Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Τι με ενοχλεί σε αυτό το Forum;


  • Please log in to reply
2194 replies to this topic

#706 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 14:22

...και πυραμιδακο, η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι απο μας οντως ξερουμε αγγλικα...αλλα υπαρχουν και ατομα που ειτε ξερουν αγγλικα ισα ισα για να κανουν τη δουλεια τους, ειτε δεν ξερουν καθολου.Αλλωστε γι αυτο σκιζεται και η animeclipse..για να υποτιτλιζει στα ελληνικα...και επειδη το ποσοστο ειναι μικρο, για μενα δεν ειναι λογος να αποκλειονται απο μια συζητηση.Δεν ειναι αδικο επειδη απο τα 5k μελη μπορει αυτοι να ειναι 5-6 να μην μπορουν να διαβασουν κατι?


Τώρα το είδα αυτό. Ναι, είναι άδικο, απ' την άλλη όμως άδικο θεωρώ απο τη στιγμή που τόσο καιρό (ε, δεν είναι και πρόσφατο το φαινόμενο τούτο) δεν ακούστηκε τίποτα να προσπαθούμε να περιορίσουμε το τρόπο γραφής κάποιων μελών? όλοι έχουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά στα γραπτά μας, μπορεί κάποιος να μην τα καταλαβαίνει, θα κάτσουμε να αλλάξουμε εντελώς τα ποστ μας για αυτό?

Το να γίνει μια παρατήρηση και όσοι ποστάρουν έτσι να αλλάξουν λίγο το ύφος των κειμένων τους ώστε να διαβάζονται πιο εύκολα απο κάποιους το βρίσκω οκ, σαν μια μεση λύση. Το να λέμε να απαγορευτούν τα αγγλικά είναι παράλογο κατά τη ταπεινότατη μου άποψη.

Όπως και να έχει, αυτό είναι το τελευταίο μου ποστ για το θέμα, δεν φταίνε και οι άλλοι να μονοπωλείται η κουβέντα. Απλά να τονίσω ότι βρίσκω πολύ πιο σημαντικό το ότι δεν γράφουμε αρκετά σε άλλα τόπικ και η μαυρότρυπα μονοπωλεί το ενδιαφέρον παρά τέτοια θέματα σαν αυτό με το οποίο καταπιαστήκαμε.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#707 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 14:24

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι σε ενα καθεαυτου Ελληνικο Φορα δεν μπορει να "κοπει" η αμερικανοποιηση ακομα και της Ελληνικης γλωσσας.

Επικλίσεις τύπου "κρατήστε την ελληνική γλώσσα αγνή και αμόλυντη" ποτέ δεν με έπεισαν. Από τη στιγμή που είναι δυτικά τα γούστα μας, είναι αναπόφευκτο να επηρρεαστεί η γλώσσα μας. Σε όποιον δεν μπορεί να συμφιλιωθεί μ' αυτό, του προτείνω να πάει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του ερημίτης.

Δεν αναφέρομαι μόνο στην χρήση αγγλικών, αναφέρομαι και στο 4chan slang και στις ιαπωνικές λέξεις και στα emoticons. Όποιος ασχολείται με jrock/jdoramas, τα βρίσκει μπροστά του αρκετά συχνά και τα μαθαίνει αρκετά γρήγορα. Ο μόνος λόγος που δεν τα καταλαβαίνετε μερικοί είναι επειδή είστε έξω από τον χώρο.

Για να καταλάβετε πόσο ανεδαφικό είναι να γκρινιάζετε για την αργκό ενός χώρου που δεν καταλαβαίνετε επειδή δεν συμμετέχετε σ' αυτόν, ας δώσω ένα παράδειγμα από τα anime με τα οποία υποθέτω ασχολείστε όλοι. Πώς θα πεις moe, tsundere, fanservice, ecchi κ.ά. στα ελληνικά; Αν μπει ένας στο forum και αρχίσει να λέει "πείτε τα στα ελληνικά, ρε παιδιά", τι θα του πούμε; Lurk moar θα του πούμε. Αν ενδιαφέρεται για τα anime, αργά ή γρήγορα θα μάθει (εμπειρικά) όλη την αργκό. Όλοι την μάθαμε, δεν ήταν δύσκολο.

Επαναλαμβάνω ότι το κουράσαμε. :emptyonexg1:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#708 Sponis

Sponis

    Despair-Ridden Heart...

  • Retired Staff
  • 2.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 14:31

ασε ρε Κεννυ [ή μελλοντικέ Mpaok Osakas Ra] που ήξερες και το Lurk Moar στο χωριό σου...


ΠΛΛΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ?

#709 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 14:34

αυτο του πα και εγω αλλα τους ξερεις τωρα θειο, ηρθαν στη πολη και μας λενε για HD, proper codec for maintaining good balance of bitratre / size και τα λοιπα :hahaha::hahaha::drink::stubborn:

kenny <3

#710 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 14:36

ασε ρε Κεννυ [ή μελλοντικέ Mpaok Osakas Ra] που ήξερες και το Lurk Moar στο χωριό σου...


ΠΛΛΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ?

Άκου να σε πω, φιΛΛαράκι, μη με πουΛΛάς μαγκιές... :nosey::hahaha:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#711 Sponis

Sponis

    Despair-Ridden Heart...

  • Retired Staff
  • 2.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 14:37

απσηλέ... θα φάμε τα μουστάκια μας...

μπη κερφουλ λέμε

#712 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 14:38

Πφ, διάλεκτος των μοντς? Αααα, δεν μας τα λέτε καλά, ντροπή, να απαγορεύτει η διάλεκτο τους και να φάνε όσοι την χρησιμοποιούν τριήμερο μπαν.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#713 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 14:39

παιδια πολιτισμενα!! διαλεξτε οπλο ( προτεινω σαγιοναρες) και τοπο ( παραλια) for ze duel ^^

#714 zolitas

zolitas

    Anime Amateur

  • Members
  • 98 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 14:49

Πφ, διάλεκτος των μοντς? Αααα, δεν μας τα λέτε καλά, ντροπή, να απαγορεύτει η διάλεκτο τους και να φάνε όσοι την χρησιμοποιούν τριήμερο μπαν.



δεν ειναι των μοντς, απλα δύσκολο να καταλάβει ο χαμουτζης :P
κατα τα άλλα +666 στον Κέννυ που έχει απόλυτο δίκιο.

#715 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1.108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 15:05

Ξέρω ότι δεν είναι το κατάλληλο θρεντ για να εκφράσω την απορία μου (μιλάω σοβαρά, δεν κάνω πλάκα), αλλά μπορεί ένας Mod να αυτομπαναριστεί;



#716 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 15:07

δε νομιζω αλλα μπορει να ζητησει απο τον global mod να τον bannarei.

o global ζηταει απο administrator και ο admin απο site owner

o site owner ζηταει απο τον ISP να του κλεισει το site.

εως εκει παει νομιζω ^^

(παραεχει φυγει spam εδω μεσα i think :S ) δε παμε προς black hole ? ^^

#717 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 15:14

Εγω παλι προτεινω αν θελουμε να υπερασπιστουμε τοσο πολυ τα 3 ανυπαρκτα ατομα που δεν γνωριζουν αγγλικα στο forum μας να επεκτεινουμε ακομα περισσοτερο την χρηση της ελληνικης γλωσσας.Απο εδω και στο εξης οποioς κανει θεμα για το οποιοδηποτε anime και αποφασιζει να παραθεσει την υποθεση απο το anidb να παραθετει και την αντιστοιχη μεταφραση για να καταλαβαινομαστε.Επισης απο εδω και στο εξης να μιλαμε στο θεμα του dnd με ελληνικη ορολογια μιας και αυτη ειναι διαθεσιμη απο τις επισημες μεταφρασεις (σατανικος κτηνωδης αρουραιος και δεν συμμαζευεται).Επισης να αλλαξουμε και τις περιγραφες των sections μιας και για καποιον που δεν γνωριζει αγγλικα ορολογιες οπως οι ακολουθες ειναι λιγο μπερδεμα:


.aNiMe//GR DDL Section Ψηφίστε το anime που θέλετε να ανέβει το συγκεκριμένο μήνα στο Download Section του forum μας.
Fansub Groups (2 Viewing) Συζητήστε για τα αγαπημένα σας fansub groups και τις δουλειές τους.
Art Gallery (5 Viewing) Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε walls, snapshots και εικόνες...
Anime Music Videos (1 Viewing) Εδώ μπορείτε να δημοσιεύσετε τα δικά σας Anime Music Videos.

Αλλα μιας και πιασαμε τον εξελληνισμο του anime.gr,γιατι να σταματησουμε στην επιφανεια και να μην συνεχισουμε με τν καρδια του forum μας,τα ιδια τα threads?
Αν δεν ηξερα αγγλικα,τα παρακατω θα μου ηταν ακαταλαβιστικα:

ONE MORE TIME!!
Anime Recommendations
AnimeReactor Community Awards - 2007
Our Anime Top Ten's

Anime Download List

Βοήθεια για happy leeching...
Sigs and Drawings
Art Requests
Teh siggeh corner.
Εcchi United...
Rate thy neighbor...
(de)Motivational Posters
Post your pics X_X
The Black Hole
Hall Of Fame
[New Member Section]: A Few Words About Yourself
Le posers' thread...XD
Movie Pictures Trivia!
.::: Worst Movies :::.
.::: Movies recommendations :::.

τα περισσοτερα απο αυτα ειναι stickies κιολλας.Θα μπορουσα να συνεχισω,αλλα μαλλον καταλαβαινεται το point μου.

λέμε να το γυρίσουμε σε

Haruhi4Ever [PK]
I_Love_Chiyo [sponis]
Mpaok Osakas Ra [Kenny]
Le Bijoux [Odin]

Οχι:dazed:

#718 somnium

somnium

    女神道

  • Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 15:27

Παντως προσωπικα, απ' οσα εχω διαβασει απο τα επιμαχα post στο jmusic, jidols κλπ., το συμπερασμα που εβγαλα δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινω τα αγγλικα η τα emoticon, αλλα το θεμα για το οποιο μιλανε. Αυτο ειναι λογικο, γιατι ειναι φανς, ενω εγω ασχετος. Ειμαι σιγουρος οτι οι αναφορες σε Monty Python που πεταω καθε λιγα ποστ απο μια γενναια μεριδα των χρηστων δε γινονται αντληπτες. Αλλα αυτο ειναι το προσωπικο στυλ του καθενος, not? Και ειναι σημαντικο στο forum να αφηνουμε το στιγμα της προσωπικοτητας μας, not?

Αποψη μου, βεβαια.

Δημοσιευμένη  εικόνα


#719 HellasVagabond

HellasVagabond

    Anime Fan

  • Members
  • 191 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 15:47

που εισαι καιρο εδω μεσα.... ( @ hellasVagabond)


Μικρε μπορεις να λες οτι θελεις αλλα το γεγονος ειναι πως πολυ απλα δεν με νοιαζει η αποψη καποιου που δεν εχει ζησει τπτ στην ζωη του περα απο ενα σχολειο. Ειτε σαρεσει ειτε οχι αυτη ειναι η αληθεια και ισχυει οχι μονο για σενα αλλα και για αλλους εδω μεσα οπως εξαλλου ισχυε και για μενα πριν 8-10-15 χρονια. Οποιος βιαζεται να μεγαλωσει τι να κανουμε πολυ απλα εχει χασει ηδη το παιχνιδι.

#720 somnium

somnium

    女神道

  • Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 15:49

Μικρε μπορεις να λες οτι θελεις αλλα το γεγονος ειναι πως πολυ απλα δεν με νοιαζει η αποψη καποιου που δεν εχει ζησει τπτ στην ζωη του περα απο ενα σχολειο. Ειτε σαρεσει ειτε οχι αυτη ειναι η αληθεια και ισχυει οχι μονο για σενα αλλα και για αλλους εδω μεσα οπως εξαλλου ισχυε και για μενα πριν 8-10-15 χρονια. Οποιος βιαζεται να μεγαλωσει τι να κανουμε πολυ απλα εχει χασει ηδη το παιχνιδι.

Η εμπειρια μιλησε
Posted Image

Δημοσιευμένη  εικόνα