Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Το Θαυμαστό Ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον (1980-1981)


 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 LittleLordFauntleroy

LittleLordFauntleroy

  Starting...

 • Members
 • 23 posts
 • LocationMondo Magico

Posted 12 February 2017 - 20:51

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις των Ιαπωνικών κινούμενων σχέδιων, έτσι συμβαίνει και σε αυτή τη περίπτωση. Είμαστε αντιμέτωποι με μια ιστορία που μεταφέρθηκε σε σειρά, αφού πρώτα γεννήθηκε σαν ένα μυθυστόρημα του ΧΧ αιώνα. Η ιστορία είναι βυθισμένη στους μύθους και τις συνήθειες του Σουηδικού λαού, συμπεριλαμβανομένων Ξωτικά και Μαγικά Πλάσματα που κατοικούν στα όνειρα και στους εφιάλτες των ανθρώπων της γεωργίας του παρελθόντος.
Φαίνεται πως βρισκόμαστε στις αρχές του περασμένου αιώνα, όταν το μοναδικό μέσο μεταφοράς ήταν μόνο τα ζώα.

Σύντομη Περίληψη: Ο νεαρός Νιλς, γιος των Χόλγκερ, ζει με τους γονείς του σε μια μικρή φάρμα στην όμορφη Σουηδία. Ωστόσο, η ζωή του είναι άδεια και βαρετή. Του αρέσει, εκτός από το να ταλαιπωρεί με τη συμπεριφορά του τους γονείς του, αλλά και γενικότερα τους ανθρώπους, να βασανίζει όλα τα ζώα και αυτό το βλέπει σαν διασκέδαση. Η κακή του συνήθεια αντιστρέφεται, όταν ένας ηλικωμένος νάνος τον συρρικνώνει με ένα ξόρκι. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα η ζωή του αλλάζει: Γίνεται φίλος με μια χήνα, τον Μάρτιν και μαζί με ένα κοπάδι αγριόχηνων, ξεκινούν ένα μεγάλο μεταναστευτικό ταξίδι προς την Λαπωνία. Μέσα από αυτό το ταξίδι, ο Νιλς θα γνωρίσει πολλά για τη φύση, για τις συνήθειες, τις δυσκολίες και της χαρές των ζώων. Ανακαλύπτει καθημερινά ένα τελείως άγνωστο γι’ αυτόν κόσμο και συνειδητοποιεί σιγά-σιγά, πόσο κακό έκανε στα ζώα της φάρμας τόσο καιρό. Στο τέλος του ταξιδιού, έχει καταλάβει πλέον τα λάθη του και έχει μάθει να εκτιμά και να σέβεται την αξία όλων των πλασμάτων και ότι οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή.

 

Βασικοί Χαρακτήρες:
 • Νιλς Χόλγκερσον: Αυτό το αγοράκι, στα πρώτα κιόλας 15 λεπτά της σειράς βασανίζει τα ζώα της φάρμας. Προτιμάει να περνάει το χρόνο του δημιουργώντας προβλήματα στα φτωχά ζωάκια.
 • Ο Νάνος: Ο ηλικιωμένος νάνος, όπως και όλα τα ξωτικά, έχει μαγικές δυνάμεις, αλλά τις χρησιμοποιεί καθαρά και μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μετατρέπει τον Νιλς σε μια μικρογραφία του εαυτού του, όπως το μέγεθος της συνείδησής του. Ο νάνος ακολουθεί σιωπηλά την πορεία του Νιλς. Στο τελευταίο επεισόδιο θα τον δοκιμάσει, θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη μοίρα του και στη μοίρα του καλύτερου φίλου του.
 • Οι γονείς του Νιλς: Οι γονείς του εμφανίζονται μόνο στα δύο πρώτα επεισόδια και στο τελευταίο. Ποιος θα μπορούσε να ανησυχήσει για την τύχη του γιου τους που εξαφανίστηκε με τη χήνα; Φυσικά οι...θεατές!
 • Καρότο, το xαμστεράκι: Ένα κατοικίδιο ζώο υπάρχει σε όλες τις Ιαπωνικές παιδικές σειρές. Όπως και με άλλα ζωάκια, έτσι και μ'αυτό το μικρό χαμστεράκι, η σειρά ξεκινάει δείχνοτάς το μέσα στο κλουβί, στο έλεος του μικρού Νιλς. Απελευθερώνεται από το κλουβί του όταν ο Νιλς συρρικνώνεται και επειτα επιστρέφει ξανά κοντά του.
 • Μάρτιν, η κατοικίδια χήνα: Ο συγγραφέας την απεικονίζει με ένα σχοινί δεμένο γύρω από το λαιμό της, που στο τέλος της σειράς το σχοινί λύνεται και απελευθερώνεται. Ο καλός Μάρτιν, θέλοντας να δείξει σε όλους ότι μπορεί να πετάξει, προσπάθησε να το σκάσει με ένα κοπάδι περαστικές αγριόχηνες. Ο Νιλς πιάστηκε από το λαιμό του για να γλιτώσει από την εκδίκηση των ζώων και το ταξίδι τους…ξεκίνησε!
 • Βαρόνος Άκα: Ένας αληθινός δάσκαλος της ζωής, αγαπάει και σέβεται όλους τους συνομήλικούς του και όχι μόνο. Αυτή η ευγενική χήνα καταφέρνει να διδάξει πολλά στον Νιλ.
 • Ίνγκριντ: Αυτή η γλυκιά χήνα, θα ενθαρρύνει τον Νιλ στις πιο κρίσιμες στιγμές, στις πιο περίπλοκες καταστάσεις, ακόμα και τον Μάρτιν, ο οποίος έχει υψοφοβία!
 • Γκούναρ: Ο γκρινιάρης της ομάδας, αλλά κρατά τη φιλία του με τον Μάρτιν όσο περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα. Παραμένει το μόνο μέλος του κοπαδιού που δεν κατάφερε να ζευγαρώσει στη Λαπωνία.
 • Σιρι: Χωρίς αμφιβολία, είναι η χαρά της ομάδας! Αν δεν υπήρχε αυτός ο χαρακτήρας, το σμήνος θα πετούσε χωρίς συνοδεία τραγουδιού. Αργότερα γίνεται μητέρα τεσσάρων μικρών.
 • Γοργώ, ο αετός: Ο νεαρός Γοργώ έμεινε χωρίς γονείς, αλλά χάρη σε μια ευγενική χήνα που αποφάσισε να μην τον εγκαταλείψει στη μοίρα του, καταφέρνει να ενηλικιωθεί και να πετάξει μακριά, αλλά μια μέρα συνελήφθη από τους ανθρώπους του ζωολογικού κήπου της πόλης.
 • Σμίρελ, η αλεπού: Ο εχθρός του Νιλς, που δεν θα σταματήσει ποτέ να τον κυνηγάει, παρά την αποτυχία της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε διάλογο μεταξύ χήνας και αετού, σαν να ήταν στο σαλόνι ενός διαμερίσματος. Όλα τα ζώα είναι «εξανθρωπισμένα» σε σημείο που μας δείχνει τις ανθρώπινες συνήθειες.
Η αξέχαστη φράση της σειράς: Όταν επιστρέψεις στο κανονικό σου μέγεθος, θυμήσου να πεις στους υπόλοιπους άνθρωπους να αφήσουν ένα χώρο για εμάς τις χήνες. (Βαρόνος Άκα)
 • Ορίτζιναλ τίτλος: Nils no Fushigi na Tabi / Nirusu no Fushigi na Tabi.

Edited by LittleLordFauntleroy, 12 February 2017 - 20:52.