Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

The Nintendo Place

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1246 Whitelighter

Whitelighter

WHT Apricorn

• Members
  • 668 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Απρίλιος 2009 - 21:19

Spoiler:

[FONT="Trebuchet MS"]Ό,τι είπε ο τυπάς.
Επικά παιχνίδια.
Αυτό μόνο, τέλος.[/FONT]

Δημοσιευμένη  εικόνα

«Ίσως ο Megatron να 'κανε τελικά το λάθος που θα με κάνει αρχηγό των Decepticons!»

#1247 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1.606 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Απρίλιος 2009 - 21:45

Παιδιά είναι βαρετό να διαβάζει κανείς απόψεις χωρίς βάση. Και το ξαναλέω.->Απόψεις<-. Δεν είδα κανέναν σας να βασίζει κάπου το τελείως άτοπο επιχείρημα ότι το Wii δεν έχει τίποτα αξιόλογο για το '09 line up του.Όχι μόνο έχει, αλλά αν είσαι και ιαπωνόφιλος, οι άλλες 2 δεν υπάρχουν καν μπροστά του. Εγώ σας λέω οι άλλες δύο δεν έχουν απολύτως τίποτα να προσφέρουν σε ένα ιαπωνόφιλο για το '09 πλέον πέρα από 5-6 παιχνίδια συνολικά. Αν μπορείτε αποδείξετε το αντίθετο με τίτλους. Εγώ σας δίνω μια μικρή λιστούλα με -ευρωπαϊκές- και μόνο κυκλοφορίες (που να έβαζα δηλαδή και όσα έβγαιναν φέτος USA & Jap) για το ->2009<- που είναι από πολύ καλά ως high profile αποκλειστικά games για το Wii -εγγυημένα-. Αν αποδειχτούν και άλλα επιπλέον τόσο καλά στην πορεία της δημιουργείας τους καλώς.Προς το παρόν δεν μπορεί να κρίνει κανείς.Αν σας φαίνονται καποια από αυτά στα μάτια σας "κατώτερα" κάντε τον κόπο και διαβάστε και κανένα preview καμιά φορά να δείτε τι επεισόδια χάσατε.Btw αυτά είναι μόνο από εδώ και μπρος.Αν έβαζα και όσα βγήκαν από την αρχή της χρονιάς Ευρώπη που άξιζαν θα είχε καμιά 10αριά ακόμα και επίσης όταν έρθει η Ε3 θα δείτε να μπαίνουν ακόμα περισσότερα σε αυτή.Όχι από μένα.Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτό. Ξέρω τι βγαίνει και τι θέλω και πολύ καλά μάλιστα. Αυτό είναι one time post σε αυτό το θέμα, όπως κάνω συνήθως όταν δεν έχω τι να κάνω.Απλά καλό είναι να μην μεροληπτούν κάποιοι επειδή δεν κάνουν τον κόπο να είναι πλήρως ενημερωμένοι. Πιστεύετε είναι "λίγα"; Να σας δω να τα αγοράζεται τότε όλα και να τα τερματίσετε. Δεν πάνε να υπάρχουν άλλες 200 σαβούρες.Όσο υπάρχει μεγάλος αριθμός ποιότητας τι σημασία έχει.Θα τα αγοράσετε μήπως;Στο PS2 αγοράζατε τους τόνους σαβούρας ή τα συγκριτικά με την σαβούρα λιγότερα ποιοτικά;Τώρα που η αγορά γύρισε στον αρχικό δημιουργό της σας χάλασε δηλαδή.Τέλος πάντων ότι αποκομίσετε από αυτό καλό είναι. Μην γίνεστε ένα με την αμαθή μάζα. Να ενημερώνεστε σωστά. Στον εαυτό σας κάνετε κακό και ενισχύετε την παραπληροφόρηση. Δικαίωμα σας,αλλά αυτό θέλετε;

Όπου δεν έχω comment έκρινα ότι δεν χρειάζεται καθώς ο τίτλος μιλάει από μόνος του.

