Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Fairy Tail latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]

• Please log in to reply
3513 replies to this topic

#226 Robin-Chwan

Robin-Chwan

Anime Professional

• Members
  • 564 posts

Posted 21 December 2009 - 00:14

And we have a Gerrard hater, ladies and gentlemen!!! Να ρωτησω κατι: Γιατι ενω τον λεει πανβου Gerard εμεις τον φωναζουμε Gerrard? (ξερω ετσι ηταν στη αρχη αλλα και το επιθετο του Natsu ηταν Dragonil και εγινε Dragneel. [Lol o Mashima ειναι καπως αναποφασιστος...])

Posted Image
Devils don't ask favors from God

#227 Scorpion

Scorpion

Anime Professional

• Members
  • 629 posts

Posted 21 December 2009 - 17:25

Βασικα αυτο εχει να κανει με του τυπαδες που κανουν τη μεταφραση οχι τοσο με το Mashima αλλα ενταξει και για ενα r ας μην το κανουμε θεμα .:emptyonexg1:

#228 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 21 December 2009 - 18:28

Η wendy δεν ανασταινει νεκρους,ο gerard απλα δεν ειχε πεθανει.

Πολυ ωραιο ηταν το τσαπτερ,αν και αυτος ο nabura θα μπορουσε απλα να παει τη wendy σε ενα κοντινο guild αντι να πει οτι "αυτο ειναι ενα guild" και να κανει εναν στρατο απο illusions...

Εξακολουθω να ευχομαι με ολη μου τη καρδια,ο gerard να ξαναγιει κακος:8):

Αυτό δεν το ξέρεις.Δεν μας έχει πεί τίποτα τέτοιο και άλλωστε με τον στοιχείο του αέρα να περιβάλει την Γουέντι είναι ένα + στην όλη της δύναμη και να προσθέσω ότι η Γουέντι είναι ακόμα 9 χρονών και Dragon Slayer με τέτοιες δυνάμεις.Άλλωστε ανάσταση...μην το πάρουμε σαν μια τρελή ικανότητα, συντήρηση είναι αυτό με τον αέρα, καθαρή ίαση δεν είναι κάτι πολύπλοκο.

Μην αποκλείουμε τα στοιχειώδη αλλά τις βλακείες.No offense απλά είπα την γνώμη μου.Δεν εννόησα τίποτα για σένα, γενικά μιλάω:hihi2:.
Τώρα ο Τζέραρντ ούτε κρύο ούτε ζέστη.Κάτι σαν Κίρα και Ελ ένα πράγμα.Εμένα μου άρεσε η μορφή του Μίστγκαν, τώρα ο υπόλοιπος...

Σαν χαρακτήρας δεν προσπαθεί να φέρει κάτι στην επιφάνεια.Στην τελική γιατί να γίνει καλός ή κακός;Να πεθάνει είναι η καλύτερη λύση.Άλλωστε υπάρχουν σηματνικότερα πράγματα και απλά ο Τζέραρντ δεν μπορεί να στηριχτεί μόνος του.

Μόνο και μόνο που ζητάει "οίκτο" με αυτόν τον τρόπο εγώ έχω ξενερώσει τελείως.Θυμάται ένα όνομα και κάτι έκανε και εμείς πρέπει να το ρίξουμε στο μελόδραμα.Ντάξ εμένα πολύ άκυρο μου φάνηκε αυτό το σημείο, την Έρζα υποβαθμίζει...

Δεν είναι ότι μου χαλάει την γενική εικόνα, κάθε άλλο η Έρζα θέλω να ξεκολλήσει από τον Τζέραρντ γιατί πάντα αυτά τα αισθήματα δεν έχουν το καλύτερο τέλος.Διακιολογημένα νιώθει αυτά που νιώθει για αυτόν, συμμερίζομαι αυτήν της την κατάσταση, αλλά όχι ό Τζέραρντ να είναι μηχανή "πατήστε το κουμπάκι" και γίνομαι κακός ή καλός.Αυτό είναι το πιο χαζό πάνω του.

