Καλοκαιρακι ξανα, ο Ηλιος καιει σαν δαιμονισμενος, τα τζιτζικια δεν εχουν αρχισει ακομα να λαλουν (στασου, αυτο ειναι αλλη σειρα) και οι διακοπες εχουν ακομα λιγο καιρο. Αλλα τουλαχιστον εχω το Barakamon live action.
Η σειρα βγηκε το 2023 και εχει 11 επεισοδια. Η ιστορια ειναι η ιδια με το anime και το manga: Οταν ενας γέρος κριτης λεει στον νεαρο καλλιγραφο Seishou Handa πως η καλλιγραφια του ειναι πολυ τυπικη και βαρετη, εκεινος ξεσπαει βιαια επανω του. Ο πατερας του, καταξιωμενος καλλιγραφος ο ιδιος, στελνει τον Handa σε ενα χωριο ενος μικρου νησιου, και σιγα σιγα στη νεα του ζωη θα αρχισει να ωριμαζει και να γινεται καλυτερος καλλιγραφος αλλα και ανθρωπος και στο νησακι βρισκει τον εαυτο του.
Λογω της live action φυσης της, η σειρα ειναι καπως πιο προσγειωμενη, με πολυ απο το slapstick να απουσιαζει, ενω ακομα και στην αρχη της ιστοριας ο Handa δεν δεινει μπουνια στον γέρο κριτη, βασικο κομματι στο manga και αρκετα κωμικο στο anime, αλλα απλως τον πιανει απο το γιακα και του φωναζει. Οι χαρακτηρες μοιαζουν αρκετα, αν και απο τη Naru λειπει το χαρακτηρηστικο της friendship bracelet και ο Kawafuji δεν εχει τα τατουαζ του. Μικρες διαφορες που νομιζω πως θα μπορουσαν ευκολα να βαλουν στη σειρα και μου φαινεται λιγο καπως που απουσιαζουν.
Ο πραγματικος πρωταγωνιστης για μενα ομως, και ο λογος που με εκανε να ανοιξω θεμα (περα απο τη μεγαλη αγαπη που εχω για το Barakamon) ειναι... Η εξοχουλα. Δεν ξερω που γυριστηκε αλλα ειναι πανεμορφα, και η σειρα δεν χανει ευκαιρια να αναδειξει τη φυσικη ομορφια του τοπιου με πολυ ομορφα πλανα. Αυτη η σειρα εκπεμπει τοση καλοκαιρινη ενεργεια που σχεδον μυριζω τη θαλασσα.
Τα επεισοδια ειναι 45λεπτα, και παρ'ολο που ειναι λιγοτερα απο αυτα του anime συνεχιζει την ιστορια πολυ πιο περα περα απο εκει που σταματησε το anime και ακολουθει το manga. Προφανως η σειρα συμπιεζει αρκετα την ιστορια για να χωρεσει στα 11 επεισοδια, αλλα την προχωραει με πολυ οργανικο τροπο χωρις να βιαζεται, ακολουθωντας τον δικο της ρυθμο. Σε καποια πιο συναισθηματικα σημεια μαλιστα ομολογω πως με πηραν λιγο και τα ζουμια.
Για καποιο λογο δεν υπαρχει στο nyaa με υποτιτλους, τη βρηκα ομως ολοκληρη σε καποια ακυρα streaming sites με μια απλη αναζητηση. Αν θελετε μια καλη χαλαρη σειρουλα στο πνευμα του καλοκαιριου νομιζω πως αξιζει τον κοπο να το αναζητησετε.
Edited by Kain, 07 July 2024 - 22:38.