Ο Kai ειναι ενας εφηβος που ζει σε μια παραλιακη κωμοπολη ψαραδων, τα νερα και μεγαλο μερος της οποιας ειναι παντα στη σκια εξαιτιας ενος τεραστιου βραχου που υψωνεται στη θαλασσα. Υπαρχουν πολλοι θρυλοι και φημες πως σε αυτα τα νερα υπαρχουν γοργονες που τρωνε ανθρωπους, αλλα λιγοι πραγματικα το πιστευουν. Το μονο ενδιαφερον που εχει στη ζωη του ο Kai δειχνει να ειναι να φτιαχνει μπητακια στον υπολογιστη του. Μια μερα λοιπον η μουσικη του προσελκυει τη μικρη Lu, μια γοργονα που θελει να γινει φιλη του. Οταν ομως η κωμοπολη κατα λαθος μαθαινει για τη Lu, αρχιζουν να δημιουργουνται προβληματα.
Οι γοργονες σε αυτη την ταινια ειναι καπως διαφορετικες απο το συνηθισμενο. Τις καιει ο ηλιος σαν βαμπιρ, ελεγχουν το νερο οπως στο The Abyss του Τζεημς Καμερον, και οταν τραγουδανε κανενας απο οσους ακουνε τη φωνη τους δεν μπορει να σταματησει να χορευει. Η μικρη Lu ειναι αξιαγαπητη και το μονο που θελει ειναι να τραγουδαει και να χορευει μαζι με τους νεους της φιλους απο τη στερια.
Δημιουργια του Masaaki Yuasa και παραγωγη του στουντιο Science Saru, το Lu over the wall που βγηκε το 2017 ειναι γεματο προσωπικοτητα, και ενω εχει στοιχεια απο τη μικρη γοργονα και το Ponyo, ειναι θεωρω κατι ξεχωριστο. Φυσικα σε αυτο βοηθα και το χαρακτηρηστικο animation του Yuasa, γεματο ενεργεια και συχνα σπαζοντας κανονες.
Ειναι μια απο τις αγαπημενες μου καλοκαιρινες ταινιες απο οταν την πρωτοειδα! Ολες οι δουλειες του Masaaki Yuasa που εχω δει ως τωρα ως ενα βαθμο εχουν αγγιξει μερη στην ψυχη μου τοσο βαθια που δεν ηξερα πως υπαρχουν. Ετσι με συγκινει και η συγκεκριμενη ταινια, με το γλυκοπικρο τελος της που απεικονιζει ποσο αναποφευκτη ειναι η αλλαγη με το περασμα του χρονου, οπου θα φυγουν καποια πραγματα που θεωρουσες παντοτινα και θα ερθουν νεα πραγματα που δεν περιμενεις. Ξαναβλεπω αυτη την ταινια καθε καλοκαιρι πλεον και ειναι παντα φρεσκια και παντα με κανει να χαμογελαω.