Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#1606 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 09 April 2008 - 20:57

Εγώ πάλι όχι. Επειδή με την πρώτη εξουσία που βρήκε, άρχισε να κάνει ότι ήταν να κάνει.

Οπως ειπα δεν ηταν η 1η,ηταν Η εξουσια...

Τι θα είχε κάνει αν έπαιρνε έστω μια μικρότερη εξουσία; Νομίζεις ότι θα καθότανε ήσυχος; Δεν θα γινόταν Kira, αλλά σίγουρα δεν θα ήτανε τόσο καλός.

Τι να εκανε με μια αλλη οποιαδηποτε "ανθρωπινη" εξουσια?

Και αρχηγος ολης της αστυνομια ολου του κοσμου να γινοτανε θα ηταν παντα "υποδουλομενος" σε νομους...και μονο και μονο απο φοβο(αν και εγω πιστευω οτι θα ειχε και καλη κριση)μην τον φυλακισουν θα επρεπε να ακολουθα τους νομους(τουλαχιστον τους σημαντικους...μετα ενταξει πολλοι αστυνομικοι "λυγιζουν" αρκετους νομους πολλες φορες)....

Kenny αυτα που συζηταμε εγω και η Dark και οι υπολοιποι αυτη τη στιγμη δεν πιστευω να θεωρουνται off topic ετσι?:hmmm:(υποθετω εννοουσες οτι ηταν OT στο αλλο thread ε?)

#1607 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 09 April 2008 - 21:34

Το manga έχει διαφορετικό τέλος από το anime?Τώρα που είδα το anime αξίζει να ασχοληθώ με το Manga?

#1608 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 posts

Posted 09 April 2008 - 22:11

Περίπου το ίδιο πράγμα είναι, ίσως λίγο καλύτερο.

#1609 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 posts

Posted 09 April 2008 - 22:34

Το manga εχει μερικες διαφορες, αλλα οι περισσοτερες ειναι στο τελος. Αξιζει να διαβασεις τα τελευταια chapter. Το τελος του manga μου αρεσε περισσοτερο, εξιγει και μερικα πραγματα παραπανω

#1610 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 09 April 2008 - 22:36

Οπως ειπα δεν ηταν η 1η,ηταν Η εξουσια...

Τι να εκανε με μια αλλη οποιαδηποτε "ανθρωπινη" εξουσια?

Και αρχηγος ολης της αστυνομια ολου του κοσμου να γινοτανε θα ηταν παντα "υποδουλομενος" σε νομους...και μονο και μονο απο φοβο(αν και εγω πιστευω οτι θα ειχε και καλη κριση)μην τον φυλακισουν θα επρεπε να ακολουθα τους νομους(τουλαχιστον τους σημαντικους...μετα ενταξει πολλοι αστυνομικοι "λυγιζουν" αρκετους νομους πολλες φορες)....

Kenny αυτα που συζηταμε εγω και η Dark και οι υπολοιποι αυτη τη στιγμη δεν πιστευω να θεωρουνται off topic ετσι?:hmmm:(υποθετω εννοουσες οτι ηταν OT στο αλλο thread ε?)

Φόβο; Δεν νομίζω ότι φοβήθηκε πραγματικά ποτέ πριν το τέλος. Μόνο στο τέλος όπου ήξερε ότι έχασε. Και μην ξεχνάς το πόσο έξυπνος ήτανε. Οπότε θα έβρισκε τρόπο. Ήξερε ότι ήταν έξυπνος, και τι μπορούσε να κάνει. Αλλά δεν ήξερε που και πότε να σταματήσει... Ήθελε τα πάντα, και στο τέλος έχασε τα πάντα.

