Οκεϊ, εχοντας πλεον δει τα DVD για το Επεισοδιο της Ανατολικης Μπλε και το επεισοδιο της Σκαϊπιας, τα οποια ειναι πλεον στη συλλογη μου, θα ηθελα να πω λιγο τη γνωμη μου.
Κατ'αρχην, το σχεδιο ειναι ΑΣΧΗΜΟΟΟΟ!!!
Οι αναλογιες ειναι ο,τι να'ναι και αλλαζουν συνεχεια, και κατι ειναι πολυ στραβο με τα προσωπα των χαρακτηρων. Οσο ομως ασχημο ειναι το σχεδιο, τοσο ομορφα και εντονα ειναι τα χρωματα, τα οποια ειναι πολυ ευχαριστα στο ματι.
Οι ιδιες οι ταινιες παρουσιαζουν τις ιστοριες πετσοκομμενες, αλλα ο σκοπος τους δειχνει να ειναι πιο πολυ να λειτουργουν ως recap παρα ως αυτονομες ταινιες, και αυτο νομιζω το καταφερνουν μια χαρα.
Τα DVD εχουν λιτα μενου, αλλα κανουν τη δουλεια τους μια χαρα, και, καθως βλεπω γενικα πολλα DVD, εχω δει ΠΟΛΥ χειροτερα. Το Επεισοδιο της Ανατολικης Μπλε μαλιστα ειχε και εξτρα μια συνεντευξη της Ζωης Ρηγοπουλου που ηταν σκηνοθετης στην οριτζιναλ μεταγλωττιση της σειρας και εδω εδινε τη φωνη της στη Bell-mere. Τα DVD δινουν επιλογη για Ιαπωνικο ή Ελληνικο ηχο και για Ελληνικους υποτιτλους.
Πολυ καλη ενσωματωση με τις Ελληνικες ταμπελες και τιτλους στις ταινιες.
Η μεταγλωττιση τωρα. Το καστ ειναι το ιδιο με την αρχικη μεταγλωττιση της σειρας, κατι που με εκανε να χαμογελασω, αλλα καμια φορα φαινεται λιγο πως εχουν μεγαλωσει οι ηθοποιοι σε ηλικια. Μια χαρα η μεταφραση και η αποδοση, και η ιδια η μεταγλωττιση ως συνολο ειναι προφανως πολυ καλυτερη απο την παλια. Το voice acting αν και σαφως καλυτερο ηταν λιγο ετσι κι ετσι σε καποια σημεια, αλλα ξεχωριζω τη φωνη του Τηλεμαχου Κρεβαϊκα ως Ussop που θεωρω πως εκανε ιδιαιτερα καλη δουλεια. 
Τους υποτιτλους τους εκανα μονο ενα μικρο preview, αλλα εδειχναν μια χαρα και ευδιακριτοι.
Εχω και την ταινια Gold, αλλα περιμενω να προχωρησω λιγο ακομα στο manga πριν τη δω.
Καλη δουλεια γενικα στα DVD και στη μεταγλωττιση, και χαιρομαι που εκδοθηκαν και που μπορω να τα εχω στη βιβλιοθηκη των DVD μου. Ελπιζω να βγουν κι αλλα μιας και το One Piece εχει αφθονο υλικο. 
Edited by Kain, 04 September 2026 - 00:39.