Eχω καίρο να κάνω κάνα κάλο review και μιας και δεν έχω κάτι φρέσκο είπα να ανεβάσω αυτό το κομμάτι που το έγραψα κάποια στίγμη σε ένα note στο pc μου μια μέρα αφού τερμάτισα και το τελευταίο souls παιχνίδι και μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνω έκατσα να γράψω για το ταξίδι αυτό που άρχισε και τελείωσε πόλυ ξαφνικά και μετά απο χρόνια ξανάρχησε και δεν νομιζώ να τελειώσει πότε..
enjoy...!!!
Βρισκόμαστε κάπου στο 2006 ένα απόγευμα σαββάτου στο σπίτι του φίλου μου και συζητάμε για τι άλλο?games.
O τύπος είχε και εχει τρέλα με την συλλογή απο games.όλα τακτοποιημένα σε ράφια και με αλφαβητική σείρα.Το ματί μου πέφτει σε ενα εξώφυλο που δεν είχα ξαναδεί.
Ρωτάω τι είναι αυτό ?
Για να πάρω την απάντηση που έμελλε να αλλάξει πολλά πράγματα στην gaming πορεία μου απο εκεί και πέρα.
-Αυτό άστο καλύτερα.δεν είναι για σένα.πολύ δύσκολο και εσύ δεν κάνεις για αυτά.action rpg και ένα από τα ποιό δύσκολα πού έχουν βγεί.
Tο εξώφυλο έγραφε.Demons Souls!
Οκ,ήμουν από αυτούς πού πέρναγε την ώρα του με hack n slash games και casual rpg.Αλλά να μού την πει ετσι ο άλλος?Ότι τι?Δέν έχω τα skills για να παίξω ένα παιχνίδι?Πόσο δύσκολο να είναι?
Όσο δύσκολο και αν είναι δεν βρέθηκε ακόμα παιχνίδι πού να μην τερμάτισα και μάλιστα αν όχι με όλα ,σχεδόν όλα τα trophies.
Παίρνω το παιχνίδι του λέω ένα ξερό γειά και με αποχαιρετά με ένα σαρδίνιο χαμόγελο πού ακόμα και τώρα το θυμάμαι.
Επιστροφή στο σπίτι,άνοιγμα κονσόλας,μέσα το dvd και πάμε.
Κατάρευση.Αποτυχία.Rage.2 ώρες είχα χάσει περισσότερες φορές από ότι μπορούσα να μετρίσω.Βλέπεις εκεινη την εποχή το online game ήταν κατί όχι πολύ διαδεδομένο(με τον τρόπο που το έκαναν τα souls τουλάχιστων).Και αυτά τα καταπληκτικά μικρά tips άλλων παιχτών όπως "tressure ahead", "secret door"."jump for loot",με αποτέλεσμα ένα ακόμα κατακόκκινο ΥΟU DIE στην οθόνη μού δέν έκαναν και πολύ καλό στήν ψυχική μού ηρεμία.
Αφού είχαν περάσει 2 ώρες και δέν είχα καταφέρει να περάσω καλά καλά τούς απλούς εχθρούς,τα καταφέρνω και φτάνω σε μία πόρτα.Ανοίγω και εμφανίζεται ένας demon σάν πολυκατοικία και παρατηρώ μπάρα ενέργειας απο κάτω όσο ήταν η τηλεόρασή μου.!!!
Αυτό ήταν.κλείσιμο κονσόλας και επιστροφή στό σπίτι τού κολλητού για παράδοση παιχνιδιού.Άνοιξε την πόρτα τού έδωσα το dvd και έφυγα χωρίς να πω κουβέντα.
Η έναρξη του παιχνιδιού με το logo FROM SOFTWARE θα με στοιχειώνει για πάντα!
2018 μάρτιος.
Το ps plus δίνει δωρεάν το bloodborne.Είχα δει πρίν χρόνια το trailer στήν Ε3 και είχα καταενθουσιαστεί.
Αλλά γιατί το είχα ξεχάσει αυτο καί δέν το είχα παίξει?O well.. Δέν πειράζει.Κατέβασμα καί έναρξη..
Μάυρη οθόνη.Japan studios,FROM SOFTWARE...........wait what?FROM SOFTWARE....
Θεέ μού είπα απο μέσα μού!here we go again!
Όλα πέρασαν απο μπροστά μού.Το Demons Souls,το χαμόγελο τού φίλου μου,η ώρες πού σπατάλησα τότε.Όλα.Αλλά γιά κάποιο λόγο δέν το έκλεισα.Μάλλον η ηλικία.Όσο να το κάνεις είχαν περάσει χρόνια και είχα παίξει και άλλα απαιτητικά παιχνίδια.Θα τα καταφέρω.