Another Code R: Gateway to Memory
Arc Rise Fantasia ( Wii's best turn based RPG )
Bleach: Versus Crusade ( Treasure = ποιότητα - το πρώτο δεν το δημιούργησε η Treasure )
Boom Blox Bash Party ( όπως και το 1ο έτσι και το 2ο - δεν είναι για εσάς, πρόβλημα σας )
Dead Space Extraction ( best on-rails? Ω ναι )
Endless Ocean 2: Beautiful Ocean ( όπως και το 1ο έτσι και το 2ο - δεν είναι για εσάς, πρόβλημα σας )
Excitebots: Trick Racing ( δείτε previews και "ξυπνήστε" )
Final Fantasy: Crystal Chronicles: Crystal Bearers
Grand Slam Tennis ( Motion Plus - τέλος.- )
Harry Potter and the Half-Blood Prince ( ποιότητα όπως και το προηγούμενο αλλά αυτό με Wii ως lead platform )
King Story ( δείτε previews και "ξυπνήστε" )
Mario & Sonic at the Winter Olympics
Monster Hunter 3
Naruto: Clash of the Ninja 3
No More Heroes: Desperate Struggle
One Piece: Unlimited Cruise: Episode 1 ( συνέχεια του best anime based game ever )
One Piece: Unlimited Cruise: Episode 2 ( συνέχεια του best anime based game ever )
Overlord: Dark Legend ( δείτε previews και "ξυπνήστε" )
Punch Out! Wii ( δείτε previews και "ξυπνήστε" )
Red Steel 2 ( αύριο λογικά βγαίνει στην φόρα )
Resident Evil: The Darkside Chronicles ( καλύτερο από το προηγούμενο και βασισμένο στο 2 = OMG!!! )
Rune Factory Frontier ( δειτε reviews αμερικάνικης έκδοσης )
Samurai Warriors 3
Silent Hill: Shattered Memories ( ούτε καν σύγκριση με τις κατώτερες εκδόσεις που θα βγουν PS2 & PSP - δείτε previews, το παιχνίδι πουσάρει το Wii )
Sin & Punishment 2 ( συνέχεια του Treasure's best game = OMG!!! )
Spectrobes: Origins
Spyborgs ( AAA 100% )
Takt of Magic
Tales of Symphonia: Dawn of the New World
The Conduit
Valhalla Knights: Eldar Saga
Wii Sports Resort
Zero: A Japanese Ghost Story ( άσχετα με το τι λένε, τον άλλο μήνα πιστεύω θα βγει το καλύτερο μέρος της σειράς και Ευρώπη )

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#1248 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Απρίλιος 2009 - 22:40

Final Fantasy IV
( δεν εχο να πο τιποτα δες μονο το video) [media]http://www.youtube.com/watch?v=IT12DW2Fm9M&feature=related[/media]

Είχα παίξει το ΙΙΙ πρόπερσι το καλοκαίρι αλλά στο 3-4ωρο το βαρέθηκα και από τότε δε το ξανάπιασα.Δεν ήταν άσχημο αλλά δεν είχε αυτό το κάτι για να με κρατήσει.Το IV είναι καλύτερο ή και αυτό θα το βαρεθώ;Όχι τίποτα άλλο,ήθελα να αφήσω για το καλοκαίρι το Chrono Trigger αλλά έπαιξα λίγο να δω πως είναι και με πόρωσε και δεν άντεξα και το έπαιξα τώρα:emptyonexg1:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1249 ...xXx...

...xXx...

– - – - – - – - ░ ▒▓▓█D

• Members
  • 134 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Απρίλιος 2009 - 09:08

Παιδιά είναι βαρετό να διαβάζει κανείς απόψεις χωρίς βάση. Και το ξαναλέω.->Απόψεις<-. Δεν είδα κανέναν σας να βασίζει κάπου το τελείως άτοπο επιχείρημα ότι το Wii δεν έχει τίποτα αξιόλογο για το '09 line up του.Όχι μόνο έχει, αλλά αν είσαι και ιαπωνόφιλος, οι άλλες 2 δεν υπάρχουν καν μπροστά του. Εγώ σας λέω οι άλλες δύο δεν έχουν απολύτως τίποτα να προσφέρουν σε ένα ιαπωνόφιλο για το '09 πλέον πέρα από 5-6 παιχνίδια συνολικά. Αν μπορείτε αποδείξετε το αντίθετο με τίτλους. Εγώ σας δίνω μια μικρή λιστούλα με -ευρωπαϊκές- και μόνο κυκλοφορίες (που να έβαζα δηλαδή και όσα έβγαιναν φέτος USA & Jap) για το ->2009<- που είναι από πολύ καλά ως high profile αποκλειστικά games για το Wii -εγγυημένα-. Αν αποδειχτούν και άλλα επιπλέον τόσο καλά στην πορεία της δημιουργείας τους καλώς.Προς το παρόν δεν μπορεί να κρίνει κανείς.Αν σας φαίνονται καποια από αυτά στα μάτια σας "κατώτερα" κάντε τον κόπο και διαβάστε και κανένα preview καμιά φορά να δείτε τι επεισόδια χάσατε.Btw αυτά είναι μόνο από εδώ και μπρος.Αν έβαζα και όσα βγήκαν από την αρχή της χρονιάς Ευρώπη που άξιζαν θα είχε καμιά 10αριά ακόμα και επίσης όταν έρθει η Ε3 θα δείτε να μπαίνουν ακόμα περισσότερα σε αυτή.Όχι από μένα.Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτό. Ξέρω τι βγαίνει και τι θέλω και πολύ καλά μάλιστα. Αυτό είναι one time post σε αυτό το θέμα, όπως κάνω συνήθως όταν δεν έχω τι να κάνω.Απλά καλό είναι να μην μεροληπτούν κάποιοι επειδή δεν κάνουν τον κόπο να είναι πλήρως ενημερωμένοι. Πιστεύετε είναι "λίγα"; Να σας δω να τα αγοράζεται τότε όλα και να τα τερματίσετε. Δεν πάνε να υπάρχουν άλλες 200 σαβούρες.Όσο υπάρχει μεγάλος αριθμός ποιότητας τι σημασία έχει.Θα τα αγοράσετε μήπως;Στο PS2 αγοράζατε τους τόνους σαβούρας ή τα συγκριτικά με την σαβούρα λιγότερα ποιοτικά;Τώρα που η αγορά γύρισε στον αρχικό δημιουργό της σας χάλασε δηλαδή.Τέλος πάντων ότι αποκομίσετε από αυτό καλό είναι. Μην γίνεστε ένα με την αμαθή μάζα. Να ενημερώνεστε σωστά. Στον εαυτό σας κάνετε κακό και ενισχύετε την παραπληροφόρηση. Δικαίωμα σας,αλλά αυτό θέλετε;

Όπου δεν έχω comment έκρινα ότι δεν χρειάζεται καθώς ο τίτλος μιλάει από μόνος του.

Another Code R: Gateway to Memory
Arc Rise Fantasia ( Wii's best turn based RPG )
Bleach: Versus Crusade ( Treasure = ποιότητα - το πρώτο δεν το δημιούργησε η Treasure )
Boom Blox Bash Party ( όπως και το 1ο έτσι και το 2ο - δεν είναι για εσάς, πρόβλημα σας )
Dead Space Extraction ( best on-rails? Ω ναι )
Endless Ocean 2: Beautiful Ocean ( όπως και το 1ο έτσι και το 2ο - δεν είναι για εσάς, πρόβλημα σας )
Excitebots: Trick Racing ( δείτε previews και "ξυπνήστε" )
Final Fantasy: Crystal Chronicles: Crystal Bearers
Grand Slam Tennis ( Motion Plus - τέλος.- )
Harry Potter and the Half-Blood Prince ( ποιότητα όπως και το προηγούμενο αλλά αυτό με Wii ως lead platform )
King Story ( δείτε previews και "ξυπνήστε" )
Mario & Sonic at the Winter Olympics
Monster Hunter 3
Naruto: Clash of the Ninja 3
No More Heroes: Desperate Struggle
One Piece: Unlimited Cruise: Episode 1 ( συνέχεια του best anime based game ever )
One Piece: Unlimited Cruise: Episode 2 ( συνέχεια του best anime based game ever )
Overlord: Dark Legend ( δείτε previews και "ξυπνήστε" )
Punch Out! Wii ( δείτε previews και "ξυπνήστε" )
Red Steel 2 ( αύριο λογικά βγαίνει στην φόρα )
Resident Evil: The Darkside Chronicles ( καλύτερο από το προηγούμενο και βασισμένο στο 2 = OMG!!! )
Rune Factory Frontier ( δειτε reviews αμερικάνικης έκδοσης )
Samurai Warriors 3
Silent Hill: Shattered Memories ( ούτε καν σύγκριση με τις κατώτερες εκδόσεις που θα βγουν PS2 & PSP - δείτε previews, το παιχνίδι πουσάρει το Wii )
Sin & Punishment 2 ( συνέχεια του Treasure's best game = OMG!!! )
Spectrobes: Origins
Spyborgs ( AAA 100% )
Takt of Magic
Tales of Symphonia: Dawn of the New World
The Conduit
Valhalla Knights: Eldar Saga
Wii Sports Resort
Zero: A Japanese Ghost Story ( άσχετα με το τι λένε, τον άλλο μήνα πιστεύω θα βγει το καλύτερο μέρος της σειράς και Ευρώπη )

nice post +1
omG Silent Hill στο wii ειναι τελιο :if:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1250 ...xXx...

...xXx...

– - – - – - – - ░ ▒▓▓█D

• Members
  • 134 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2009 - 08:50

Δημοσιευμένη  εικόνα
Το καλοκαίρι το The Conduit για το Wii
Η High Voltage αποκάλυψε νέες πληροφορίες για το multiplayer κομμάτι τού The Conduit, οι οποίες είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Για αρχή, η ομάδα ανάπτυξης του τίτλου γνωστοποίησε πως ο αριθμός των παικτών που θα υποστηρίζει το παιχνίδι online θα μειωθεί από 16 σε 12 -για καλύτερη ισορροπία και επιδόσεις. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πολλά modes που θα διαθέτει, τα οποία θα καλύπτουν όλα τα γούστα. Έτσι, λοιπόν, το παιχνίδι θα περιλαμβάνει τα: Free For All Deathmatch -τόσο κάθε παίκτης μόνος του, όσο και κάθε ομάδα, προσπαθεί να πετύχει συγκεκριμένο αριθμό kills χωρίς/ με την ύπαρξη χρονικού ορίου-,Last Man Standing -ο τελευταίος παίκτης που θα μείνει ζωντανός κερδίζει- Capture the Flag, Three Strikes -τρείς μόνο ζωές για κάθε παίκτη- Bounty Hunter -οι παίκτες θα πρέπει να εξολοθρεύσουν συγκεκριμένους στόχους- ASE Football -ο παίκτης που θα κρατήσει για περισσότερη ώρα το ASE κερδίζει- καθώς και ένα mode στο οποίο μία ομάδα πρέπει να κλέψει το ASE και να καταφέρει να το κρατήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επιπροσθέτως, επιβεβαιώθηκε πως ο τίτλος θα είναι συμβατός με το WiiSpeak -θα "ακούει" τα έξι άτομα που βρίσκονται πιο κοντά κατά τη διάρκεια της μάχης. Μέσα σε όλα αυτά, η SEGA ανακοίνωσε ότι το The Conduit θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Wii αυτό το καλοκαίρι -αν και αρχικά σχεδιαζόταν να έρθει μέσα στην άνοιξη.

trailer
http://www.youtube.com/watch?v=qEffBVbh6jg

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1251 olesos

olesos

Anime/Manga Veteran

• Members
  • 525 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2009 - 09:00

Το Nintendo.gr διοργανώνει το πρώτο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pokemon!
Run i want challengers
Το Nintendo.gr διοΟΞ³Ξ±Ξ½ΟΞ½ΞµΞΉ το Ο€ΟΟτο του Πανελλήνιο Ξ Οωτάθλημα Pokemon!, Nintendo Greece, Wii Console, DS Console

MbcN7u5.png

#1252 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2009 - 22:01

Η κατάρα των artifacts στο wii χτύπησε και μένα...

bbum’s weblog-o-mat » Blog Archive » Wii: 480p output problems are most likely a software issue hardware issue

Πήρα τηλέφωνο τη Nortec και μου είπαν να το στείλω μετά το Πάσχα. Μακάρι να το αντικαταστήσουν. Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά τα wii που πρωτοκυκλοφόρησαν και οφείλεται σε υπερθέρμανση.

Η συμβουλή μου είναι να κλείσετε το wiiconnect24 και το standby mode ώστε να αποφύγετε το πρόβλημα. Θα επανέλθω όταν έχω νέα από την επισκευή μέσω Nortec.
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#1253 ...xXx...

...xXx...

– - – - – - – - ░ ▒▓▓█D

• Members
  • 134 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2009 - 01:30

[FONT="]αυτά να τα βλέπουν όση κατηγορούν ότι το 360 υπερθερμαίνετε εύκολα συμβεί και στης καλύτερες οικογένειες [/FONT]
[FONT="]Μακάρι να σου δώσουν ένα καινούργιο [/FONT][FONT="]wii[/FONT][FONT="] η έστω να στο επισκευάσουν αν και δεν χρειάζεται να ανήσυχης στην [/FONT][FONT="]nortec[/FONT][FONT="] είναι πολύ προσεκτική με τους καταναλωτές συνήθως.... σίγουρα θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου [/FONT]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1254 Utsutsu

Utsutsu

Starting...

• Members
  • 16 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2009 - 13:49

Η κατάρα των artifacts στο wii χτύπησε και μένα...

bbum’s weblog-o-mat » Blog Archive » Wii: 480p output problems are most likely a software issue hardware issue

Πήρα τηλέφωνο τη Nortec και μου είπαν να το στείλω μετά το Πάσχα. Μακάρι να το αντικαταστήσουν. Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά τα wii που πρωτοκυκλοφόρησαν και οφείλεται σε υπερθέρμανση.

Η συμβουλή μου είναι να κλείσετε το wiiconnect24 και το standby mode ώστε να αποφύγετε το πρόβλημα. Θα επανέλθω όταν έχω νέα από την επισκευή μέσω Nortec.

Δεν ξερω κατι ποσο και αν θα βοηθησει αυτο που θα πω.Μιλούσα με ένα φίλο μου για αυτό (game guru και freak) και μου είπε τα εξής

"ξέρω γιατί γίνεται.δεν πατάει καλά η θερμοεπαγωγικη παστα καλά στην ψυχτρα.έλυσα το δικό μου wii και ήταν όπου νάναϊ"
υπογραφή εκτός κανονισμών

#1255 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2009 - 10:05

Δεν ξερω κατι ποσο και αν θα βοηθησει αυτο που θα πω.Μιλούσα με ένα φίλο μου για αυτό (game guru και freak) και μου είπε τα εξής

"ξέρω γιατί γίνεται.δεν πατάει καλά η θερμοεπαγωγικη παστα καλά στην ψυχτρα.έλυσα το δικό μου wii και ήταν όπου νάναϊ"

Thanks φίλε πάντως το δικό μου wii έχει φύγει πλέον για Nortec και περιμένω διάγνωση. Δεν είαμστε τώρα να ανοίγουμε κονσόλες σπίτι μας ας το κάνουν οι ειδικοί!
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#1256 Kakashinote

Kakashinote

.:: Yawn ::.

• Members
  • 444 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2009 - 11:58

παντως κανουν καλη δουλεια μην φοβασαι. εμενα μου ειχε χαλασει το cube και μου το εφτιαξε σε μιση ωρα. ασε που αφησε μεσα το metroid 2 και με εβγαλε απο τον κοπο να το αγορασω. το τερματισα και μετα απο 1 μηνα του το πηγα πισω και με ευχαριστησε κιολας!!!
Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#1257 ...xXx...

...xXx...

– - – - – - – - ░ ▒▓▓█D

• Members
  • 134 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2009 - 18:30

Ο "μικρός γίγαντας" της Nintendo κλείνει τα είκοσί του χρόνια

Ήταν η μικρή μηχανή που μπορούσε: ενάντια σε όλα τα προγνωστικά, ή μάλλον καλύτερα, εν πλήρη αγνοία οποιουδήποτε προγνωστικού, το Game Boy της Nintendo ήταν ένας τεχνολογικός Δαυίδ ανάμεσα σε Γολιάθ κάθε μάρκας και κατασκευής. Εμφανίστηκε τον Απρίλιο του 1989, για να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα του φορητού gaming, το οποίο ως τότε δεν ήταν παρά μια υποσημείωση στα κατάστιχα της βιομηχανίας, και η επανάσταση που δημιούργησε θα αντηχούσε ασταμάτητα μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν. Χρόνια που σιγά-σιγά, παιχνίδι με το παιχνίδι, έγιναν δεκαετίες. Ο Απρίλιος του 2009 σηματοδοτεί την 20ή επέτειο του μικρού βετεράνου της Nintendo. Η άφιξή του στην αγορά μόνο ως φαινόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς μόνο στην Αμερική, όπου έφτασε λίγους μήνες αργότερα, η πρώτη παρτίδα ενός εκατομμυρίου τεμαχίων εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες. Περίπου ένα χρόνο μετά, θα έφτανε και στα χέρια των Ελλήνων, με τις διαφημιστικές καμπάνιες να αναγγέλλουν το νέο σύστημα gaming που “είχε μέγεθος σχεδόν όσο η παλάμη σου”. Και ήταν πράγματι μια αποκάλυψη.
Δημοσιευμένη  εικόναΩς τότε, οι μόνοι εκπρόσωποι φορητού gaming στη χώρα μας ήταν κάποιες συσκευές με οθόνες LCD, κάποιες μικρές και βολικές και άλλες σε μέγεθος ολόκληρου τετραδίου, οι οποίες ήταν εφοδιασμένες με ένα μόνο παιχνίδι στη μνήμη τους –πράγμα που συχνά τις καθιστούσε και μιας χρήσης, καθώς πολλές φορές δεν κρατούσαν το ενδιαφέρον για πάνω από μερικές ώρες και το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών τις έβρισκε σε κομμάτια. Συσκευές όπως το Microvision της, γνωστής στην Ελλάδα από τα διάσημά της επιτραπέζια παιχνίδια, Milton Bradley, ήταν κάτι άγνωστο στη χώρα μας, τουλάχιστον στη γενιά που υποδέχθηκε το Game Boy σαν κάτι που περίμενε χρόνια, αλλά δεν το ήξερε.
Το πρώτο πράγμα που πρόσεχε κανείς στη νεογέννητη κονσόλα ήταν ο πρωτότυπος σχεδιασμός της: το απαλό μπεζ χρώμα, η διάταξη των πλήκτρων και του σταυρού διευθύνσεων που γνωρίζαμε μεν από το NES, αλλά που πρώτη φορά βλέπαμε να εφαρμόζεται με αυτό τον τρόπο, και φυσικά η 2.5 ιντσών οθόνη LCD, η οποία απέδιδε τις λεγόμενες “τέσσερις σκιές του γκρίζου”, που στα δικά μας μάτια μεταφράζονταν σε πολύ ανοιχτό έως πολύ σκούρο πράσινο, ανάλογα με τη ρύθμιση της μικρής ροδέλας του contrast στην αριστερή πλευρά της συσκευής.
Δημοσιευμένη  εικόναΤόσο η παντελής έλλειψη άλλου χρώματος, όσο και η ταπεινή, ακόμη και για τότε, ανάλυση των 160 επί 144 pixels δεν ακούγεται κάτι που αξίζει την προσοχή εκ πρώτης όψεως. Και ποιος μπορεί να ξεχάσει το κυνήγι του φωτός μέσα στο σπίτι ή έξω, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε για να παίξουμε, αφού η οθόνη δεν διέθετε δικό της φωτισμό και απαιτούσε εξωτερική πηγή φωτός για να χρησιμοποιηθεί. Όμως από τη στιγμή που ο διακόπτης στο πάνω μέρος της κονσόλας γυρνούσε στο “ON” (κλειδώνοντας ταυτόχρονα με έξυπνο τρόπο το cartridge στην υποδοχή του), και από την κορυφή της οθόνης έπεφτε το λογότυπο της Nintendo, το μόνο που ακολουθούσε ήταν μαγεία.
Μετά τον χαρακτηριστικό ήχο του λογότυπου, η πρώτη μουσική που άκουσαν οι περισσότεροι χρήστες από το μοναδικό ηχείο του Game Boy (ή σε stereo ήχο από τα ακουστικά που συμπεριλαμβάνονταν στο κουτί του) ήταν η midi μορφή του διάσημου πια Korobeiniki, του παραδοσιακού ρωσικού σκοπού που έπαιζε στο Tetris, ως ένα από τα τρία διαθέσιμα μουσικά κομμάτια του παιχνιδιού και μάλλον και το πιο αγαπημένο. Ο χαρακτηριστικός ψηφιακός ήχος που πρόσφερε η κονσόλα ήταν μεν περιορισμένος σε δυνατότητες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το Game Boy να μας χαρίσει μερικές από τις πιο ανεπανάληπτες ηχητικές εμπειρίες.
Δημοσιευμένη  εικόναΠοιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τα τρία κλασσικά μουσικά κομμάτια του Tetris, αλλά και των κρότο των τούβλων όταν έπεφταν στη θέση τους, ή τις φοβερές συνθέσεις των Super Mario Land, Probotector, Castlevania: The Adventure, και τόσων άλλων... και ας μας επιτραπεί εδώ και η αναφορά του προσωπικού αγαπημένου του υπογράφοντος, του επικού soundtrack του Mystic Quest –Final Fantasy Adventure στην Αμερική– του οποίου συνθέτης μπορεί να μην είναι ο θρυλικός Nobuo Uematsu, αλλά σίγουρα η επιρροή του είναι διάσπαρτη σε κάθε μουσικό θέμα του παιχνιδιού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τόσα χρόνια μετά, η midi μουσική του Game Boy και των ομοίων του έχει εξελιχθεί σε ολόκληρο μουσικό είδος, στο οποίο πειραματίζονται πολλοί δημιουργοί με άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ...xXx...: 24 Απρίλιος 2009 - 18:45

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1258 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2009 - 11:16

Αθάνατο Gameboy!!!!!

H κονσόλα που με έμπασε στον κόσμο των videogames και με εκπαίδευσε σε αυτά! Πριν έπαιζα μόνο arcades στα οποία i sucked.....

Τα αγαπημένα μου παιχνίδια ήταν super mario land, donkey kong, mega man 1 , castlevania 2, gargoyle's quest και φυσικά το υπέρτατο zelda link's awakening!!!! Mαγικές εποχές...:wooi2:

#1259 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Απρίλιος 2009 - 16:27

Χοχο, το έχω ακόμα και λειτουργεί μιά χαρά :D

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#1260 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Απρίλιος 2009 - 16:47

στο δικο μου εσκασαν μεσα οι μπαταριες ενω επαιζα... συνεχιζα να παιζω μεχρι που αρχισαν να τρεχουν τα υγρα της μπαταριας... τερματιζα το 1ο Wario... :sadist:...
βεβαια μετα πηρα το Advance ( το πανεμορφο μακροστενο και οχι το απαισιο τετραγωνο... )

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things