Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 1 votes

Hanada Shonen-Shi


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

Poll: Rating: (3 member(s) have cast votes)

Rating:

  1. Excellent (3 votes [100.00%] - View)

    Percentage of vote: 100.00%

  2. Very Good (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  3. Good (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  4. Bad (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  5. Very bad (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#1 System

System

    System

  • Global Mods
  • 1 posts

Posted 09 January 2007 - 16:17

Παραγωγή: 2002
Αριθμός επεισοδείων:25
Είδος: Slice of life, Comedy, Supernatural
Animation: Madhouse


Επειδή είναι κρίμα όσο είμαστε καινούργιοι στο χώρο των ανιμε και όσες σειρές βλέπουμε να μας φαίνονται καλές μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε καλύτερους τίτλους να τις συγκρίνουμε ή λόγω της εμπορικότητας τους, ενώ άλλα αριστουργήματα να μας ξεφεύγουν ή να τα βλέπουμε πολύ αργότερα και αφού έχουμε δει δεκάδες ανούσιους τίτλους, γράφω αυτό το preview για να σας γλιτώσω από την ταλαιπωρία του ψαξίματος για καλά ανιμε. Γιατί αυτή είναι μια σειρά που αξίζει να την δουν όλοι.

Αν είδατε το Honey & Clover και συγκινηθήκατε, ή το Fruits Basket ή ιδίως τα 10 τελευταία επεισόδια του Full Moon wo Sagashite τότε σίγουρα θα σας αρέσει και αυτός ο τίτλος. Προσωπικά για μένα είναι ίσως η καλύτερη σειρά 25 επεισοδίων (από τις πρόσφατες τουλάχιστον) που είχα την ευκαιρία να δω. Γιατί έχει μια επιπλέον ζωντάνια και φυσικότητα που οι παραπάνω σειρές υστερούν.

Και έχουν περάσει μέρες από τότε που την είδα αλλιώς θα ήμουν πολύ πιο μεροληπτικός.

Η υπόθεση:

Στην ιαπωνική επαρχία ο μικρός Ichiro Hanada μετά από ένα σχεδόν μοιραίο τροχαίο και μετά από 9 ραψίματα (δυσοίωνος αριθμός) στο κεφάλι του, αποκτά την ικανότητα να βλέπει φαντάσματα ανθρώπων ή και ζώων που απεβίωσαν πρόσφατα. Μάταια προσπαθεί να πείσει την οικογένειά του και τον καλύτερό του φίλο πως ότι βλέπει είναι αληθινό. Άσε που είναι και ανυπάκουος και μέτριος μαθητής, τρώει ξύλο για τις σκανταλιές του από τη μάνα του, πλακώνεται με την αδερφή του, ενώ ο πατέρας με τον παππού του συνεχώς τα πίνουν και η γιαγιά του είναι με το μέρος της μάνας του. Οπότε άντε να τον πιστέψουν.
Όμως για τα φαντάσματα ο Ichiro είναι η μοναδική ελπίδα ώστε να περάσουν στον άλλο κόσμο εκπληρώνοντας τις διάφορες υποχρεώσεις και χωρίς να είναι παγιδευμένα. Τί υποχρεώσεις μπορεί να είναι αυτές; Πχ σε ένα επεισόδιο το φάντασμα μιας ετοιμόγεννης σκύλας καλεί τον Ichiro για να σώσει το κουτάβι της, που ονομάζεται Jiro και συνοδεύει τον Ichiro από το τέταρτο επεισόδιο. Ή το φάντασμα μιας κοπέλας που πέθανε λόγω μιας χρόνιας ασθένειας, του ζητά να πάει στον φίλο της για να του θυμίσει μια υπόσχεση.
Κάθε μικρή ιστορία που αποτελείται από ένα ως τρία επεισόδια έχει συγκινητικό φινάλε και δεν ένοιωσα έτσι με κανένα άλλο ανιμε αφού είδα και τα 25 επεισόδια. Ειλικρινά έκανα χρόνο να συνέλθω.

Posted Image

Ο τίτλος αυτός συνδιάζει και κωμωδία και συγκίνηση με μοναδικό τρόπο και το χιούμορ του δεν υπάρχει σε πολλά ανιμε.

Τo animation από Madhouse είναι μοναδικό και θυμίζει κάτι από Ghibili. Το ανιμε είναι βασισμένο στο μάνγκα του Makoto Isshiki. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τα μάνγκα του διαβάστε το Piano no Mori, μεταφρασμένο από reinmu. Οι χαρακτήρες είναι πιστοί στο μάνγκα και έχουν μια συγκινητική μοναδικότητα στη μετάδωση αισθημάτων. Υπάρχει και ταινία.

Και η μουσική εκτέλεση είναι αρμόζουσα στις κωμικές και τραγικές στιγμές.


