Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

WOMBS

sci fi military seinen strong female characters

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 17 February 2018 - 21:44

                                                                                                                                                        WOMBS

                                                                                                                                       

                                              白井弓子

 

 

UAipJPI.jpg

 

 

Authors:Shirai Yumiko (story and art)

 

Genres: sci fi, military

 

Chapters:43 (5 volumes)

 

Year: 2009-2016

 

Status:Completed

 

 

Υπόθεση/Σχολιασμός

 

Το Wombs είναι ένα πολύ ενδιαφέρον sci fi manga που πρόσφατα μεταφράστηκε ολόκληρο στα αγγλικά.Η πλοκή του περιστρέφεται γύρω από ένα πόλεμο στον πλανήτη Hekiou μεταξύ του πρώτου κύματος μεταναστών σε αυτόν και του δεύτερου που φτάνει χρόνια μετά και έχει την στρατιωτική υπεροχή και θέλει όλον τον πλανήτη και τα resources του για τους ίδιους.Παρόλο την στρατιωτική ισχύ των δεύτερων οι πρώτοι έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία με βάση μια τοπική μορφή ζωής του πλανήτη τα Niebass όπου μπορούν να τηλεμεταφερθούν σε διάφορα points του πλανήτη και έτσι κρατιούνται ακόμα στον πόλεμο.Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε γυναίκες στρατιώτες αφού είναι δυνατή μόνο μέσα από μεταμόσχευση του οργάνου των Niebass στην μήτρα τους εξού και το όνομα του manga.Έτσι λοιπόν έχουμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον manga που εκτός από την πλοκή του τεράστιο ενδιαφέρον έχει η οπτική του σε διάφορα θέματα μέσα από μια γυναικεία ματιά όπου πρωταγωνιστές είναι οι ίδιες σε καιρό πολέμου και στρατιωτικού καθεστώτος .Ειδικότερα είναι πολύ ευχάριστο και ενδιαφέρον σε θέματα που συνήθως βλέπουμαι άντρες πρωταγωνιστές να έχουμε γυναίκες όχι απλά για κάτι διαφορετικό αλλά για κάτι που μόνο αυτές μπορούν να κάνουν και να βιώσουν ειδικά στο θέμα της μητρότητας και της καταπίεσης μέσω ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος προς του πολίτες του που λόγω και των ειδικών συνθηκών είναι ακόμα ισχυρότερη στις γυναίκες του.Είναι ένα manga που προτείνω σε όλους ειδικά για την μοναδικότητα του που σου θυμίζει πόσο ωραίες ιστορίες μπορείς να πεις μέσω των manga και δεν μπορείς να βρείς εύκολα αλλού αλλά αν και σοβαρό με πιο βαριά themes διαβάζεται πολύ ευχάριστα και χαίρεσαι να ξεδιπλώνεται ο κόσμος του καθώς το διαβάζεις.

Εδώ υπάρχει μια πιο εκτενείς ανάλυση και σκέψεις από τον μεταφραστή επίσης στο site του θα βρείται links να το κατεβάσεται.

 

 

oOXDzgt.png


Edited by pasxaleas, 17 February 2018 - 21:47.

                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 17 February 2018 - 23:26

Φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, έχει ολοκληρωθεί ή ακόμα βγαίνει; 


rsrGbGx.gif

#3 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 February 2018 - 00:01

Συμπτωματικά διάβαζα πριν λίγο για το Ooku. Αν και στη μετάφραση στα Αγγλικά λίγο το χαλάσανε

 

In an alternative timeline of feudal Japan, a strange disease that only affects men has caused a massive reduction of male population, thus women have to pick up men's jobs, changing the social structure. Now, after 80 years of the initial outbreak and current man:woman ratio of 1:4, Japan has become completely matriarchal, with women holding important political positions and men being their consort. Only the most powerful woman—head of Tokugawa shogunate—can keep a harem of handsome yet unproductive men, known as "Ooku."



#4 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 18 February 2018 - 00:02

Ναι έχει καμιά βδομάδα που τελείωσε το scanlation, στην Ιαπωνία έχει κανά χρόνο+.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1




Also tagged with one or more of these keywords: sci fi, military, seinen, strong female characters