Και ξεκίνησα.Πού να ήξερα ο δύσμοιρος!
120 ώρες + παιχνιδιού έκλεισα στο bloodborne. η 10 σίγουρα παίχτικαν μεταξύ του πρώτου lantern και του cleric beast!για όσους δέν καταλαβαίνουν το σημείο αυτό σε έναν πού έχει παίξει πχ Dark Souls θα τού έπερνε βαριά βαριά ενα 2ωράκι και αυτό γιατί θα έπρεπε να εξοικειωθεί με μηχανισμούς πού ειχαν αλλάξει λίγο από τα Souls!
Τερματισμός καί τίτλοι τέλους!
Πήρα θάρος!
Αυτό ήταν !Θα παίξω τα πάντα.
Λίγους μήνες μετά ανοίγω το store και κατεβάζω Dark Souls 1 remastered,Dark Souls 2 scollar of the first sin,Dark Souls 3 με τα 2 DLC(τολμηρός).Μήνες ολόκληρους.Έχανα,εκνευριζόμουν,έχανα souls, αλλά εκεί..Κάτι με τράβαγε να μήν τα παρατάω.Έπιανα τον εαυτό μού να θέλει να πάει σπίτι και να ανοίξει την κονσόλα.Να σκέφτομαι τι έκανα λάθος και δέν έβγαζα αυτό το boss?Από εκείνη την στροφή δέν είχα πάει!Τι να είχε εκεί?
Dodge,parry,counter attacks.πράγματα πού δέν είχα σκεφτεί ότι θα χρησιμοποιούσα τόσο πολύ σε ένα παιχνίδι.Και εδώ έπρεπε να τα κάνω μαστερ!
Ικανοποίηση.κάθέ φορά πού καθάριζα μία περιοχή!Πού έβρισκα ένα loot πού αν δέν είχα τήν θέληση και τήν υπομονή να σκουπίσω όλη τήν περιοχή δέν θα το έβρισκα!
Xαρά όταν έβρισκα ένα co-op sign έξω απο ένα boss και επιτέλους θα είχα πιθανότητες να το περάσω.
Ενιωθα γίγαντας κάθε φόρα πού έπεφτε ένα boss.
Αυτό το συναίσθημα πού έπεφτε το boss και ήμουν ευτυχισμένος γιά 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.Ναί 5.Γιατί αμέσως με έπιανε πάλι το άγχος και ο τρόμος του τι θα δω στήν επόμενη στρόφη....
πόσες ωρες με ατελείωτα pvp με άλλους παίχτες.?
Αμέτρητο διάβασμα στα item discriptions για να καταλάβω το lore του παιχνιδιού.
Μαγεία.Και όλα αυτά από το Demon Souls πού δέν κατάφερα να βγάλω ούτε το πρώτο boss τότε!
Ένα μέγαλο ευχαριστώ στήν FROM SOFTWARE.
Πού άλλαξε τον τρόπου μού και την σκέψη μού στο gaming.καμία φόρα γελαώ με το πόσο τρόμο μού προκαλούσε ένα τόσο άπλης γραμματοσειράς logo σάν το δικό τής και το πόσο πολύ το ευχαριστιέμαι κάθε φορά πού το βλέπω τώρα πία!
Κλείνοντας θέλω να πω σε όλους εσάς πού δέν έχετε παίξει τα souls μόνο ένα πράγμα.μήν φοβάστε τίποτα.η δυσκολία είναι έκει γία να σας επιβραβεύσει.και μόνο γιά αυτό.
Παίξτε τα.Και ευχαριστήστε με μετά!
ΥΓ.1.Το Demon Souls δέν το έπαιξα πότε.και δέν έχω σκοπό!
ΥΓ.2.Ο φίλος μου δεν έπαιξε πότε κανένα Dark souls παιχνίδι και αμφιβάλω αν τέρματισε ποτέ το demon souls..αλλα δεν το παραδέχεται ακόμα και τώρα.Λέει οτι δεν προλάβαινε μιας και έβγαιναν άλλα παιχνίδια ενδιάμεσα που ήθελε ποιό πολύ να παίξει!
ΥΓ.3.Σας αποχαιρετώ με μία εικόνα πού μόνο γαλήνη και ηρεμία μπορεί να προσφέρει.και όποιος κατάλαβε....είναι πόλυ τυχερός!

Edited by vectrapearl, 08 February 2019 - 13:11.