Αν κουραστήκατε από τα ίδια και τα ίδια στα ανιμε και θέλετε κάτι καινούργιο και διαφορετικό που να αριστεύει σε όλους τους τομείς, τότε προτείνω τη σειρά ανεπιφύλακτα. Από τις πιο αδικημένες και άγνωστες σειρές.

Ειλικρινά μη νομίζετε πως τα γράφω αυτά επειδή είμαι πορωμένος με τη σειρά. Η σειρά αυτή είναι πράγματι αριστούργημα και αξίζει κάθε επαινετικό σχόλιο, έστω και αν δεν είναι και πολύ γνωστή. Απλά να ξέρετε πως τα αισθήματά σας θα συγκλονιστούν με αυτό το ανιμε. Για αυτό να είστε προετοιμασμένοι.

Τώρα δεν ξέρω πόσοι είδατε τον τίτλο ή τον έχετε ακουστά. Αν ήταν από τους τίτλους που να ήταν μόνο για τα γούστα μου, ούτε θα τον ανέφερα. Αλλά πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλους.

Edited by Petran79, 30 January 2012 - 21:53.


#2 пустая комната

пустая комната

    DELETED

  • Members
  • 225 posts

Posted 09 January 2007 - 16:32

Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά. Άλλωστε το concept του έχει χρησιμοποιηθεί και σε πολλές ταινίες και σειρές (Ghost Wishperer) που γενικότερα προσελκύουν το ευρύ κοινό.
Να'σαι καλά για την πρότασή σου. Θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία!

#3 NoDsl

NoDsl

    Ευκαιριακό Μέλος

  • Members
  • 442 posts

Posted 09 January 2007 - 21:50

omg! ^13421652266

OP σε anime με back street boyz... creepy.....
Σε λίγο θα δούμε καλομοίρα να τραγουδά το OP του elfen lied...

πέρα απο το σοκ και δεος που μου προκάλεσε το OP song λέω να το εντάξω στα προσεχώς.
Καλό review και φαίνεται υποσχόμενο. Συνεχίστε έτσι!
Posted ImagePosted Image
She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all
(Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare

#4 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 September 2007 - 19:05

να σημειωσω πως προσφατα η σειρα ολοκληρωθηκε απο τους Anime-Empire και μπορειτε να την απολαυσετε και στα Αγγλικά.

Μια απο τις πιο συγκινητικες αλλα ταυτοχρονα πιο αστειες σειρες που ετυχε να δω.

http://isohunt.com/download/24143622/hanada

#5 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 28 March 2012 - 22:06

BUMP γιατί πρέπει.

Πάνε κάποιοι μήνες που το είδα αλλά δεν ξεχνιέται. :)

Απ' τις ομορφότερες και πιο υποτιμημένες σειρές που έχω δει, καταφέρνει να συνδυάσει σχεδόν τα πάντα από slice of life, περιπέτεια, μυστήριο, άφθονο γέλιο μέχρι και καταστάσεις που σε κάνουν να συγκινηθείς βαθύτατα εώς και να κλάψεις. Πραγματικά μοναδική εμπειρία με εξαιρετική ανάπτυξη χαρακτήρων και πολύ ρεαλισμό παρά του στοιχείου fantasy που το διακατέχει.

Animation πολύ καλό, μουσική πολύ ταιριαστή στο κλίμα και στις καταστάσεις, τέλος αξιοπρεπέστατο με κρεσέντο προς τα τελευταία επεισόδια. Κρίμα μα ΚΡΙΜΑ που δεν την έχουν δει περισσότεροι γιατί πραγματικά το αξίζει. Όταν το τέλειωσα θυμάμαι είχα στεναχωρηθεί, ήθελα κι άλλο.

Προτείνεται αβάδιστα για όλα τα γούστα.

Και για να κάνω και μια λογική σύγκριση, που έυκολα πρoέκυψε αφού το είδα, υπάρχουν πολλά πράγματα κοινά στο concept με το κάπως υπερτιμημένο Natsume Series που ουκ ολίγοι έχουν δει. (και που πλέον η εταιρεία έχει αρμέξει μέχρι το κόκαλο με τις άπειρες seasons)
Μόνο που εδώ το σενάριο είναι ολοφάνερα σαν σύνολο πολύ πιο καλογραμμένο, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες και οι ιστορίες που τους συνοδεύουν πολύ πιο believable και γενικώς το slice of life κομμάτι απαρτίζεται από πολύ πιο έντονα και ποίκιλα συναισθήματα. Ίσως εν τέλει μου φάνηκε και πολύ πιο αληθινό πράγμα που προτίμησα.

Αυτά. I voted excellent. :)

Μακάρι να έβρισκα συχνότερα να δω τέτοια διαμαντάκια.

PS : Προσοχή στους φιλόζωους αλλά και στους ευσυγκίνητους, πάρτε κάμποσα χαρτομάντηλα θα σας χρειαστούνε σίγουρα....

Edited by Radagast, 28 March 2012 - 22:11.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler: