Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Πρόβλημα με το Blu-Ray Drive του PS3.


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#16 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 17 February 2023 - 21:09

Α ναι το έχω δει κι αυτό.

https://youtube.com/watch?v=5nsWpUSfJdk

Σε Saturn/Dreamcast πως είναι οι τιμές. Τα τελευταία χρόνια με όλα αυτά τα ηλίθια grading sites έχει ξεφύγει η κατάσταση με το retro gaming, ελπίζω να μην έχει επηρεάσει τόσο την Ιαπωνική αγορά όντας ψιλό αυτόνομη σε αυτό το τομέα.
rsrGbGx.gif

#17 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 18 February 2023 - 16:08

Παλιά (πριν 5-10 χρόνια) τα Saturn/Dreamcast ήταν πιο φτηνά γύρω στα 1000 γιεν, τώρα ανεβήκανε γύρω στα 3000 με 5000 γιεν.

Πάντως λογικές τιμές. Σε σχέση με τις εγκληματικές τιμές που βλέπω σε ΗΠΑ, καμιά σχέση.

 

Τώρα που άνοιξε η Ιαπωνία ξανά για τους τουρίστες, βλέπω αρκετά συχνά ξένους που έρχονται και αγοράζουν ρετρό παιχνίδια μαζικά.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι μια παρέα Αμερικάνων που μιλούσαν, και έλεγε ο ένας, ¨"Αυτές είναι τιμές για ρέτρο, στην Αμερική είναι πολύ ακριβά"

και λέει ο άλλος "Αυτό (έδειχνε παιχνίδι για Nintendo 64) στις ΗΠΑ έχει 100 δολλάρια" κοκ.

 

Προσωπικά δεν θέλω να ενισχύω την πειρατεία, αλλά το να πουλάει ο άλλος ένα ρετροπαιχνίδι για 100 ή 1000 ευρώ, το θεωρώ κλοπή.

Άντε να πλήρωσω 5; 10; 20; ευρώ για ένα ρέτρο παιχνίδι που θέλω. Παραπάνω το θεωρώ βλακεία.

 

Έχω αρκετά παιχνίδια να παίξω, δε χάλασε ο κόσμος να δεν παίξω κάποιο με φουσκωμένη τιμή.

Στην τελική αν είναι να πληρώσω, να πάνε τα λεφτά στην εταιρεία που κάνει το παιχνίδι.

Έλα εδώ π.χ. FROM SOFTWARE. Έκανες το Elden Ring που είναι παιχνιδάρα. Το αγοράζω full price (70ευρώ), γιατί κάνατε καλή δουλειά μάγκες και το αξίζετε.

Να δώσω τόσα λεφτά σε έναν τυχαίο μεσάζοντα, που απλά έτυχε να έχει ένα παλιό παιχνίδι; Με τίποτα.

 

Επίσης η Ιαπωνία έχει το καλό ότι έχει κόσμο που αγαπάει το ρέτρο, έχω έναν φίλο που αγοράζει αρκετά, και μου δανείζει πού και πού κανένα σπάνιο.


Edited by ATANASHIOSU, 18 February 2023 - 16:09.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.