Ο Light έτσι ήταν. Όπου και αν πήγαινε ότι και αν έκανε, την πρώτη ευκαιρία θα την άρπαζε να κάνει τα δικά του. Ναι μεν ήθελε τον καλύτερο κόσμο, αλλά τον ήθελε στα μέτρα του. Από την αρχή νόμιζε ότι ήταν αυτός και κανένας άλλος. Τα υπόλοιπα ήταν απλά ένα προσωπείο που φορούσε. Όλη την ώρα. Ακόμα και πριν το Death Note. Θυμάσαι τι του λέει ο Ryuk? ότι θα έμενε ο μόνος "αμαρτωλός" [ας το πούμε έτσι] μέσα στον κόσμο.

#1611 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 10 April 2008 - 13:11

Ναι,αλλα οσο εξυπνος κι αν εισαι,εφ οσον λειτουργεις στον ανθρωπινο κοσμο,καποια στιγμη θα πιαστεις....

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ναι μεν ηταν εξυπνος απο τη φυση του αλλα βασιζε την εξυπναδα του και σε αλλα 2 πραγματα:

-τις καλες γνωσεις που απεκτησε απο το Death Note

-το οτι κανεις δεν ηξερε(σχεδον) τπτ απο το DN

Αν ηταν απλα ενας απο τους αρχηγους της αστυνομιας(και ας ηταν πολυ σημαντικος) και γινοταν "βρωμικος",με την εννοια δλδ οτι λυγιζε ή ακομη και εσπαγε τους νομους ετσι ωστε να ερχονται προς τον σκοπο του(πχ σκωτονε ολους τους εγκληματιες που επιανε)σιγουρα καποια στιγμη θα πιανοτανε...και αυτο πολυ απλα γιατι στον "ατελη" κοσμο μας δημιουργουνται πολλες αποδειξεις ακομα και αθελα σου..καταρχας θα δουλευε σιγουρα με καποια ομαδα και οχι μονος του,αρα ανετα μπορουσε να τον εκθεσει καποιος συνεργατης του...και σαν δευτερο ολο και καποια αποδειξη δημιουργειται παντα,οπως ειπα(κρυμμενες καμερες,υποψιες οδηγουν σε ερευνες στο ατομο του Light,καποιος μαρτυρας κλπ)...

Οπως εχω ξαναπει,οτι εκανε το εκανε μονο χαρη στο DN(που του εδινε την δυνατοτητα να δρα με την ανεση του χωρις να αφηνει πολλες αποδειξεις),μαλιστα η εξουσια που του εδινε το DN ηταν τοσο μεγαλη που στοιχημα οτι στην πραγματικοτητα δεν προκειτε να τον επιανε κανενας(δεν υπαρχουν τοσο καλοι detective οπως ο L στην πραγματικοτητα)...

Χωρις το DN αργα οι γρηγορα θα μαζευονταν οι αποδειξεις(κι ας επιανε 10 χρονια πχ) και θα πιανονταν ο Light...ας μην ξεχναμε οτι ο Light δεν ηταν ο πρωτος "αστυνομικος" με δικη αισθηση δικαιοσυνης...υπαρχουν χιλιαδες και στην πραγματικη ζωη και μπορουν να δρασουν μονο εως ενα επιπεδο εαν δεν θελουν να πιαστουν(και ο Light εξυπνος εξυπνος αλλα εως ενα επιπεδο μπορει να αποκρυψει τα στοιχεια που δημιουργουνται στην πραγματικη ζωη)...

Αρα εγω παραμενω της αποψης οτι το DN και μονο τον "διαστρευλωσε" τοσο..μετα αν γινοταν κανονικος αστυνομικος μπορει να πλησιαζε λιγο αλλα δεν θα εφτανε ποτε να ειναι ετσι...οχι μονο γιατι πιστευω οτι δεν θα το θελε,αλλα και επειδη δεν θα μπορουσε...

#1612 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 10 April 2008 - 13:24

Ν

Αρα εγω παραμενω της αποψης οτι το DN και μονο τον "διαστρευλωσε" τοσο..μετα αν γινοταν κανονικος αστυνομικος μπορει να πλησιαζε λιγο αλλα δεν θα εφτανε ποτε να ειναι ετσι...οχι μονο γιατι πιστευω οτι δεν θα το θελε,αλλα και επειδη δεν θα μπορουσε...

Αυτό που έκανα bold είναι το σημαντικό. Επειδή δεν θα μπορούσε... Αντίθετα θα το ήθελε και πολύ, ότι και να γινόταν, και αυτό έδειξε με την χρήση του Death Note.
Ο Light ίσως και να γινόταν καλός αστυνομικός όπως ο πατέρας του, αλλά πάντα θα προσπαθούσε να ξεφύγει κάπως. Είχε ένα τεράστιο εγώ από την αρχή, και αυτό θα ήθελε και θα έψαχνε πάντα να ικανοποιήσει. Το DN ήταν μόνο το μέσο που του επέτρεψε να το κάνει.

#1613 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 10 April 2008 - 14:24

Είχε ένα τεράστιο εγώ από την αρχή, και αυτό θα ήθελε και θα έψαχνε πάντα να ικανοποιήσει. Το DN ήταν μόνο το μέσο που του επέτρεψε να το κάνει.

Α,γεια σου...

και ετσι φτασουμε σε αυτο που λεω εγω...

Ειχε ενα τεραστιο εγω,αλλα θα εμενε αχρησιμοποιητο(σε ληθαργο) αν δεν εβρισκε το DN(σκεψου πως ηταν στο σχολειο στην αρχη...το παιζε ανωτερος απο τους αλλους,αλλα καθως δεν γνωριζε την υπαρξη του DN δεν θα πειραζε ποτε κανεναν)...

Αν για το υπολοιπο της ζωης του δεν ειχε βρει ποτε το DN αναγκαστηκα δεν θα γινοταν ποτε αυτο που εγινε τελικα(και ολα αυτα που εκανε με το DN,στην αληθινη ζωη θα ηταν το πολυ πολυ απλες σκεψεις,αλλα αυτες δεν θα ηταν και τπτ το παραξενο,σκεψου οτι και ο Matsuda ειχε σκεφτει στο δικιο που υπηρχε στον Κira)...

Σαν συνολο ομως θα ηταν ενας καλος ανθρωπος...

#1614 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 10 April 2008 - 15:25

Σαν συνολο ομως θα ηταν ενας καλος ανθρωπος...

Θα ήταν ένας μη εγκληματίας. Άλλο αυτό, και άλλο "θα ήταν ένας καλός άνθρωπος". Η κακία μέσα του προϋπήρχε.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1615 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 10 April 2008 - 15:39

Θα ήταν ένας μη εγκληματίας. Άλλο αυτό, και άλλο "θα ήταν ένας καλός άνθρωπος". Η κακία μέσα του προϋπήρχε.

Δεν ηταν ακριβως κακια για μενα...πιο πολυ θα λεγα διαστρευλωμενη αισθηση δικαιοσυνης...κακια θα ητανε να παρει το DN και να σκωτοσει οποιον του κατσει...σαν hobby...

Παντως,οπως και να το κανουμε κακες σκεψεις κανουμε ολοι μας(αν και σε διαφορετικο επιπεδο)...εφ οσον δεν εκδηλωνε τις σκεψεις του με πραξεις(πραγμα που θα εκανε σπανια ή ποτε χωρις το DN)και δουλευε με τροπο παρ ομοιο του πατερα του,θα μπορουσε να θεωρηθει,αν οχι καλος, ενας ευπρεπης ανθρωπος (για μενα)...

#1616 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 10 April 2008 - 15:53

Αυτό ακριβώς. Με το παραμικρό θα έβγαινε.
Αντίθετα με τον L που όση εξουσία και να είχε, δεν την καταχράστηκε ποτέ.

#1617 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 10 April 2008 - 16:10

Αυτό ακριβώς. Με το παραμικρό θα έβγαινε.
Αντίθετα με τον L που όση εξουσία και να είχε, δεν την καταχράστηκε ποτέ.

Λοιπον θα πω κατι τελευταιο και τερμα γιατι ειναι καθαρα θεμα αποψεων και πως το βλεπει ο καθενας:)

Δεν νομιζω να μπορουσε να βγει με το παραμικρο η κακια,γιατι οπως ειπα στην "εξω" ζωη οτι παρανομια και να κανεις καποια στιγμη αποκαλυπτεται αν την κανεις τακτικα(οπως να σκοτωνεις εγκληματιες ανα διαστηματα,αλλα με οπλα πχ)...ολο και καποια κρυμμενη καμερα υπαρχει,ολο και καποιος μαρτυρας κλπ...ο Light οσο εξυπνος κι αν ηταν,δεν ηταν θεος,δεν μπορουσε να τα προβλεψει ολα...

Με το DN ομως πηρε την αισθηση οτι πλησιασε την θεση του θεου (ή εγινε θεος)και γι αυτο all his evilness run loose...

Αλλα αυτο εγινε μονο στην περιπτωση του DN,που του επετρεπε να δρα χωρις να λερωνει τα χερια του,χωρις να χρειαζεται να ειναι παρων στον τοπο του εγκληματος και να αφηνει αποδειξεις(αν και τελικα βρεθηκαν και παλι αποδειξεις,αλλα ενταξει,ειχαμε τον L...στην πραγματικη ζωη δεν υπαρχουν τετοιοι...κι επισης αν ο Light δεν αποκαλυπτε σκοπιμα οτι εχει σχεση με την αστυνομια,προκειμενου να βρει τον L,αμφιβαλλω αν θα τον υποπτευνταν ποτε τοσο πολυ...εκανε κι αυτος βλακεια...γιατι κι ας ηξερε ο L οτι ο Kira ηταν στην περιοχη Kantou του Tokio,ηταν παλι τοσες χιλιαδες ατομα...πως θα τον εβρισκε αν συνεχιζε μονο να σκωτονει εγκληματιες?δεν θα ειχε αλλα στοιχεια...εκανε κι ο Light την βλακεια του λογω της αναγκης του να διαλυσει τον "ανταγωνισμο")...

Χωρις DN,δεν εχουμε Kira(το πολυ πολυ εναν μικρο Kira,ο οποιος δεν διαφερει πολυ απο τους τοσους βρωμικους αστυνομικους που υπαρχουν στον κοσμο)...

Αυτα απο εμου...κλεινω την συζητηση εδω:gotit:

#1618 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 10 April 2008 - 18:27

Raw (DVD ISO) της τρίτης, L only ταινίας θα βρείτε εδώ. Άντε να βγουν και subs... ^^

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1619 1oneiromono

1oneiromono

suicide with pixels....

• Members
  • 113 posts

Posted 11 April 2008 - 15:31

μια μικρη παρενθεση σ αυτα που λεγατε πιο πανω.Ο light ειχε ανεκαθεν την αρχη"ο σκοπος αγιαζει τα μεσα "(σαν τον Mahoon απο το prison break) και το μεγαλο εγω του.Ενω ο L οπως ελεγε και ο Darkchidle ο L προσπαθουσε να εχει την πλυρης εικονα των πραγματων και δεν το ενδιεφερε να δημιουργισει τον κοσμο τουDeath Note 109 page 18 | One Manga (σ αυτη την σελιδα και τις δυο επομενες σκιαγραφειται πολυ καλα ο χαρακτηρας του L)
Ανταλαγη ιδεων κανουμε βασικα ,που βρισκω πως ειναι αρκετα κερδοφορα
Posted Image

#1620 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 11 April 2008 - 15:42

Είναι άξιο απορίας όμως.

Αφού ο Light ήταν τόσο έξυπνος, γιατί έπαιζε ντε και καλά τον σπουδαίο από την αρχή; Γιατί έδειχνε ότι με την εξυπνάδα του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι υποψήφιος για Kira. Ο Light είχε γενικά τεράστιο εγώ και πιστεύω ότι αυτό τον έφαγε.

Και για του λόγου το αληθές...

:hahaha: