οτι σε αυτη την αιωνιοτητα θα σκεφτεσαι παντα τι εκανες στη ζωη σου και πως κατηντησες εκει που εισαι τωρα θα ηταν με γαλο συναισθηματικο φορτιο που ισοδυναμει με θλιψη, που με τη σειρα της ισοδυναμει την κολαση. Προσοχη, ΜΗΝ το ανοιξετε αν δεν εχετε διαβασει το 7ο βιβλιο του Χαρι Ποτερ (αν υπαρχουν ακομη τετοιοι ανθρωποι)
Απο την αλλη, ποιος οριζει το καλο και το κακο? Και τα δυο οριζονται κυριως με βαση την ηθικη και την θρησκεια (ασχετα αν πιστευετε ή οχι). Απο παιδια μας μαθαινουν να ειμαστε "καλοι", ο χριστιανισμος (και απο οσο θυμαμαι και ο Βουδισμος) και η καθε θρησκεια με τον ενα ή τον αλλο τροπο μιλαει για τις σωστες πραξεις, για καρμα, τιμωριες και τα σχετικα. Αν ομως βαλουμε στην ακρη αυτον τον παραγοντα τοτε τι?
Αν δεν απατωμαι ο Αριστοτελης ειχε αναφερθει στο ιδιο θεμα. Πανω κατω ειχε πει οτι κατι που ειναι σωστο για μια κοινωνια μπορει να ειναι λαθος για καποια αλλη. Μπορει η δολοφονια κτλπ να μην ειναι αποδεκτα στην γνωστη μας κοινωνια αλλα σε μια υποθετικη κοινωνια εγκληματιων (παραλειπω το θεμα αν θα μπορουσε να υπαρξει) θα ηταν κατι αποδεκτο και φυσικο.
Αλλωστε το γεγονος οτι σε αλλες χωρες υπαρχει η θανατικη ποινη και σε αλλες οχι δειχνει ακριβως αυτο. Αλλο ειναι το σωστο για την ταδε χωρα, αλλο για την αλλη.
Επιπλεον επειδη ο φονος, διοτι περι φονου προκειται, φερει την σφραγιδα του κρατους δεν σημαινει οτι ειναι δικαιος ή σωστος, με βαση παντα την καθιερωμενη εννοια του δικαιου και του σωστου, οποτε το "καλο και το "κακο" ειναι εντελως υποκειμενικες εννοιες και το να σκοτωσεις καποιον με ενα τετραδιο δε σε κανει κατωτερο του κρατους που σκοτωνει "νομιμα".
Για να καταληξω, μπορει να το χρησιμοποιουσα μπορει και οχι, αλλα σιγουρα δεν θα το κατεστρεφα.
1) Δεν θα με πειραζε να εχω εναν stalker Shinigami να με ακολουθει παντου (εκτος απο την τουαλετα ελπιζω). Θα ειχα πολλα να συζητησω μαζι του και αλλωστε το να βλεπεις καποιον που οι αλλοι δεν βλεπουν σου δινει ενα αισθημα ανωτεροτητας. Φυσικα θα τρομαζα αν εβλεπα ενα "τερας" μπροστα μου και ποιος ξερει πως θα αντιδρουσα αλλα σταδιακα δεν συνηθιζει ο ανθρωπος?
2) Αν το εδινα πισω στον Shinigami, πως ξερω οτι δεν θα το επαιρνε αργοτερα καποιος αλλος θνητος επειδη του Shinigami του "επεσε και δεν προλαβε να το πιασει" που θα εκανε χειροτερα απο οτι εγω?
3) Συμφωνοι, μπορει να γινεσαι δολοφονος και να θυσιαζεις την ψυχη σου αλλα ολοι οι ανθρωποι που σωζωνται στην πορεια? Αν ο Light δεν ειχε χρησιμοποιησει το DN την δευτερη φορα για να επαληθευσει αν ειναι αληθινο, τοτε η κοπελα θα ειχε πεσει θυμα βιασμου. Και αν ολοι αυτοι οι εγκληματιες δεν ειχαν πεθανει θα υπηρχαν σιγουρα αθωα θυματα.
4) Δυστυχως ή ευτυχως πολλες απο τις αποψεις μου συγκλινουν με του Light και δυστυχως ξερω για τι ειμαι ικανος και τι οχι.
5) Συμφωνω βεβαια οτι κανεις δεν εχει το δικαιωμα να αφαιρει μια ανθρωπινη ζωη (μεσα μου εχω ιδιαιτερα ανεπτυγμενο το αισθημα της δικαιοσυνης, σε βαθμο αηδιας θα ελεγα αλλα και ο Light δεν ακολουθησε την, εστω δικη του δικαιοσυνη?), και οτι η φυλακη ειναι καλυτερη τιμωρια ωστε οι εκγκληματιες να σωφρονιστουν αλλα ολοι μας δεν εχουμε πει καποιες στιγμες να πεθανει καποιο καθαρμα?
6) Και με βαση αυτο θελω να οδηγηθω σε κατι αλλο. Ολοι οι ανθρωποι ειναι ικανοι να διαπραξουν εγκλημα αν τους δωθει η δυναμη και η εξασφαλιση για τη ζωη τους. Αποδειξη η ιστορια "Το δαχτυλιδη του Γυγη". Οποιος την ξερει καταλαβαινει τι λεω.
Συμπερασματικα, οσον αφορα εμενα οι πιθανοτητες ειναι 50%-50%
Posted 13 October 2009 - 06:18

Posted 13 October 2009 - 19:39

Posted 13 October 2009 - 21:40
Posted 13 October 2009 - 22:20

Posted 13 October 2009 - 22:30

Posted 14 October 2009 - 19:04

Πέρα από την πλάκα τώρα, όσο και να έμπαινα στον πειρασμό, δε νομίζω ότι θα το έκανα.
Δεν έχω σκοπό να μεταμορφωθώ σε δεύτερο Raito μιας και μου είναι τόσο απεχθής.

Κακόμοιρη Misa...
Posted 14 October 2009 - 19:20

Posted 15 October 2009 - 00:28
Ό,τι δεν τηρεί τους νόμους της λογικής (όπως για παράδειγμα να πεθάνει κάποιος από δράκο) δεν εφαρμόζεται από το Death Note. Σημειωματάριο θανάτου είναι, όχι το μαγικό λυχνάρι του Αλαντίν.εγω αν το ειχα παντως θα με εβαζα πρωτα να πεθανω στα 392 μου και μετα θα επεφταν κεφαλια...