Μια κακός μια καλός, αποφάσισε επιτέλους ...Έτσι κανουν σκατά έναν χαρακτήρα και τα σκαμπανευάσματα της Έρζα.Δεν είναι λόγος αυτός.

Αυτό που λέτε εσείς από πάνω (^ω^) με την προφορά είναι από τα πιο συνηθή προβλήματα που επικρατούν στα μάνγκα.Ο μανγκάκα μια χαρά τα γράφει απλά οι μεταφραστές επειδή της περισσότερες φορές είναι ξένοι,αλλάζουν το r με l και τα ii,ee με γράμματα που είναι πιο "συρτά" στην ιαπωνέζικη γλώσσα.Βασικά επειδή τώρα έχω αρχίσει λ στην ιαπωνική γλώσσα δεν υπάρχει και το ρ είναι κάτι σαν μια ένωση λ,δ τέσπα.Αλλά επειδή στα αγγλικά υπάρχουν λέξεις με δύο ίδια σύμφωνα ex.foot, feet στα ιαπωνικά πολλές φορές οι λέξεις μπορούν να ακούγονται (φωνήτικά πάντα) στους άγγλους με eee, eeh, και γενικώς είναι ένα μπουρδούκλωμα.
Άλλωστε λίγο να αλλάξεις τον τόνο της φωνής σου η λέξη έχει και άλλη σημασία.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι στον μάνγκα D gray man όπου μια πρωταγωνίστρια την λένε leenalee και κάποιες φορές αναφέρεται Reenalee επειδή οι Ιάπωνες έτσι θα το έλεγαν.

Αυτά ^^'

Edited by Night_Wizard_Seal, 21 December 2009 - 18:34.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#229 Sadman

Sadman

The one that's forever away

• Members
  • 531 posts

Posted 21 December 2009 - 18:41

Χαχαχα....
Παραπλανητικός ο τίτλος λοιπόν(και εκεί που ετοιμάστηκα για epic war...)
Αw...well.....:dazed:

#230 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 posts

Posted 22 December 2009 - 19:14

Αυτό δεν το ξέρεις.Δεν μας έχει πεί τίποτα τέτοιο και άλλωστε με τον στοιχείο του αέρα να περιβάλει την Γουέντι είναι ένα + στην όλη της δύναμη και να προσθέσω ότι η Γουέντι είναι ακόμα 9 χρονών και Dragon Slayer με τέτοιες δυνάμεις.Άλλωστε ανάσταση...μην το πάρουμε σαν μια τρελή ικανότητα, συντήρηση είναι αυτό με τον αέρα, καθαρή ίαση δεν είναι κάτι πολύπλοκο.

Μην αποκλείουμε τα στοιχειώδη αλλά τις βλακείες.No offense απλά είπα την γνώμη μου.Δεν εννόησα τίποτα για σένα, γενικά μιλάω:hihi2:.
Τώρα ο Τζέραρντ ούτε κρύο ούτε ζέστη.Κάτι σαν Κίρα και Ελ ένα πράγμα.Εμένα μου άρεσε η μορφή του Μίστγκαν, τώρα ο υπόλοιπος...

Σαν χαρακτήρας δεν προσπαθεί να φέρει κάτι στην επιφάνεια.Στην τελική γιατί να γίνει καλός ή κακός;Να πεθάνει είναι η καλύτερη λύση.Άλλωστε υπάρχουν σηματνικότερα πράγματα και απλά ο Τζέραρντ δεν μπορεί να στηριχτεί μόνος του.

Μόνο και μόνο που ζητάει "οίκτο" με αυτόν τον τρόπο εγώ έχω ξενερώσει τελείως.Θυμάται ένα όνομα και κάτι έκανε και εμείς πρέπει να το ρίξουμε στο μελόδραμα.Ντάξ εμένα πολύ άκυρο μου φάνηκε αυτό το σημείο, την Έρζα υποβαθμίζει...

Δεν είναι ότι μου χαλάει την γενική εικόνα, κάθε άλλο η Έρζα θέλω να ξεκολλήσει από τον Τζέραρντ γιατί πάντα αυτά τα αισθήματα δεν έχουν το καλύτερο τέλος.Διακιολογημένα νιώθει αυτά που νιώθει για αυτόν, συμμερίζομαι αυτήν της την κατάσταση, αλλά όχι ό Τζέραρντ να είναι μηχανή "πατήστε το κουμπάκι" και γίνομαι κακός ή καλός.Αυτό είναι το πιο χαζό πάνω του.

Μια κακός μια καλός, αποφάσισε επιτέλους ...Έτσι κανουν σκατά έναν χαρακτήρα και τα σκαμπανευάσματα της Έρζα.Δεν είναι λόγος αυτός.

Αυτό που λέτε εσείς από πάνω (^ω^) με την προφορά είναι από τα πιο συνηθή προβλήματα που επικρατούν στα μάνγκα.Ο μανγκάκα μια χαρά τα γράφει απλά οι μεταφραστές επειδή της περισσότερες φορές είναι ξένοι,αλλάζουν το r με l και τα ii,ee με γράμματα που είναι πιο "συρτά" στην ιαπωνέζικη γλώσσα.Βασικά επειδή τώρα έχω αρχίσει λ στην ιαπωνική γλώσσα δεν υπάρχει και το ρ είναι κάτι σαν μια ένωση λ,δ τέσπα.Αλλά επειδή στα αγγλικά υπάρχουν λέξεις με δύο ίδια σύμφωνα ex.foot, feet στα ιαπωνικά πολλές φορές οι λέξεις μπορούν να ακούγονται (φωνήτικά πάντα) στους άγγλους με eee, eeh, και γενικώς είναι ένα μπουρδούκλωμα.
Άλλωστε λίγο να αλλάξεις τον τόνο της φωνής σου η λέξη έχει και άλλη σημασία.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι στον μάνγκα D gray man όπου μια πρωταγωνίστρια την λένε leenalee και κάποιες φορές αναφέρεται Reenalee επειδή οι Ιάπωνες έτσι θα το έλεγαν.

Αυτά ^^'

Παντα πιστευα οτι ειμαι ο τυπος που λεει πολλα...εκανα το κατορθωμα και διαβασα ολα οσα εγραψες.Αυτο το προβλημα με τους μεταφραστες ειναι μεγαλο,αλλοι λενε τον laxus luxus,αλλοι τον mitgun mystogan,αλλοι τον gerard jerad(το εχω δει,πιστεψτε με)αλλοι εκεινον τον τετραγωνο παλιο φιλο της erza wolly,αλλοι worly,αλλοι wally(εγω τον λεω wall-e)

Η wendy ειναι 11 χρονων,τα μαγικα της πιστευω οτι δεν ανασταινουν νεκρους(το ειπε ο makarov,οτι η ζωη ειναι πιο δυνατη απο καθε μαγικο)και ο zero ειχε πει στην wendy "heal gerard" και οχι "revive gerard".

#231 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 22 December 2009 - 19:46

Τουλαχιστον ο gerard παρουσιασε ενα σοβαρο λογο για να γινει απο καλος-κακος-καλος, like being possesed by the fucking strongest black mage ever, και οχι με τη friendship powah και stupid speeches, and as long as that doesnt happen im ok.

qzMHWHd.png

#232 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 22 December 2009 - 23:09

Τουλαχιστον ο gerard παρουσιασε ενα σοβαρο λογο για να γινει απο καλος-κακος-καλος, like being possesed by the fucking strongest black mage ever, και οχι με τη friendship powah και stupid speeches, and as long as that doesnt happen im ok.

Όχι δεν με κατάλαβες.Αν αυτό συνέβενε θα τον μισούσα ακόμα περισσότερο.Δεν είναι αυτό το θέμα.Λίγο πολύ δεν καταλαβαίνεις τον λόγο του.

Εσύ Ρίν τι πιστεύεις ; Γιατί εγώ έχω μπερδευτεί:kakaka:...Ας ακούσμε και μια άλλη άποψη να πέσει λίγο συζητησούλα.:gotit:.Προσωπικά δεν τον καταλαβαίνω καθόλου.

Και Μόρις-σαν στα λόγια μου έρχεσε,μην σε μπερδεύει η λέξη αυτό εννοώ.Στην τελική τονίζω ότι η Γουέντι θα "ξεσκατώνει" την κατάσταση λόγω των δυνάμεων της.Πάντως μπορεί να γιατρέψει, αυτό που είπα καθαρή ίαση....(και αυτό έχει και τι ανάλογες συνέπεις).

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#233 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 23 December 2009 - 00:09

Αυτό που μου την σπάει είναι ότι 1ον προσπαθεί να γίνει συμπαθής με άθλιους τρόπους..έδωσε άσχετο power up στον Natsu, έδωσε το επώνυμο στην Erza κτλ . Εμφανίζεται σε κάθε αρκ επειδή τον έχει ερωτευτεί ο Hiro, λες και δεν υπάρχουν άλλοι χαρακτήρες και τέλος....
Spoiler:

Posted Image

#234 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 23 December 2009 - 16:09

Και εγω τον προτιμω κακο, αλλα δεν με πειραζουν τοσο τα sudden changes του, επειδη τιποτα δεν ηταν στο χερι του.Δεν διαλεξε ουτε να τον κανουν Possess, Ουτε να παθει αμνησια.In other words we have yet to see his true personality.

qzMHWHd.png

#235 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 posts

Posted 23 December 2009 - 22:38

Αυτό που μου την σπάει είναι ότι 1ον προσπαθεί να γίνει συμπαθής με άθλιους τρόπους..έδωσε άσχετο power up στον Natsu, έδωσε το επώνυμο στην Erza κτλ . Εμφανίζεται σε κάθε αρκ επειδή τον έχει ερωτευτεί ο Hiro, λες και δεν υπάρχουν άλλοι χαρακτήρες και τέλος....

Spoiler:

Ο hiro σε μια ερωτηση "γιατι ο gerard μοιαζει τοσο με τον sieghart του rave master",ο hiro απαντησε οτι εφτιαξε τον gerard να μοιαζει ακριβως στον sieghart,επειδη ειδε οτι εκεινος ο χαρακτηρας ηταν πολυ popular στους fans...ετσι εκανε τον gerard,για λογους καθαρα fan-service...

Night_Wizard_Seal,με ειπες Μόρις-σαν?????Οχι πως δεν μου αρεσει,αλλα το M@R!()$ σημαινει μαριος...
@=α
()=ο

#236 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 28 December 2009 - 11:42

http://mangastream.com/read/fairy_tail/165-23/21
Spoiler:

Posted Image

#237 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 28 December 2009 - 13:58

πςς..πρεπει να τα σπαει ο τυπακος...και επιτελους εδωσν λιγο screen time σε gazzile και mistgun..
o gazzile θελει γατι...aweee

2bbd14fc.jpg

#238 Robin-Chwan

Robin-Chwan

Anime Professional

• Members
  • 564 posts

Posted 28 December 2009 - 23:28

Ehm...
Spoiler:

Posted Image
Devils don't ask favors from God

#239 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 29 December 2009 - 00:27

Ποτε θα βγαλει νεο chap?2η βδομαδα του γενναρη μαζι με τα αλλα?

qzMHWHd.png

#240 Sadman

Sadman

The one that's forever away

• Members
  • 531 posts

Posted 29 December 2009 - 00:35

Ehm...

Spoiler:

+++1428887814

Με κάλυψε απόλυτα:hero: