Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Dracula Daily


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 197 posts

Posted 27 April 2024 - 00:09

Μιας και σε μια εβδομαδα ξεκιναει το φετινο Dracula Daily και το απολαμβανω τα τελευταια δυο χρονια, με το Dracula να εχει γινει το αγαπημενο μου βιβλιο, σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα για να το προτεινω.

 

Τι ειναι λοιπον το Dracula Daily;

 

Το βιβλιο Dracula του Bram Stoker γραφτηκε το 1897 και ειναι ουσιαστικα η πηγη της μυθολογιας βαμπιρ που ξερουμε σημερα (εκτος απο το οτι τα καιει ο ηλιος, αυτο ειναι απο την ταινια Nosferatu του 1922 που αποτελει ανεπισημη μεταφορα του βιβλιου).

 

Ειναι η ιστορια της Mina Murray και του αρραβωνιαστικου της, Jonathan Harker, οι οποιοι μαζι με μια ομαδα φιλων τους προσπαθουν να σταματησουν τον κομη Δρακουλα, ενα βαμπιρ απο τα Καρπαθια ορη της Ρουμανιας που αποφασιζει να παει να εγκατασταθει στο Λονδινο για να βρει νεα θυματα.

 

Το βιβλιο ειναι μια εξαιρετικα ενδιαφερουσα και διασκεδαστικη περιπετεια τρομου, και θα ελεγα πως ακομα και σημερα, πανω απο εναν αιωνα μετα απο τοτε που γραφτηκε, παραμενει φρεσκοτατο. Εχει την ιδιαιτεροτητα να ειναι γραμμενο σε μορφη found footage, με την ιστορια να παρουσιαζεται μεσα απο τα ημερολογια των χαρακτηρων, γραμματα που στελνουν ο ενας στον αλλων, και μερικες φορες αποκομματα εφημεριδων.

 

Και εδω ερχεται το Dracula Daily. Καθως στο καθε entry της ιστοριας αναγραφεται και η ημερομηνια, ο δημιουργος του Dracula Daily ειχε την ευφανταστη ιδεα να παρει τα entries απο καθε ημερομηνια και να τα στελνει με τη μορφη newsletter σε οσους το ακολουθουν την ημερομηνια αυτη, ωστε ουσιαστικα να διαβαζουμε την ιστορια σε πραγματικο χρονο. Π.χ. στις 18 Ιουλιου θα ερχεται το e-mail με ολα τα entries απο το βιβλιο που εχουν ημερομηνια 18 Ιουλιου.

 

Λογω της φυσης αυτου του προτζεκτ βεβαια υπαρχουν καναδυο φορες που δεν θα ερχεται νεο e-mail για αρκετες μερες οταν τυχαινει καποια entries να εχουν μια χρονικη αποσταση μεταξυ τους, ενω αλλες φορες το entry της ημερας ειναι πολυ μεγαλο επειδη συμβαινουν πολλα εκεινη την ημερα στην ιστορια, με μια φορα μαλιστα να χρειαστηκε να στειλει δυο e-mail επειδη δεν χωρανε ολα τα entries σε ενα. Αλλα δεν ειναι πολυ συχνο αυτο και οι περισσοτερες μερες εχουν πολυ βολικο μεγεθος.

 

Ξεκιναει 3 Μαϊου και τελειωνει 7 Νοεμβριου, και μπορειτε να εγγραφειτε για να λαμβανετε τα newsletter απο την ιστοσελιδα του Dracula Daily.


sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png